Google

sHarjeet 

Hart van Holland online - Nieuws
maandag, 30 november 2020

Nieuws

02-06-2017

Ouders in actie tegen sluiting Tuinstadschool

Terbregge - De Terbegse vestiging van Montessorischool Tuinstad sluit mogelijk in september 2018 de deuren. Dit zeer tegen de zin van ouders van de 130 leerlingen die een petitie zijn gestart.

2910 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-06-2017

Milieuzone werkt: luchtkwaliteit Rotterdam met sprongen vooruit

Rotterdam - De maatregelen om de luchtkwaliteit in Rotterdam te verbeteren zijn effectief, zo meldt de gemeente Rotterdam. De uitstoot van roet (EC) en stikstofdioxide (NoX) is met respectievelijk 29 en 12 procent afgenomen, blijkt uit de cijfers van oktober 2015 tot november 2016.

1185 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-06-2017

Eenzame bruggenbouwer in xenofobe maatschappij

Hillegersberg - Het pakte iets anders uit dan tevoren werd bedacht: de lezing van Casper Luckerhof over zijn boek De eenzame bruggenbouwer werd niet bij boekhandel Maximus gehouden, maar in de gezellige huiskamer van Marianne en Louis Hoffman.

1140 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-06-2017

Jubileumfeest op de Blijde Wei

Rotterdam - Kinderboerderij de Blijde Wei in Ommoord vierde zaterdag 28 mei haar veertigjarige bestaan. Onder een strakblauwe hemel konden jong en oud genieten van diverse activiteiten. Er zijn bijna 1500 bezoekers geweest deze dag.

1101 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

Vier avonden lang de paden op en lanen in

110-Morgen - Voor de ingang van speeltuin 110-Morgen lijkt het bij de start van de avondvierdaagse wel een mierenhoop. 

1049 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

Kleurrijke doorgang feestelijk geopend

Kleiwegkwartier – Het heeft heel wat tijd en inspanning gekost, maar het resultaat mag er zijn. Zaterdag 27 mei knipte initiatiefnemer Ria Dorchain officieel een lintje door. En daarmee was 'de toegangspoort tot recreatie en ontspanning', het fietstunneltje van Rotterdam Noord naar het Kleiwegkwartier geopend. 

1020 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

Tweede leven voor RET-remise

Kleiwegkwartier - Het laatste deel van de staalconstructie van de werkplaats van de RET op de Kleiweg werd dinsdag 30 mei, getransporteerd naar Goes waar het Rotterdams erfgoed uit 1916 een plek krijgt bij de Stichting Stoomtrein Goes-Borsele.

1117 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

Buurtevenement van het Boekenhuisproject

Schiebroek - Het buurtevenement 'Boekenhuis op Reis' vond zondag 21 mei plaats in Schiebroek. De middag werd georganiseerd door wijkbewoners met een boekenhuisje van het Boekenhuisproject en had als doel om de wijkbewoners met elkaar te verbinden.

1064 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-05-2017

'Over een sirene klaag je toch ook niet?'

Rotterdam/Regio - Achttien mensen namen plaats achter de inspraakmicrofoon, tijdens een hoorzitting over de groeiplannen van Rotterdam The Hague Airport (RTHA), die afgelopen woensdag in een hotel bij het vliegveld plaatsvond. De hoorzitting was georganiseerd door de provincie Zuid-Holland.

2109 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-05-2017

Muziek mag knarsen en schuren

Kleiwegkwartier – Hij heeft niets met de paplepel ingegoten gekregen en een keurslijf past hem ook al niet. Saxofonist Ruud Bergamin (1943) koos eigengereid zijn eigen pad en dat levert hem een druk en bewogen leven op: "Ik ben, toen ik jong was, een jaar ambtenaar geweest. Na twee weken had ik al zoiets van: ik ben op de verkeerde trein gestapt."

