Home » Stijgende prijzen (20%) in de bouwsector rijzen de (dak)pan uit!

Stijgende prijzen (20%) in de bouwsector rijzen de (dak)pan uit!

stijgende prijzen bouwsector

19-10-2022 – een renovatie is in de afgelopen jaren 20% duurder volgens een onderzoek van Dakdekkersgids. Dit is misschien pas het begin: alles blijft duurder worden. Dit komt door de pandemie, een schaarste in bouwmaterialen en de oorlog.

Deze prijzen zijn gestegen

De prijzen zijn met 20% gestegen, dit komt onder andere door een gemiddelde prijsstijging van 10,7% in bouwmaterialen en een stijging in loonkosten van 5%.

Dit zijn de oorzaken van de stijging

Een “opeenstapeling van factoren” hebben volgens Dakdekkersgids gezorgd voor de stijging in prijzen. Door de pandemie stonden fabrieken stil waardoor de vraag naar materiaal groter werd. Daarbij is er ook een gebrek aan personeel en heeft de oorlog een groot effect op de gas- en olieprijzen.

Het is een opeenstapeling van factoren die zorgen voor de prijsstijgingen in de bouw volgens . Door de coronacrisis stonden fabrieken stil en werd de vraag naar bouwmaterialen juist groter.

Invloed te merken in heel Nederland

De invloed en het effect van deze verandering is te merken in heel Nederland, maar vooral in Zuid– en Noord-Holland zien we veel berichten dat de prijzen omhoog gaan. Dit is in alle sectors van de bouwindustrie te merken.

stijging prijzen bouwsector