Home » In Schiedam is de wachtlijst voor huishoudelijke hulp minstens 1 maand lang

In Schiedam is de wachtlijst voor huishoudelijke hulp minstens 1 maand lang

Huishoudelijke hulp Schiedam

In Schiedam is de wachtlijst voor huishoudelijke hulp minstens 1 maand lang

09-06-2022 – Er zijn veel mensen in Schiedam die recht hebben op huishoudelijke hulp. Toch krijgen deze mensen bij 2 van de 5 aanbieders van huishoudelijke hulp te maken met een wachtlijst. Deze wachtlijsten zijn ontstaan doordat er momenteel een krapte is op de arbeidsmarkt, geeft het stadsbestuur aan. Momenteel is er bij de 2 aanbieder minimaal een wachtlijst van één maand.

Wanneer er huishoudelijke hulp wordt aangevraagd door een cliënt is een aanbieder verplicht om binnen twee dagen contact op te nemen met deze cliënt. Dan kan er een intake gesprek gepland worden en zou de huishoudelijke hulp binnen 2 weken kunnen beginnen.

De krapte op de arbeidsmarkt zou voor de hele sector moeten gelden en dus niet alleen in Schiedam moeten zijn. Toch wordt er gemeld dat er ook aanbieders in Schiedam zijn die wel binnen het termijn van 14 dagen cliënten kunnen helpen en in sommige gevallen van spoedaanvraag ook nog kunnen leveren.

Wat zijn de gevolgen?

De lange wachtrijen voor huishoudelijke hulp zorgen ook voor gevolgen. Zo meld Schellekens-huisontruiming.nl dat er meer ontruimingsaanvragen binnenkomen door mensen die geen huishoudelijke hulp konden krijgen en bij hun kinderen gingen intrekken of eerder naar een bejaardenhuis zijn gegaan.