409 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-05-2017

26 duizend klachten

Het is het voorbij! Woensdag werden de laatste eindexamens afgenomen. Positief ingesteld als ik ben tel ik de herkansingen niet mee. Iedereen gaat in een keer slagen!

3397 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-05-2017

Wonen en recreren aan nieuwe Rotte

Regio - Een rondje varen over Rotte, Oude Rijn en Vliet. Vorig jaar opperden provincie Zuid-Holland, gemeenten en Staatsbosbeheer dit idee en werden de waterschappen Rijnland en Schieland benaderd om mee te denken. En afgelopen woensdag werden in het kantoor van Metropoolregio Rotterdam Den Haag de eerste stappen gezet om het plan te verwezenlijken.

2593 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-05-2017

Geen online historisch museum voor HiS

Hillegersberg-Schiebroek – De gebiedscommissie heeft de aanvraag van 23.492,30 euro voor een online historisch museum met een nipte meerderheid afgewezen. Volgens Margreet Hovenkamp en Sander Vroegindeweij van de bewonersorganisaties InHillegersberg en Leven in Schiebroek bestaat er juist veel behoefte onder de bewoners om de geschiedenis met elkaar te delen.

398 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-05-2017

Eigen Hof viert tachtig jaar tuinieren met jong en oud

Overschie – Volkstuinvereniging Eigen Hof vierde zaterdag 20 mei haar 80-jarig jubileum. "Niet al te officieel", liet voorzitter Piet Sonders weten, maar wel met feestelijke activiteiten en de onthulling van een bijzonder kunstwerk. De oudste tuinders van het complex, Dries (89) en zus Tini (81) Sellemans trokken het doek van de zonnewijzer die in oude luister werd hersteld.

400 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-05-2017

Gebied geeft geld voor meting luchtkwaliteit in de wijken

Hillegersberg – Vanaf dit najaar kunnen bewoners van het Molenlaankwartier en Oud-Hillegersberg, 110-Morgen en Schieboek zelf de luchtkwaliteit meten. De gebiedscommissie heeft met een ruime meerderheid besloten om een bedrag van 27.000 euro toe te kennen. Hiermee wordt een basisinfrastructuur opgebouwd om de luchtkwaliteit in de wijk te meten.

444 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-05-2017

Het seizoen is nog niet verloren voor tuinders van De Luwte

Hillegersberg- De geur van verse paardenmest is al op afstand te ruiken. ''Het lijkt hier wel een boerderij'', zegt een man met een kruiwagen waar het wiel van ontbreekt. Het is druk bij het nutstuinen-complex De Luwte aan de Lage Limiet. Er wordt gesjouwd met planken en paaltjes en bij de mesthoop is het dringen geblazen.

560 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-05-2017

Dames en heren in het verkeer

Overschie - Hand uitsteken als je de hoek omgaat, rechts voorrang geven en stoppen voor voetgangers op het zebrapad, zou voor de 2000 Rotterdamse kinderen die dinsdag hun praktisch verkeersexamen aflegden gesneden koek moeten zijn. Een beetje spannend was het toch wel. 

583 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
25-05-2017

Kleiweg kan nog wel een kroegje gebruiken

Kleiwegkwartier – De gebiedscommissie zal de gemeente adviseren om voor de Kleiweg extra ontwikkelingsruimte te creëren. Twee in plaats van één lichte horecaonderneming, dat moet kunnen.

414 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
25-05-2017

Kinderboerderij de Blijde Wei viert 40-jarig bestaan

Regio - Kinderboerderij de Blijde Wei aan de Bergse Linker Rottekade 435 viert op zondag 28 mei van 11.00 tot 16.00 uur zijn veertigste verjaardag, tijdens het jaarlijkse schaapscheerdersfeest.

530 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
25-05-2017

Hillegersbergers brengen hun Bieling ter beoordeling door experts

Hillegersberg – Even was het spannend in de raadszaal op de Argonautenweg 23 waar de bijeenkomst 'Breng je Bieling' plaatsvond en aansluitend een lezing over beeldend kunstenaar Herman Bieling werd gegeven. Eerder in de middag was iemand langsgekomen met een schilderij dat mogelijk is gemaakt door Bielings tijdgenoot Henk Chabot. Jisca Bijlsma, directeur van het Chabot Museum, gaf uitsluitsel: "Helaas, het is geen Chabot, maar wel in de stijl en kleuren van zijn bekende schilderij Brand van Rotterdam."

686 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
25-05-2017

Gebiedscommissie zet Maria Kuster in de bloemen

Hillegersberg - Maria Kuster, jarenlang een van de drijvende krachten achter bewonersorganisatie Molenlaankwartier, neemt afscheid en sprak vorige week voor het laatst de gebiedscommissie toe.

777 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Hillegersberg-Schiebroek heeft geen wijkraad nodig

Hillegersberg-Schiebroek - Ze zei het niet met zoveel woorden, maar de gedachte achter het betoog van Laura van der Sluijs was duidelijk: waarom zijn wíj de sjaak? De vicevoorzitter van de gebiedscommissie gaf een vurig pleidooi in de raadscommissie gebieden, om het experiment met wijkraden toch vooral aan Hillegersberg-Schiebroek voorbij te laten gaan.

445 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Feyenoord selectie deelt pizza uit bij La Salute

Hillegersberg - De hele selectie en staf van Feyenoord heeft donderdag 18 mei een bezoek gebracht aan restaurant La Salute aan de Bergse Dorpsstraat. De landskampioen had deze dag nog een laatste afrondende training in de Kuip.

545 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-05-2017

Verborgen tuinen even in de schijnwerpers

Hillegersberg-Schiebroek - Ook dit jaar krijgen tuin- en groenliefhebbers weer een unieke kans om de tuinen van een kleine honderd Rotterdammers te bezoeken en de mooiste en groenste kant van Rotterdam te ontdekken. Het Verborgen Tuinenweekend is in 2017 op 10 en 11 juni. En zoals altijd van 10.30 uur tot 17.00 uur. Ook in Hillegersberg en Schiebroek zijn er dit jaar weer veel mooie tuinen geopend die een bezoekje waard zijn.

607 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-05-2017

Van gereformeerde kerk tot revolutionair huis

Terbegge - Van gereformeerde kerk, via opslag voor pantservoertuigen en een garage naar een luxe eengezinswoning. Het kan raar lopen in het leven van een bescheiden godshuis. Architect Ruud Visser transformeerde het voormalig kerkgebouw van een goede vriendin en haar gezin niet tót woonhuis, maar zette er een woning ín.

560 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Mogelijk getrapte verkiezingen in HiS

Hillegersberg-Schiebroek - HiS is door het college genoemd als gebied waar een van de twee experimenten met het bestuurlijke systeem succesvol zouden kunnen zijn.

393 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Omwonenden Plaswijckpark: uitvoering verkeersmaatregelen niet afdoende

Schiebroek – De discussie over parkeerplaatsen bij Plaswijckpark duurt voort. Omwonenden zien het met lede ogen aan. Ondertussen vragen zij zich af hoe het zit met de oplossingen die op korte termijn geboden zouden worden. Van de beloofde maatregelen is slechts een aantal gerealiseerd – en niet naar tevredenheid. "De veiligheid in de buurt is in het geding", zegt Caroline Dietzel namens bewonersorganisaties BoPP, Geen P in het park en Leven in Schiebroek.

428 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Werk Herman Bieling laten beoordelen door expert

Hillegersberg - Wie een kunstwerk heeft van de Hillegersbergse kunstenaar Herman Bieling (1887-1964), of van een kunstenaar die in dezelfde periode in Rotterdam werkzaam was, kan dit maandag 22 mei tussen 13.00 en 17.00 uur laten beoordelen door een expert op het gebiedskantoor aan de Argonautenweg 23.

