Hart van Holland online - Dood Ingrid Visser schok voor Zevenhuizen

Dood Ingrid Visser schok voor Zevenhuizen

Geplaatst op: 28-05-2013

Ingrid Visser, dan 20 jaar oud, in augustus 1997 in Hart van Holland

Zevenhuizen – De vermissing van oud-volleybalinternational Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein heeft Zevenhuizen de afgelopen weken enorm beziggehouden, net als het nieuws afgelopen maandag dat zij niet levend naar Nederland zullen terugkeren. De in Zevenhuizen opgegroeide Visser (35) is waarschijnlijk het slachtoffer geworden in een zakelijk conflict in het Spaanse Murcia, waar zij enkele jaren woonde en speelde voor de plaatselijke volleybalclub.

Een timide meisje, zo wordt Ingrid Visser in Zevenhuizen omschreven. Ze groeide op in het dorp, bezocht er basisschool De Eendragt, bracht op woensdagmiddag de dorpskrant rond. Opvallen deed ze niet. Bij de plaatselijke volleybalclub Rentokil ZVH kwam ze als zevenjarige binnen. In tien jaar tijd schopte ze het tot dames-1, en kon haar talent nationaal en internationaal niet meer over het hoofd worden gezien. Op haar achttiende werd Visser speelster bij de Nederlandse vrouwenploeg, een jaar later stond ze op de Olympische Spelen in Atlanta, waar ze met haar team de vijfde plaats behaalde. Op haar twintigste vertrok Visser naar Brazilië, waarna nog vele buitenlandse avonturen volgden. Waar ze ook heenging, door Zevenhuizen werd ze op afstand altijd gevolgd.

Het nieuws maandag dat de lichamen van Ingrid Visser en Lodewijk Severein in Spanje zijn gevonden, is voor de Zevenhuizense gemeenschap een harde klap. René Verschoor is de buurman van moeder Patsy Visser en tevens vriend van de familie. Samen met buren en vrienden heeft hij zich de afgelopen weken ontfermd over de nabestaanden. In samenspraak met hen laat hij weten dat de familie wordt bedolven onder steunbetuigingen uit het dorp en uit de straat.

Hij omschrijft de afgelopen weken als bizar. “Je krijgt een schok als je over de vermissing van Ingrid hoort, maar er is altijd hoop. Daarna is er vrees en uiteindelijk is er ontzetting als je het nieuws verneemt.” Verschoor noemt de impact voor de familie enorm. “Moeder leefde voor twee dingen: voor haar dochter en haar zoon.”

Verschoor heeft Ingrid Visser niet als kind of puber zien opgroeien, omdat ze toen al actief was in het buitenland. “Maar ze bezocht heel regelmatig haar moeder hier en dan zag ik haar wel.” Hij omschrijft Ingrid als ‘zelfbewust, zelfverzekerd, nuchter, benaderbaar en extreem loyaal’. “Maar bovenal is zij dé definitie van een echte sportvrouw. Ingrid leefde voor haar sport. Daarbuiten stond ze gewoon met beide benen op de grond.”

Aantal keer bekeken: 5063 | Er zijn nog geen reacties geplaatst