Home » Aankomende vrijdag NS staking in Noord- en Zuid-Holland

Aankomende vrijdag NS staking in Noord- en Zuid-Holland

6-9-2022 – De vakbonden hebben besloten dat er een nieuwe reeks stakingen aan zit te komen. Voor Noord- en Zuid-Holland houdt dit in dat het NS-personeel op vrijdag 9 september hun werk neerlegt.

Hoge werkdruk voor het personeel

Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de hoge werkdruk bij de NS. ‘Op dit moment staan er 1400 vacatures open bij de NS. Dat geeft wel een beeld van de omvang van het probleem.’ Vertelt een woordvoerder van de vakbond ons.

‘Veel van het NS-personeel klaagt over de hoge werkdruk. Ze balen er zelf van dat ze niet de kwaliteit en service kunnen leveren die ze zo graag willen leveren.’

Tijd voor een nieuw cao

Het huidige cao is per 1 juli afgelopen. In het nieuwe cao ziet de vakbond graag een loonsverhoging van 4,5 procent terugkomen. Een volwaardige december-uitkering van 8,33% hoort ook bij het voorstel voor een nieuw cao. Daarnaast wil de bond betere afspraken over verlof, opleidingen en vaste banen voor uitzendkrachten. Op deze manier moet de hoge werkdruk opgelost worden.

Staking begint op 9 september

De staking zou net zoals die in augustus in estafette vorm zijn. Aankomende vrijdag is de eerste dag met dus stakingen in Noord-Holland en Zuid-Holland. Op dinsdag 13 september volgen stakingen in Oost, Zuid en Noord. Het midden van het land is donderdag 15 september aan de beurt.