donderdag, 27 april 2017

Nieuws

26-04-2017

Plan moet terug naar tekentafel

Waddinxveen - Het college van burgemeester en wethouders moet met het plan voor Kerkweg-Oost voor 24 zorgwoningen voor autistische jongeren terug naar de tekentafel. De meerderheid van de raad vindt de bouw 'te kolossaal'. Ook is het van mening dat het college te weinig oog heeft gehad voor alternatieven.

107 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Raad wil zich niet binden aan visie over toekomst

Waddinxveen - Het college van burgemeester en wethouders heeft woensdag bij de raadsvergadering een aanvaring gehad met de raad over de Toekomstvisie Waddinxveen 2030. Burgemeester Bert Cremers, portefeuillehouder, meent dat het college door een ingediend amendement door vier van de zes raadspartijen 'buitenspel' is gezet.

76 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Gemeenteraad zegt 'nee' tegen biomassacentrale Tweede Bloksweg

Waddinxveen – Er komt geen biomassacentrale aan de Tweede Bloksweg. De gemeenteraad is niet overtuigd van de voordelen en daarnaast van mening dat de gezonde woonomgeving van inwoners onder druk komt te staan.

84 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Vrachtwagen rijdt over arm motorrijder op A12

Waddinxveen - De politie, brandweer, ambulance, Rijkswaterstaat en een traumahelikopter werden dinsdagochtend rond zeven uur gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de A12 bij Waddinxveen.

107 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Gouden taekwondoka Iris Kroeders

Waddinxveen – Jitae Sport reisde zaterdag met drie deelnemers af naar het Open Windmillstoernooi in Dordrecht. Met 245 taekwondoka's uit Nederland, België, Engeland en Duitsland kende het toernooi een sterk deelnemersveld.

19 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-04-2017

ParkPret op Koningsdag

Waddinxveen – Traditiegetrouw organiseert Stichting Nationale Feestdagen Waddinxveen (SNFW) voor Koningsdag op donderdag 27 april ParkPret.

198 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

Bewoners stappen naar de rechter om bomenkap

Waddinxveen - De groep bewoners die strijdt voor het behoud van de grauwe abelen aan het Machtelderf en het Woubrechterf stapt naar de rechter.

166 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

Hotel voor gierzwaluwen

Waddinxveen - Rinus en Mariëtte Coppens van de Gierzwaluwbescherming zijn in hun nopjes. Met de plaatselijke wooncorporatie Woonpartners Midden-Holland is de afspraak gemaakt dat de echtelieden worden ingeseind zodra huurwoningen of complexen gerenoveerd gaan worden in Waddinxveen. De plek kan dan gecheckt worden op de mogelijke aanwezigheid van gierzwaluwen.

145 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

De vervuiler betaalt

Waddinxveen – Milieuvriendelijk afval scheiden gaat geld opleveren. De gemeente wil dat in 2020 minimaal 75 procent van het huishoudelijk afval gescheiden wordt ingezameld. Om dit te bereiken, wordt de vaste afvalstoffenheffing verlaagd en een variabele heffing voor het restafval ingevoerd.

133 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Gemeente werkt aan ambitie om in 2025 CO2-neutraal te zijn

Waddinxveen – Door het onthullen van een zogenoemde oplaadpaal aan de Marga Klompéhoeve, hebben wethouder Lex Hofstra en Jan den Engelsman, toezichthouder civiele techniek, het officiële startsein gegeven voor het plaatsen van vijftien oplaadpalen op openbare plekken in Waddinxveen.

141 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Lening voor woonaanpassing

Waddinxveen – De gemeente gaat een zogenoemde Blijverslening invoeren voor noodzakelijke aanpassingen aan woningen waardoor met name ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

133 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Aanpassing bouwmogelijkheden

Waddinxveen – In het bestemmingsplan dat dateert van 2015 is de mogelijkheid opgenomen dat op het adres Plasweg 6 drie woningen gebouwd mogen worden. Buurtbewoners zijn hier niet blij mee en hebben met enige regelmaat bezwaar aangetekend.

115 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Gemeente wil in 2025 CO2-neutraal zijn

Waddinxveen – Door het onthullen van een zogenoemde oplaadpaal aan de Marga Klompéhoeve, hebben wethouder Lex Hofstra en Jan den Engelsman, toezichthouder civiele techniek, het officiële startsein gegeven voor het plaatsen van vijftien oplaadpalen op openbare plekken in Waddinxveen.

122 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Bewoners Ipse de Bruggen stralen tijdens dansles

Waddinxveen – Stralend kwamen de bewoners van Ipse de Bruggen de gymzaal van Het Noorderlicht binnen. Ze kregen dansles van Da Danza en dat zorgde voor vrolijke gezichten. Met zichtbaar plezier maakten ze danspasjes en genoten ze van attributen als sluiers en ballonnen. De Nederlandstalige muziek van Jan Smit en Gerard Joling deed de rest: de dansers hadden pret voor tien.

51 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Straf voor uitgeven valse bankbiljetten

Waddinxveen - Een 35-jarige man uit Waddinxveen heeft dinsdag 33 maanden gevangenisstraf gekregen voor het opzettelijk uitgeven van vervalste bankbiljetten van 500 euro.

126 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-04-2017

Hiphop = literatuur

Mensen kennen mij langer dan vandaag. Hiphop en literatuur zijn twee van mijn grote liefdes. Het bericht over Nederhop en Mulisch dat vorige week de ronde deed werd mij van alle kanten toegestuurd. 'Nederhoppers creatiever met taal dan Mulisch', drukte de Volkskrant pontificaal op de voorpagina. 'Deze rappers kennen meer woorden dan Harry Mulisch', kopte NOS. 'Rapgroep Zo Moeilijk heeft groter vocabulaire dan Harry Mulisch', aldus NU.nl. 

418 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-04-2017

Tienjarige Waddinxvener schittert in musical

Waddinxveen - De 10-jarige Luuk Ponsioen uit Waddinxveen staat sinds deze maand op de planken in de bekende musical Ciske de Rat van producent Stage Entertainment.

176 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-04-2017

Stichting Gouwebos tégen aanleg autoweg

Waddinxveen - Leden van Stichting Gouwebos maken zich ongerust over het onderzoek naar oplossingen voor de verkeersproblematiek over de Gouwe. 

249 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-04-2017

Eben Haezerschool naar finale NK schooldammen

Waddinxveen - Het welpenteam (groepen 5 en 6) van de Eben Haezerschool uit Boskoop heeft de landelijke finale schooldammen gehaald.

83 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Oplossingen voor overlast randweg

Waddinxveen - Het aangepaste milieueffectrapport voor de Randweg Waddinxveen is opnieuw beoordeeld en goedgekeurd.

146 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Miljoenen euro's dankzij flitspaal aan Henegouwerweg

Waddinxveen - Een van de meest lucratieve flitspalen van Nederland staat op de Henegouwerweg in Waddinxveen, vlak voor de kruising met de Kerkweg-Oost en Brugweg. Vorig jaar werden daar bijna 45.000 boetes uitgeschreven en werd een totaalbedrag van 2.801.282 euro geïnd.

177 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Kennismaken met kinderen loont in leerlingenvervoer

Zuidplas/Waddinxveen – Het leerlingenvervoer, jeugdvervoer én vervoer naar dagbesteding worden gebundeld. Daarvoor is op 4 april een regionale aanbesteding uitgeschreven. Zuidplas en Waddinxveen gaan voor het vervoer meer samenwerken met Waddinxveen, Gouda, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk. 

179 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Huis staat blank door gesprongen waterleiding

Waddinxveen - De brandweer werd zaterdag 8 april omstreeks 22.43 uur gealarmeerd voor een melding van wateroverlast aan de Prinses Beatrixlaan in Waddinxveen. 

93 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Leerlingen KWA school wandelen met en voor water

Waddinxveen – De leerlingen van groep 7/8 van de Koning Willem Alexanderschool (KWA) hebben met hun wandeling voor water 1126,30 euro opgehaald voor het goede doel. 

67 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-04-2017

Een wens doen voor iemand die het even tegen zit

Waddinxveen – Rotary Club Waddinxveen heeft op drie locaties in Waddinxveen paaswensbomen geplaatst. Het project is bedoeld voor inwoners van Waddinxveen en biedt de gelegenheid een wens te doen voor iemand die het even tegen zit, voor iemand die zich altijd inzet voor anderen of die om andere redenen extra aandacht verdient. 

169 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-04-2017

Grauwe abelen verdwijnen alsnog voor een deel

Waddinxveen - Het college van burgemeester en wethouders is door de commissie Bezwaarschriften in het gelijk gesteld. En dus gaan er een paar abelen aan het Machtelderf en aan het Woubrechterf gekapt worden, als het aan de gemeente ligt.

189 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-04-2017

Bibliotheek officieel geopend in Bethelschool door wethouder

Waddinxveen - Leerlingen van de Bethelschool kunnen vanaf vrijdag 7 april boeken lenen op school. In een deel van het gebouw van Kleurrijk (voorheen De Leilinde) waar de Bethelschool nu is gevestigd, is een heuse bibliotheek ingericht die gekoppeld is aan bibliotheek De Groene Venen in Cultuurhuys De Kroon.

98 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Gemeenten verder met Promen

Zuidplas/Waddinxveen - De colleges van Zuidplas en Waddinxveen willen samen met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gouda, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard verder met de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening bij Promen. 

234 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Tuinders laten nieuwste snufjes zien bij Kom in de Kas

Moerkapelle - Glastuinders in Moerkapelle hebben zaterdag de kasdeuren open gezet om belangstellenden kennis te laten maken met hun kwekerij. Dit weekend stroomde het vol met mensen aan de Van Hasseltweg vanwege Kom in de Kas.

302 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

'Ik ben niet de vertrekkend burgemeester, maar gewoon dé burgemeester'

Waddinxveen - Sinds maandag zit hij weer op de stoel van de burgemeester in het gemeentehuis van Waddinxveen; Bert Cremers. Wegens ziekte is hij drie maanden uit de running geweest en is hij waargenomen door Koos Karssen. "Maar ik ben terug en daar ben ik heel erg blij om. Ik ben heel erg ziek geweest, maar nu weer helemaal genezen verklaard en zeer gemotiveerd om weer aan de slag te gaan.

196 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

'Bewoners zelf zijn de oren en ogen van de wijk'

Waddinxveen - Wethouder Brigitte Leferink heeft maandag de zogenoemde burgerschouw in gebruik genomen. Via de computer thuis of via de mobiele telefoon is deze site op te zoeken onder: burgerschouw.waddinxveen.nl en kunnen inwoners van Waddinxveen hun mening geven over bijvoorbeeld verkeersveiligheid, parkeren en sociale veiligheid.

274 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Bert Cremers weer op plek van Koos Karssen, voorlopig ...

Waddinxveen - Burgemeester Bert Cremers is weer terug. Vorige week donderdag nam waarnemend burgemeester Koos Karssen afscheid van de gemeente Waddinxveen en bedankte de raad en fractieondersteuners via de mail.

80 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Fiets- en voetgangersbrug afgesloten door instorting

Waddinxveen - De fiets- en voetgangersbrug aan de Linzenakker is sinds woensdag 29 maart afgesloten. De brug is gedeeltelijk ingestort nadat een vrachtauto over de brug reed.

183 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Zesde plaats voor leerlingen op Wiskundedag B-dag

Waddinxveen - Bob Vermeulen, Issrae Benzaim, Iris Vernooij en Liam Oskam uit klas 5 vwo van het Coenecoop College zijn zesde geworden op de landelijke Wiskunde B-dag. Het viertal nam het op tegen 1506 andere teams. Trots namen zij hun prijs in ontvangst tijdens de officiële prijsuitreiking in het academiegebouw van de universiteit van Utrecht.

71 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

PVV doet niet mee aan verkiezingen Waddinxveen

Waddinxveen - Het ziet er niet naar uit dat er bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in Waddinxveen op de PVV gestemd kan worden. Vorige week maakte de partij rond Geert Wilders bekend om in ongeveer zestig gemeenten in Nederland een gooi naar raadszetels wil doen. Bij de voorlopige lijst van gemeenten, die de PVV naar buiten heeft gebracht, ontbreekt Waddinxveen.

247 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Snelste eenheid blust de brand

Zuidplas/regio - De snelste brandweereenheid rukt voortaan voor een incident uit, ook al is dat op het grondgebied van een andere regio. Veiligheidsregio Hollands Midden werkt de komende maanden aan afspraken waarin dit wordt geregeld. Na overeenkomsten met de Veiligheidsregio's Amsterdam Amstelland en Kennemerland volgen nog convenanten met Utrecht, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond.

238 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Slangenshow trekt veel belangstelling

159 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-04-2017

Leilinde verandert van naam en heet voortaan Kleurrijk

Waddinxveen - De vierjarige Louan van Teijlingen vindt het maar wat spannend wat hij vrijdagochtend samen met de twaalfjarige Channah Bongers op het schoolplein mag doen; basisschool De Leilinde krijgt een nieuwe naam en het naambord wordt deze ochtend onthuld. De grote rode lap die voor het bord hangt, is log en zwaar en Louan moet even geholpen worden door zijn moeder.

116 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-04-2017

KloofKloof

Op de dag van de verkiezingen was ik net verhuisd naar een studentenhuis in een rustige wijk in Utrecht. Mijn nieuwe huis staat, net als mijn ouderlijk huis, tegenover een basisschool. Je kunt de jongen wel uit Zevenhuizen halen, maar Zevenhuizen niet uit de jongen.

460 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-04-2017

Hendriënne Bos en haar gezin in woonwijk de Triangel

Waddinxveen – Verderop in de straat zijn bouwvakkers nog volop in de weer en aan de andere kant van de Ganzerik zitten de bewoners al weer twee jaar in hun woning. Hendriënne Bos (29) zit halverwege de straat en is met haar man en twee kinderen in september verhuisd. De nieuwe woning in park Triangel bevalt haar goed.

192 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-03-2017

Burgerbedrog

Het nieuw te bouwen raadhuis in het voormalige Hema/Rabo-pand aan de Kerkweg-Oost, zou beslist niet duurder worden dan renovatie van het huidige onderkomen, bezwoer destijds het college tegenover haar inwoners. 

220 keer bekeken | 1 reactie
31-03-2017

Horeca ook dit jaar tot laat open

Waddinxveen - De plaatselijke horeca in Waddinxveen mag ook komend jaar, tot april 2018, tot 04.00 uur open zijn. Het afgelopen jaar werd hiermee geëxperimenteerd.

91 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-03-2017

College van B en W wil meer zichtbaar zijn in de wijken

Waddinxveen – Om meer zichtbaar te zijn in de wijken, heeft het voltallige college van burgemeester en wethouders dinsdag per fiets een rondrit gemaakt door de Bomenwijk en Groenswaard. Op initiatief van het Wijkplatform werd speeltuinvereniging De Paddestoel bezocht en de Nieuwe School aan de Wingerd.

148 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-03-2017

Leilinde verandert van naam en heet voortaan Kleurrijk

Waddinxveen - De vierjarige Louan van Teijlingen vindt het maar wat spannend wat hij vrijdagochtend samen met de twaalfjarige Channah Bongers op het schoolplein mag doen; basisschool De Leilinde krijgt een nieuwe naam en het naambord wordt deze ochtend onthuld. De grote rode lap die voor het bord hangt, is log en zwaar en Louan moet even geholpen worden door zijn moeder.

96 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-03-2017

Kreater en WereldWijd blijven

Waddinxveen - Alle maatschappelijke voorzieningen in Waddinxveen moeten behouden blijven. Dat is de conclusie uit het onderzoek naar het accommodatiebeleid van de gemeente.

121 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-03-2017

Nieuwe wandelroute Otweg geopend

Waddinxveen - Wethouder Kees de Jong opende donderdag met het doorknippen van een touw en strik de wandelroute Otweg.

149 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-03-2017

Speurtocht op boomfeestdag

Waddinxveen – Nationale Boomfeestdag stond bij kinderboerderij Dierendal in het teken van een speurtocht. 

79 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

Onthulling gedenkmonument op begraafplaats Thijmhof

Waddinxveen - Op begraafplaats Thijmhof is donderdagochtend een nieuw gedenkmonument onthuld. Op het kunstwerk, ontworpen door Dirry de Bruin, zijn gedenkplaatjes bevestigd waarop de naam komt te staan van de overledene.

157 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

Kwaliteitsimpuls groengebieden

Waddinxveen - Het Gouwebos en 't Weegje krijgen een kwaliteitsimpuls. Dit bevestigt burgemeester Bert Cremers. 

28 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-03-2017

Twee gewonden bij ongeval op Beijerincklaan

Waddinxveen - Op de Beijerincklaan heeft dinsdagochtend 28 maart een ongeval plaatsgevonden. Het ongeluk tussen meerdere voertuigen gebeurde rond kwart over acht. 

224 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin