Hart van Holland online - Badmutsenrace voor Kinder Oncologie Centrum
donderdag, 17 oktober 2019

Badmutsenrace voor Kinder Oncologie Centrum

Geplaatst op: 11-03-2015

Twintig badmutsen dobberen in de Sniep; het levert geld op voor het Prinsex Máxima Centrum.

Waddinxveen - Twintig dames stoften hun badmuts af en togen naar de door Innerwheel georganiseerde zwemactiviteit in De Sniep. Met elkaar zamelden zij op ludieke wijze geld in voor het Kinder Oncologie Centrum Prinses Máxima in Utrecht.

Zweminstructeur Cock Slagter verzorgt de badmutsenrace die de damesserviceclub bedacht. Ruim een uur duurt de ‘race’ die bestaat uit aquajogging, loopbewegingen in het water met spierversterkende oefeningen. Met halters in de hand beweegt de groep op de opzwepende muziek, terwijl de zweminstructeur de dames motiveert.

Toeschouwer Corrie Breseler en lid van serviceclub Innerwheel, moedigt de sportievelingen vanaf de kant aan. “Het is een gezellig clubje bij elkaar. Al ben ik niet zo’n waterrat, het is heel leuk om naar het zwemplezier te kijken, had ik toch maar meegedaan”, verzucht ze.
Met veel plezier zwemt Ank Prins (63) haar baantjes: “Een steentje bedragen voor het goede doel”, roept ze vanuit het zwembad. “Geweldig, zo voel ik dat ik iets gedaan heb, dit is ook goed voor mijn lichaam.” Ze zwemt nog maar even door.

Na afloop van het zwemplezier worden de deelnemers in de kantine getrakteerd op een kopje koffie of thee met iets lekkers. Cies van Tol (73), lid van de serviceclub heeft samen met haar zwemvriendin Ria Muis (76) en haar schoondochters Antoinette en Yvonne van Tol aan de badmutsenrace meegedaan. Aan een tafeltje genieten ze van de koffie en praten nog wat na. “Het was enig om te doen”, vindt Cies. “Mijn vriendin Ria en ik zwemmen hier elke week.” Schoondochter Yvonne: “Het is leuk, het is weer een andere manier van bewegen en zwemmen is goed voor je. Maar we doen het voornamelijk voor het goede doel.”

Monique Bosboom

Aantal keer bekeken: 779 | Er zijn nog geen reacties geplaatst