Home » Fietsonderdoorgang A4 bij Leiden per 1 september open

Fietsonderdoorgang A4 bij Leiden per 1 september open

18-08-2022 – Per 1 september is het mogelijk voor fietsers om onder de op- en afritten van de A4 bij Leiden door te fietsen. Dit is zeer gunstig voor de fietsers, omdat de route tussen Leiden en Katwijk een stuk korter wordt.

Gunstig voor recreanten en woon-werkverkeer

Aan het einde van het vakantieseizoen wordt het fietspad dus geopend. Dat is zeer gunstig van recreanten die vanuit Leiden naar de kust willen en weer terug. Ook voor het vele woon-werkverkeer tussen de steden is het bevorderlijk: deze verkorte route zorgt ervoor dat meer mensen de auto laten staan en met de fiets naar het werk gaan. Ook voor het woon-werkverkeer wat al met de fiets kwam, is de kortere route zeer welkom.

Sociale veiligheid

Om de veiligheid van de fietsers te vergroten is er rekening gehouden met de veiligheid tijdens het maken van het ontwerp. Donkere hoeken zijn vermeden en de doorkijk is ruim door de gehele tunnel gemaakt. Daarnaast zijn de zijwanden laag gehouden, waardoor je ook nog iets van de omgeving kunt zien wanneer je richting de tunnel fietst. Tot slot is er recht onder de A4 ruimte open gelaten voor natuurlijk licht.

Toekomstige snelfietsroute

Hoewel de snelfietsroute nog niet helemaal gerealiseerd is, wordt er nog tot halverwege 2023 nog gewerkt aan de route bij Katwijk.