Hart van Holland online - Witte rozen voor vrijwilligers bij afscheid vluchtelingen
maandag, 23 juli 2018

Witte rozen voor vrijwilligers bij afscheid vluchtelingen

[GROUP_IMAGE]
Geplaatst door Hart van Holland (nieuws) op 25-11-2015
Nieuwstotaal >>

Berkel en Rodenrijs – Met een witte roos heeft burgemeester Pieter van de Stadt de vrijwilligers van de vluchtelingenopvang bedankt. In totaal hebben zo'n tweehonderd vrijwilligers de asielzoekers in de Sterrenhal bijgestaan. "Overweldigend, u heeft veel voor hen betekend."

Zes dagen lang hebben tachtig vluchtelingen in de Sterrenhal in Berkel en Rodenrijs gebivakkeerd. Voornamelijk Syrische mannen hebben in de noodopvang gezeten, maar ook een vrouw met twee kinderen behoorde tot de groep. "Een gezellige, hoogopgeleide groep", vat vrijwilliger Edwin Vervaet samen. "Het waren bijvoorbeeld tandartsen, opticiens en studenten die met hun master bezig waren. Van tevoren stond ik negatief tegenover de vluchtelingenopvang, maar die gedachte is 180 graden omgedraaid. Ze vluchten voor oorlog, gelukszoekers zijn het niet."

Al snel na de eerste mededeling van de gemeente dat er vluchtelingen zouden worden opgevangen, kwamen de eerste aanmeldingen binnen. "Ongeveer driehonderd mensen hebben zich ingeschreven als vrijwilliger", vertelt burgemeester Van de Stadt. "Het waren er zoveel dat we niet eens iedereen konden inzetten." Ook de aanvoer van hulpgoederen als kleding en speelgoed kwam direct op gang. De spullen die uiteindelijk niet zijn gebruikt, worden alsnog aan een goed doel geschonken.

Boyan Ephraim

Laatst vernieuwd: 25-11-2015 om 10:41 AM