529 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Peppelweg krijt voor KiKa

Schiebroek- Het duurt nog een paar weken voordat de inzamelingsactie 'Peppelweg voor Kika' losbarst maar zaterdag 13 mei kreeg het winkelend publiek op het Rododendronplein alvast een voorproefje.

524 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Raad van State buigt zich over tracbesluit nieuwe snelweg A16

Den Haag/Rotterdam – Een nieuwe snelweg die aan files in de regio een einde moet maken en die in breed overleg met omwonenden en belanghebbenden tot stand is gekomen. Zo spiegelt het Rijk de planvorming voor dit grote project voor in zijn publicaties. Maar volgens heel veel omwonenden is de praktijk anders. De Raad van State kan hen daar een eind in volgen: berekeningen van de kosten voor alternatieven zijn niet terug te vinden, de MER betreft niet precies het gekozen tracé en moet mogelijk opnieuw en ook over de verkeersdrukte bestaan onvoldoende gegevens.

957 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Advies gemeenten: groei RTHA mag, maar zonder extra herrie

Rotterdam - Wat het college van burgemeester en wethouders betreft krijgt luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA) er in het nieuwe luchthavenbesluit geen decibel extra geluidsruimte bij, en moet het vliegveld de zo vurig gewenste groei van het aantal vluchten en bestemmingen binnen de normen van 2016 realiseren. Een manier om dat mogelijk te maken is het uitplaatsen van de trauma- en politiehelikopters, maar daarvan moeten wel eerst de effecten worden onderzocht.

870 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Bewonersorganisaties gaan luchtkwaliteit meten

Hillegersberg-Schiebroek - Bewonersorganisaties 110-Morgen, Leven in Schiebroek en InHillegersberg willen inzicht krijgen in de luchtkwaliteit in het gebied. Met die gegevens willen ze buurtbewoners bewust maken van de invloed die zij hebben, door de keuzes die ze maken op de lucht die zij inademen. 

664 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Eerst wiskunde A leren en dan even naar de Coolsingel

Schiebroek - Het is maandag 15 mei en dus is het voor Jurriaan Bos, Jeroen van Duin en Casper Schipper weer blokken geblazen. Het is de tweede week van het landelijk examen en op de dag dat half Rotterdam naar de Coolsingel trekt zullen zij, net als alle andere eindexamenkandidaten, weer flink aan de bak moeten.

788 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-05-2017

Scriptie

Geachte lezer. Verwacht de komende weken niet te veel van mij. 

3108 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-05-2017

Schrijven zoals Dan Brown

Hillegersberg – Door de meivakantie is het huis een groot jongenshol. Hoewel het al in de middag is, lopen Olga Teule's zoons nog in pyama rond en liggen overal verspreid gameconsoles, afstandsbedieningen en meer van dit soort technisch speelgoed. Niet vreemd dus, dat haar boek Scarablue een jongensboek is waarin nanobots en drones voorkomen. Ze grinnikt: "Aan de keukentafel hebben we met het hele gezin gediscussieerd over de naam van de hoofdpersoon, Ted. Mijn man en de jongens waren het niet eens: 'Wie noemt iemand nu Ted?' Maar het moest die naam worden, geen idee waarom eigenlijk."

853 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Bedrijventerrein Schiebroek doet zijn best om in 2020 energiepositief te zijn

Schiebroek – Bedrijventerrein Schiebroek is een van de eerste tien bedrijventerreinen in Nederland die er werk van gaat maken van verduurzaming. Dick van der Graaf, voorzitter van Vereniging Bedrijven Schiebroek en een van de trekkers van dit initiatief: "Ons doel is onder andere meer energie op te gaan wekken dan dat we gebruiken. De energie die we mogelijk extra opwekken hopen we terug te kunnen geven aan omwonenden. We mikken op 2020 om dit te realiseren."

