maandag, 24 april 2017

Sport

22-04-2017

Waterpoloër Max van Genabeek is trots op promotie met SVH

Hillegersberg – Hij was vorig jaar bijna gestopt met waterpolo, maar een 'goed verhaal' van SVH deed hem bij zijn jeugdliefde terugkeren. Eénmalig international Max van Genabeek (25) leverde een grote bijdrage in de promotie van de club uit Hillegersberg naar de eredivisie.

273 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-04-2017

NIO naar Amsterdam

Schiebroek – NIO is in de zaalcompetitie van komend seizoen ingedeeld in de derde klasse I. 

24 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

RRC: hopen op een dubbelslag in de slotfase van de competitie

Hillegersberg – Bij de Rotterdamse Rugbyclub kijkt men reikhalzend uit naar de slotfase van de competitie. Scheidend voorzitter Liesbeth Koning hoopt op een dubbelslag. "De dames naar de eerste klasse en de heren naar de ereklasse. Dat zou fantastisch zijn."

31 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Geen Oranje voor hockeyer Van Eldonk

Schiebroek – Berend van Eldonk maakt voorlopig deel meer uit van de selectie van het Nederlands Elftal. De doelman van HC Rotterdam laat zich in de zomer opereren aan zijn knie en is daardoor niet op tijd fit voor de Hockey World League en het EK. 

31 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Zevende inning wordt honkballers Saints fataal

Hillegersberg – De honkballers van Saints hebben geen passend vervolg kunnen geven aan de flitsende competitiestart tegen Storks (17-1). Ridderkerk Rowdies trakteerde de ploeg van coach Youri Seidler op de eerste nederlaag van het seizoen: 11-8.

129 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Softballers Saints weten pas in slotfase toe te slaan

Hillegersberg – De softbaldames van HSV Saints zijn de competitie begonnen met een nipte overwinning. Tegen Schiedam sloeg de ploeg van de coaches Pim Swinkels en Mourik Huijser pas laat toe: 6-5.

40 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Nikantes haalt slechtste in korfbalvereniging NIO boven

Hoogvliet - NIO-trainer Peter Potter wond er na afloop van de uitwedstrijd tegen Nikantes geen doekjes om. "We zijn in de tweede helft door de mand gevallen", zei hij na de 16-15 nederlaag in Hoogvliet. Daardoor zakte NIO naar de zesde plaats in de derde klasse. Potter hoeft zich – gezien de voorsprong op de onderste ploegen – geen zorgen te maken over degradatie, maar de steeds voller wordende ziekenboeg begint wel een probleem te worden voor de oefenmeester.

78 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Drie keer is scheepsrecht voor 'Feet over Wheels' bij marathon

Rotterdam – Voeten en wielen, wat dat met elkaar te maken heeft bewijst Laurens Hodes, zelf dwarslaesiepatient, door voor de derde keer op rij een groep hardlopers te strikken die geld bij elkaar lopen voor de dwarslaesiestichting. De vijfduizend euro sponsorgeld wordt besteed aan een door DON (Dwarslaesie Organisatie Nederland) ontwikkelde brochure voor artsen die als leidraad dient bij de behandeling van dwarslaesiepatienten.

53 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Peter Versluis nog jaartje door bij ongeslagen SVH

Schiebroek – Peter Versluis is ook komend seizoen trainer/coach van de waterpolovrouwen van SVH. Dat werd na de 8-5 zege van SVH op ZPS op de slotdag van de competitie bekend.

40 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Pak slaag voor Leonidas en Zestienhoven

Schiebroek – Leonidas en Zestienhoven hebben in 3C slechte zaken gedaan. Leonidas kreeg op eigen veld een pak slaag van DWO uit Zoetermeer (1-7), Zestienhoven, de nummer vijf nota bene, ging voor eigen publiek met 0-2 onderuit tegen Lombardijen.

194 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

VOC heeft veilige haven al bijna bereikt

Schiebroek - VOC heeft zondag een belangrijke stap gezet richting handhaving in de eerste klasse. Ondanks een waslijst aan afwezigen zegevierde de ploeg van trainer Robert Verbeek met 2-1 over OVV uit Oostvoorne. Daardoor heeft VOC nu vijf punten voorsprong op nummer elf Laakkwartier. 

64 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Kampioensfeest SVH-mannen is van de 'buitencategorie'

Schiebroek - Ver voor het einde van de wedstrijd tegen Den Haag was het feest door de supporters van SVH al ingezet. Niemand die twijfelde aan de goede afloop in een volgepakt De Wilgenring. Dankzij de 13-7 zege op Den Haag promoveren de Rotterdamse mannen naar het hoogste niveau, de eredivisie.

76 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Titel lonkt voor Leonidas na thuiszege

Schiebroek – Leonidas staat na de 4-2 winst op Poortugaal op de drempel van de hoofdklasse. De ploeg van trainer Gilbert de Wildt heeft in de laatste vier wedstrijden nog maximaal negen punten nodig om het kampioenschap van de eerste klasse binnen te halen.

23 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

AGE-GGK

Overschie - De kans dat Hillegersberg nog de nacompetitie haalt, is nagenoeg nihil. De ploeg van trainer John Hoeks verloor zondag met 3-1 van CKC. AGE-GGK maakte geen fout tegen Meeuwenplaat (3-0) en stevent wel af op de nacompetitie.

111 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Laurens Steijger zegeviert na mislukte kwalificatie

Hillegersberg - De jeugdige karter Laurens Steijger heeft de eerste race om het Nederlands-Belgisch GK4 kartkampioenschap op zijn naam geschreven. De twaalfjarige inwoner van Hillegersberg was de sterkste in het Belgische Mariembourg.

175 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Capellenaren roepen spelers Sparta een halt toe

Nieuw Terbregge - Aan de indrukwekkende zegereeks van Sparta is zaterdag een einde gekomen. In Capelle was SVS, de directe concurrent voor de derde plaats in 3C, de ploeg van trainer Ron Luijten de baas: 3-0.

28 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

NIO mist de scherpte tegen koploper Seolto

Schiebroek - De korfballers van NIO misten zaterdag de scherpte om het koploper Seolto lastig te maken. De gasten uit Vlissingen behaalden een eenvoudige zege: 11-17.

28 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Zege op valreep voor Rotterdamse hockeyers

Schiebroek – HC Rotterdam is zondag op eigen veld ontsnapt aan puntverlies. De wedstrijd tegen Den Bosch leek uit te draaien op 0-0, totdat Thijs van Dam in de laatste minuut de thuisploeg, de nummer drie van de hoofdklasse, alsnog de winst bezorgde: 1-0.

33 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

SVH is de zenuwen nog net op tijd de baas

Schiebroek – De waterpoloërs van SVH zijn nog één overwinning verwijderd van een historische prestatie. Na de nipte 8-9 zege zaterdag op De Zaan in Zaandam staat alleen nog Den Haag tussen SVH en de eredivisie.

32 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Vliegende start De Meeuwen op het veld

Schiebroek - De handballers van De Meeuwen hadden bij de hervatting van de veldcompetitie weinig last van aanpassingsproblemen. De ploeg van coach Chris van der Spek had zondag amper te vrezen van stadgenoot Atomium'61: 14-35.

70 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Leonidas gaat nat tegen Berkel

Schiebroek - Leonidas zakte van de elfde naar de twaalfde plaats in het klassement. De ploeg van trainer Danny Molendijk was voetballend gezien niet veel minder dan Berkel, maar het gebrek aan scorend vermogen brak de bewoners van het Erasmuspad weer eens op. 

20 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

HC Rotterdam dames- en herenteam doen goede zaken

Schiebroek - HC Rotterdam blijft op koers voor plaatsing voor de play-offs. De ploeg van Albert Kees Manenschijn bracht zondag de uitwedstrijd bij nummer negen Tilburg tot een goed einde (0-2), waardoor het nu alleen op de derde plaats in de hoofdklasse staat.

33 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Uitstekende zondag voor AGE-GGK

Schiebroek - AFE-GGK beleefde een uitstekende zondag in de derde klasse D. Terwijl de ene na de andere concurrent punten verspeelde, won de ploeg van trainer Jan Vermulm zelf bij Maasstad-Tediro: 2-3. Said Zahir ontpopte zich als matchwinnaar bij AGE-GGK. Hij schoot na goed doorkoppen van Mike Kruithof acht minuten voor tijd de winnende goal in Rotterdam-Zuid binnen. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg niet alleen drie kostbare punten, maar ook de tweede plaats in het klassement.

23 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Nieuw doel SVH-dames: een ongeslagen seizoen

Schiebroek – Kampioen zijn ze al, maar de waterpolodames van SVH hebben voor de slotfase van de competitie een nieuw doel: ongeslagen blijven. Tegen het tweede team van NieMo-Van Vliet uit Nieuwerkerk lukte dat ruimschoots: 3-12.

78 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

NIO haalt benauwde zege in Zeeland

Schiebroek – De korfballers van NIO zijn de tweede competitiehelft begonnen met een nipte overwinning. In het Zeeuwse Kloetinge kwam de ploeg van trainer Peter Potter tegen Blauw Wit met de schrik vrij door een late goal van Maaike Hartman: 17-18.

35 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Zestienhoven nog in de race voor de nacompetitie

Overschie - Zestienhoven blijft in de race voor een plaats in de nacompetitie. De ploeg van trainer André Stafleu had in de eerste helft een overwicht, zonder dat dat direct tot veel kansen leidde. Nadat Patrick Andrade de bal verkeerd raakte, kon Robbart Valk wél doeltreffend uithalen: 0-1.

18 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

Neptunus verzuimt SVC'08 te verslaan: 3-3

Schiebroek - In 1B van het zaterdagvoetbal verzuimde Neptunus-Schiebroek in een heuse degradatiekraker af te rekenen met de nummer dertien SVC'08: 3-3. De thuisploeg, die geplaagd wordt door een blessuregolf, nam in de eerste helft een voorsprong door Leroy van Bueren.

49 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
25-03-2017

Marcel le Pair nieuwe trainer NIO

Schiebroek – Marcel le Pair wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer van NIO. Le Pair volgt bij de Schiebroekse club Peter Potter op. Le Pair is momenteel nog trainer van Triade uit Nieuwpoort, waarmee NIO in de zaalcompetitie zat. Hij is sinds de zomer van 2015 werkzaam bij Triade. 

90 keer bekeken | 1 reactie
22-03-2017

HC Rotterdam zet forse stap richting deelname aan de play-offs

Schiebroek – HC Rotterdam heeft zondag indruk gemaakt in de topper tegen Kampong. De Utrechters kregen in het stadion aan de Hazelaarweg een flink pak slaag: 5-2. Belangrijker nog was dat HCR afstand nam van nummer vijf Kampong.

27 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-03-2017

Sparta dendert door

Schiebroek – De Sparta-trein dendert door in de derde klasse C. Zaterdag werd ten koste van Exelsior de zesde zege op rij na de winterstop geboekt (5-1).

59 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-03-2017

Late goal beëindigt matige reeks RCSV Zestienhoven

Zestienhoven – Zestienhoven heeft een einde gemaakt aan de reeks van wedstrijden zonder overwinning. De ploeg van trainer André Stafleu proefde tegen YVV de Zwervers eindelijk weer eens de smaak van een zege: 0-1.

31 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-03-2017

HC Rotterdam oefent tegen Duitse topploeg

Schiebroek - HC Rotterdam speelt donderdagavond in eigen stadion een oefenwedstrijd tegen de Duitse topploeg Uhlenhorst Mülheim. 

25 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-03-2017

Rotterdamse Rugby Club komt net te kort in topper tegen Delft

Rotterdam/Delft - De Rotterdamse Rugby Club speelde afgelopen zondag de absolute topper in de eerste klasse tegen de Delftse studenten. De opdracht voor Rotterdam was om het kampioensfeest van de nog ongeslagen koploper in ieder geval een week uit te stellen aangezien de tweede plaats al zo goed als zeker is voorbestemd aan de Rotterdammers. Eigenlijk stond er dus slechts prestige op het spel.

464 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-03-2017

Kampioenen van SVH snakken naar een hoger niveau

Schiebroek - Een galavoorstelling bleef uit in de omgedoopte kampioenswedstrijd van SVH tegen Delft. "12-2 is ook goed", zei coach Peter Versluis. "In de eerste klasse zullen we alles fanatieker moeten gaan doen."

47 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-03-2017

Het is vijf voor twaalf voor Neptunus-Schiebroek

Schiebroek - De toestand van Neptunus-Schiebroek in de eerste klasse wordt met de week zorgwekkender. Door een 0-1 nederlaag tegen Vitesse Delft zakte de ploeg van trainer Rob Jacobs af naar een degradatieplaats.

48 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-03-2017

Trainer Vlag waarschuwt team weer na slechte start

Schiebroek - SVH ligt nog altijd op koers voor het kampioenschap in de eerste klasse en daarmee promotie naar de Eredivisie. Maar ook zaterdag tegen HZ&PC uit Heerenveen moest de formatie van trainer Joost Vlag eerst op achterstand komen om tot grootse daden te komen: 10-5.

39 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-03-2017

Leonidas geeft voetballes in 'achtertuin' De Wildt

Schiebroek - In de 'achtertuin' van trainer Gilbert de Wildt gaf Leonidas zondag een masterclass voetballen. De koploper van 1B gaf in Capelle, woonplaats van de Leonidas-oefenmeester, Zwervers geen schijn van kans: 0-5.

44 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-03-2017

AGE-GGK: 'Het is nu wel klaar met het kampioenschap'

Schiebroek – AGE-GGK verloor in de uitwedstrijd tegen DHZ twee belangrijke punten. Op bezoek bij de hekkensluiter kwam de nummer drie van de derde klasse D niet verder dan 0-0. "Het was zo'n wedstrijd dat de bal er niet in wilde."

29 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-03-2017

Erasmus in de wacht na 4-4 tegen Nieuwerkerk

Schiebroek – De hoofdmacht van Erasmus moet in de wachtkamer plaatsnemen na het 4-4 gelijkspel tegen Nieuwerkerk. De Schiebroekse equipe staat na acht speelronden bovenaan, maar komt op de laatste speeldag als enige team niet in actie.

27 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-03-2017

Rotterdamse rugbyers vrijwel zeker van plaats in de play-offs

Hillegersberg - Na de spectaculaire overwinning op de Dukes van zondag moet het wel heel raar lopen wil Rotterdam de play-off wedstrijden voor promotie naar de ereklasse nog mislopen. Het gat met de nummer 3, RC Eemland is inmiddels opgelopen tot zeventien punten met nog vier wedstrijden te gaan.

755 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-03-2017

VOC houdt hooggeplaatst VELO in bedwang

Schiebroek - Na het knappe gelijkspel vorige week in Alphen tegen titelkandidaat Alphense Boys slaagde VOC er zondag in opnieuw een hooggeplaatste tegenstander een puntje af te snoepen. VELO moest genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel tegen de nummer elf van de eerste klasse B.

64 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-03-2017

De Meeuwen ontsnapt aan nederlaag

Schiebroek – De handballers van De Meeuwen zijn zondag ontsnapt aan een nederlaag. Pas 45 seconden voor tijd maakte de ploeg van coach Chris van der Spek de gelijkmaker tegen Roda: 22-22.

35 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-03-2017

Noodlot treft Neptunus-Schiebroek

Schiebroek – Het zit Neptunus deze competitie allesbehalve mee. In de uitwedstrijd tegen medekoploper Nootdorp leidde de formatie van trainer Rob Jacobs lang met 0-1, totdat in de slotfase twee buitenspeldoelpunten Neptunus fataal werden: 2-1.

37 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-03-2017

Hillegersberg haalt uit, AGE-GGK mist doellijntechnologie

Hillegersberg – Hillegersberg gebruikte het uitduel met hekkensluiter Besiktas om aan het doelsaldo te werken. De ploeg van trainer John Hoeks vernederde de thuisclub met 0-8. AGE-GGK verspeelde opnieuw punten. Dit keer kwam de nummer twee van de ranglijst niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij WCR.

193 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-03-2017

HCR: heren spelen gelijk, winst voor de vrouwen

Schiebroek – De hockeyers van HC Rotterdam zijn er zondag niet in geslaagd om Amsterdam te verslaan. De topper in de hoofdstad eindigde in een 2-2 gelijkspel.

34 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-03-2017

Grote en kleine korfballers NIO doen goede zaken

Schiebroek – Het eerste en ook enige F-team van korfbalvereniging NIO heeft zaterdag beslag gelegd op het kampioenschap in de tweede klasse. De ploeg van de trainers Geeske en Rixt Baukema bleef deze competitie ongeslagen. NIO won zaterdag met groot machtsvertoon van Conventus uit Zwijndrecht (9-29). 

22 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-03-2017

SVH-dames een week eerder dan verwacht kampioen

Schiebroek – Een week eerder dan verwacht zijn de waterpolodames van SVH kampioen geworden in de tweede klasse. Een paar uur nadat zij de derby met Rotterdam hadden gewonnen (4-8) verloor de nummer twee, ZVL uit Leiden verrassend, waardoor het gat tussen beide teams dertien punten werd met nog vier wedstrijden te spelen.

59 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-03-2017

Sparta heeft moeite tegen tiental Leonidas

Nieuw Terbregge - Leonidas heeft de opmars van Sparta in de derde klasse C niet kunnen stuiten. De nummer vier van de ranglijst boekte op sportpark Nieuw Terbregge op de meest zuinige wijze de vierde zege na de winterstop: 1-0.

31 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-03-2017

Zestienhoven kansloos tegen koploper, zege voor Sparta

Schiebroek – Sparta blijft in de winning mood in de derde klasse. De ploeg van trainer Ron Luijten boekte zaterdag bij HBSS in Schiedam zijn vijfde zege op rij: 1-4. Zestienhoven, dat met 0-3 verloor van koploper VVOR, wacht daarentegen nog op de eerste winst in 2017. Leonidas behaalde een verdienstelijk gelijkspel bij nummer drie SVS in Capelle.

58 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-03-2017

El Harti blijft scoren, De Wildt heeft 'luxeprobleem'

Schiebroek – Leonidas behield in de eerste klasse B zijn voorsprong op achtervolger Alphense Boys. De koploper herstelde zich van de smadelijke thuisnederlaag tegen FC Boshuizen en klopte Woerden met 3-1.

25 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin