Hart van Holland online - Lintje voor burgemeester Cremers
zondag, 16 december 2018

Lintje voor burgemeester Cremers

Geplaatst op: 30-04-2014

Waddinxveen – Burgemeester Bert Cremers ontving donderdag met de post een lintje; een gebruikt ballonlintje welteverstaan. Het is een actie van de Vereniging Kust & Zee, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee die een dag voor de officiële lintjesregen alle burgemeesters in Nederland verrasten met een ballonlintje per post.

Met de actie vragen bovengenoemde clubs aandacht voor de grote hoeveelheid plastic en zwerfafval dat in het milieu en in de zee terecht komt, mede door het oplaten van feestballonnen. Menig Koningsdag (voorheen Koninginnedag) kent een evenement waarbij ballonnen op worden gelaten. Aan de burgemeesters de vraag om dit laatste te ontmoedigen.

Cremers zegt het Koningsdagprogramma er niet op te hebben gecontroleerd, maar meent dat in Waddinxveen nauwelijks of geen ballonnen worden opgelaten op deze dag. “Ik vind het ook goed om hierin terughoudend te zijn voor het milieu. In mijn jeugd was het oplaten van ballonnen zo ongeveer de enige festiviteit, maar dat is nu niet meer.”

Aantal keer bekeken: 2093 | Er zijn nog geen reacties geplaatst