Home » Belastingaangifte 2023: wees op tijd

Belastingaangifte 2023: wees op tijd

belastingaangifte 2023

06-2-2023 – De belastingaangifte is een taak die elk jaar weer om de hoek komt kijken. En dit jaar is geen uitzondering! Zorg ervoor dat je vóór 14 juli de aangifte hebt gedaan om boetes te voorkomen. 

De belastingaangifte: een verplicht kwaad? 

Voor veel mensen is de belastingaangifte een verplicht kwaad. Maar dat hoeft helemaal niet! Er zijn genoeg manieren waarop je het makkelijk aan kunt pakken en op tijd aan kunt geven. Zelfs als je er totaal geen verstand van hebt. 

Dat op tijd aangeven is trouwens niet zomaar een weggegooide opmerking. Een aantal mensen (zo’n 300 duizend)  vergeten hun belastingaangifte namelijk op tijd te doen waardoor ze kans maken op een boete. En daar zit niemand op te wachten. Daarom moet je er voor zorgen dat alles voor 14 juli af is.


Ben je bang dat je dit niet gaat lukken? Dan kun je net als heel veel andere Nederlanders een boekhouder of belastingadviseur inschakelen. 

Zo overleef je de belastingaangifte

Heb je er toch voor gekozen zelf je tanden in de belastingaangifte te zetten? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken! 

Ten eerste is het belangrijk om de belastingaangifte op tijd te doen. (Jaha, dat weten we nu ondertussen wel). Wat je misschien niet weet is dat je het vanaf 1 maart kunt doen en dat het slim is om het niet de laatste paar dagen pas in te vullen. Dan is het namelijk al ontzettend druk.  Oké prima, hebben we dat gehad. Dan gaan we door naar tip nummer 2. Verzamel al je documenten en gegevens voordat je met de aangifte begint. Op deze manier kun je zonder stress alle stappen bij langs gaan. Maak een lijstje van alle aftrekposten, kortingen en alle toeslagen waar je recht op hebt. 

Nu zit er nog maar één ding op. Namelijk daadwerkelijk de belastingaangifte gaan doen. Succes!