donderdag, 29 juni 2017

Nieuws

28-06-2017

Nieuwe bewoners zien vanuit de huiskamer jacht passeren

Waddinxveen - De Alblaswoningen zijn nog maar net opgeleverd of een megajacht voer donderdag voorbij. 

51 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
25-06-2017

Beestenboel

Een breed schoolgebouw in het groen. De artiestenimpressie ziet er in elk geval mooi uit. Twee Waddinxveense basisscholen, De Regenboog en de Koning Willem-Alexanderschool, strijken binnenkort neer op het WSE-terrein. Volgens het krantenbericht komt er een 'zoem- en zoefzone' bij. Ik denk dat dat zoen- en zoefzone moet zijn, als nieuwe naam voor kiss & ride. 

353 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-06-2017

Eerste kort-verblijfwoningen Woonpartners

Waddinxveen – Stel je raakt als dertigjarige betrokken bij een ongeval en je houdt er een dwarslaesie aan over én je woont in een huis met trappen of je bent 75 en herstellende van een heupoperatie en nog in afwachting van een gelijkvloerse woning, dan biedt een zogenoemde kort-verblijfwoning mogelijk een oplossing tijdens het revalideren of de periode waarin je woning wordt aangepast.

279 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-06-2017

Half miljoen voor afkoopsommen

Waddinxveen – De gemeenteraad heeft vorige week woensdag ingestemd met een voorstel van het college om 500.000 euro uit het positieve resultaat van 2016 in een reservepotje te storten. Het wil daarmee een buffer creëren voor het betalen van eventuele afkoopsommen aan gemeenteambtenaren in de toekomst.

201 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-06-2017

Fietsplan VVD krijgt geen steun

Waddinxveen - Een motie van de VVD om een half miljoen euro te reserveren voor de verkeersveiligheid in het stationsgebied Kerkweg-West, heeft het niet gehaald. Het voorstel kon wel rekenen op sympathie, maar werd uiteindelijk onvoldoende gesteund.

172 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-06-2017

Studio Da Danza zorgt voor dansfeest in Goudse Schouwburg

Waddinxveen/regio – Met als titel 'Flashback' verzorgde de dansers van Studio Da Danza afgelopen weekend drie keer een spetterende show in de grote zaal van de Goudse Schouwburg.

50068 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-06-2017

Winnaar kindervredesprijs 2006 bezoekt Coenecoop College

Waddinxveen - In 2006 won Om Prakash Gurjar uit India de internationale kindervredesprijs. Hij won deze prijs op 14-jarige leeftijd en ontving de prijs destijds uit handen van nobelprijswinnaar De Klerk, voormalig president van Zuid-Afrika. Maandag was Om Prakash op het Coenecoop College en vertelde zijn verhaal aan de leerlingen van de brugklas (vwo).

279 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-06-2017

Bewoners De Akkers krijgen zin: minder parkeerplaatsen

Waddinxveen – Er komen in eerste instantie minder parkeerplaatsen bij De Akkers dan de gemeente van plan was. Dat is de uitkomst van een ‘finale-gesprek’ tussen een klankbordgroep uit de buurt en wethouder Kees de Jong.

170 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-06-2017

Examen doen bij open dag VluchtelingenWerk

Waddinxveen – VluchtelingenWerk Waddinxveen hield dinsdag 20 juni tijdens de Wereldvluchtelingendag open huis. Bezoekers konden onder andere deelnemen aan een inburgeringsexamen.

174 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-06-2017

Partij wil met 'groen' de boer op

Waddinxveen – Waddinxveen gaat mogelijk meedoen aan de wedstrijd 'de groenste gemeente van Nederland'. Op verzoek van PCW gaat wethouder Kees de Jong onderzoeken wat de voorwaarden en kosten zijn om in de toekomst mee te dingen naar deze titel.

118 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-06-2017

Mensen bloeien op in moestuin van Care for Family

Waddinxveen – De moestuin van Care for Family staat volop in bloei tijdens de open dag op zaterdag 17 juni. De jaarlijkse open dag is bedoeld om meer bekendheid aan de tuin te geven voor mensen uit de buurt en om nieuwe vrijwilligers aan te trekken.

80 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-06-2017

Negen stembiljetten minder dan afgegeven stempassen

Waddinxveen – Alle stemmen die tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart in Waddinxveen zijn uitgebracht, zijn meegeteld. Dat zei burgemeester Bert Cremers vorige week woensdag tijdens de gemeenteraad na vragen van Helma Schippers van Weerbaar Waddinxveen.

95 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-06-2017

Aanleg speeleiland vertraagd

Waddinxveen – De natuurspeelplaats in het Gouwebos laat nog even op zich wachten. Burgemeester Cremers verwacht dat de aanleg ervan in 2018 plaatsvindt.

90 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-06-2017

Buitenspeeldag voor het eerst in Waddinxveen gehouden

Waddinxveen - De kinderen stonden in de rij voor de attracties van de buitenspeeldag op woensdagmiddag 14 juni bij ASW. Het festijn werd voor de eerste keer in Waddinxveen georganiseerd door de wijkplatforms en sloot hiermee aan op de landelijke buitenspeeldag van Jantje Beton.

113 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-06-2017

Coenecoop College hoopt op slagingspercentage van 90

Waddinxveen - Dat de examenuitslagen er zijn, kan bijna niet onopgemerkt zijn gebleven. Overal hangen vlaggen met schooltassen aan de gevels. 

76 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-06-2017

Zonovergoten avondvierdaagse

Waddinxveen – Een paar duizend lopers liepen vorige week avond na avond door de straten van een zonovergoten Waddinxveen.

 
113 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-06-2017

Partijen: positief resultaat moet terug naar de burger

Waddinxveen - De vijf fracties in de Waddinxveense gemeenteraad vinden dat het positief resultaat op de jaarrekening, 3 miljoen euro, terug moet vloeien naar de inwoners. “Het geld klotst hier tegen de plinten en het is onze taak om hier een goede bestemming aan te geven”, aldus Helma Schippers.

199 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-06-2017

Dames in de watten gelegd

Waddinxveen – Tennispark De Woerd was vrijdag 16 juni verboden terrein voor mannen; ruim tachtig sportieve dames genoten er namelijk van een echte Ladiesnight.

83 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-06-2017

Provincie zet in op meer beschikbare woningen

Regio - De provincie Zuid-Holland gaat steviger sturen op de beschikbaarheid van een passende woning voor iedereen. Daarover zijn gedeputeerde Adri Bom-Lemstra en Provinciale Staten het vorige week eens geworden tijdens de behandeling van de brief van Gedeputeerde Staten over provinciaal beleid en aanpak regionale woonvisies.

113 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-06-2017

Live video vanuit ambulance

Regio - De regionale ambulancevoorziening Hollands Midden is de eerste ambulancedienst in Europa die in 35 ambulances een nieuw systeem installeert voor het versturen van live video- en echografische beelden van een patiënt naar medisch specialisten en huisartsen. 

154 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-06-2017

Tuin Care for Family open

Waddinxveen – De moestuin van Care for Family bevindt zich naast de Regenboogschool, aan de Jacob Catslaan in Waddinxveen. Iedere dinsdag- en vrijdagmorgen wordt hier hard gewerkt door vrijwilligers. De oogst wordt uitgedeeld door Care for Family.

75 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-06-2017

De Sniep blikt tevreden terug op 2016

Waddinxveen - Uit het jaarverslag van Gouwebad De Sniep blijkt dat in het afgelopen jaar bijna 25.000 bezoeken zijn afgelegd voor particuliere zwemles. De voorkeur gaat steeds meer uit naar één keer per week een les van 45 minuten ten opzichte van twee keer per week 30 minuten.

141 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-06-2017

Sociaal centrum 'Naast de school' officieel geopend

Waddinxveen – Het oude pand van Kreater aan de Kerkstraat 13 heeft gedeeltelijk een nieuwe maatschappelijke functie gekregen door huisvesting van het Sociaal Team en van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Zaterdag werd deze locatie met de naam 'Naast de School' om 13.00 uur officieel geopend door wethouder Brigitte Leferink.

162 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-06-2017

Koop en huur aan Staringlaan

Waddinxveen – Het bedrijfsverzamelgebouw aan de Staringlaan 19-21 wordt mogelijk omgevormd tot 64 sociale huurwoningen en 28 koopappartementen. Zo wordt aangekondigd op een groot bouwbord bij de Staringlaan.

94 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-06-2017

Water tappen in het plantsoen

Waddinxveen - Wethouder Lex Hofstra heeft vrijdag 9 juni officieel het watertappunt aan het Burgemeester Warnaarplantsoen geopend dat daar al in het najaar van 2016 was geplaatst. De opening was uitgesteld, omdat het watertappunt twee weken na plaatsing al weer werd weggehaald. "Dat doen wij iedere winter vanwege de kans op vorst", aldus Jeroen Schmaal, manager bij Oasen.

172 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-06-2017

Zonovergoten braderie trekt veel publiek

Waddinxveen - Dat het zaterdag prima weer was voor het houden van een braderie, bleek wel uit de grote belangstelling van het publiek. Het was druk en er heerste een gezellige sfeer.

136 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-06-2017

Schoolvoetbal

Het is altijd mot tussen scholen. Dan bedoel ik niet mot over de meest lovende woorden in de Elseviergids. Nee, ik bedoel mot als in wij-tegen-hunnie. 't Reigerbos tegen de Eendragt was het in mijn tijd en waarschijnlijk is dat van alle tijden. 'Beter een goede buur dan een verre vriend.' Dacht het niet! Vooral niet tijdens het schoolvoetbaltoernooi. 

802 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-06-2017

Gezin voor zendingswerk naar Albanië

Waddinxveen - Half juli vertrekken ze; Aad van der Maas, zijn vrouw Dineke en twee zonen Joseph en Chris van tien en veertien jaar. Ze gaan zendingswerk doen in Albanië. Dat betekent afscheid nemen van familie en vrienden voor vier jaar.

191 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-06-2017

Windmolens en hefbrug in de tunnel

Waddinxveen - De nieuwe woonwijk Park Triangel, de hefbrug, bedrijventerrein Coenecoop en de windmolens langs de snelweg zijn straks te zien in de fiets- en voetgangerstunnel van het nieuwe station Waddinxveen Triangel. Kunstenaar Ruud Kooger voorziet de wanden van de tunnel van een muurschildering op verzoek van de gemeente Waddinxveen en provincie Zuid-Holland.

184 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-06-2017

PAR doet oproep over toekomstvisie

Waddinxveen – Aad van Holsteijn, voorzitter van de Participatie Advies Raad in Waddinxveen, heeft de gemeenteraad opgeroepen om met een oplossing te komen voor de Toekomstvisie 2030. Een meerderheid van de raad legde in april de visie naast zich neer.

139 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-06-2017

Architect: 'Schoolgebouw moet iets speels en vrolijks hebben'

Waddinxveen – Een paviljoen in het groen, inclusief zoem- en zoef-zone. De gemeente en architectenbureau De Zwarte Hond presenteerden afgelopen week het eerste ontwerp van het nieuwe scholengebouw dat verrijst op het voormalige terrein van voetbalvereniging WSE.

305 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-06-2017

Kees de Jong stopt definitief als pluimeevhouder

Waddinxveen - "In mijn hart doet het zeer, maar mijn hoofd zegt iets anders". Dat is het gevoel van kippenboer Kees de Jong die samen met zijn vrouw Henny het besluit heeft genomen om definitief een punt te zetten achter hun ondernemerschap.

232 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-06-2017

Brandweerlieden helpen schaap op het droge

Waddinxveen - De brandweer werd zondag opgeroepen voor een dier in nood aan de Limaweg. Er bleek een schaap in de sloot te zijn beland. 

306 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-06-2017

Ruim 2000 euro voor jonge bruggenbouwers

Waddinxveen- Serviceclub InnerWheel Waddinxveen organiseerde onlangs een benefietvoorstelling ter ondersteuning van het zogenoemde project Global Exploration voor leerlingen van het Coenecoop College. 

206 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-06-2017

Blije gezichten bij presentatie jaarcijfers Cultuurhuys De Kroon

Waddinxveen – "Aardige cijfers en blije gezichten bij het bestuur", zei penningmeester Dick Frerichs maandag bij de presentatie van het jaarverslag van Cultuurhuys De Kroon. Boekjaar 2016 werd afgesloten met een positief resultaat van bijna veertienduizend euro.

213 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-06-2017

Raad sluit nieuw afvalbeleid in de armen

Waddinxveen - De gemeenteraad heeft unaniem gekozen voor een nieuwe manier van afvalscheiding. Nadat twee weken geleden een aantal partijen nog kritische vragen had gesteld, sloot de raad het nieuwe afvalbeleid afgelopen week in de armen.

214 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-06-2017

Korting ook voor hurende sportclubs?

Waddinxveen – Sportverenigingen die niet over een eigen clubhuis of accommodatie beschikken komen mogelijk toch in aanmerking voor een korting op hun huurtarief. Op verzoek van Weerbaar Waddinxveen (WeWa) laat wethouder Brigitte Leferink een onderzoek doen naar mogelijke manieren van zelfwerkzaamheid door de desbetreffende clubs.

222 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-06-2017

Opbrengst kringloopwinkel voor derde wereld

Waddinxveen – Stichting Woord en Daad opende onlangs een kringloopwinkel. In het pand aan de Mercuriusweg 15 zijn allerhande tweedehands spullen verkrijgbaar; van boeken en kleding tot huishoudelijke apparaten en speelgoed. 

113 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

Dagbesteding in supermarktpand

Waddinxveen - Het college van burgemeester en wethouders is van plan om nader onderzoek te doen naar een andere bestemming voor het leegstaande pand aan de Passage 208. In de ruimte van de voormalige C1000-supermarkt is plaats voor verschillende gebruikers.

180 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

Organisatie sport onder de loep genomen

Waddinxveen - De meerderheid van de raad vindt het goed dat het college onderzoek gaat doen naar de toekomst van sportorganisatie in Waddinxveen, maar ziet geen heil in privatisering en regionale samenwerking. "Verzelfstandiging ok, maar wél lokaal", was de in een amendement verpakte boodschap van PCW, VVD, WeWa en CDA.

174 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

PCW wil meer blauw op straat

Waddinxveen - "Als het aan de PCW ligt, komt in de toekomst de wijkagent terug. Er moet meer blauw op straat", aldus raadslid Jannes Berghout na afloop van de raadsvergadering op 23 mei waar ook gesproken werd over de zogenoemde AD Misdaadmeter.

169 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

Bewoners voelen zich niet serieus genomen

Waddinxveen - Woonwagenbewoners hebben in de raadsvergadering hun beklag gedaan over de manier waarop Woonpartners Midden-Holland met hen omgaat. Volgens de bewoners worden zij door de woningcorporatie 'niet serieus genomen'.

168 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

'De traumaheli verplaats je niet zomaar'

Rotterdam – "Op zijn zachtst gezegd wonderlijk", vond Dennis den Hartog, hoofd van het Traumacentrum Zuid-West Nederland de suggestie van verkenner Joost Schrijnen om het maatschappelijk vliegverkeer van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) naar elders te verplaatsen. Niet in de laatste plaats omdat hem niets was gevraagd. "We zitten niet voor niets op de luchthaven. Dat heeft onder andere te maken met veiligheid. En met de snelheid waarmee we inzetbaar zijn."

340 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

'Denk erom: hand uitsteken'

Waddinxveen - Witte gezichten en stil of juist rode wangen en extra druk; ze zijn er in allerlei soorten en maten. Leerlingen van de basisscholen die gisteren en vandaag de verkeersproef doen.

136 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-05-2017

Verdacht object in water blijkt fuik te zijn

Waddinxveen - De brandweer werd donderdagavond 25 mei gealarmeerd voor het assisteren van de politie aan de Wilhelminakade. 

113 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-05-2017

Scooter gaat in rook op

Waddinxveen - Een scooter stond zaterdagavond 27 mei in brand op de brug aan het Moekapellepad in Waddinxveen. 

158 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-05-2017

26 duizend klachten

Het is het voorbij! Woensdag werden de laatste eindexamens afgenomen. Positief ingesteld als ik ben tel ik de herkansingen niet mee. Iedereen gaat in een keer slagen!

640 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-05-2017

Zorgen om toekomst van KWF-afdeling Waddinxveen/Zuidplas

Waddinxveen/Zuidplas - De vrijwilligersafdeling van KWF in Waddinxveen/Zuidplas staat zwaar onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren flink teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe bestuursleden nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.

259 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-05-2017

Onvrede herinrichting De Akkers

Waddinxveen - Bewoners van De Akkers hebben maandag tijdens een bijeenkomst over de herinrichting van de wijk massaal hun onvrede geuit over het plan van de gemeente. Volgens hen 'deugt het van geen kanten'. Ze zijn bovendien boos omdat de gemeente niet naar hen luistert.

217 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-05-2017

Leerling Coenecoop College kei in vertalen uit het Duits

Waddinxveen/Den Haag - Een leerling van het Coenecoop College, Amber Kooter uit 6 vwo, is achtste geworden bij een Duits-Nederlandse literaire vertaalwedstrijd van de Duitse internationale school in Den Haag. 

105 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin