Home » Gemeente Alkmaar houdt miljoenen over

Gemeente Alkmaar houdt miljoenen over

Economische groei Leiden

14-10-2022 – De gemeente Alkmaar houdt ongeveer 11,5 miljoen euro over voor een algemene reserve. Dit geld gaat gebruikt worden om iedereen, inwoners, organisaties en bedrijven, door de crisis te helpen.

Bijna het dubbele bedrag van 2021

In 2021 hield Alkmaar een bedrag van 5,9 miljoen euro over, bijna de helft van de huidige reserve. Dit komt goed uit, de prijzen zijn immers flink gestegen het afgelopen jaar: inflatie, de stijging in gasprijzen door de oorlog en andere omstandigheden zorgen ervoor dat veel mensen het de aankomende periode moeilijk gaan hebben. Het reservepotje zal hier een groot gedeelte van de inwoners van Alkmaar kunnen helpen.

De AlkmaarPas

De AlkmaarPas is een soort bankpas waar een bedrag opstaat voor sport- en culturele activiteiten. Het idee is om de inwoners met het sociale minimum loon deze pas krijgen om iets meer uitstapjes te kunnen laten maken en te genieten van het leven en de zorgen wat te vergeten.

De reserve

Het bedrag gaat niet alleen naar de AlkmaarPas, maar ook in potjes om mensen te helpen met het vinden van banen of te investeren in energiezuinige maatregelen. Zo is er bijvoorbeeld het initiatief om een premie beschikbaar te maken voor werkaanvaarding.

 

Al met al: goed nieuws dus voor de inwoners van Alkmaar.