donderdag, 25 mei 2017

Nieuws

24-05-2017

Veel matches op Beursvloer

Waddinxveen – In Cultuurhuys De Kroon opende wethouder Leferink vorige week de tweede editie van de maatschappelijke Beursvloer Waddinxveen. De 41 organisaties die zich hadden ingeschreven, noteerden na anderhalf uur onderhandelen tezamen 82 matches.

38 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Waddinxveen negatief te boek qua woninginbraken

Waddinxveen - Dat Waddinxveen vorig jaar kampte met een criminele jeugdbende en er relatief veel werd ingebroken in Waddinxveen, is bekend. Uit de Misdaadmeter van het AD bleek vorige week dan ook dat Waddinxveen er niet zo best uitkomt en van plek 118 naar plek 58 is verhuisd op de misdaadmeter, een stijging waar de gemeente niet trots op hoeft te zijn.

60 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Gemeente rijker dan gedacht

Waddinxveen - Wethouder Kees de Jong presenteerde donderdag, samen met burgemeester Bert Cremers, met trots de jaarrekening waaruit blijkt dat de gemeente er financieel goed voor staat. De gemeente houdt meer geld over dan verwacht. Het jaar 2016 wordt afgesloten met een positief saldo van 3,3 miljoen euro.

66 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

'Ze zeggen dat het mooi wordt, dus vooruit maar.'

Waddinxveen – De vorderingen aan de buitenkant waren dagelijks al te zien, zaterdag konden de inwoners van Waddinxveen, tijdens de Dag van de Bouw, ook kennismaken met de binnenkant van het nieuwe gemeentehuis. "Het is nog wel een kale bedoeling, maar ze zeggen dat het mooi wordt. Dus vooruit maar."

54 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Zinkend jacht langs de Zuidkade in de Gouwe

Waddinxveen - De hulpdiensten kregen maandagavond een melding over een persoon te water. Het bleek te gaan om een zinkend jacht langs de Zuidkade in de Gouwe. 

96 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Een kolonie vleermuizen boven Waddinxveen

Waddinxveen - Soms kom je natuur tegen op plekken waar je het niet verwacht. Zoals in een verlaten kantoorgebouw op een Waddinxveens bedrijventerrein. Tussen de muren van dat pand, dat Natuurmonumenten in beheer heeft, bevindt zich iets heel bijzonders. Het is de leefplek van een uiterst zeldzame kolonie meervleermuizen. Op zaterdag 27 mei kunnen belangstellenden meedoen aan een speciale vleermuiswandeling.

34 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Voetballers auti-team ASW kampioen

Waddinxveen – Het auti-team van ASW is zaterdag kampioen geworden. Door een ruime overwinning (5-0) sluiten de voetballers het seizoen af op de eerste plaats. Voor het auti-team was het geen verrassing, want vanaf de eerste speeldag stond het team al bovenaan. 

108 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Be Fair wint in nacompetitie

Waddinxveen – Be Fair is de nacompetitie goed gestart. Tegen het voor de Waddinxveense voetballers onbekende Focus '07 werd in Culemborg met 0-1 gewonnen. Jimmy de Lange maakte in de eerste helft de enige en winnende treffer, maar een smet op de zege van Be Fair was het geblesseerd uitvallen van verschillende spelers.

63 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-05-2017

Veteranen fietsen in het spoor van de Engelandvaarders

Waddinxveen - Een klein team van veteranen onder wie Gerard Kootstra (34 jaar) uit Waddinxveen zit sinds zondag op de fiets en rijdt van Doorn naar Lourdes. Daar neemt het team deel aan een internationale militaire bedevaart.

160 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-05-2017

Doppenactie levert geld op voor KNGF geleidehonden

Waddinxveen – Bij kinderboerderij Dierendal ging vorig jaar, op vrijdag 31 maart, de doppenactie van start. 

314 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Reünie in voorbereiding van Kohnstamm

Waddinxveen - De Prof. Kohnstamm mavo aan de Mauritslaan is niet meer; de school uit 1962 is in augustus 1995 opgegaan in het Coenecoop College. Maar op 29 september van dit jaar krijgen oud-leerlingen en oud-docenten de kans elkaar na zoveel jaar weer te zien. Dan vindt er een reünie plaats.

145 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Negen eeuwen oude weg decor voor Hofstedendagen

Waddinxveen/Gouda - In het weekend van 20 en 21 mei vinden voor de veertigste keer 'de Hofstedendagen' plaats. Een evenement vol activiteiten langs de hele Bloemendaalseweg: vanaf het centrum in Gouda tot aan de hoek Bloemendaalseweg/Zwarteweg in Waddinxveen.

54 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Symfonie Orkest Midden Holland zorgt voor muzikaal spektakel

Nieuwerkerk aan den IJssel - Nog voordat de machtige slotakkoorden van Tsjaikovski's eerste symfonie wegebden, veerde het publiek in de Sint Josephkerk op om het orkest te bedanken met een staande ovatie.

74 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Woonfestival in Park Triangel trekt veel publiek

Waddinxveen - Het Woonfestival in Park Triangel heeft zaterdag vele honderden nieuwsgierigen gelokt. De ene bezoeker kwam voor een (nieuwe) woning, de ander voor de Bagger Run en de modder.

62 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

'Blijverslening' ook voor inwoners met afbetaalde koopwoning

Waddinxveen – Ook inwoners van Waddinxveen met een afbetaalde koopwoning kunnen in aanmerking komen voor de 'blijverslening' van de gemeente. Dat zei wethouder Jannette Nieboer (PCW) tijdens de informerende raad van vorige week woensdag. "We sluiten geen groep uit."

95 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Bob-campagne gestart in kantine van tennispark De Woerd

Waddinxveen – In de kantine van tennispark De Woerd is door wethouder Kees de Jong donderdag 11 mei het startsein gegeven voor de jaarlijkse Bob-campagne. De campagne is bedoeld om sporters en supporters ervan bewust te maken na een wedstrijd veilig thuis te komen en zonder alcohol deel te nemen aan het verkeer.

41 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

'In een rolstoel ervaar je hoe het is in de praktijk'

Waddinxveen - Het is een jaarlijks terugkerende traditie in Waddinxveen: wethouders die plaatsnemen op een scootmobiel of in een rolstoel om met het Platform Gehandicapten en de seniorenraad 'knelpunten' in het verkeer in kaart te brengen. Woensdag 10 mei was het weer zover.

115 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Onderzoek naar alternatieven voor afvalbrengstation

Waddinxveen - Wat komt in de plaats van het huidige afvalbrengstation aan de Zuidelijke Rondweg? Het huidige station is verouderd en moet wijken voor de realisatie van Park Triangel.

135 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

'Gedragsverandering inwoners nodig voor succes nieuwe manier afvalinzameling'

Waddinxveen - "Wat we ook bedenken, er zal een gedragsverandering bij alle inwoners nodig zijn om dit tot een groot succes te maken", zei wethouder Lex Hofstra over de nieuwe manier van afval inzamelen in Waddinxveen. Nu produceert Waddinxveen nog 47 procent restafval. Dat percentage moet flink omlaag.

105 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Schuren na jarenlang gedogen nu afgebroken

Waddinxveen - Het woonwagenterrein aan de Meteorenweg wordt verplaatst en in voorbereiding hierop moeten alle schuurtjes verdwijnen. 

184 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Zweten op wiskunde en Frans

Waddinxveen - In totaal zo'n zeventig leerlingen van 4 mavo, 5 havo en 6 vwo waren aan het ploeteren maandagmiddag in de gymzaal van het Coenecoop College.

159 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

TOOS-meisjes in districtsfinale in Amsterdam

Waddinxveen – Voor de jonge TOOS-turners Fleur Neeleman en Suzanne Koelewijn was het zaterdag 13 mei een spannende dag. In Amsterdam turnden ze de districtsfinale. Allebei eindigden ze niet op het podium, maar konden ze wel terugkijken op goede prestaties in de hoofdstad.

76 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-05-2017

Scriptie

Geachte lezer. Verwacht de komende weken niet te veel van mij. 

395 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Bewoners Zuidplaslaan hebben hart voor bomen

Waddinxveen - Je hebt mensen die in de hoogste boom klimmen als ze het ergens niet mee eens zijn, maar je hebt ook mensen die vreedzaam protest voeren. 

136 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Opvolgers Cremers staan in de rij

Waddinxveen - Voor het burgemeesterschap van Waddinxveen hebben 38 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij de commissaris van de Koning Jaap Smit. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting op 6 november dit jaar in functie treden en volgt de huidige burgemeester Bert Cremers op.

173 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Cursus valpreventie gestart om

Waddinxveen – De eerste vijf deelnemers van de cursus valpreventie voor 65-plussers zijn donderdag 4 mei gestart bij fysiotherapiepraktijk Joosten. Eén op de drie ouderen valt minstens één keer per jaar. Uit landelijke cijfers blijkt dat tien procent van de valincidenten onder 65-plussers leidt tot ernstige gevolgen met betrekking tot de gezondheid.

154 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Onderkomen voor broedende gierzwaluwen geopend

Waddinxveen – Een heus gierzwaluwhotel is vorige week woensdagmiddag geopend in Park Triangel in Waddinxveen. Burgemeester Bert Cremers opende, samen met Mariëtte Coppens van Gierzwaluwbescherming Nederland, de broedplaats naast de uitkijktoren in het park.

101 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Jong en oud bij herdenking

Waddinxveen – Het Stationsplein stond donderdagavond 4 mei al aardig vol toen de stoet met mensen vanaf de oude begraafplaats aan de Jan Dorrekenskade-Oost kwam aanlopen onder begeleiding van een tamboer. Jong en oud verzamelden zich achter de afzetting. Op een bankje zitten de ouders en grootouders van Twan Hogerbrugge (12). 

240 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Prijzenregen voor vechters Hun Shin

Waddinxveen – In Cardiff deed Tang Soo Do-club Hun Shin met zeven leden mee aan een internationaal toernooi. Aan het toernooi deden 21 landen mee en vanuit Nederland waren 34 deelnemers naar Wales afgereisd.

47 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-05-2017

Traumaheli landt bij distributiecentrum Lidl

Waddinxveen – Bij het distributiecentrum van Lidl in Waddinxveen vond vrijdag 5 mei een bedrijfsongeval plaats.

277 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-05-2017

Omwonenden verzetten zich tegen plaatsing minaretten

Waddinxveen - De buurt ziet de komst van twee minaretten op de Anadolu moskee aan de Staringlaan niet zitten. Omwonenden, vooral van de twee naastgelegen appartementengebouwen aan de Tollenslaan, vrezen voor hun vrije uitzicht en het woongenot.

267 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

Opbrengst verkoop kunstkoeien voor Hospice Waddinxveen

Waddinxveen - In winkelcentrum Gouweplein stond april in het teken van 'voorjaar en kunst'. Op verschillende vrijdagen en zaterdagen konden bezoekers in deze periode een kunstenaar uit de regio aan het werk zien tijdens het zogenoemde 'Gouwe Koeienkunst project'. In totaal werden vier levensgrote koeien beschilderd.

189 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

'Spek, bruine bonen, alles was er'

Regio – Elf jaar oud waren ze in maart 1945, na de hongerwinter, toen ze door hun ouders met de dominee mee werden gegeven om aan te gaan sterken in Drenthe. "Ik had niet eens door dat ik ondervoed was", zegt de Waddinxveense Greet Hoogendoorn-Kalkman (83) nu. Janny Markus-Achterberg (83) uit Zevenhuizen herinnert zich wat er allemaal was in het gezin waarin zij terechtkwam: "Spek, bruine bonen, alles. Wonderbaarlijk dat ik er niet ziek van ben geworden."

405 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

Burgemeester van Waddinxveen nu en tijdens WO II

Waddinxveen – Het burgemeestersambt in Waddinxveen houdt de gemoederen vandaag de dag flink bezig. Wegens ziekte werd Bert Cremers in de eerste maanden van dit jaar noodgedwongen vervangen. Inmiddels is hij weer aan de slag, maar niet voor lang. Cremers kondigde eind vorig jaar al zijn vertrek aan, in november van dit jaar neemt hij definitief afscheid van Waddinxveen en maakt hij plaats voor een nieuwe burgemeester.

217 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

Wandelroute langs vertelbanken

Waddinxveen - Er moet een wandel- en fietsroute komen langs alle vertelbanken in Waddinxveen. Dit streven heeft de voorzitter van het Historisch Genootschap Waddinxveen, Leen de Jong, maandagmiddag uitgesproken toen de zoveelste vertelbank werd onthuld.

163 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

Turen naar steppekiekendief

Waddinxveen - Een zeldzame steppekiekendief is vorige week in 't Weegje gesignaleerd. Zijn aanwezigheid trok vogelaars uit het hele land aan om hem te bekijken en te fotograferen. 

94 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Chauffeurs in de fout

Waddinxveen/Zevenhuizen - Twee vrachtwagenchauffeurs zijn vorige week tegen de hoogtebegrenzer voor het nieuwe spoortunneltje in de Bredeweg (N456) gereden. Zij zijn niet de enigen die sinds de afsluiting van de gevaarlijke spoorwegovergang bij Opa Freek het spoor bijster zijn.

321 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Wie de (hand)schoen past...

Waddinxveen – Koningsdag in Waddinxveen verliep nagenoeg droog, wat zorgde voor een gezellige drukte bij Parkpret in en rondom het Burgemeester Warnaarplantsoen.

182 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt

Waddinxveen - Hans-Dirk Boterkooper (72 jaar) was woensdag 26 april met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt. Pas na een minuut of tien drong tot hem door dat hij degene was die in het middelpunt van de belangstelling stond. En met hem nog drie andere dorpsgenoten op deze bijzondere dag. 

210 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-05-2017

Vrije trappen doen Be Fair de das om

Waddinxveen – Al een paar weken dreigde het spelen van nacompetitie voor Be Fair, maar zaterdag 29 april werd het definitief. Omdat Be Fair zelf op eigen veld met 1-2 verloor van CSW en De Meern won, is de veilige tiende plaats voor Be Fair niet meer te bereiken. Daardoor lijkt Be Fair te zijn veroordeeld tot de nacompetitie, al kan ook Nieuwland nog langszij komen. Als dat gebeurt kan Be Fair zelfs nog rechtstreeks degraderen, maar Nieuwland moet de resterende wedstrijden dan wel winnen en Be Fair mag in dat geval geen punt meer pakken.

148 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-04-2017

Muggenziften?

Ik zocht een woord voor de titel en gaf mezelf hints: het moet betrekking hebben op ogenschijnlijke onbenulligheden en het moet iets zijn waarvan je liever niet beticht wordt. Mierenneuken leek me ongeschikt. Zulk taalgebruik kan als onzedelijk worden ervaren. Haarkloven was een optie, maar bij dat woord moet ik aan agressieve shampoocommercials denken. Wist je dat iemand die pezeweeft ook punaisepoetser kan worden genoemd? Die kende ik nog niet. 

438 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

'Zijn die hazen speciaal voor het bezoek van het college besteld?'

Waddinxveen – De aanpak van het glassaneringsproject en het project Weids Bloemendaal in de Bloemendaalse polder is volgens burgemeester Bert Cremers een 'schoolvoorbeeld van publiek-private samenwerking'. Hij deed die uitspraak tijdens het werkbezoek dat het college van B en W dinsdag 18 april bracht aan Tas Boomkwekerij aan de Otweg.

266 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

Afvalstortplaats 'de Triangel'

Van de opschoondag van 22 maart is niets meer te merken. In de aanloop naar de opschoondag heb ik vijf zakken zwerf- en bouwafval opgeraapt in de Triangel.

198 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

Uitspraak in proefproces

Den Haag/Waddinxveen - De Nederlandse wegenbouwers zullen tevreden zijn met het oordeel van de Raad van State over de constructie van de opritten van de Amaliabrug langs de A12. Wegenbouwer Heijmans lokte bij de Raad een proefproces uit om te weten of voor de bijzondere fundering een vergunning is vereist.

152 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

Antiek- en kunstmarkt aan het Gouweplein

Waddinxveen – In winkelcentrum Gouweplein wordt zaterdag 29 april van 10.00 tot 17.00 uur een antiek- en kunstmarkt gehouden. 

86 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

Twaalfhonderd euro bijeen gebridged

Waddinxveen – De 35e bridgedrive van de Victor Activiteiten Commissie (VAC) heeft twaalfhonderd euro in het laatje gebracht voor het behoud van de Sint Victorkerk. 

81 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

Nieuw fietspad heet toch Jagtlustpad

Waddinxveen – Het onlangs geopende fietspad vanaf het Noordeinde naar de Eerste Tocht in het Bentwoud krijgt toch de naam Jagtlustpad. "De naam doet recht aan de historie in het gebied", aldus burgemeester Bert Cremers.

201 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

Vellen vol met ideeën voor verbetering schuldhulpverlening

Waddinxveen – "Elk gezin dat in de schuldsanering zit, is er één te veel." Dat zei wethouder Brigitte Leferink donderdag tijdens de armoedeconferentie van de gemeente Waddinxveen. Maatschappelijke organisaties konden meedenken over eventuele verbeteringen in de schuldhulpverlening.

224 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

'Koning zijn is leuk in boekjes'

Waddinxveen - De Regenboogschool, beide locaties, hield vrijdag de Koningsspelen op het ASW-terrein. Leerlingen van de bovenbouw hadden diverse clinics zoals hockey, judo en tennis. Voor leerlingen van de onderbouw waren spellen uitgezet zoals zaklopen en dansen. 

109 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

Pluimvee mag weer naar buiten

Regio/Waddinxveen - Het pluimvee mag weer naar buiten. De ophokplicht voor pluimvee is per 19 april opgeheven. En dus zijn ook de vogels op kinderboerderij Dierendal in Waddinxveen weer te bewonderen.

89 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin