donderdag, 25 mei 2017

Nieuws

24-05-2017

Hillegersberg-Schiebroek heeft geen wijkraad nodig

Hillegersberg-Schiebroek - Ze zei het niet met zoveel woorden, maar de gedachte achter het betoog van Laura van der Sluijs was duidelijk: waarom zijn wíj de sjaak? De vicevoorzitter van de gebiedscommissie gaf een vurig pleidooi in de raadscommissie gebieden, om het experiment met wijkraden toch vooral aan Hillegersberg-Schiebroek voorbij te laten gaan.

15 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Feyenoord selectie deelt pizza uit bij La Salute

Hillegersberg - De hele selectie en staf van Feyenoord heeft donderdag 18 mei een bezoek gebracht aan restaurant La Salute aan de Bergse Dorpsstraat. De landskampioen had deze dag nog een laatste afrondende training in de Kuip.

20 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-05-2017

Verborgen tuinen even in de schijnwerpers

Hillegersberg-Schiebroek - Ook dit jaar krijgen tuin- en groenliefhebbers weer een unieke kans om de tuinen van een kleine honderd Rotterdammers te bezoeken en de mooiste en groenste kant van Rotterdam te ontdekken. Het Verborgen Tuinenweekend is in 2017 op 10 en 11 juni. En zoals altijd van 10.30 uur tot 17.00 uur. Ook in Hillegersberg en Schiebroek zijn er dit jaar weer veel mooie tuinen geopend die een bezoekje waard zijn.

65 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-05-2017

Van gereformeerde kerk tot revolutionair huis

Terbegge - Van gereformeerde kerk, via opslag voor pantservoertuigen en een garage naar een luxe eengezinswoning. Het kan raar lopen in het leven van een bescheiden godshuis. Architect Ruud Visser transformeerde het voormalig kerkgebouw van een goede vriendin en haar gezin niet tót woonhuis, maar zette er een woning ín.

52 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Mogelijk getrapte verkiezingen in HiS

Hillegersberg-Schiebroek - HiS is door het college genoemd als gebied waar een van de twee experimenten met het bestuurlijke systeem succesvol zouden kunnen zijn.

31 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Omwonenden Plaswijckpark: uitvoering verkeersmaatregelen niet afdoende

Schiebroek – De discussie over parkeerplaatsen bij Plaswijckpark duurt voort. Omwonenden zien het met lede ogen aan. Ondertussen vragen zij zich af hoe het zit met de oplossingen die op korte termijn geboden zouden worden. Van de beloofde maatregelen is slechts een aantal gerealiseerd – en niet naar tevredenheid. "De veiligheid in de buurt is in het geding", zegt Caroline Dietzel namens bewonersorganisaties BoPP, Geen P in het park en Leven in Schiebroek.

29 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Werk Herman Bieling laten beoordelen door expert

Hillegersberg - Wie een kunstwerk heeft van de Hillegersbergse kunstenaar Herman Bieling (1887-1964), of van een kunstenaar die in dezelfde periode in Rotterdam werkzaam was, kan dit maandag 22 mei tussen 13.00 en 17.00 uur laten beoordelen door een expert op het gebiedskantoor aan de Argonautenweg 23.

48 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Peppelweg krijt voor KiKa

Schiebroek- Het duurt nog een paar weken voordat de inzamelingsactie 'Peppelweg voor Kika' losbarst maar zaterdag 13 mei kreeg het winkelend publiek op het Rododendronplein alvast een voorproefje.

37 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Raad van State buigt zich over tracébesluit nieuwe snelweg A16

Den Haag/Rotterdam – Een nieuwe snelweg die aan files in de regio een einde moet maken en die in breed overleg met omwonenden en belanghebbenden tot stand is gekomen. Zo spiegelt het Rijk de planvorming voor dit grote project voor in zijn publicaties. Maar volgens heel veel omwonenden is de praktijk anders. De Raad van State kan hen daar een eind in volgen: berekeningen van de kosten voor alternatieven zijn niet terug te vinden, de MER betreft niet precies het gekozen tracé en moet mogelijk opnieuw en ook over de verkeersdrukte bestaan onvoldoende gegevens.

