Hart van Holland online - Vrijwilligers MVC krijgen bondsspeld
donderdag, 15 november 2018

Vrijwilligers MVC krijgen bondsspeld

Geplaatst op: 03-07-2013

Zier van Schijndel en zijn echtgenote, wethouder Arjen Hazelebach en Ton de Waal met echtgenote.

Moordrecht – Voor de Moordrechtse volleybalvereniging MVC was het afgelopen zaterdag een feestelijke dag. Het seizoen werd afgesloten met een familie-volleybaltoernooi en een barbecue. Hoogtepunt van de dag was echter het ‘ridderen’ van Zier van Schijndel en Ton de Waal, die voor hun jarenlange inspanningen voor MVC werden geëerd door de Nevobo, de Nederlandse Volleybalbond.

Voorzitter Van Schijndel ontving uit handen van wethouder Arjen Hazelebach de zilveren bondsspeld, omdat hij al meer dan vijftien jaar bestuurswerk verricht voor MVC. De Waal ontving de bronzen bondsspeld. Ook hij zit in het bestuur, maar kenmerkend voor beide heren is dat ze nooit te beroerd zijn om een klus aan te pakken die buiten hun eigenlijke takenpakket valt.

“Deze twee mensen hebben onze club eigenlijk voor de ondergang behoed”, vertelt Jan Veldhoen, die het initiatief heeft genomen om de twee de bondsspeld te geven. “Eind jaren negentig waren we niet een heel grote volleybalclub, maar leverden we wel goede prestaties. Ik denk dat we toen wel een topclub in Nederland waren. We hadden destijds zelfs een Bulgaarse half-professional binnen de gelederen. Onze vereniging werd echter steeds kleiner, met als gevolg dat de prestaties ook minder werden. Ik denk dat onze club er niet meer was geweest als Van Schijndel en De Waal niet zoveel inspanningen hadden geleverd.”

Daar waar MVC in de topjaren rond de honderdtwintig leden had, verminderde dat aantal in de jaren daarna drastisch. Inmiddels heeft de club zo’n zeventig leden, waaronder ook een groep jonge spelers en speelsters. Volgens Veldhoen is dat te danken aan Van Schijndel: “Hij wist een oud-topvolleyballer te strikken om wat clinics te geven voor de jeugd uit Moordrecht. Van Schijndel wist het zelfs zo te regelen, dat de clinics in de plaats van lessen lichamelijke opvoeding kwamen. Inmiddels beginnen we weer een leuk volleybalclubje te worden.”

Ook de prestaties van MVC worden steeds beter. Zo promoveerden het eerste dames- én het eerste herenteam afgelopen seizoen naar de derde klasse. Heren 1 deed dit door kampioen te worden, de dames wonnen de promotie-degradatiewedstrijden. Deze prestatie is extra bijzonder omdat beide teams twee seizoenen geleden nog in de vijfde klasse speelden. Op de seizoensafsluiting kregen beide teams daar ook de aandacht voor en ontving het herenteam een prijs van de Nevobo uit handen van voorzitter Van Schijndel.

Daarna kon de barbecue beginnen. De net geridderde vrijwilligers hielpen uiteraard mee. “Deze mensen houden een club draaiend” stelt Veldhoen. “Andere leden zien het misschien niet altijd, maar ze verdienen ontzettend veel waardering.

Job van der Plicht

Aantal keer bekeken: 1899 | Er zijn nog geen reacties geplaatst