Home » Alles over jouw bedrijfsafval laten ophalen in Amsterdam

Alles over jouw bedrijfsafval laten ophalen in Amsterdam

afvalcontainers

25-3-2023 Als bedrijf in Amsterdam heb je te maken met het beheer van je eigen afval. Anders dan bij huishoudelijk afval, waarvoor de overheid verantwoordelijk is, moeten bedrijven zelf zorgen voor de inzameling en verwerking van hun afval. Dit brengt verschillende regels met zich mee, waaronder het gescheiden aanbieden van afvalstromen en het werken met erkende afvalinzamelaars.

Mogelijkheden voor bedrijfsafval in Amsterdam

Bedrijven in Amsterdam hebben diverse opties voor het laten ophalen van hun bedrijfsafval:

Reinigingsrecht betalen

Als je bedrijf minder dan 9 afvalzakken per week heeft en niet boven de gemiddelde hoeveelheid plastic, glas en papier uitkomt, kun je ervoor kiezen om reinigingsrecht te betalen. In dat geval wordt je afval samen met het reguliere huishoudelijke afval opgehaald door de gemeente.

Contract afsluiten bij de gemeente

Als je bedrijf niet aan de voorwaarden voor reinigingsrecht voldoet, kun je een contract afsluiten bij de gemeente voor het laten ophalen van je bedrijfsafval.

Contract afsluiten bij een erkende inzamelaar

Een andere optie is om een contract af te sluiten bij een erkende inzamelaar voor bedrijfsafval, zoals Bedrijfsafval.nl. Deze inzamelaars bieden professionele oplossingen voor het beheer van bedrijfsafval in Amsterdam en kunnen binnen enkele dagen bij je zijn om je te helpen met je afval.

 

Welke optie voor jou het meest voordelig is, hangt af van verschillende factoren, zoals de soorten afval die je produceert, de hoeveelheid afval, de duur van het contract en de frequentie van de ophaaldiensten.

Voordelen van het werken met erkende inzamelaars

Het werken met erkende inzamelaars voor bedrijfsafval in Amsterdam biedt diverse voordelen:

Professionele service

Erkende afvalinzamelaars bieden professionele service, waarbij ze je helpen bij het kiezen van de juiste oplossing voor jouw bedrijf.

Milieuvriendelijke verwerking

Deze inzamelaars zorgen voor een milieuvriendelijke verwerking van je afval, waarbij ze streven naar recycling en duurzame oplossingen.

Keuze uit verschillende afvalcontainers

Om afval bij de bron te scheiden is het essentieel om voor elke afvalstroom een aparte container te huren. Voor elke afvalstroom een rolcontainer via Bedrijfsafval.nl huren draagt bij aan een verbeterde afvalscheiding.

Flexibiliteit

Met een erkende inzamelaar kun je vaak flexibele contracten afsluiten die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en situatie.

 

Door te kiezen voor een erkende inzamelaar voor je bedrijfsafval in Amsterdam, kun je niet alleen voldoen aan de wettelijke vereisten, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de stad.