116 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Advies gemeenten: groei RTHA mag, maar zonder extra herrie

Rotterdam - Wat het college van burgemeester en wethouders betreft krijgt luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA) er in het nieuwe luchthavenbesluit geen decibel extra geluidsruimte bij, en moet het vliegveld de zo vurig gewenste groei van het aantal vluchten en bestemmingen binnen de normen van 2016 realiseren. Een manier om dat mogelijk te maken is het uitplaatsen van de trauma- en politiehelikopters, maar daarvan moeten wel eerst de effecten worden onderzocht.

95 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Bewonersorganisaties gaan luchtkwaliteit meten

Hillegersberg-Schiebroek - Bewonersorganisaties 110-Morgen, Leven in Schiebroek en InHillegersberg willen inzicht krijgen in de luchtkwaliteit in het gebied. Met die gegevens willen ze buurtbewoners bewust maken van de invloed die zij hebben, door de keuzes die ze maken op de lucht die zij inademen. 

93 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Eerst wiskunde A leren en dan even naar de Coolsingel

Schiebroek - Het is maandag 15 mei en dus is het voor Jurriaan Bos, Jeroen van Duin en Casper Schipper weer blokken geblazen. Het is de tweede week van het landelijk examen en op de dag dat half Rotterdam naar de Coolsingel trekt zullen zij, net als alle andere eindexamenkandidaten, weer flink aan de bak moeten.

119 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-05-2017

Scriptie

Geachte lezer. Verwacht de komende weken niet te veel van mij. 

395 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-05-2017

Schrijven zoals Dan Brown

Hillegersberg – Door de meivakantie is het huis een groot jongenshol. Hoewel het al in de middag is, lopen Olga Teule's zoons nog in pyama rond en liggen overal verspreid gameconsoles, afstandsbedieningen en meer van dit soort technisch speelgoed. Niet vreemd dus, dat haar boek Scarablue een jongensboek is waarin nanobots en drones voorkomen. Ze grinnikt: "Aan de keukentafel hebben we met het hele gezin gediscussieerd over de naam van de hoofdpersoon, Ted. Mijn man en de jongens waren het niet eens: 'Wie noemt iemand nu Ted?' Maar het moest die naam worden, geen idee waarom eigenlijk."

73 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Bedrijventerrein Schiebroek doet zijn best om in 2020 energiepositief te zijn

Schiebroek – Bedrijventerrein Schiebroek is een van de eerste tien bedrijventerreinen in Nederland die er werk van gaat maken van verduurzaming. Dick van der Graaf, voorzitter van Vereniging Bedrijven Schiebroek en een van de trekkers van dit initiatief: "Ons doel is onder andere meer energie op te gaan wekken dan dat we gebruiken. De energie die we mogelijk extra opwekken hopen we terug te kunnen geven aan omwonenden. We mikken op 2020 om dit te realiseren."

65 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Baggeraars nemen drie kilometer sloot onder handen

Terbregge – Bij Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) hakken ze vaker met dit bijltje, maar voor de bewoners van de Terbregse Linker Rottekade is het een behoorlijk ingrijpend project dat ze te wachten staat. In 2018 wordt drie kilometer sloot achter de huizen uitgebaggerd. De riolering, die de gemeente eerst nog wilde verplaatsen naar de achtertuinen, blijft tot grote opluchting van de bewoners liggen waar hij ligt.

78 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

'Plan voor parkeerplaatsen onder tennispark niet reëel'

Hillegersberg-Schiebroek – Omwonenden van Plaswijckpark hebben het angstige vermoeden dat wethouder Pex Langenberg koerst op extra parkeerplaatsen voor het speelpark in de Meidoornweide, omdat dit sneller te realiseren zou zijn dan andere genoemde locaties. Volgens een woordvoerder van de wethouder is dit niet het geval: "Wij willen zeker schot in de zaak houden, maar álle opties worden bekeken."

34 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Slimme molenaar ontweek klap van de molen dankzij twee voordeuren

Hillegersberg-Schiebroek - De Nationale Molendagen staan voor de deur: op zaterdag 13 en zondag 14 mei zijn honderden molens in het hele land te bezoeken. Molens zijn niet alleen symbolen van Holland en iconen in het landschap, maar hebben in het verleden ook een bepalende rol gehad. Ze hebben letterlijk geholpen om het land vorm te geven. Toch is er weinig dat aan het molenverleden herinnert. In de loop der eeuwen zijn er achtentwintig molens verdwenen uit Hillegersberg-Schiebroek.

109 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Steigers Terbregge nog lang geen uitgemaakte zaak

Terbregge – De gemeente Rotterdam moet aanvullend onderzoek doen naar panden met een cultuurhistorische waarde in het gebied Molenlaankwartier en Lage Limiet. Daarnaast moet de gemeente in een aangepast bestemmingsplan voor dit gebied aangeven hoe die panden worden beschermd. Dat moet binnen twintig weken gebeuren, zo heeft de Raad van State woensdag bepaald.

34 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Protest tegen RTHA zwelt aan na veranderen aanvliegroute

Regio - Het aantal klachten over overlast door vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is de laatste weken sterk gegroeid. Aanleiding is een wijziging in de aanvliegroute, die ervoor zorgt dat vliegtuigen meer over de Rotterdamse wijk Hillegersberg vliegen. De reden voor de gewijzigde aanvliegroute is het onderhoud aan de Kaagbaan bij Schiphol. Vliegtuigen met bestemming Amsterdam moeten een andere route kiezen en daar hebben vluchten met bestemming RTHA direct last van.

125 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Leerlingen Wolfert Dalton doen vrijwilligerswerk in New Delhi

110-Morgen - Een groep van tien leerlingen en twee begeleiders van Wolfert Dalton is deze meivakantie in New Delhi in India geweest om daar vrijwilligerswerk te doen. De groep heeft zich actief ingezet voor een tweetal scholen voor straatkinderen in de sloppenwijken.

19 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Een blijvend eerbetoon aan hen die niet terugkeerden

Hillegersberg – "Dit is niet zomaar een straat. Dit is de straat waar mijn vader en grootmoeder de laatste jaren van hun leven doorbrachten. In mijn herinnering waren het gelukkige jaren." Paul Hellmanns toespraak bij de plaatsing van twee Stolpersteine is kort, maar indrukwekkend. Op deze plek aan de Merellaan in Hillegersberg bracht hij het eerste deel van zijn jeugd door. Op 4 mei herdacht hij hier zijn vader Bernhard en grootmoeder Irene, die de oorlog niet overleefden.

51 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

HiS herdenkt hen die vielen

Schiebroek - Het woord vrijheid valt vaak de afgelopen tijd. Dat vrijheid een groot goed is en dat het zeker niet zo vanzelfsprekend is als iedereen denkt. Ook dit jaar waren er op 4 mei weer heel wat belangstellenden naar het monument op het Spinbolplein of naar de Irenebrug gekomen. 

232 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-05-2017

Lions verkopen wijn en Limburgse asperges

Hillegersberg - Leden van Lionsclub Venray verkopen zaterdag 13 mei verse Limburgse asperges in Hillegersberg. De opbrengst van deze actie schenken de Lions aan kinderen met spierdystrofie. Zij krijgen een onvergetelijke vakantie in 'Het Tesselhuus'. 

88 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-05-2017

Danai Bleitsa treedt in het voetspoor van Maria Callas

Nieuw-Terbregge - De twaalfde editie van de Operadagen Rotterdam begint op 12 mei. Op bijzondere plekken in de stad worden klassieke en hedendaagse opera's uitgevoerd. Als opwarmertje geven operazangers concerten in diverse huiskamers. Claudia Cobelens stelt op 8 mei haar huiskamer in Nieuw-Terbregge ter beschikking aan een Grieks tweetal: sopraan Danai Bletsa en pianist Panos Gklistis. Bletsa: "We laten klassieke stukken horen: barokaria's, Italiaanse belcanto, stukken van Verdi en ook Griekse volksliederen."

90 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-05-2017

Doorkijkje naar vroeger

Hillegersberg - Van die donkere nietszeggende elektriciteitshuisjes, de stad staat er vol mee maar echt opvallen doen ze niet. Met het onthullen van de eerste van vier te beschilderen huisjes in Oud-Hillegersberg werd daar zaterdag 29 april alvast wat aan gedaan. Kunstenaar Vera Harmsen heeft op haar eigen creatieve wijze een ode gebracht aan de schilder Herman Bieling (1885-1964).

69 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

Wielrenrel dreigt rond Rottemeren

Lansingerland - Leefbaar 3B maakt zich grote zorgen over overlast die groepen wielrenners geven in het Rottemerengebied. Jan Pieter Blonk verwijst naar een ingezonden brief waarin deze groepen wielrenners 'mamils' worden genoemd: 'middle aged men in lycra'. Regelmatig lijken die zich niets van andere recreanten aan te trekken, en de vrees bestaat dat er op een dag slachtoffers gaan vallen.

236 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

'Nog elke dag blij dat ik leef'

Terbregge – "Ze vlogen zo van oost naar west", vertelt Henk Dijkxhoorn terwijl hij wijst. "Erg dicht bij elkaar en heel laag." Op 12-jarige leeftijd maakte Dijkxhoorn de voedseldroppings bij de Rotte in Terbregge, ook wel operatie Manna genoemd mee. "Die zware brommende motoren hoor ik soms nog. Het geluid van honderden overvliegende Lancasters zal ik nooit meer vergeten. Van dat harde gebrom. Daar is Rotterdam The Hague Airport niets bij."

44 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

Vier keer kloppen betekende 'ze zijn bij Bosboom', één keer: 'ze staan voor de deur'

Hillegersberg – Het moest haast wel de vroegste herinnering van Bob Assink zijn geweest. Op de arm van zijn vader, keek hij als driejarige vanaf het ouderlijk huis aan de Burgemeester Lefèvre de Montignylaan 18 op 14 mei 1940 naar de vuurzee en opstijgende rookwolken boven Rotterdam. "Ik begreep niet wat er gebeurde, maar die spanning en ontsteltenis die bij ons thuis heerste is me altijd bijgebleven." Ook het beroemde bruine 'vluchtkoffertje' met persoonsbewijzen en bonkaarten, dat vader Assink, actief in het plaatselijke verzet, altijd binnen handbereik had, staat in het geheugen van zijn jongste zoon gegrift. Ook nu nog, ruim zeventig jaar later houden de gebeurtenissen van die vijf moeilijke jaren hem nog altijd bezig.

67 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

'Het hele Joodse leven was weggevaagd'

Hillegersberg – Op 4 mei, de dag dat we in Nederland de slachtoffers van Tweede Wereldoorlog herdenken, krijgt Rotterdam er 23 Stolpersteine bij. Twee daarvan komen in Hillegersberg te liggen, voor een huis aan de Merellaan. Het is het huis waarnaar Irene Hellmann en haar zoon Bernard na de oorlog niet terugkeerden. Zij zijn vermoord in concentratiekamp Sobibor.

70 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Alleen Cato laat zich niet afschrikken

Hillegersberg- Het zag zaterdag 29 april bij de seizoensstart van natuurbad 't Zwarte Plasje aan de Oude Raadhuislaan niet bepaald zwart van de mensen. Ondanks een waterig lentezonnetje waagde slechts een enkeling een sprong in het diepe. In de honderdéén jaar dat het openwaterzwembad bestaat was het water zelden zo koud als nu.

77 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

'Leo en Hans zijn soort laatste der Mohikanen'

Schiebroek/Hillegersberg – Voetbalvereniging Neptunus-Schiebroek sloeg bij de lintjesregen op het Rotterdamse stadhuis een dubbelslag. Zowel Leo Janssen (67) als Hans Teijn (70) kreeg de dag voor Koningsdag een lintje.

85 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Revalidatie-expert Bergen krijgt lintje bij afscheid

Hillegersberg - Michael Bergen is vanwege zijn inzet voor de verbetering van de revalidatiegeneeskundige zorg 20 april benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. 

57 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-05-2017

Koningsdag kouder dan kerst

Hillegersberg-Schiebroek - Een Koningsdag die kouder is dan Kerstmis, dat maak je niet elke dag mee. Maar omdat het wel droog bleef - het befaamde oranjezonnetje verscheen zowaar - werd het toch nog een leuk oranjefeest. Ook op de Kleiweg, waar de vrijmarkt misschien wat minder druk was dan in voorgaande jaren, was het niet minder gezellig.

55 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-04-2017

Chruchill en Johnson: Verenigde staten van Europa versus Brexit

Hillegersberg- De gelijkenissen zijn even groot als de tegenstellingen. Winston Churchill en Boris Johnson. Beiden politici, beiden welbespraakt en beiden zo Engels als een high tea. Maar waar de staatsman Churchill droomde van een Verenigde Staten van Europa, is dit beeld voor de huidige Minister van Buitenlandse Zaken, Johnson een ware nachtmerrie.

70 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-04-2017

'De haven is mijn favoriete plek'

Kleiwegkwartier – Aquarellist Dick Carlier (1939) schaterlacht geregeld als hij herinneringen aan het familiebedrijf, een kantoorvakhandel, ophaalt: "Maar liefst 48 liter Oost-Indische inkt hebben we geleverd, om de voegen van het Nationale Nederlandengebouw zwart te maken. Ja echt waar, hahaha!" Drie zaken had de familie, maar na ruim honderd jaar viel uiteindelijk het doek. "We verkochten ook teken- en schildermaterialen. Onze familie is heel creatief, mijn vader schilderde ook. Maar in de zaak is het wel voor mij begonnen. Met het inkleuren van zwart/wit kaarten met ecoline bijvoorbeeld."

59 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-04-2017

Muggenziften?

Ik zocht een woord voor de titel en gaf mezelf hints: het moet betrekking hebben op ogenschijnlijke onbenulligheden en het moet iets zijn waarvan je liever niet beticht wordt. Mierenneuken leek me ongeschikt. Zulk taalgebruik kan als onzedelijk worden ervaren. Haarkloven was een optie, maar bij dat woord moet ik aan agressieve shampoocommercials denken. Wist je dat iemand die pezeweeft ook punaisepoetser kan worden genoemd? Die kende ik nog niet. 

438 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

Politici in de dop laten hun stem horen in jongerencollectief

Hillegersberg – Ze zijn jong en hun ambitie is groot: "We willen dat de jongerenraad een vast onderdeel wordt van de gemeenteraad. Niet alleen in Rotterdam, maar in heel Nederland!" Sofie Breukhoven (17) en Mitchell Spencer Rodrigues (14) zijn in februari door burgemeester Aboutaleb geïnstalleerd voor Young010, het nieuwe jongerencollectief voor Rotterdam. Hun taak wordt de gemeenteraad te adviseren over thema's die onder jongeren leven en daarmee Rotterdam leuker, mooier en beter te maken.

165 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

'Niet iedereen kan zomaar even naar de Coolsingel'

Hillegersberg-Schiebroek – De gebiedscommissie wil dat de gemeente de openingstijden en de loketbezetting van de stadswinkel aan de Argonautenweg verruimt. Zeven weken wachten op een afspraak en twee uur in de rij staan is echt te gek voor woorden, vindt de commissie.

39 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

Plezier voor twee op de duofiets

Hillegersberg-Schiebroek - Wie regelmatig een gezonde portie buitenlucht opsnuift weet hoe vervelend het is als dit vanwege lichamelijke ongemakken niet meer kan. Bij Laurens Liduina hebben ze daar iets op gevonden. "Onze duofiets stond ongebruikt in de stalling. We hebben hem afgestoft om met enkele bewoners een rondje te gaan rijden", zegt Marian Verver, coördinator van de vrijwilligers bij het woonzorgcentrum.

119 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

Toch buurtsuper voor Park16Hoven

Park16Hoven - Protesteren helpt, weten ze nu in Park16Hoven. Onder druk van buurt en politiek haalde wethouder Ronald Schneider van Stedelijke Ontwikkeling bakzeil en maakt in het nieuwe masterplan voor de wijk nu toch ruimte voor een buurtsupermarkt.

37 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

Veilig Thuis Rotterdam scoort onder de maat

Rotterdam - Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond functioneert onder de maat. Dat constateren de Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidzorg. Ook Veilig Thuis Hollands-Midden krijgt een onvoldoende. De organisatie is de opvolger van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en het steunpunt Huiselijk Geweld en heeft 26 vestigingen.

71 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

Opbrengst complimentenactie Greenchoice naar Natuurtalent

Schiebroek - Het personeel van energieleverancier Greenchoice schenkt de opbrengst van zijn jaarlijkse complimentenactie van 1000 euro dit jaar aan Natuurtalent. Natuurtalent zet de donatie in voor de bloementuin op het terrein. Medewerkers van Greenchoice kozen zelf voor Natuurtalent als het goede doel van hun actie.

58 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

Spiderman op de Koningsspelen

Hillegersberg-Schiebroek - Hoewel de kranten meldden dat het animo voor de Koningsspelen in het land was afgenomen, hadden de meeste basisscholen in Hillegersberg-Schiebroek er nog best zin in. Op veel plekken werd er uitbundig ontbeten en renden de kinderen daarna hun boterhammen met hagelslag er weer af.

60 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Waarschijnlijk toch tweerichtingsverkeer in Zonnebloemstraat

Schiebroek – De gebiedscommissie stemt in met het advies om de verkeerssituatie in de Zonnebloemstraat, terug te brengen naar een tweerichtingsverkeer. Een meerderheid van de bewoners van de Zonnebloemstraat en Duizendschoonstraat gaven tijdens de voorlichtingsavond van 28 maart aan, toch niet tevreden te zijn met eenrichtingsverkeer.

45 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Kip mag weer van stok

61 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-04-2017

'Leuke luitjes' website voor wandel- en fietsmaatjes

Rotterdam - 'Leuke luitjes' is een initiatief voor mensen vanaf zestig jaar die buurtgenoten zoeken om gezamenlijk te wandelen of fietsen. 

64 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

Groenzoom, domein van dikbilkoe en tureluur

Berkel en Rodenrijs - "Zeventien mensen? Dat is een mooi aantal", constateert Cor Noorman tevreden. Een aardig groepje wandelaars staat klaar bij Tuinderij De Groenzoom om de eerste natuurexcursie van het jaar mee te maken. Anderhalf uur lang laat Noorman 'zijn' Groenzoom zien. Voortaan doet hij dat elke tweede woensdag van de maand.

137 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

Eindelijk schot in verhuizing volkstuinders

Terbregge – Er zit eindelijk schot in de zaak rond de verhuizing van Amateur Tuinders Vereniging Terbregge en nutstuinders van de De Luwte aan de Lage Limiet. Deze week werd de overeenkomst tussen de gemeente en Rijkswaterstaat (RWS) ondertekend.

44 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

'Er valt hier geen zak te halen, maar ik zit wel met de schade'

Kleiwegkwartier – Hij is er nog steeds ziek van. Henk van Beek van café 't Halve Maatje werd kort geleden voor de vijfde keer in vijf jaar slachtoffer van inbraak. De buit bij de meest recente braak, vorige week, kan niet meer zijn geweest dan wat kleingeld, een fractie van de schade aan de gokkasten, het raam en de deur.

32 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin