Google

sHarjeet 

Hart van Holland online - Nieuws
zondag, 25 oktober 2020

Nieuws

07-06-2017

Supermarktmedewerker in Berkel in de val gelokt

Berkel en Rodenrijs - Een supermarkt aan het Rozenoord in Berkel en Rodenrijs is in de nacht van zondag op maandag 5 juni om 00.20 uur overvallen door twee mannen met een vuurwapen. Een medewerker werd vastgebonden in het pand.

5365 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-06-2017

Het zoete zwarte goud vanille groeit in Bleiswijk

Bleiswijk - Vanille, iedereen kent het wel. Als geur en als smaak onmiskenbaar, uniek en wereldwijd geliefd. Maar ook schaars en daardoor erg kostbaar. Groeiend aan een plant die het alleen op een paar tropische eilanden goed doet... en in Bleiswijk. In een van de negentig proefkassen van Universiteit Wageningen staan de groene bloemetjes in bloei en hangen de peulen met de zoete specerij voor het oogsten.

10556 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-06-2017

Bleiswijkse tuindersgeschiedenis onderwerp van 'Land van glas'

Bleiswijk – 'Hij was een man bij wie rokken zwegen als broeken spraken', luidt een van de sprekende zinnen uit het boek 'Land van glas'. 'Hij' is Bram Moerman, pater familias van een grote tuindersfamilie uit Bleiswijk. Zijn verhaal en dat van zijn nageslacht is op papier gezet door kleinzoon Koen van Wijk. "Ik heb van het kleine verhaal van mijn familie steeds uitgezoomd naar de ontwikkelingen in de tuinbouw, in het licht van wat zich in de wereld afspeelde."

5251 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-06-2017

Royal Lemkes gastheer voor Ride

Lansingerland - Het is een jaar van lustrumvieringen: tien jaar gemeente Lansingerland, twintig jaar Ride for the Roses. En 135 jaar Royal Lemkes. De drie jubilea vallen perfect samen op zondag 3 september, als de Ride for the Roses begint en aankomt in de immense hallen van het Bleiswijkse bedrijf.

1951 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-06-2017

Betonmolens draaien weer op volle toeren in wijk Berkel Westpolder

Berkel en Rodenrijs – De bouw heeft er nooit helemaal stilgelegen, maar de gevolgen van de crisis op de woningmarkt waren duidelijk voelbaar in Westpolder in Berkel en Rodenrijs. "Ik denk dat we in het slechtste jaar niet meer dan vijftien woningen bouwden", zegt projectontwikkelaar Peter van Swam. "En dat hadden er tweehonderd moeten zijn." Maar sinds kort gaat het weer stukken beter.

2049 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-06-2017

De eerste honderd dagen van het Noova bestuur zitten erop

Berkel en Rodenrijs – Het nieuwbakken bestuur van het Netwerk Oostlandse Ondernemende Vrouwen Actief (Noova) is op de kop af honderd dagen oud. Naast de traditionele voorzitter, secretaris en penningmeester werd een vicevoorzitter aangesteld. Extra vers bloed dus. "Het vrouwennetwerk is de afgelopen jaren goed op de kaart gezet. Nu gaan wij ons focussen op het vervolg. Wat doen we wel en wat doen we niet", blikt voorzitter Hanneke Bor vooruit.

1720 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

Burenruzie wordt uitgevochten bij Raad van State

Bleiswijk – Is er sprake van een volwaardig agrarisch bedrijf aan de Overbuurtseweg 2A? Over die vraag gaat de Raad van State zich weer eens buigen in een langlopende kwestie die ook in de gemeentelijke politiek al voor vuurwerk zorgde. 

1840 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

'Drents dorp' in Bergschenhoek ontketent stormloop van kopers

Bergschenhoek - In Parkzoom 3, onderdeel van nieuwbouwwijk Parkzoom in Bergschenhoek, is vorige week de verkoop van 23 bijzondere woningen gestart. Ruim vierhonderd geïnteresseerden kwamen op de verkoopbijeenkomst af. De woningen hebben de naam Nul op de Meter MorgenWonen-woningen meegekregen. Wat projectontwikkelaarstaal is voor energieneutrale woningen die uit prefab-elementen worden opgebouwd.

1704 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

'De traumaheli verplaats je niet zomaar'

Rotterdam – "Op zijn zachtst gezegd wonderlijk", vond Dennis den Hartog, hoofd van het Traumacentrum Zuid-West Nederland de suggestie van verkenner Joost Schrijnen om het maatschappelijk vliegverkeer van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) naar elders te verplaatsen. Niet in de laatste plaats omdat hem niets was gevraagd. "We zitten niet voor niets op de luchthaven. Dat heeft onder andere te maken met veiligheid. En met de snelheid waarmee we inzetbaar zijn."

2484 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

Dwergpoedel Zenzi laat alle concurrenten achter zich

Lansingerland - Ze hebben het hem weer gelapt: Marissa Figee (25 jaar) en haar vijfjarige dwergpoedel Zenzi. 

406 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-05-2017

'Over een sirene klaag je toch ook niet?'

Rotterdam/Regio - Achttien mensen namen plaats achter de inspraakmicrofoon, tijdens een hoorzitting over de groeiplannen van Rotterdam The Hague Airport (RTHA), die afgelopen woensdag in een hotel bij het vliegveld plaatsvond. De hoorzitting was georganiseerd door de provincie Zuid-Holland.

2087 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-05-2017

Ramadan in nieuwe moskee

Bergschenhoek – "Wie had dat gedacht!", zegt Noureddine El-Amiri, woordvoerder van Moskee El-Fath. "Eerst hadden we alleen de plaatjes en nu dit." Trots gebaart hij om zich heen in de moskee, die weliswaar nog niet geheel gereed is, maar vrijdag al wel in gebruik genomen werd. Een feestelijk moment, waar jarenlang naartoe is gewerkt en waar niet alleen door islamitisch Lansingerland naar werd uitgekeken.

1086 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-05-2017

Nog even wachten op oogst Bergschenhoeks olifantsgras

Bergschenhoek - Hoe gaat het eigenlijk met het olifantsgras aan de Wilderszijde? Dat vroegen D66-raadsleden Rob Snijders en Ineke den Heijer zich vorige week af. Het was een aantal geleden op hun intiatief dat er bij wijze van tijdelijke bestemming olifantsgras op de braakliggende percelen tussen het gemeentehuis en de twee middelbare scholen kwam. 

624 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-05-2017

Roep om meer boa's

Lansingerland - Volgens de misdaadmeter over 2016 is de gemeente Lansingerland gestegen van plek 168 naar 141, op een lijst waar 386 gemeenten vermeld staan. Lansingerland wordt omringd door gemeenten zoals Den Haag, Zoetermeer, Rotterdam en Gouda die veel hoger op de ranglijst staan. Voor Jan van der Laan, raadslid van Leefbaar 3B ligt daar een deel van de verklaring voor de sprong die Lansingerland op de lijst heeft gemaakt. "Criminelen die uit de steden worden weggejaagd komen hierheen."

483 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-05-2017

'Zijn de vrouwen bloot, dan is de handel dood

Berkel en Rodenrijs - Van industrielijm tot blokzemen en van veilige schilmesjes tot autopoets: "Als goede standwerker moet je alles kunnen verkopen", meent Errit van der Heide, theologiestudent uit Apeldoorn en één van de deelnemers aan het jaarlijkse standwerkersconcours in Berkel Centrum.

617 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-05-2017

De wijze schuttingtaal van Gerard Ketting

Bleiswijk – Meteen na zijn pensionering -"vijftig jaar in een slagerij en nooit vrije tijd"- begon Gerard Ketting met schilderen. Behalve zijn eigen wijsheden gebruikt hij spreuken van Toon Hermans en gezegden uit het blad Landleven.

761 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-05-2017

26 duizend klachten

Het is het voorbij! Woensdag werden de laatste eindexamens afgenomen. Positief ingesteld als ik ben tel ik de herkansingen niet mee. Iedereen gaat in een keer slagen!

3359 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-05-2017

Wonen en recreren aan nieuwe Rotte

Regio - Een rondje varen over Rotte, Oude Rijn en Vliet. Vorig jaar opperden provincie Zuid-Holland, gemeenten en Staatsbosbeheer dit idee en werden de waterschappen Rijnland en Schieland benaderd om mee te denken. En afgelopen woensdag werden in het kantoor van Metropoolregio Rotterdam Den Haag de eerste stappen gezet om het plan te verwezenlijken.

2574 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-05-2017

Broedseizoen weer boordevol drama en romantiek

Jan Smith is een natuurliefhebber en fotograaf, die zijn hart heeft verpand aan De Groenzoom. Elke maand deelt hij een stukje nabije natuur met de lezers van Hart van Holland.

391 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-05-2017

Jonge meubelmakers slagen voor praktijkexamen bij Melanchthon

Bleiswijk – Drie toekomstige meubelmakers van het Rotterdamse Hout- en Meubileringscollege (HMC) legden een 'Proeve van Bekwaamheid' af op de Melanchthon Business School aan de Wilgenlei. Voor twee van hen was het een weerzien met hun oude middelbare school. "Onwijs gaaf om ze terug te zien komen," zegt docent Filip Verschoor met enige trots.

738 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-05-2017

Jongeren in Lansingerland zijn de gelukkigste van de hele regio

Lansingerland - Inwoners van Lansingerland voelen zich gezonder en gelukkiger dan inwoners in omliggende gemeenten in de regio. Dit blijkt uit de gezondheidsmonitor Volwassenen van de GGD die vorige week is gepresenteerd. Wethouder Ankie van Tatenhove ziet in de uitkomsten van het onderzoek een bevestiging van het gezonde woon- en leefklimaat in de gemeente.

1252 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-05-2017

Wethouder geeft artistiek voorbeeld kunstwedstrijd

Lansingerland - Een achterstevoren gedragen wit mannenoverhemd? Doorgaans ziet wethouder Ankie van Tatenhove er toch wat eleganter uit, maar ja, een verfvlek boen je niet zo snel uit een mantelpakje.

485 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-05-2017

Dagje naar de bollen

Berkel en Rodenrijs - Gasten en vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Berkel en Rodenrijs brachten dinsdag 16 mei een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. Het werd voor iedereen een memorabele dag.

533 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
25-05-2017

Lastenverlaging krijgt extra impuls

Lansingerland - De burger gaat meeprofiteren van het sluitende huishoudboekje van de gemeente. Niet alleen gaat de afvalstoffenheffing naar beneden, ook wordt voor het eerst in jaren de ozb verlaagd, en wel met 3 procent. Voor een gemiddeld gezin met een eigen woning levert dat ruim 92 euro per jaar op.

582 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
25-05-2017

Leefbaar 3B noemt verhuizing bibliotheek 'onbespreekbaar'

Lansingerland – Over iets meer dan een week wordt duidelijk of de gemeenteraad van Lansingerland groen licht geeft voor de verhuizing van de Bleiswijkse bieb. Bibliotheek Oostland wil de vestiging aan de Dorpsstraat van Bleiswijk verhuizen naar 't Web aan de Nachtegaallaan. 't Web wordt dan een cultuurhuis.

624 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
25-05-2017

Lansingerland in n jaar tijd stuk crimineler geworden

Lansingerland - Het gaat de verkeerde kant uit met de veiligheid in Lansingerland. In de misdaadmeter over 2016, die vorige week door dagblad AD werd gepubliceerd, stijgt de gemeente van plek 168 naar plek 141, op een lijst waar 386 gemeenten op staan.

487 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

'Traumahelikopter verplaatsen is geen goed idee'

Lansingerland – Het wordt aangedragen als de ultieme oplossingen om meer vluchten te laten vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport: het verplaatsen van de traumahelikopter naar een andere locatie. Door de heli uit te plaatsen kunnen de helivluchten worden overgenomen door passagierstoestellen. Maar volgens traumacentrum Zuid-West Nederland is dat een slecht plan.

918 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Droomstart voor Funky Market

Lansingerland - Opeens springt een vervaarlijke piraat voor de camera. "Arrr... ik ben de Drumpiraat!" Spelenderwijs probeert hij jong en oud ertoe te bewegen om achter een drumstel plaats te nemen. "Drummen is heel goed voor je coördinatie", vertelt piraat Chris in een rustiger bui. Maar dan komen er een paar kinderen langs. "Duizend bommen en granaten!" Zomaar een ontmoeting, tijdens de eerste Funky Market in het Annie M.G. Schmidtpark.

663 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Waterbedrijf eist vergoeding voor verleggen leidingen

Lansingerland – Wie betaalt de rekening van vier miljoen euro voor het omleggen van een waterleiding? De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer houden de boot af. Spoorbeheerder Prorail ook. Waterbedrijf Dunea is daarom een procedure begonnen tegen de betrokken overheden bij de Raad van State. Het juridische gevecht met Prorail wordt gevoerd bij de burgerrechter.

522 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Actie tegen fietsendieven op stations RandstadRail

Berkel en Rodenrijs - Maandagmorgen 22 mei heeft de politie vanaf 7.30 uur samen met de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's), Buurttoezicht Lansingerland en de RET een flyeractie gehouden bij metrostations Westpolder en Rodenrijs. 

409 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Grondeigenaar moet aanleg bouwweg toestaan

Bleiswijk - De eigenaar van een stuk grond aan de Voorlaan in Bleiswijk moet accepteren dat netbeheerder TenneT een tijdelijke bouwweg aanleg op zijn perceel. 

399 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-05-2017

Tientallen auto's van de weg geplukt bij grote controle

Bleiswijk - Op de Facetlaan in Bleiswijk vond vrijdagavond 19 mei een grote verkeerscontrole plaats. 

456 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-05-2017

Eeuwenoud tolhek keert mogelijk terug in natuurgebied Groenzoom

Berkel en Rodenrijs - Gedurende de komende weken wordt tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Berkel extra aandacht besteed aan de collectie van het Historisch Informatiepunt. Een prominente plek is ingeruimd voor het plan van de herbouw van het Meerhek.

945 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-05-2017

Routes bekend gemaakt voor grootste peloton ter wereld

Lansingerland - De drie routes voor de Ride for the Roses, op zondag 3 september, zijn bekend. Afgelopen vrijdag kwamen sponsors en mede-organisatoren bij elkaar bij Royal Lemkes, waar onder leiding van oud-burgemeester Ewald van Vliet een presentatie plaatsvond. "De routes zijn getest, we hebben ze proef-gereden toen het zeven graden vroor."

503 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-05-2017

Vier dagen wandelen langs paden, lanen en koeienstal

Bleiswijk - De avondvierdaagse van Bleiswijk staat weer voor de deur. Tussen 29 mei en 2 juni wordt voor de 43ste keer gewandeld in en rond het dorp. Op maandagavond 29 mei om 18.30 uur klinkt het startschot en zal vanuit de kantine van Soccer Boys op sportpark Merenveld het wandelevenement aanvangen.

488 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-05-2017

Feestagenda loopt vol

Lansingerland - De feestagenda voor 'Tien Jaar Lansingerland' begint aardig vol te raken. Zeker in de zomer is het bijna elk weekend raak, en er komen nog voortdurend nieuwe evenementen bij. Geen wonder dat het college van B&W tevreden is. "Er is constant wel wat aan de hand," constateert wethouder Simon Fortuyn. "Soms organiseren we zelf iets. En soms gooien we een lustrumsausje over een bestaand initiatief."

548 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Masdoolhof dit jaar in teken van tienjarig bestaan gemeente

Lansingerland - Wie over een paar weken vanaf luchthaven Rotterdam The Hague Airport vertrekt moet beslist een raamplaats reserveren. Als het vliegtuig over Bergschenhoek vliegt is de kans namelijk groot dat er iets heel bijzonders van bovenaf te zien is. Het gaat om de maïsdoolhof bij Boerderij Het Lansingerland, met daarin een hommage aan het tienjarig bestaan van de gemeente. Afgelopen donderdag kwam burgemeester Van de Stadt naar de boerderij om de start voor het maïsproject te markeren.

538 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

'We hebben ons lesje wel geleerd'

Lansingerland – Lansingerland krijgt de schrik van haar leven in 2012. De financiële crisis slaat zo hard toe dat de gemeente op het randje van de afgrond komt te staan. Om het tij te keren worden belastingen verhoogd en bezuinigt de gemeente miljoenen. Nu - vijf jaar later - lijkt het weer de goede kant op te gaan met Lansingerland. De economie trekt aan en de schuld slinkt. "We zijn destijds in het ootje genomen", zegt wethouder Albert Abee van Financiën er nu over.

523 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Aanpak geluidshinder HSL door ProRail laat op zich wachten

Lansingerland - Dat ambtelijke molens traag draaien is voor Stichting Stop Geluidsoverlast HSL (SSGH) geen nieuws. Een jaar geleden stuurde de actiegroep een brandbrief naar minister Schultz van Infrastructuur en Milieu, en naar ProRail, omdat het maar niet wil vlotten met het uitvoeren van geluidswerende maatregelen langs het HSL-tracé. Maar ook die brandbrief had nauwelijks effect. Het geduld bij de SSGH begint op te raken.

486 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Bouw seniorencomplex Berkel mag doorgaan

Berkel en Rodenrijs – De Raad van State gaat akkoord met de bouw van negentien seniorenappartementen in een complex aan de Laan van Romen in Berkel. De Raad maakte die beslissing vorige week woensdag bekend. 

522 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Raad van State buigt zich over tracbesluit nieuwe snelweg A16

Den Haag/Rotterdam – Een nieuwe snelweg die aan files in de regio een einde moet maken en die in breed overleg met omwonenden en belanghebbenden tot stand is gekomen. Zo spiegelt het Rijk de planvorming voor dit grote project voor in zijn publicaties. Maar volgens heel veel omwonenden is de praktijk anders. De Raad van State kan hen daar een eind in volgen: berekeningen van de kosten voor alternatieven zijn niet terug te vinden, de MER betreft niet precies het gekozen tracé en moet mogelijk opnieuw en ook over de verkeersdrukte bestaan onvoldoende gegevens.

948 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Advies gemeenten: groei RTHA mag, maar zonder extra herrie

Rotterdam - Wat het college van burgemeester en wethouders betreft krijgt luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA) er in het nieuwe luchthavenbesluit geen decibel extra geluidsruimte bij, en moet het vliegveld de zo vurig gewenste groei van het aantal vluchten en bestemmingen binnen de normen van 2016 realiseren. Een manier om dat mogelijk te maken is het uitplaatsen van de trauma- en politiehelikopters, maar daarvan moeten wel eerst de effecten worden onderzocht.

860 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Ronkende tweewielers niet door Weidebloemtunnel

Berkel en Rodenrijs - De Weidebloemtunnel aan het eind van de Westersingel is voortaan verboden toegang voor brommers en scooters. Afgelopen donderdag onthulde wethouder Simon Fortuyn een nieuwe verkeersbord dat dat duidelijk maakt.

493 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Geen misstanden bij uitvoering WMO

Lansingerland - Eerder dit jaar werd de gemeenteraad ongerust over het feit dat er in Lansingerland, net zoals bij veel andere gemeenten, geld overbleef op het WMO-budget. 

392 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Examenkoorts in de sporthal

Bergschenhoek – Ruim 213.000 leerlingen in heel het land zijn bezig met het schriftelijk eindexamen. Ook op alle middelbare scholen in Lansingerland hangen bordjes 'Stilte! Examen' op de ramen en deuren. Sporthal De Zijde is omgetoverd tot kolossale examenruimte. Op vrijdag 12 mei stond bij het VWO Engels op het programma, voor de HAVO was dat Frans.

717 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-05-2017

Scharen: geknipt als verzamelobject

Bleiswijk - De scharenverzameling van Anton Veenman, ondertussen al jaren overleden, is echt een collectie vol pareltjes. Van een 'ooievaartje' -waarmee bij een geboorte de navelstreng doorgeknipt werd- tot grote tapijtscharen. "Bij ons thuis hingen ze vroeger in de gang." Antons zoon Herman Veenman is nu de beheerder van de verzameling.

604 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-05-2017

Scriptie

Geachte lezer. Verwacht de komende weken niet te veel van mij. 

3056 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Tien dagen aandacht voor water

Lansingerland - "Water is onze levensader, zelfs in de ruimte zijn we ernaar op zoek. We denken er misschien niet altijd aan, maar we zijn dagelijks met water in de weer." Hoog tijd dus, vindt wethouder Simon Fortuyn, voor de 'Week van ons Water', die van 12 tot en met 21 mei de 'waterbewustwording' moet stimuleren.

473 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Van ruim tachtig molens heeft Lansingerland er nog n over

Lansingerland - De Nationale Molendagen staan voor de deur: op zaterdag 13 en zondag 14 mei zijn honderden molens in het hele land te bezoeken. Molens zijn niet alleen symbolen van Holland en iconen in het landschap, maar hebben in het verleden ook een bepalende rol gehad. Ze hebben letterlijk geholpen om het land vorm te geven. Zonder molens zou het grootste deel van Lansingerland een groot moeras zijn. Toch is er weinig dat aan het molenverleden herinnert in de gemeente.

606 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Maatjesproject Humanitas versterkt zich met nieuwe lichting vrijwilligers

Lansingerland - Het maatjesproject van Humanitas Lansingerland heeft er weer een groep enthousiaste en opgeleide vrijwilligers en stagiaires bij. 

529 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin