zaterdag, 19 augustus 2017

Ingezonden brieven

23-09-2016

BTV feliciteert RTHA

Gefeliciteerd! Op 1 oktober viert vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA) zijn zestigste verjaardag. Hoopt het te vieren. De senior RTHA viert zijn verjaardag met andere zestigjarigen.

29-07-2016

Getouwtrek om uitbreiding vliegveld begint opnieuw

Oude wijn in nieuwe zakken, zo zie ik het mooie verhaal van de nieuwe directeur van het Rotterdamse vliegveld (Hart van Holland). Ach, na al een poosje woonachtig te zijn in Schiebroek raak je bijna gewend aan dit soort praatjes en heb je alle plannen van die club al diverse keren gehoord.

20-05-2016

Not amused

Wethouder Simon Fortuyn geeft aan not amused te zijn over een brief van de stichting Stop Geluidsoverlast HSL.

22-04-2016

Buiten spelen

Buitenspelende kinderen. Het lijkt erop dat dit niet meer mogelijk is zonder commentaar van omwonenden. Wat mij opvalt is dat buitenspelende kinderen met al hun lawaai weinig meer worden getolereerd. Dit baart mij zorgen over de tolerantie naar kinderen die buiten spelen en nu eenmaal lawaai maken.

17-09-2015

Massale reactie op oproep om steun aan vluchtelingen

Vorige week berichtte Hart van Holland dat die week iedere avond de Gereformeerde Kerk Bleiswijk open zou zijn voor het inzamelen van kleding en speelgoed voor de vluchtelingen.

04-04-2015

Prinsesjes, vlinders en Gruffalo's in Het Paleisje

Berkel en Rodenrijs – Wie kent ze niet? De prachtige boeken van Thea Beckman en Jan Terlouw? En de schattige prentenboeken van Kleine Beer en Raad eens hoeveel ik van je hou? Tijdens het Kinderboekenfeest dat Kinderdagverblijf Het Paleisje organiseerde in samenwerking met uitgeverij Lemniscaat gaan ze als zoete broodjes over de toonbank.

03-04-2015

Herstelhotel De Orchidee blij met officiële erkenning

Bleiswijk - "Een tevreden klant is voor het gastenteam en de zorgmedewerkers belangrijker dan de erkenning, maar natuurlijk zijn wij er wel heel trots op", zegt Ellen Hansen, locatiemanager.

02-04-2015

Ze kennuhmuhwat!

Ik ben iemand die bij het hondenuitlaten zwerfvuil opraapt of melding doet van gebreken. Zo meldde ik dat het gras naast de inrit bij de flats aan de Anthuriumsingel kapot gereden werd, omdat autowielen in de knik net even naast de straatstenen rollen.

02-04-2015

Leerlingen Beatrixschool bakken ze bruin voor Hergerborch-bewoners

Berkel en Rodenrijs – Gejuich klinkt er uit de keuken van De Hergerborch als de eerste pannenkoeken gelukt zijn. De 24 kinderen van groep 7 GBS Koningin Beatrix School zetten hun beste beentje voor en willen maar wat graag pannenkoeken bakken voor de ouderen.

01-04-2015

Een opgeschoond Lansingerland heb je zelf in de hand

Bergschenhoek – Helaas loopt het tijdens de Nationale Opschoondag niet storm met het zwerfafval rapen in het Hoge Bergsche Bos en langs de oevers van de Rotte. Eén van de boosdoeners is waarschijnlijk het slechte weer. Daarom hulde aan de 26-jarige Turhan uit Berkel en Rodenrijs, die ondanks regen en wind, gewapend met vuilniszakken en een raapstok, dapper op pad gaat. "Ik vind het een goede actie. En ik was benieuwd hoe het is om als vrijwilliger aan zoiets mee te werken."

11-03-2015

Prins Mauritsschool

Vorige week berichtte Hart van Holland Lansingerland over de aankomende fusie van de Prins Mauritsschool in Berkel Noord met een andere Spectrum-school. Uit het bericht blijkt dat het schoolbestuur zich hard maakt voor behoud van een schoollocatie aan de Orionstraat.

10-12-2014

Het was weer een feest!

Eind oktober riep ik op speelgoed, spellen, puzzels en boeken bij mij thuis te brengen. Dit om kinderen uit gezinnen van vluchtelingen in Lansingerland een sinterklaasfeest te kunnen bezorgen. Wat een geweldige reactie!

18-09-2014

Gevaarlijke oplossing

De scholen zijn weer begonnen, maar kinderen die met de fiets naar school gaan moeten wel extra opletten op de Hoekeindseweg (linker parallelweg naast de N209) van Bergschenhoek naar Bleiswijk.

17-09-2014

'Als de kat van huis is, dansen de muizen'

Lansingerland heeft inderdaad een rechtszaak, bestaande uit kort geding en bodemprocedure, aangespannen tegen bedrijventerrein Glasparel uit Waddinxveen. Lansingerland heeft juist halverwege 2013 de bedrijventerreinen Prisma en Hoefweg met bestemmingsplannen vorm gegeven om aan alle marktvraag te kunnen voldoen. Die marktvraag is helaas grotendeels weggevallen en dan gaan alle middelen worden aangepakt om de penibele financiële situatie van Lansingerland te verdedigen.