Home » Airco’s nog nooit zo snel uitverkocht

Airco’s nog nooit zo snel uitverkocht

airco rotterdam

21-7-2022 – Met de oplopende temperaturen kan iedereen wel een beetje verkoeling gebruiken. Een zwembad in de tuin voldoet prima, maar voor verkoeling in huis is een airconditioner een aangename oplossing. Op dit moment worden er zoveel airco’s aangeschaft dat ze gewoon uitverkocht raken.

Hoge zomerse temperaturen vragen om verkoeling

Met temperaturen deze zomer die oplopen tot 40 graden in Rotterdam is een airco een aangenaam product om in huis te halen. Dit wordt dan ook opgemerkt bij groothandels. Een snel rondje langs airco installatiebedrijven in Rotterdam bevestigt dit nog even. ‘We kunnen de vraag naar airco’s niet meer aan. Onze vertrouwde merken zijn al helemaal uitverkocht, waardoor we nu moeten uitwijken naar andere merken.’ De installateur bevestigt nog wel even dat klanten dezelfde kwaliteit kunnen verwachten. ‘We moeten alleen even iets zorgvuldiger te werk gaan.’

Mobiele airco blijft het populairst

Bij het aanschaffen van een airconditioning valt de keuze het meeste op de mobiele variant. De mobiele airco is namelijk makkelijk aan te schaffen en snel te installeren. Maar ook de splitsystemen zijn populair. Deze split airco’s moeten geïnstalleerd worden door een expert, maar hebben een hogere capaciteit ten opzicht van de mobiele variant.

Op zoek naar alternatieven

Wanneer airconditioners toch echt uitverkocht blijken te zijn, gaat men op zoek naar alternatieven. Een ventilator is het beste alternatief, maar ook deze apparaten beginnen uitverkocht te raken. Dat de vraag naar verkoeling hoog blijft, komt naar voren in de verkoop van parasols, watersproeiers en zwembaden. ‘Mensen zoeken simpelweg naar alle mogelijkheden om toch een beetje verkoeling te kunnen krijgen.’

Dat we nog niet van de hoge temperaturen verlost zijn wordt bevestigd door wetenschappers. De voorspelling is dat het kwik deze zomer blijft stijgen in Rotterdam.