Home » De zonnepanelen markt stijgt flink

De zonnepanelen markt stijgt flink

De zonnepanelen markt stijgt flink

23-05-2022 – Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Met de huidige gasprijzen neemt de populariteit alleen maar toe: de zonnepanelen markt trekt dus flink aan. Met zonnepanelen op je dak kun je enorm besparen op je energierekening, omdat je voor een groot deel of zelfs helemaal je eigen energie opwekt. Er wordt verwacht dat de komende tijd de gasprijzen alleen maar verder zullen blijven stijgen, wat zorgt voor een gekkenhuis op de zonnepanelen markt.

Lange wachttijden voor zonnepanelen

Mede door de oorlog in Oekraïne zullen de energieprijzen de komende tijd nog verder blijven stijgen. Steeds meer mensen kiezen daarom voor zonnepanelen, wat zorgt voor enorme wachttijden bij zonnepanelen installateurs. Uit rondvraag blijkt dat sommige installateurs zelfs tot volgend jaar vol zitten met aanvragen.

Steeds meer woningbezitters realiseren zich het belang van verduurzamen en energie besparen. Dat is natuurlijk een positieve ontwikkeling, ook al zorgt dit er wel voor dat de wachttijden enorm oplopen. En niet alleen bij zonnepanelen installateurs, want er is ook veel vraag naar warmtepompen en het isoleren van woningen.

Zonnepanelen erg populair in Nederland

De afgelopen week steeg de zonnepanelen markt harder dan ooit: de wachttijd bedraagt ongeveer 10 tot 15 weken, afhankelijk van de regio. Vooral in Zuid-Holland lopen de wachttijden enorm op. Sommige installateurs zitten voor het komende jaar al vol. Om de wachttijden niet verder te laten oplopen, zijn de meeste installateurs gestopt met hun marketingcampagnes. Reclame maken is niet meer nodig.

De levering van de zonnepanelen verloopt tot nu toe nog redelijk soepel, al lopen de levertijden ook langzaam op. Het is lastig om aan materialen te komen en installateurs staan onder enorme druk. Toch moeten mensen zich hier vooral niet door laten tegenhouden in het doen van een aanvraag. Hoe eerder je wacht, hoe eerder je aan de buurt bent. Op Zonnepanelen-expres.nl kun je bijvoorbeeld snel een zonnepanelen installateur in Zuid-Holland vinden.