636 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Baggeraars nemen drie kilometer sloot onder handen

Terbregge – Bij Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) hakken ze vaker met dit bijltje, maar voor de bewoners van de Terbregse Linker Rottekade is het een behoorlijk ingrijpend project dat ze te wachten staat. In 2018 wordt drie kilometer sloot achter de huizen uitgebaggerd. De riolering, die de gemeente eerst nog wilde verplaatsen naar de achtertuinen, blijft tot grote opluchting van de bewoners liggen waar hij ligt.

485 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

'Plan voor parkeerplaatsen onder tennispark niet reel'

Hillegersberg-Schiebroek – Omwonenden van Plaswijckpark hebben het angstige vermoeden dat wethouder Pex Langenberg koerst op extra parkeerplaatsen voor het speelpark in de Meidoornweide, omdat dit sneller te realiseren zou zijn dan andere genoemde locaties. Volgens een woordvoerder van de wethouder is dit niet het geval: "Wij willen zeker schot in de zaak houden, maar álle opties worden bekeken."

571 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Slimme molenaar ontweek klap van de molen dankzij twee voordeuren

Hillegersberg-Schiebroek - De Nationale Molendagen staan voor de deur: op zaterdag 13 en zondag 14 mei zijn honderden molens in het hele land te bezoeken. Molens zijn niet alleen symbolen van Holland en iconen in het landschap, maar hebben in het verleden ook een bepalende rol gehad. Ze hebben letterlijk geholpen om het land vorm te geven. Toch is er weinig dat aan het molenverleden herinnert. In de loop der eeuwen zijn er achtentwintig molens verdwenen uit Hillegersberg-Schiebroek.

656 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Steigers Terbregge nog lang geen uitgemaakte zaak

Terbregge – De gemeente Rotterdam moet aanvullend onderzoek doen naar panden met een cultuurhistorische waarde in het gebied Molenlaankwartier en Lage Limiet. Daarnaast moet de gemeente in een aangepast bestemmingsplan voor dit gebied aangeven hoe die panden worden beschermd. Dat moet binnen twintig weken gebeuren, zo heeft de Raad van State woensdag bepaald.

577 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Protest tegen RTHA zwelt aan na veranderen aanvliegroute

Regio - Het aantal klachten over overlast door vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is de laatste weken sterk gegroeid. Aanleiding is een wijziging in de aanvliegroute, die ervoor zorgt dat vliegtuigen meer over de Rotterdamse wijk Hillegersberg vliegen. De reden voor de gewijzigde aanvliegroute is het onderhoud aan de Kaagbaan bij Schiphol. Vliegtuigen met bestemming Amsterdam moeten een andere route kiezen en daar hebben vluchten met bestemming RTHA direct last van.

1016 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Leerlingen Wolfert Dalton doen vrijwilligerswerk in New Delhi

110-Morgen - Een groep van tien leerlingen en twee begeleiders van Wolfert Dalton is deze meivakantie in New Delhi in India geweest om daar vrijwilligerswerk te doen. De groep heeft zich actief ingezet voor een tweetal scholen voor straatkinderen in de sloppenwijken.

510 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Een blijvend eerbetoon aan hen die niet terugkeerden

Hillegersberg – "Dit is niet zomaar een straat. Dit is de straat waar mijn vader en grootmoeder de laatste jaren van hun leven doorbrachten. In mijn herinnering waren het gelukkige jaren." Paul Hellmanns toespraak bij de plaatsing van twee Stolpersteine is kort, maar indrukwekkend. Op deze plek aan de Merellaan in Hillegersberg bracht hij het eerste deel van zijn jeugd door. Op 4 mei herdacht hij hier zijn vader Bernhard en grootmoeder Irene, die de oorlog niet overleefden.

730 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

HiS herdenkt hen die vielen

Schiebroek - Het woord vrijheid valt vaak de afgelopen tijd. Dat vrijheid een groot goed is en dat het zeker niet zo vanzelfsprekend is als iedereen denkt. Ook dit jaar waren er op 4 mei weer heel wat belangstellenden naar het monument op het Spinbolplein of naar de Irenebrug gekomen. 

830 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-05-2017

Lions verkopen wijn en Limburgse asperges

Hillegersberg - Leden van Lionsclub Venray verkopen zaterdag 13 mei verse Limburgse asperges in Hillegersberg. De opbrengst van deze actie schenken de Lions aan kinderen met spierdystrofie. Zij krijgen een onvergetelijke vakantie in 'Het Tesselhuus'. 

587 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-05-2017

Danai Bleitsa treedt in het voetspoor van Maria Callas

Nieuw-Terbregge - De twaalfde editie van de Operadagen Rotterdam begint op 12 mei. Op bijzondere plekken in de stad worden klassieke en hedendaagse opera's uitgevoerd. Als opwarmertje geven operazangers concerten in diverse huiskamers. Claudia Cobelens stelt op 8 mei haar huiskamer in Nieuw-Terbregge ter beschikking aan een Grieks tweetal: sopraan Danai Bletsa en pianist Panos Gklistis. Bletsa: "We laten klassieke stukken horen: barokaria's, Italiaanse belcanto, stukken van Verdi en ook Griekse volksliederen."

552 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-05-2017

Doorkijkje naar vroeger

Hillegersberg - Van die donkere nietszeggende elektriciteitshuisjes, de stad staat er vol mee maar echt opvallen doen ze niet. Met het onthullen van de eerste van vier te beschilderen huisjes in Oud-Hillegersberg werd daar zaterdag 29 april alvast wat aan gedaan. Kunstenaar Vera Harmsen heeft op haar eigen creatieve wijze een ode gebracht aan de schilder Herman Bieling (1885-1964).

471 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

Wielrenrel dreigt rond Rottemeren

Lansingerland - Leefbaar 3B maakt zich grote zorgen over overlast die groepen wielrenners geven in het Rottemerengebied. Jan Pieter Blonk verwijst naar een ingezonden brief waarin deze groepen wielrenners 'mamils' worden genoemd: 'middle aged men in lycra'. Regelmatig lijken die zich niets van andere recreanten aan te trekken, en de vrees bestaat dat er op een dag slachtoffers gaan vallen.

1117 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

'Nog elke dag blij dat ik leef'

Terbregge – "Ze vlogen zo van oost naar west", vertelt Henk Dijkxhoorn terwijl hij wijst. "Erg dicht bij elkaar en heel laag." Op 12-jarige leeftijd maakte Dijkxhoorn de voedseldroppings bij de Rotte in Terbregge, ook wel operatie Manna genoemd mee. "Die zware brommende motoren hoor ik soms nog. Het geluid van honderden overvliegende Lancasters zal ik nooit meer vergeten. Van dat harde gebrom. Daar is Rotterdam The Hague Airport niets bij."

535 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

Vier keer kloppen betekende 'ze zijn bij Bosboom', n keer: 'ze staan voor de deur'

Hillegersberg – Het moest haast wel de vroegste herinnering van Bob Assink zijn geweest. Op de arm van zijn vader, keek hij als driejarige vanaf het ouderlijk huis aan de Burgemeester Lefèvre de Montignylaan 18 op 14 mei 1940 naar de vuurzee en opstijgende rookwolken boven Rotterdam. "Ik begreep niet wat er gebeurde, maar die spanning en ontsteltenis die bij ons thuis heerste is me altijd bijgebleven." Ook het beroemde bruine 'vluchtkoffertje' met persoonsbewijzen en bonkaarten, dat vader Assink, actief in het plaatselijke verzet, altijd binnen handbereik had, staat in het geheugen van zijn jongste zoon gegrift. Ook nu nog, ruim zeventig jaar later houden de gebeurtenissen van die vijf moeilijke jaren hem nog altijd bezig.

520 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin