donderdag, 25 mei 2017

Nieuws

24-05-2017

'Traumahelikopter verplaatsen is geen goed idee'

Lansingerland – Het wordt aangedragen als de ultieme oplossingen om meer vluchten te laten vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport: het verplaatsen van de traumahelikopter naar een andere locatie. Door de heli uit te plaatsen kunnen de helivluchten worden overgenomen door passagierstoestellen. Maar volgens traumacentrum Zuid-West Nederland is dat een slecht plan.

54 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Droomstart voor Funky Market

Lansingerland - Opeens springt een vervaarlijke piraat voor de camera. "Arrr... ik ben de Drumpiraat!" Spelenderwijs probeert hij jong en oud ertoe te bewegen om achter een drumstel plaats te nemen. "Drummen is heel goed voor je coördinatie", vertelt piraat Chris in een rustiger bui. Maar dan komen er een paar kinderen langs. "Duizend bommen en granaten!" Zomaar een ontmoeting, tijdens de eerste Funky Market in het Annie M.G. Schmidtpark.

50 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Waterbedrijf eist vergoeding voor verleggen leidingen

Lansingerland – Wie betaalt de rekening van vier miljoen euro voor het omleggen van een waterleiding? De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer houden de boot af. Spoorbeheerder Prorail ook. Waterbedrijf Dunea is daarom een procedure begonnen tegen de betrokken overheden bij de Raad van State. Het juridische gevecht met Prorail wordt gevoerd bij de burgerrechter.

38 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Actie tegen fietsendieven op stations RandstadRail

Berkel en Rodenrijs - Maandagmorgen 22 mei heeft de politie vanaf 7.30 uur samen met de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's), Buurttoezicht Lansingerland en de RET een flyeractie gehouden bij metrostations Westpolder en Rodenrijs. 

19 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Grondeigenaar moet aanleg bouwweg toestaan

Bleiswijk - De eigenaar van een stuk grond aan de Voorlaan in Bleiswijk moet accepteren dat netbeheerder TenneT een tijdelijke bouwweg aanleg op zijn perceel. 

36 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-05-2017

Tientallen auto's van de weg geplukt bij grote controle

Bleiswijk - Op de Facetlaan in Bleiswijk vond vrijdagavond 19 mei een grote verkeerscontrole plaats. 

58 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-05-2017

Eeuwenoud tolhek keert mogelijk terug in natuurgebied Groenzoom

Berkel en Rodenrijs - Gedurende de komende weken wordt tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Berkel extra aandacht besteed aan de collectie van het Historisch Informatiepunt. Een prominente plek is ingeruimd voor het plan van de herbouw van het Meerhek.

342 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-05-2017

Routes bekend gemaakt voor grootste peloton ter wereld

Lansingerland - De drie routes voor de Ride for the Roses, op zondag 3 september, zijn bekend. Afgelopen vrijdag kwamen sponsors en mede-organisatoren bij elkaar bij Royal Lemkes, waar onder leiding van oud-burgemeester Ewald van Vliet een presentatie plaatsvond. "De routes zijn getest, we hebben ze proef-gereden toen het zeven graden vroor."

60 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-05-2017

Vier dagen wandelen langs paden, lanen en koeienstal

Bleiswijk - De avondvierdaagse van Bleiswijk staat weer voor de deur. Tussen 29 mei en 2 juni wordt voor de 43ste keer gewandeld in en rond het dorp. Op maandagavond 29 mei om 18.30 uur klinkt het startschot en zal vanuit de kantine van Soccer Boys op sportpark Merenveld het wandelevenement aanvangen.

68 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-05-2017

Feestagenda loopt vol

Lansingerland - De feestagenda voor 'Tien Jaar Lansingerland' begint aardig vol te raken. Zeker in de zomer is het bijna elk weekend raak, en er komen nog voortdurend nieuwe evenementen bij. Geen wonder dat het college van B&W tevreden is. "Er is constant wel wat aan de hand," constateert wethouder Simon Fortuyn. "Soms organiseren we zelf iets. En soms gooien we een lustrumsausje over een bestaand initiatief."

54 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Maïsdoolhof dit jaar in teken van tienjarig bestaan gemeente

Lansingerland - Wie over een paar weken vanaf luchthaven Rotterdam The Hague Airport vertrekt moet beslist een raamplaats reserveren. Als het vliegtuig over Bergschenhoek vliegt is de kans namelijk groot dat er iets heel bijzonders van bovenaf te zien is. Het gaat om de maïsdoolhof bij Boerderij Het Lansingerland, met daarin een hommage aan het tienjarig bestaan van de gemeente. Afgelopen donderdag kwam burgemeester Van de Stadt naar de boerderij om de start voor het maïsproject te markeren.

91 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

'We hebben ons lesje wel geleerd'

Lansingerland – Lansingerland krijgt de schrik van haar leven in 2012. De financiële crisis slaat zo hard toe dat de gemeente op het randje van de afgrond komt te staan. Om het tij te keren worden belastingen verhoogd en bezuinigt de gemeente miljoenen. Nu - vijf jaar later - lijkt het weer de goede kant op te gaan met Lansingerland. De economie trekt aan en de schuld slinkt. "We zijn destijds in het ootje genomen", zegt wethouder Albert Abee van Financiën er nu over.

116 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Aanpak geluidshinder HSL door ProRail laat op zich wachten

Lansingerland - Dat ambtelijke molens traag draaien is voor Stichting Stop Geluidsoverlast HSL (SSGH) geen nieuws. Een jaar geleden stuurde de actiegroep een brandbrief naar minister Schultz van Infrastructuur en Milieu, en naar ProRail, omdat het maar niet wil vlotten met het uitvoeren van geluidswerende maatregelen langs het HSL-tracé. Maar ook die brandbrief had nauwelijks effect. Het geduld bij de SSGH begint op te raken.

71 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Bouw seniorencomplex Berkel mag doorgaan

Berkel en Rodenrijs – De Raad van State gaat akkoord met de bouw van negentien seniorenappartementen in een complex aan de Laan van Romen in Berkel. De Raad maakte die beslissing vorige week woensdag bekend. 

65 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Raad van State buigt zich over tracébesluit nieuwe snelweg A16

Den Haag/Rotterdam – Een nieuwe snelweg die aan files in de regio een einde moet maken en die in breed overleg met omwonenden en belanghebbenden tot stand is gekomen. Zo spiegelt het Rijk de planvorming voor dit grote project voor in zijn publicaties. Maar volgens heel veel omwonenden is de praktijk anders. De Raad van State kan hen daar een eind in volgen: berekeningen van de kosten voor alternatieven zijn niet terug te vinden, de MER betreft niet precies het gekozen tracé en moet mogelijk opnieuw en ook over de verkeersdrukte bestaan onvoldoende gegevens.

116 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Advies gemeenten: groei RTHA mag, maar zonder extra herrie

Rotterdam - Wat het college van burgemeester en wethouders betreft krijgt luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA) er in het nieuwe luchthavenbesluit geen decibel extra geluidsruimte bij, en moet het vliegveld de zo vurig gewenste groei van het aantal vluchten en bestemmingen binnen de normen van 2016 realiseren. Een manier om dat mogelijk te maken is het uitplaatsen van de trauma- en politiehelikopters, maar daarvan moeten wel eerst de effecten worden onderzocht.

95 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Ronkende tweewielers niet door Weidebloemtunnel

Berkel en Rodenrijs - De Weidebloemtunnel aan het eind van de Westersingel is voortaan verboden toegang voor brommers en scooters. Afgelopen donderdag onthulde wethouder Simon Fortuyn een nieuwe verkeersbord dat dat duidelijk maakt.

76 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Geen misstanden bij uitvoering WMO

Lansingerland - Eerder dit jaar werd de gemeenteraad ongerust over het feit dat er in Lansingerland, net zoals bij veel andere gemeenten, geld overbleef op het WMO-budget. 

44 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Examenkoorts in de sporthal

Bergschenhoek – Ruim 213.000 leerlingen in heel het land zijn bezig met het schriftelijk eindexamen. Ook op alle middelbare scholen in Lansingerland hangen bordjes 'Stilte! Examen' op de ramen en deuren. Sporthal De Zijde is omgetoverd tot kolossale examenruimte. Op vrijdag 12 mei stond bij het VWO Engels op het programma, voor de HAVO was dat Frans.

114 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-05-2017

Scharen: geknipt als verzamelobject

Bleiswijk - De scharenverzameling van Anton Veenman, ondertussen al jaren overleden, is echt een collectie vol pareltjes. Van een 'ooievaartje' -waarmee bij een geboorte de navelstreng doorgeknipt werd- tot grote tapijtscharen. "Bij ons thuis hingen ze vroeger in de gang." Antons zoon Herman Veenman is nu de beheerder van de verzameling.

85 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-05-2017

Scriptie

Geachte lezer. Verwacht de komende weken niet te veel van mij. 

395 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Tien dagen aandacht voor water

Lansingerland - "Water is onze levensader, zelfs in de ruimte zijn we ernaar op zoek. We denken er misschien niet altijd aan, maar we zijn dagelijks met water in de weer." Hoog tijd dus, vindt wethouder Simon Fortuyn, voor de 'Week van ons Water', die van 12 tot en met 21 mei de 'waterbewustwording' moet stimuleren.

95 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Van ruim tachtig molens heeft Lansingerland er nog één over

Lansingerland - De Nationale Molendagen staan voor de deur: op zaterdag 13 en zondag 14 mei zijn honderden molens in het hele land te bezoeken. Molens zijn niet alleen symbolen van Holland en iconen in het landschap, maar hebben in het verleden ook een bepalende rol gehad. Ze hebben letterlijk geholpen om het land vorm te geven. Zonder molens zou het grootste deel van Lansingerland een groot moeras zijn. Toch is er weinig dat aan het molenverleden herinnert in de gemeente.

70 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Maatjesproject Humanitas versterkt zich met nieuwe lichting vrijwilligers

Lansingerland - Het maatjesproject van Humanitas Lansingerland heeft er weer een groep enthousiaste en opgeleide vrijwilligers en stagiaires bij. 

62 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Lansingerland is een begrip in China

Lansingerland - Hoeveel visitekaartjes er uitgedeeld zijn weten ze niet precies, maar de stapel die ze mee terug naar Lansingerland namen is indrukwekkend. Burgemeester Pieter van de Stadt en wethouder Albert Abee hebben er een boeiende en vruchtbare missie naar China op zitten. "Ze hebben ons harder nodig dan wij hen, dat is best iets bijzonders."

62 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Hondenbezitters in gemeente voelen zich erg onbegrepen

Lansingerland - Hondenbezitters in Lansingerland zijn niet blij met de nieuwe APV die onlangs van kracht is geworden. 

29 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Protest tegen RTHA zwelt aan na veranderen aanvliegroute

Regio - Het aantal klachten over overlast door vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is de laatste weken sterk gegroeid. Aanleiding is een wijziging in de aanvliegroute, die ervoor zorgt dat vliegtuigen meer over de Rotterdamse wijk Hillegersberg vliegen. De reden voor de gewijzigde aanvliegroute is het onderhoud aan de Kaagbaan bij Schiphol. Vliegtuigen met bestemming Amsterdam moeten een andere route kiezen en daar hebben vluchten met bestemming RTHA direct last van.

125 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Bleiswijk krijgt als eerste kern een eigen cultuurhuis in 't Web

Bleiswijk – Een bibliotheek, een bar, podiumoptredens, clubjes, verenigingen, en dat allemaal onder één dak. Als alles volgens plan verloopt, krijgt Bleiswijk als eerste dorpskern in Lansingerland een heus cultuurhuis. En wel in 't Web aan de Nachtegaallaan. Toch kan één speler nog roet in het eten gooien: de gemeenteraad.

82 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Gemeente zoekt illegale honden

Lansingerland - In de maanden mei en juni wordt in de gemeente gecontroleerd op hondenbezit. Extern ingehuurde controleurs doen dit in opdracht van SVHW, het bedrijf dat namens de gemeente de belastingen int. 

32 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Eilanden voor visdiefjes in de Rottemeren

Bleiswijk/Zevenhuizen - Boven de Rottemeren zijn ze veel te zien: visdiefjes die visjes opduiken of vliegen vangen net boven het water. Sinds kort worden ze met twee drijvende eilandjes in de Bleiswijkse Fles verleid om er te gaan broeden en de natuur in de Rottemeren te verrijken.

142 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-05-2017

Funky Market betekent startsein voor lange zomer vol belevenissen

Lansingerland - Wethouder Ankie van Tatenhove riep de inwoners van Lansingerland vorig jaar op om toch vooral leuke activiteiten te bedenken voor het nieuwe Annie M.G. Schmidtpark. "Een roseetje op een kleedje", noemde ze het toen. Op 21 mei mag ze de opening verrichten van de allereerste Funky Market.

111 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-05-2017

Fietsersbond wil fietsexamen voor middelbare scholieren

Lansingerland – Wordt Lansingerland straks Fietsstad 2018? Elke twee jaar wordt door de landelijke Fietsersbond een grote enquête gehouden, waar fietsers hun ervaring over hun gemeente kunnen delen. Geen enkele gemeente wil als laatste in de ranking komen van een dergelijke verkiezing. En met verkiezingen aan de horizon klinkt de roep van de fietsers opeens een stukje luider door in de gemeentehuizen.

75 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-05-2017

Uitdaging on Tour vult centrum van Berkel met livemuziek

Berkel en Rodenrijs - Voor de tweede keer wordt het centrum van Berkel en Rodenrijs op zondag 7 mei gevuld met live muziek. Tussen 15.00 en 18.00 uur veranderen negen horecalocaties in poppodia als de tweede 'Uitdaging On Tour' plaatsvindt.

76 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

Samen werken aan meer werk

Lansingerland - Wethouder Ankie van Tatenhove heeft een partnerovereenkomst getekend met Werkwaardig, een regionaal platform van en voor werkgevers uit de regio Delft. Deelnemers aan dit platform voelen zich verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

74 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

Wielrenrel dreigt rond Rottemeren

Lansingerland - Leefbaar 3B maakt zich grote zorgen over overlast die groepen wielrenners geven in het Rottemerengebied. Jan Pieter Blonk verwijst naar een ingezonden brief waarin deze groepen wielrenners 'mamils' worden genoemd: 'middle aged men in lycra'. Regelmatig lijken die zich niets van andere recreanten aan te trekken, en de vrees bestaat dat er op een dag slachtoffers gaan vallen.

236 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

Dodenherdenking in de drie kernen

76 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Veel bekijks voor brandweer

Berkel en Rodenrijs - Dat hulpverleners hun werk demonstreerden kon zaterdag 29 april niemand ontgaan. Van verre waren de sirenes te horen en was er een hoogwerker te zien waar kinderen mee omhoog konden. Op het bedrijventerrein Oudeland werd een 'pop-up hulpverlenersdag' gehouden. Er stond een tiental brandweervoertuigen, ambulances en politiewagens opgesteld.

109 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Koeienballet Bergschenhoek trekt weer veel bekijks

Bergschenhoek - Voor z'n 650 kilo schoon aan de haak zijn ze nog behoorlijk lichtvoetig, de dames van boerderij Het Lansingerland.

89 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Succesvol symposium ondernemende vrouwen

Lansingerland - Voor Noova (Netwerk Oostlandse Ondernemende Vrouwen Actief) zit het tweede jaarlijkse symposium er weer op. Dit jaar was het thema 'Female leadership journey, maak het verschil hier én daar'. 

49 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-05-2017

Berkels gezin raakt gewond bij explosie in vakantiehuisje

Berkel en Rodenrijs - In Nunspeet zijn zaterdag 29 april vier mensen gewond geraakt door een explosie in een vakantiehuisje. 

96 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-04-2017

Funky Market: een feest voor foodies en creatievelingen

Lansingerland - Langzaam maar zeker wordt de evenementenkalender van Lansingerland telkens iets voller. Komende maand kan er weer een nieuwe happening bijgeschreven worden. Op zondag 21 mei wordt voor de eerste keer de Funky Market gehouden in het Annie M.G. Schmidtpark.

2881 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-04-2017

'Wollen wielrenshirts kriebelen echt onwijs'

Bleiswijk - Edwin Franken koerst vooral met door hemzelf gerestaureerde fietsen waar hij geen afstand van kan doen. De wieleroutfit en fietsschoenen die hij in de jaren '70 droeg worden regelmatig tevoorschijn gehaald voor een retro wielerkoers vol met romantiek en nostalgie. "Vooral de Belgen zijn hier goed in."

77 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-04-2017

Muggenziften?

Ik zocht een woord voor de titel en gaf mezelf hints: het moet betrekking hebben op ogenschijnlijke onbenulligheden en het moet iets zijn waarvan je liever niet beticht wordt. Mierenneuken leek me ongeschikt. Zulk taalgebruik kan als onzedelijk worden ervaren. Haarkloven was een optie, maar bij dat woord moet ik aan agressieve shampoocommercials denken. Wist je dat iemand die pezeweeft ook punaisepoetser kan worden genoemd? Die kende ik nog niet. 

438 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

Gemeente past bestrating aan na ongeluk Bergschenhoek

Lansingerland – De bestrating rond een putdeksel op het Rondom in het centrum van Bergschenhoek wordt aangepast. Aanleiding hiervoor is een ongeluk met een scooter op 8 april, waarbij de bestuurder van het voertuig gewond raakte. Hij kwam mogelijk ten val door een uitstekende putdeksel midden op de weg.

124 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

Bibliotheek weg uit hart van Bleiswijk

Bleiswijk – Het is zo goed als zeker: Bibliotheek Oostland verdwijnt uit het dorpscentrum van Bleiswijk. De bibliotheek wil verhuizen naar een ander gebouw in Bleiswijk, om de kosten te drukken. "Het klopt dat we in gesprek zijn met de gemeente, maar meer heb ik niet te melden", zegt Petra Togni, directeur van Bibliotheek Oostland, die aangeeft niet te kunnen bevestigen of ontkennen dat de geruchten rond de verhuizing waar zijn. Toch wijst alles erop dat het gaat gebeuren.

104 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

Roodbonte prima ballerina's

Bergschenhoek - Twee weken later dan anders kunnen de koeien van Boerderij Het Lansingerland hun danshoeven aandoen. 

47 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

Koningsnight Skate Berkel minder druk door slecht weer

Berkel en Rodenrijs – Op de zaterdag voor Koningsdag werden traditiegetrouw de skates tevoorschijn gehaald door menig Berkelaar voor de Koningsnight Skate die door het Oranjecomité Berkel en Rodenrijs was georganiseerd.

46 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

Lansingerlandse scholieren sporten zichzelf warm tijdens Koningsspelen

Lansingerland - We moeten meer bewegen, vindt koning Willem-Alexander, en daarmee kun je maar het beste jong beginnen. En dus worden er in heel Nederland sinds hij de troon besteeg Koningsspelen gehouden, steevast op de vrijdag die voorafgaat aan Koningsdag. Een dag die begint met een gezond ontbijt op school, gevolgd door een ochtend sport en spel.

46 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

Voorproefje op Koningsdag

Berkel en Rodenrijs – Vandaagis het pas echt Koningsdag, maar Berkel en Rodenrijs kleurde afgelopen weekend al oranje. Eerst met de Konings Night Skate op zaterdagavond, en een dag later was het feest in het Annie M.G. Schmidtpark.

75 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Vijftienduizend euro voor Groenzoom

Lansingerland - Een cheque van 15.000 euro is op woensdag 19 april door wethouder Jeroen Heuvelink en zijn collega uit Pijnacker-Nootdorp overhandigd aan gebruikersplatform De Groenzoom. Voorzitter Kees van der Kraan nam de cheque in ontvangst. Dit bedrag is het restant van het budget dat beschikbaar was voor de inrichting van De Groenzoom. 

42 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin