donderdag, 27 april 2017

Nieuws

26-04-2017

Vijftienduizend euro voor Groenzoom

Lansingerland - Een cheque van 15.000 euro is op woensdag 19 april door wethouder Jeroen Heuvelink en zijn collega uit Pijnacker-Nootdorp overhandigd aan gebruikersplatform De Groenzoom. Voorzitter Kees van der Kraan nam de cheque in ontvangst. Dit bedrag is het restant van het budget dat beschikbaar was voor de inrichting van De Groenzoom. 

21 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Lintjesregen verrast acht Lansingerlanders

Lansingerland - Acht Lansingerlanders werden woensdagochtend 26 april onder allerlei valse voorwendselen door de firma List en Bedrog, zoals burgemeester Van de Stadt het noemt, naar het gemeentehuis in Bergschenhoek gelokt. De jaarlijkse lintjesregen heeft dit jaar in totaal tien inwoners van de gemeente 'getroffen'. Twee mensen krijgen hun onderscheiding op een later tijdstip.

81 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-04-2017

Iris hoopt op hoosbuien

Bergschenhoek – Creativiteit zit Iris van Kralingen in het bloed, maar je eigen ontwerp terugzien op een regenjas is toch wel bijzonder.

82 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-04-2017

'Leuk om met kids te werken'

Bergschenhoek – "Ik vind het geweldig om met kinderen te werken", zegt Kevin Kooimans, vrijwilliger bij Speeltuin De Kievit. "Ze zijn lekker speels en enthousiast, waardoor je jezelf ook een beetje kunt laten gaan, waardoor je nog harder je best gaat doen om die kinderen een leuke dag te bezorgen."

74 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

Vier boa's zorgen elke dag dat kleine ergernissen geen grote drama's worden

Lansingerland - Geen wapen, geen handboeien, geen pepperspray en al helemaal geen speciale gevechtstraining. In Lansingerland lopen Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (boa's) hun rondes met alleen hun zintuigen als hulpmiddel, en alleen hun communicatievaardigheden als wapen. "Wij houden ons kort gezegd vooral bezig met de kleine ergernissen", vertelt Nadia. Zij is de enige vrouw onder de vier boa's die werkzaam zijn in de gemeente Lansingerland. Hart van Holland surveilleerde een middagje mee.

86 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

Politici in de (bouw)put bij splinternieuw station

Bleiswijk - Raadsleden uit Zoetermeer en Lansingerland namen vorige week dinsdag een kijke bij de bouw van station Lansingerland-Zoetermeer vlak langs snelweg A12. 

34 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

Groenzoom, domein van dikbilkoe en tureluur

Berkel en Rodenrijs - "Zeventien mensen? Dat is een mooi aantal", constateert Cor Noorman tevreden. Een aardig groepje wandelaars staat klaar bij Tuinderij De Groenzoom om de eerste natuurexcursie van het jaar mee te maken. Anderhalf uur lang laat Noorman 'zijn' Groenzoom zien. Voortaan doet hij dat elke tweede woensdag van de maand.

93 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

Oostlanddag onder leiding nieuwe voorzitter op weg naar 'next level'

Regio - De Oostlanddag heeft dit jaar als thema 'Oostland next level'. De organisatie van het grootste ondernemersevenement van de regio heeft dat deze week bekend gemaakt. De negende editie van de Oostlanddag vindt plaats op woensdag 11 oktober.

55 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

Ergernis rond ophalen gescheiden afval

Berkel en Rodenrijs – Natuurlijk is het belangrijk dat afval gescheiden wordt opgehaald, maar dat het ook ergernissen oplevert blijkt onder meer in de wijk Meerpolder. "Zo zonde, het is acht jaar mooi geweest. Maar eigenlijk doet de situatie mij nu denken aan vroeger, toen ik als zesjarig jongetje in Schiedam woonde en de vuilniszakken torenhoog lagen opgestapeld", licht Leon van der Tak toe. "Alsof je teruggaat in de tijd, is dit nou serieus 2017?"

85 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Gemeente houdt opnieuw miljoenen over

Lansingerland - De gemeente Lansingerland sluit het jaar 2016 af met een positief financieel resultaat van ruim 6,4 miljoen euro. Daarmee zet de gemeente het positieve financiële beleid van de afgelopen jaren voort. Dit resultaat is onder meer te danken aan financiële meevallers. Wethouder Albert Abee van is "voorzichtig positief over het resultaat."

144 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Neeleman wil paal en perk stellen aan paaltjespotpourri

Bergschenhoek - Eddy Neeleman, van de gelijknamige raadsfractie, mailde schriftelijke vragen inclusief deze fotocollage naar het college. 

49 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Terrasje pakken op het Rechthuisplein

Lansingerland – Dat het plein bij 't Vierkantje in Berkel Centrum een echte naam moet krijgen, daar is iedereen het wel over eens. Lezers van deze krant stuurden talloze suggesties in als 'Van Oldenbarneveltplein' en 'Carillonplein'. Maar die zijn door de commissie Naamgeving allemaal ongeschikt bevonden. Als het aan hen ligt, doen we over een paar jaar een drankje op het 'Rechthuisplein'.

61 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Bomvolle kerk ontroerd door 'Zeg me dat het niet zo is'

Bleiswijk – Het zijn echte paastradities aan het worden: op Witte Donderdag allemaal voor de buis om naar The Passion te kijken vanuit een stad ergens in Nederland. En dan een dag later, op Goede Vrijdag naar de Passion in Bleiswijk. Ook dit jaar begon de muzikale happening met een processie waarbij een groot kruis van de Open Hof naar de Onze Lieve Vrouwe Visitatie kerk werd gedragen. Binnen in de kerk werd het lijdensverhaal van Christus muzikaal weergegeven door het koor Lesito en gastleden. Alle plaatsen in de kerk waren bezet, zoals elk jaar.

37 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Tegenstanders groei vliegveld winnen duel tussen petities

Lansingerland - De Vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) heeft ruim 2.500 handtekeningen tegen uitbreiding van vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA) aangeboden aan Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland. Dat gebeurde in het gemeentehuis van Lansingerland, in aanwezigheid van wethouder Simon Fortuyn en zijn Rotterdamse collega Pex Langenberg. 

129 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Hangjeugd rond garage Westpolder

Lansingerland - Leefbaar 3B raadslid Jan van der Laan is bezorgd over klachten omtrent jeugdoverlast in de parkeergarage bij metrostation Westpolder. Bezoekers van deze garage hebben laten weten dat de overlast hen een onveilig gevoel geeft. 

24 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Hollands glorie in Chinese kas

Bleiswijk - Op een frisse woensdagmiddag buitelt er zomaar een woest om zich heen kijkende Chinese leeuw door de Violierenweg. Universiteit Wageningen heeft in Bleiswijk een traditionele Chinese kas gebouwd, waarin de modernste innovaties uit de Nederlandse tuinbouwwereld geïntegreerd zijn.

81 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Levende onkruidbestrijders in Hoge en Lage Bergse bos

Regio - De schaapskudde van herder Martin Oosthoek keert deze maand terug naar recreatiegebied Rottemeren. Alweer voor het negende jaar zal onder begeleiding van de schaapherder de kudde grazend rondtrekken tussen de heuvels van het Bergse bos en langs de dijkjes in het gebied.

76 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-04-2017

Zelfs de blarenpleisters komen in een album

Berkel en Rodenrijs – Het vierdaagsevirus kreeg Annie Woutersen te pakken na een weddenschap in 1985. "Dit jaar loop ik alweer voor de achtentwintigste keer mee, samen met mijn trouwe Wandelbeer."

103 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-04-2017

Hiphop = literatuur

Mensen kennen mij langer dan vandaag. Hiphop en literatuur zijn twee van mijn grote liefdes. Het bericht over Nederhop en Mulisch dat vorige week de ronde deed werd mij van alle kanten toegestuurd. 'Nederhoppers creatiever met taal dan Mulisch', drukte de Volkskrant pontificaal op de voorpagina. 'Deze rappers kennen meer woorden dan Harry Mulisch', kopte NOS. 'Rapgroep Zo Moeilijk heeft groter vocabulaire dan Harry Mulisch', aldus NU.nl. 

418 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-04-2017

'Stop maar liever met bioplastics'

Sandy Reys en Martine van der Post zijn namens burgerplatform Samen Duurzaam aanwezig bij de 'vuilnisexcursie' met wethouder Fortuyn en Renewi. 

73 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-04-2017

Lansingerlanders denken mee op burgerpanel

Lansingerland - De gemeente Lansingerland krijgt een burgerpanel. Iedereen vanaf 16 jaar kan via dit panel zijn of haar mening geven over actuele thema's in de gemeente. Hart van Holland Lansingerland is hiervoor een samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau Toponderzoek.

52 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-04-2017

'Geen afval, maar een product'

Lansingerland - "RieNjoeWie", zegt wethouder Simon Fortuyn duidelijk. Zo spreek je 'Renewi' dus uit, de naam van het internationale bedrijf dat sinds 1 maart gefuseerd is met Van Vliet en Gansewinkel. Onder het motto 'afval bestaat niet' richt Renewi zich vooral op het hergebruik van afval. Samen met D66-raadslid Ineke den Heijer en leden van burgerplatform Samen Duurzaam brengt Fortuyn en mensen van Renewi een bezoek aan een compostinstallatie en een PMD-sorteercentrum.

153 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-04-2017

Bleiswijkse Passion dit jaar ook via internet te volgen

Bleiswijk - Het is inmiddels een Bleiswijkse traditie: de jaarlijkse opvoering van de Passion door koor Lesito. De belangstelling voor deze eigen vertolking van het passieverhaal, het lijdensverhaal van Christus, is evenals voorgaande jaren groot. Daarom is het schouwspel dit jaar ook via internet te volgen.

77 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

'We lijken wel cultuurbarbaren hier in Lansingerland'

Lansingerland – Bezuiniging na bezuiniging zorgde ervoor dat culturele instanties en verenigingen in Lansingerland vooral bezig waren met overleven. Nu breekt de tijd aan waarin de gemeente weer geld uit kan gaan geven aan cultuur. En dat wordt tijd, vinden de politieke partijen in de gemeenteraad. Donderdag 6 april praatte de commissie Samenleving over de cultuurplannen.

75 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Provincie ziet ook weinig heil in ambities vliegveld

Regio - De provincie Zuid-Holland adviseert, net als de gemeente Lansingerland, dat vliegveld Rotterdam The Hague Airport maar beter een echt zakenvliegveld kan worden in plaats van een vakantieluchthaven. 

72 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Gemeente wil 'bruisen, binden, boeien'

Lansingerland - 'Delen, durven, doen' moet uitmonden in 'bruisen, binden, boeien'. Die laatste opsomming is meteen ook de titel van de nieuwe Cultuurnota. Hoog tijd, vindt wethouder Ankie van Tatenhove. Na een reeks schrale jaren vol bezuinigingen is er eindelijk weer ruimte voor cultuur. Al trapt Van Tatenhove in haar voorwoord meteen op de rem: "Lansingerland is niet van de stadse fratsen", en er komen dus geen "groots opgezette festivals", geen "imposant theater" en geen "spraakmakend museum." Maar wat dan wel, is de grote vraag.

96 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Zorg om zwerfvuil rond milieuparkjes

Lansingerland - Afgelopen week verschenen er foto's op Facebook van overvolle vuilcontainers aan de Frederik Hendrikstraat in Bleiswijk. Helaas geen incident, de containers zijn elk weekend overvol. En het is niet de enige plek in Lansingerland waar het een rommeltje is op de milieuparkjes. Rommel die niet in de containers past wordt er gewoon naast gezet, en het gevolg is dat anderen dan ook maar meteen hun grofvuil neerzetten. Daarnaast pikken, krabben en bijten dieren de PMD-zakken open en dat zorgt voor zwerfvuil. Gevolg: elk weekend een grote afvalchaos waar veel mensen zich aan irriteren.

229 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Motie moet veiligheid rond school verbeteren

Berkel en Rodenrijs - De verkeersonveiligheid rond de Gouden Griffelschool in Berkel-Westpolder loopt de spuigaten uit. Tijdens de afgelopen gemeenteraad hield Rianne Daggenvoorde, moeder van een van de leerlingen van die school, een betoog over de onveilige situaties die het bouwverkeer in de wijk met zich meebrengt. Een betoog dat niet aan dovemansoren gericht was, want VVD en Leefbaar 3B hebben een motie ingediend om iets aan de situatie te doen. 

77 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Melanchthon-brugklassers schaatsen voor goed doel

Bergschenhoek - Ruim tweehonderd brugklasleerlingen van Melanchthon Bergschenhoek hebben op 21 februari een sponsor-schaatsmarathon in Zoetermeer gehouden, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan Make-A-Wish Nederland. Afgelopen donderdag 6 april vond de overhandiging van een cheque met daarop een bedrag van bijna achtduizend euro overhandigd.

43 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Kritiek op hoge kosten facelift voor 'plein bij 't Vierkantje'

Lansingerland – Bijna twee miljoen euro is er nodig voor de herinrichting van het plein bij 't Vierkantje in Berkel Centrum, maar de meeste partijen in de gemeenteraad vinden dat bedrag veel te hoog. "Waarom kiezen we niet voor een goedkopere variant?", zegt Jan Jumelet (WIJ Lansingerland). "Die kosten kunnen wel omlaag", vindt ook Johan van der Burg (CDA).

118 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Politiek ziet niets in groei vliegveld

Lansingerland – Politiek Lansingerland ziet een uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) niet zitten. Dat werd duidelijk tijdens de vergadering van de commissie Ruimte van dinsdag 4 april. De commissie besprak het onderzoek van verkenner Joost Schrijnen.

76 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Lantaarnpalen langs fietspad dichterbij

Lansingerland – Zo'n vierhonderd mensen fietsen 's avonds over het fietspad op de Landscheiding. "De telling geeft voldoende aanleiding om het aanbrengen van straatverlichting daar serieus te gaan overwegen", zegt Jan Jumelet (WIJ Lansingerland). Dat zei hij tijdens de vergadering van de commissie Ruimte van dinsdag 4 april.

90 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Voor de derde keer dit jaar knalt de champagne bij Albert Abee

Lansingerland - En weer is er een stukje bedrijvengrond verkocht, het derde al dit jaar, na jaren van oorverdovende stilte. Woensdag 5 april ondertekenden wethouder Albert Abee van Economische Zaken en ondernemer Jeroen Schurink van Boxcomplex een koopcontract voor een bedrijfskavel op de Leeuwenhoekweg.

48 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Universiteit Wageningen opent Chinese broeikas vol met Hollandse snufjes

Bleiswijk - Een Chinese 'Solar Greenhouse' kas wordt op 12 april officieel geopend op het terrein van de WUR Glastuinbouw in Bleiswijk. Deze kas op zonne-energie, die is voorzien van hoogwaardige technologie, bootst de klimaat-omstandigheden na van een kas in China. Door het onderzoek zullen de Nederlandse leveranciers beter in staat zijn om in China moderne Nederlandse technologie te leveren die aansluit op de lokale omstandigheden.

128 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Komkommertijd in Berkel

Berkel en Rodenrijs – Het eerste uurtje is het nog wat fris tijdens de derde editie van 'Het beste van Berkel' , maar als de zon eenmaal begint te schijnen weten steeds meer mensen de weg naar de Kerksingel te vinden, waar de lokale ondernemers dit jaar voor het eerst zijn neergestreken. 'Wat je van dichtbij haalt is lekker' is het motto van de streekmarkt en er is dan ook een mooi aanbod van plaatselijke producten.

32 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-04-2017

Natuurexcursie in de groene achtertuin van Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - Cor Noorman, de beheerder van natuurgebied De Groenzoom, gaat vanaf 12 april weer regelmatig aan de wandel met mensen die benieuwd zijn naar de nieuwe groene 'achtertuin' van Lansingerland. Tot en met 9 augustus is er elke tweede woensdag van de maand een natuurexcursie onder zijn leiding.

82 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-04-2017

Hulpverleners tonen hun kunnen op bedrijventerrein Oudeland

Bergschenhoek - Vier studenten van de opleiding Mediamanagement van het Grafisch Lyceum Rotterdam pakten hun schoolopdracht om fondsen te werven in combinatie met een evenement wel heel serieus aan. Zij vroegen voor 1500 personen een evenementenvergunning aan voor een pop-up hulpverlenersdag. Op zaterdag 29 april demonstreren tussen 10:00 en 15:00 uur op bedrijventerrein Oudeland zestig hulpverleners van brandweer, politie en ambulance hun werkzaamheden.

94 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-04-2017

Pokeren tegen een prof

Bergschenhoek - Nederlands beste prof pokerspeler Marcel Luske doet in Lansingerland mee aan de voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Verspreid over heel Nederland worden er 125 voorrondes gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale. Op 14 april is Luske vanaf 19.30 aanwezig in de BVCB-kantine om zijn kunnen te laten zien.

73 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-04-2017

Rijkswaterstaat opent informatiepunt A16

Lansingerland - Rijkswaterstaat heeft in de hal van het gemeentehuis een onbemand informatiepunt ingericht over de nieuwe snelweg A16 Rotterdam. Mensen kunnen er aan de hand van een grote plattegrond, korte films en verschillende folders kennismaken met het project. 

52 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-04-2017

Lansingerland krijgt windmolenpark

Regio - De provincie is naarstig op zoek naar plekken om windmolens neer te zetten. Al in 2013 bleek dat er met name in de regio Rotterdam veel eerder aangewezen plekken ongeschikt zijn om windmolens te plaatsen. In februari zijn daarom nieuwe locaties aangewezen, waar uiterlijk eind 2020 windmolens moeten staan. Van 45 mogelijke plekken zijn er na onderzoek 23 overgebleven.

98 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Bergschenhoeks kamerlid zwaait af met ridderorde

Bergschenhoek - Brigitte van der Burg uit Bergschenhoek heeft afscheid genomen van de Tweede kamer. Het vertrekkende VVD-kamerlid kan terugkijken op tien mooie jaren. Van der Burg is bekend geworden met onder meer de antikraakwet. De afgelopen jaren zette zij zich in om kindermishandeling en huiselijk geweld aan te pakken. Voor haar bewezen diensten is Van der Burg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

88 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Melanchthon-leerlingen laten hun talenten de vrije loop

Bleiswijk - De Melanchthon Business School aan de Wilgenlei, op een zonnige late donderdagmiddag. De school is al aardig leeg, maar vanuit een lokaal klinkt muziek. Scholieren Benjamin en Priyanka zijn bezig met hun repetitie. "Love you like I never felt the pain", zingt Benjamin, de tekst aflezend van zijn mobieltje. Minder dan twee weken heeft hij nog om zijn performance te perfectioneren. Op 11 april is het weer tijd voor Top of the MBS, het jaarlijkse talentenfestival van de school.

115 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Gemeente wil gezond leven bij jongeren bevorderen

Lansingerland - Er zijn recentelijk in de raad verschillende moties aangenomen die betrekking hebben op jongeren in Lansingerland. 

72 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Nieuwe cultuurnota brengt mogelijkheden in kaart

Lansingerland - De nieuwe cultuurnota van de gemeente is verschenen, onder de titel 'Lansingerland bruist, bindt en boeit'. De laatste cultuurnota van Lansingerland dateerde van 2009, een update was volgens wethouder Ankie van Tatenhove dan ook hard nodig.

94 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Nieuwe lichting maatjes is helemaal klaar om aan de slag te gaan

Lansingerland - Een nieuwe groep vrijwilligers en stagiaires van het maatjesproject van Humanitas Lansingerland heeft de training volbracht. Trudy Biesheuvel, Julie Naarden, Kayleigh Hens, Robert Veldhoen en Lukasz Wasilewski kregen vorige week hun certificaat uitgereikt door Hans Bruins, bestuurslid van Humanitas.

103 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Paashaas komt extra vroeg bij gasten van Zonnebloem

Bergschenhoek - De gasten van de Zonnebloem afdeling Bergschenhoek genoten vrijdag 31 maart van een vroege paasbrunch in de grote zaal van de R.K. Parochie. De voorzitter van de Zonnebloem, Piet van Steenderen, verwelkomde naast bekende gezichten ook enkele nieuwe gasten. Met zestig deelnemende gasten en een team vrijwilligers was het drukker dan ooit.

31 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Geen lokale PVV in Lansingerland

Lansingerland - Het ziet er niet naar uit dat er bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in Lansingerland op de PVV gestemd kan worden. Vorige week maakte de partij rond Geert Wilders bekend om in ongeveer zestig gemeenten in Nederland een gooi naar raadszetels wil doen. Bij de voorlopige lijst van gemeenten, die de PVV naar buiten heeft gebracht, ontbreekt Lansingerland.

197 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

'Alle seinen op groen' voor railterminal

Lansingerland - Voor de Holland Railterminal lijken volgens wethouder Abee 'alle seinen op groen te staan.' Een verkennende studie laat zien dat er al grote stappen genomen zijn ten aanzien van dit duurzame railoverslagpunt voor goederen rondom het veilingterrein in Bleiswijk. Containers en trailers zullen hier, vlak bij de A12 en het spoor, overgezet worden van vrachtwagens op de trein. 

59 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Gesteggel over bouwweg Tennet

Bleiswijk – De Raad van State moet voorkomen dat netbeheerder Tennet een tijdelijke bouwweg aanlegt over akkerbouwgrond in Bleiswijk. De eigenaren van de grond aan de Voorlaan eisten dat maandag 27 maart bij de Raad.

100 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Verlaten bushaltes, de follies van de eenentwintigste eeuw

Lansingerland - Het Britse landschap staat er vol mee: follies. Bouwwerken, die opzettelijk gebouwd zijn om nutteloos of bizar te zijn. In de 18de en 19de eeuw telde je als edelman pas mee als je minstens één namaakruïne, liefdestempel of pyramide op je landgoed had. En ook Lansingerland blijkt vol met follies te staan.

81 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin