dinsdag, 17 oktober 2017

Nieuws

13-10-2017

Oppositie tegen Verlengde Bentwoudlaan

Waddinxveen – De oppositie in de gemeenteraad, vertegenwoordigd door PvdA/GroenLinks, D66 en Weerbaar Waddinxveen, heeft grote twijfels over de noodzaak van de komst van de N207 Zuid. PvdA/GroenLinks en D66 hebben al aangekondigd dat zij het voorstel voor de Verlengde Bentwoudlaan niet zullen steunen.

111 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-10-2017

'De entree van Waddinxveen moet er goed uitzien'

Waddinxveen – Het college van burgemeester en wethouders streeft ernaar om binnen nu en vijf jaar aan de slag te gaan met de ontwikkellocaties in het gebied tussen station en brug. 

74 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-10-2017

Buurtpreventieteams vervullen belangrijke taak

Waddinxveen – De buurtpreventieteams vervullen een belangrijke taak in Waddinxveen. Dat zei burgemeester Bert Cremers maandag bij de aftrap van de Week van de Veiligheid. "Onze inwoners zijn de ogen en oren van de politie."

180 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-10-2017

Breakdance en house van Fabia op taptoe

Waddinxveen – Net geen 60 was hij, toen hij zijn eerste beeldgedicht fabriceerde. Piet Hardendood - inmiddels 68 - was afgelopen weekeinde één van de kunstenaars die meedeed aan de Open Atelier Route door Waddinxveen. "Het is altijd leuk om te horen dat mensen je werk mooi vinden."

61 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-10-2017

Bekend gezicht van apotheek Waddinxveen vertrekt

Waddinxveen - Speciaal voor de foto staat de 65-jarige Marianne van Beek nog even achter de balie van de apotheek aan de Limaweg. Officieel neemt ze op 1 november afscheid, maar ze had nog zoveel vrije dagen staan dat ze al enkele maanden vrij is. Na 45 jaar apothekersassistent te zijn geweest, waarvan 43 jaar in Waddinxveen, is het mooi geweest en sluit ze haar arbeidzame leven af.

67 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-10-2017

Geslaagde examenleerlingen

Waddinxveen – De leerlingen van het Coenecoop College die in juni het Anglia-examen met succes aflegden, ontvingen vorige week vrijdag het bijbehorende certificaat. 

98 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-10-2017

Koe zit met kop klem in hek aan Henegouwerweg

Waddinxveen - De politie en brandweer werden zaterdag door de dierenambulance ter assistentie gevraagd voor een 'ongelukkige koe'. 

91 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-10-2017

Nieuw onderkomen Klimopgroep zal ook gebruikt worden als bso

Waddinxveen - Het nieuwe onderkomen, waarvoor Waterscouting Klimopgroep al jaren pleit, zal multifunctioneel gebruikt worden. Dat zei Frank Vergeer van de stichting belangenbehartiging Klimopgroep, woensdag bij de gemeenteraadsvergadering.

122 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-10-2017

'Luid toeterend de hele regio door'

Waddinxveen - In en rond Waddinxveen werd zaterdag voor de zesde keer de Toetertocht gehouden. In totaal deden 125 enthousiaste chauffeurs mee en zaten 125 nóg enthousiastere bijrijders op de passagiersstoel in de vrachtwagens. "Het is alsof je in een koninklijke stoet rijdt."

120 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-10-2017

Vervangen oever langs de Gouwe

Waddinxveen - In opdracht van de provincie Zuid-Holland is deze week begonnen met het vervangen van de oever langs de Gouwe tussen Boskoop en Waddinxveen. De werkzaamheden zijn naar verwachting in maart 2018 klaar.

61 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-10-2017

Kansen en mogelijkheden in de bouw voor statushouder

Waddinxveen - Twaalf statushouders uit Syrië, Irak en Eritrea, woonachtig in Waddinxveen, Gouda of Alphen aan den Rijn, hebben vorige week kennis kunnen maken met de bouw.

88 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-10-2017

High tea als alternatieve staking

Waddinxveen – Terwijl tienduizenden leerkrachten donderdagmiddag de manifestatie in Den Haag bezochten uit protest tegen de lage salarissen en de hoge werkdruk in het basisonderwijs, kregen de leerkrachten van de Bethelschool een high tea aangeboden door de oudercommissie en werd de les op dat moment overgenomen door ouders.

2171 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-10-2017

'Weg is geen complottheorie van de provincie'

Waddinxveen – Wethouder Kees de Jong heeft bij de raadsvergadering vorige woensdag gepoogd de kritiek te weerleggen van belanghebbenden die tegen de komst van de Verlengde Bentwoudlaan zijn en de gemeenteraad waarschuwen dat de provincie uiteindelijk het doel heeft een snelweg met 2x2 rijstroken te realiseren.

200 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-10-2017

'Nieuw college kan verder met financieel gezonde erfenis'

Waddinxveen - Het college van burgemeester en wethouders van Waddinxveen hingen vorige week nog net de vlag niet uit, maar is wel erg 'trots op wat het bereikt heeft' in de afgelopen jaren. Dat bleek bij de presentatie van de programmabegroting voor de komende jaren.

95 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-10-2017

Hospice Waddinxveen een feit

Waddinxveen - De tent pal naast het nieuwe hospice aan de Florijnlaan in Waddinxveen was vrijdagochtend afgeladen vol. In de tent werden toespraken gehouden en werd de openingshandeling verricht.

215 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-10-2017

Juf Gea 25 jaar in onderwijs

Waddinxveen - Op de Theo Thijssenschool werd afgelopen maandag feest gevierd. Juf Gea Lindhout werd er in het zonnetje gezet, omdat zij zich al 25 jaar met hart en ziel inzet voor haar leerlingen.

180 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-10-2017

Team Bethelschool verrast directeur met bloemetje

Waddinxveen – Tijdens een studiedag, op donderdag 28 september, werd directeur Aart Jan Damsteeg van de Bethelschool door zijn team verrast met een bos bloemen en een toespraak. 

83 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-10-2017

Volleybalheren Timios bovenaan eerste klasse

Waddinxveen – Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen hebben de volleybalheren van Timios vijf punten behaald. Tegen Punch 3 uit Delft wonnen ze vrijdagavond in de Boskoopse sporthal de Plataan met 4-0. Daardoor gaat Timios aan kop in de eerste klasse.

69 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-09-2017

Forse daling aantal woninginbraken

Waddinxveen – Het aantal woninginbraken is dit jaar fors gedaald ten opzichte van 2016 toen in Waddinxveen sprake was van een inbraakgolf. Dat heeft burgemeester Bert Cremers per brief laten weten aan de gemeenteraad.

219 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-09-2017

Ambassadeurs op de barricaden

Waddinxveen – De gemeente gaat eigenaren van wie het pand een gemeentelijk monument is, als ambassadeurs inzetten. Het wil hiermee eigenaren en bewoners van panden, die aangewezen zijn als monument, maar dat nog niet zijn, 'over de streep trekken'.

184 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-09-2017

Bijna tweeduizend euro voor hospice Waddinxveen

Waddinxveen - Het bestuur van Stichting Vrienden Hospice Waddinxveen kreeg 20 september een cheque overhandigd ter waarde van 1850 euro. 

115 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-09-2017

Waddinxveners willen op zondag boodschappen kunnen doen

Waddinxveen – Drie op de tien inwoners van Waddinxveen willen dat de winkels nooit op zondag open gaan. Het gros van de bevolking is echter een andere mening toegedaan. Ruim zes op de tien inwoners willen juist dat met name supermarkten elke zondag open zijn.

249 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-09-2017

Eerste digitale geboorte- aangifte vanuit huis

Waddinxveen - De ouders van pasgeboren baby Bram Krijgsman zijn de eersten in Waddinxveen die digitaal geboorteaangifte hebben gedaan en thuis de akte ondertekenden.

159 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-09-2017

Zonnige bridgekroegentocht

Waddinxveen – De horecagelegenheden rond de hefbrug openden zaterdag hun deuren voor de deelnemers aan de bridgekroegentocht van de Waddinxveense Bridgeclub. 

225 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-09-2017

Vertelbankje in gebruik genomen

Waddinxveen - Wethouder Brigitte Leferink heeft vrijdagmiddag samen met bewoner Adri Snel-Sekeris en Anneke Goedkoop van het Wijkplatform Zuid en Oost het negende vertelbankje in Waddinxveen in gebruik genomen. Het is de eerste in recreatiegebied 't Weegje. "Het werd tijd."

160 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-09-2017

Toezicht op mensenhandel

Waddinxveen - Het college van burgemeester en wethouders heeft een handtekening gezet onder een regionaal handhavingsdocument over prostitutie en mensenhandel.

77 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-09-2017

Trots op hoge onderscheiding

Waddinxveen - Gert van Straalen (64) uit Waddinxveen werd vrijdag na afloop van een vergadering in het Zeeuwse Middelburg verrast. Burgemeester Bert Cremers kwam hem een bijzondere Koninklijke onderscheiding opspelden; ir. Van Straalen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

221 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-09-2017

DRIP in werking gesteld

Waddinxveen - Wethouder Kees de Jong heeft maandag de zogeheten DRIP officieel in werking gesteld. DRIP staat voor Dynamische Route Informatie Paneel die staat bij de rotonde aan de Juliana van Stolberglaan. 

158 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-09-2017

Nieuw onderkomen in Triangel voor Waterscouting Klimop

Waddinxveen - Wethouder Kees de Jong kondigde donderdag bij het wekelijkse persgesprek aan: "Goed nieuws. Waterscouting Klimopgroep krijgt nieuwbouw." De scouting zit nu nog aan het Zuiveringspad, maar wil al jaren verhuizen naar nieuwbouwwijk de Triangel.

197 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-09-2017

Jeannette Baljeu benoemd tot gedeputeerde

Regio - Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben Jeannette Baljeu (50) woensdag 13 september benoemd tot gedeputeerde. Baljeu wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën, organisatie, bestuur & transparante overheid en Europa & internationaal beleid. Ze volgt Rogier van der Sande op die benoemd is tot dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland.

252 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-09-2017

Deel Dorpstraat gaat dit jaar nog op de schop

Waddinxveen - Ruim negen ton wordt uitgetrokken door de gemeente voor de reconstructie van de Dorpstraat. Ter voorbereiding op deze klus zijn in de afgelopen periode al kabels en leidingen vervangen en verlegd. 

153 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-09-2017

Geen onderzoek naar vertraging raadhuis

Waddinxveen - Vijf van de zes partijen in de raad zien niets in een onafhankelijk onderzoek naar het proces rond de vertraging van het nieuwe gemeentehuis. "Overbodig", betitelden de fracties van CDA, WeWa, D66, PvdA/GroenLinks en de PCW het onderzoek. Het voorstel verdween in de prullenbak.

183 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-09-2017

Trucktocht is een belevenis

Waddinxveen - De 22ste editie van de Najaarstrucktour werd zaterdag 16 september gereden. De stoet kwam ook door Waddinxveen, dat er helaas nat en grauw bij lag.

267 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-09-2017

Leerlingen waarderen luxe van het westen

Waddinxveen – Een aantal leerlingen van het Coenecoop College ging in het kader van Global Exploration, een programma van wereldburgerstages, op reis naar Indonesië.

83 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-09-2017

Raad wil dat college aan de slag gaat met Toekomstvisie

Waddinxveen – Een nieuw hoofdstuk werd vorige week woensdag toegevoegd aan de discussie rondom de Toekomstvisie. Partijen in de raad vinden dat het beleidsstuk over Waddinxveen in 2013 wel degelijk status heeft. "Het college moet er mee aan de slag."

208 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-09-2017

Aanpak personeelstekorten en scholing

Waddinxveen - De gemeente en de lokale bouwwereld hebben vorige week om de tafel gezeten. Waddinxveen wil samen met een eerste groep bouwbedrijven en het opleidingsbedrijf voor de bouw (SPB) de personeelstekorten in de bouw aanpakken.

162 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-09-2017

Duurzaamheidsmarkt in het water gevallen

Waddinxveen - De duurzaamheidsmarkt op het Gouweplein op zaterdag 16 september is voor aanvang afgeblazen wegens aanhoudende regen. Het merendeel van de deelnemers heeft aangegeven samen te willen zoeken naar een andere datum.

187 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-09-2017

Bouncers start competitie met overwinning

Waddinxveen – Na de laatste weken wat bekerwedstrijden te hebben gespeeld, begon voor de teams van basketbalvereniging Bouncers afgelopen weekeinde de competitie. Heren 1 won thuis van DAS 1 met 61-51.

71 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-09-2017

Schoorsteenbrand aan Jan Dorrekenskade

Waddinxveen - De brandweer werd zaterdagmiddag voor een schoorsteenbrand aan de Jan Dorrekenskade-West opgeroepen. Dit was de tweede melding van een schoorsteenbrand in Waddinxveen die dag. 

109 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-09-2017

Beukenhof mogelijk 'herontwikkeld'

Waddinxveen – De gemeente is in gesprek met een geïnteresseerde partij voor de grond van de dependance van het gemeentehuis aan de Beukenhof. "De plannen gaan richting herontwikkeling", aldus wethouder Kees de Jong.

173 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-09-2017

Nieuwenhuis wordt eerste burger

Waddinxveen – Waddinxveen krijgt voor het eerst in de geschiedenis een burgemeester van SGP-huize. Evert Jan Nieuwenhuis (40) is door de gemeenteraad donderdag voorgedragen als nieuwe burgemeester. Hij is nu nog wethouder in de gemeente Lisse.

265 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-09-2017

'Raadsleden Waddinxveen moeten meer de straat op'

Waddinxveen – De gemeenteraad van Waddinxveen deed zaterdag voor het eerst mee aan de Dag van de Democratie. Maar de opkomst in een tent aan het burgemeester Warnaarplantsoen was matig. Het gebrek aan betrokkenheid met de lokale politiek baart de raad zorgen.

158 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-09-2017

Wethouder: 'Gemeentehuis wordt minder luxe'

Waddinxveen – Het nieuwe gemeentehuis van Waddinxveen, dat vier maanden later wordt opgeleverd dan gepland, wordt minder luxe. "Dat is de consequentie van de kosten voor meerwerk en vertraging", zei wethouder Kees de Jong woensdag 6 september tijdens de gemeenteraad. "Het blijft een Volkswagen Passat, maar in een minder luxe-uitvoering."

230 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-09-2017

Geen garantie over breedte randweg

Waddinxveen – "Kan ik garanderen dat deze weg in de toekomst tweemaal twee banen wordt? Nee, dat kan ik niet", zei wethouder Kees de Jong vorige week woensdag tijdens de raadsvergadering naar aanleiding van vragen van Raymond Boer (VVD) over de nieuwe randweg.

206 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-09-2017

Remonstrantse kerk staat weer midden in de gemeenschap

Waddinxveen – De kerk van de remonstrantse gemeente aan de Zuidkade staat sinds kort midden in een woonwijk. Dat is niet altijd zo geweest. Eerder was de kerk ingesloten door fabriekspanden van houthandel Alblas. "Heel vroeger hoorden wij er niet helemaal bij als remonstrantse gemeente en werden wij buiten het centrum van Waddinxveen geplaatst", legt Betty Broug - lid van de gemeente - uit.

119 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-09-2017

Studio Da Danza wint Waddinxveense Cultuurprijs

Waddinxveen - Studio Da Danza is winnaar geworden van de Waddinxveense Cultuurprijs 2017. Miranda Heemskerk, eigenaar van de dansschool, ziet de uitverkiezing als een beloning voor jarenlang goed werk. "We zijn een school met een geheel eigen gezicht."

157 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-09-2017

HOM definitief van de baan

Zoetermeer/regio - Nadat projectontwikkelaar Provast de stekker er al uit had getrokken en het einde in zicht was van de Holland Outlet Mall, heeft ook de voltallige gemeenteraad evenals het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer maandagavond alles afgeblazen. De komst van het omstreden discount-winkelcentrum in Zoetermeer waar vanuit de regio, ook vanuit Waddinxveen, veel kritiek op was is van de baan.

90 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-09-2017

Vierjarige Lucas Reicher is 27.000ste inwoner

Waddinxveen – Burgemeester Bert Cremers heeft vrijdag officieel de 27.000ste inwoner van Waddinxveen verwelkomd. De 4-jarige Lucas Reicher, met zijn vader, moeder en zusje Amy (6 maanden oud) woonachtig in nieuwbouwwijk de Triangel, zorgde voor de mijlpaal.

90 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-09-2017

Jodiumtabletten voor inwoners Waddinxveen

Waddinxveen - Inwoners van Waddinxveen krijgen volgende maand jodiumtabletten toegestuurd. De Regionale Dienst Openbare Gezondszorg is belast met deze operatie. Dat vertelde burgemeester Bert Cremers vorige week aan de gemeenteraad.

127 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-09-2017

Samen kijken naar Tom Hanks

Waddinxveen – "Qua programma en opzet was de vijfde editie van WadCultureel de beste en leukste", vond Hugo van Berkesteijn namens de organisatie. Zaterdag kon hij daar de volgende kwalificatie aan toevoegen: "En de natste."

82 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin