zaterdag, 19 augustus 2017

Sport

08-08-2017

Zusjes Van Velzen winnen European Junior Cycling Tour

Waddinxveen - De Waddinxveense zusjes Van Velzen namen vorige week deel aan de European Junior Cycling Tour in Assen. Deze sterk bezette jeugdmeerdaagse, met nationaal en internationaal toptalent, werd gehouden van maandag 31 juli tot en met zaterdag 5 augustus in en rondom Assen.

214 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-07-2017

Langs de Gouweloop 2017 in voorbereiding

Waddinxveen - SC Antilope houdt zondag 8 oktober de 49ste Langs de Gouweloop in Waddinxveen. Start en finish zijn wederom op het Gouweplein. 

116 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-07-2017

Waddinxvener tweede bij Alfa Romeo Challenge in Belgische Ardennen

Ardennen/Waddinxveen - De 28-jarige Mike van den Berg uit Waddinxveen heeft afgelopen weekend meegedaan aan de Alfa Romeo Challenge op het circuit van Spa Francorchamps in de Belgische Ardennen tijdens het evenement Youngtimer race festival.

79 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-07-2017

Europees brons voor Korving

Waddinxveen - Tijdens het onlangs in Charkov (Oekraïne) gehouden Europees Kampioenschap boksen wist de uit Waddinxveen afkomstige Roy Korving een bronzen medaille in de wacht te slepen.

147 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-07-2017

Latertje voor clubkampioenen tennisvereniging Be Fair

Waddinxveen – Bij tennisvereniging Be Fair werden vrijdagavond onder zomerse omstandigheden de finales gespeeld van de clubkampioenschappen, single en mix.

61 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-07-2017

Skeelerdiploma's voor schaatsjeugd

Regio/Waddinxveen – Op de combi-baan van IJsclub Otweg in Boskoop namen vorige week circa zestig pupillen, waaronder ook kinderen van schaatsvereniging De Gouwe Streek uit Waddinxveen, deel aan de SkeelerSkills.

463 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-07-2017

Gouden speld KNVB voor vrijwilliger Be Fair

Waddinxveen – Tijdens de slotdag bij voetbalclub Be Fair werd een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet.

158 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-06-2017

Zwem- en waterpoloclub De Gouwe viert 90-jarig bestaan

Waddinxveen - Een reünie, een zwemclinic met Olympiër Nick Driebergen en een barbecue; zwem en waterpoloclub De Gouwe (Z&PC De Gouwe) had zaterdag alle reden om eens flink uit te pakken en feest te vieren. De club bestaat 90 jaar.

62 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-06-2017

Tropische temperaturen bij tennistoernooi Be Fair

Waddinxveen - Het 41ste Open Toernooi van Tennisvereniging Be Fair, met als thema de Elfstedentocht, trok afgelopen week veel toeschouwers. 

251 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-06-2017

Jeugdteam Korbis wint NK

Waddinxveen – Twee teams van korfbalvereniging Korbis deden zaterdag mee aan het Nederlands kampioenschap drie tegen drie. Het jongste Korbis-team dat meedeed aan het toernooi won het NK. Behalve de nationale eer kregen de D-pupillen van Korbis ook een hotelovernachting cadeau bij het volgende korfbalevenement waar ze aan meedoen.

153 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-06-2017

Coenecoop College verovert derde plaats in landelijke cricketfinale in Utrecht

Waddinxveen - Een team van leerlingen uit klas 2 TTO (tweetalig onderwijs) van het Coenecoop College is derde van Nederland geworden bij de landelijke finale van The Cricket Challenge in Utrecht.

66 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-06-2017

G-hockey HCW viert tweede lustrum

Waddinxveen – Bij HCW werd in 2007 voorzichtig gestart met trainingen voor vier G-spelers. Tien jaar later zijn dat er 25. Zaterdag 17 juni werd het tienjarig bestaan van het G-hockey bij HCW gevierd met spelers, ouders, (oud-)trainers en -commissieleden. 

67 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-06-2017

Be Fair is weer derdeklasser

Waddinxveen – Erg veel kans om zich te handhaven in de tweede klasse had Be Fair na de nederlaag van 6-2 van vorige week niet meer, maar ook het laatste sprankje hoop nam IJFC uit IJsselstein zaterdag weg. Op sportpark 't Suyt versloeg de derdeklasser Be Fair met 2-3, waardoor Be Fair volgend seizoen op een niveau lager actief is.

153 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-06-2017

Zoë van Velzen pakt zilver op NK wielrennen

Waddinxveen - Na vorig jaar brons op het NK in Reeuwijk-Brug, heeft de twaalfjarige Zoë van Velzen afgelopen weekend beslag weten te leggen op het zilver bij het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor de jeugd in de categorie meisjes 12 jaar in Amersfoort.

143 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-06-2017

Jelle Versluis Nederlands kampioen turnen

Waddinxveen - Sporthal De Slagen in Waalwijk was zaterdag 10 en zondag 11 junihet toneel voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor heren in de eerste, tweede en derde divisie. Voor het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen werd het een zeer succesvol weekend met als hoogtepunt de gouden medaille van Jelle Versluis op de meerkampfinale.

147 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-06-2017

Kartjongens zijn bang voor Bente Boer

Waddinxveen – Max Verstappen heeft ervoor gezorgd dat het autoracen weer veel aandacht in Nederland krijgt. Maar de goede prestaties van de Nederlandse Formule 1-coureur zijn niet de reden dat de 15-jarige Bente Boer zich in het racen heeft gestort. Het racen zit de Waddinxveense in het bloed. Zowel haar vader als haar moeder hebben een verleden in de autosport. Inmiddels ontwikkelt Bente zich steeds meer in het karten en wil ze meedoen aan internationale wedstrijden.

203 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-06-2017

Gulden hefje voor tennissterren

Waddinxveen – "In Maastricht werd woensdag Tom Dumoulin gehuldigd en wij doen dat vandaag met onze tennissters", zei burgemeester Bert Cremers donderdag 1 juni in de kantine van tennisvereniging Waddinxveen. Daar kregen de vijf dames van het eerste team het gulden hefje uit handen van de burgemeester en wethouder Brigitte Leferink. 

185 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-06-2017

'Dit is het beeld dat Jaap voor zich had'

Waddinxveen – Het was zaterdag 3 juni een emotioneel moment in sporthal de Duikelaar. Het rolstoelbasketbalteam dat komend seizoen bij basketbalvereniging Bouncers van start gaat kreeg de rolstoelen geschonken van de familie Smid uit Gouda. Jaap Smid was jarenlang rolstoelbasketbal-international en speelde voor buitenlandse clubs, maar in 2015 overleed hij op 31-jarige leeftijd. De stoelen gaan nu door de Goudse/Waddinxveense Bouncers gebruikt worden, waardoor het rolstoelbasketbal toch blijft voortleven op Gouds grondgebied.

356 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-06-2017

Be Fair heeft ruime winst nodig om tweedeklasser te blijven

Waddinxveen – In de finale van de nacompetitie nam Be Fair het zaterdag 3 juni in een uitwedstrijd op tegen IJFC. De derdeklasser uit IJsselstein was veel te sterk voor Be Fair. Het werd 6-2. Daarmee wordt het voor voetbalvereniging Be Fair een vrijwel onmogelijke opgave om zich nog te handhaven in de tweede klasse. De ploeg moet zaterdag 10 juni ruim winnen van IJFC om ook volgend jaar nog actief te zijn op het niveau waarop het nu speelt.

335 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-06-2017

Voetbalclubs hebben nieuwe scheidsrechters

Waddinxveen – Bij de voetbalclubs van Waddinxveen lopen sinds woensdag 31 mei zeventien kersverse verenigingsscheidsrechters rond. 

103 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-05-2017

Bijna 1500 kinderen genieten van toernooi

Waddinxveen – Bijna 1500 kinderen deden mee aan het jeugdtoernooi van Be Fair. Het was voor het derde jaar op rij dat het voetbaltoernooi bij Be Fair werd gehouden. Nog altijd is het groeiende. "Ik heb echt alleen maar kinderen zien genieten", zeg Dorette Kling, organisator van het toernooi. 

259 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-05-2017

Pr's maar ook teleurstelling voor Van Vark

Waddinxveen – Angelique van Vark deed zaterdag en zondag en het weekeinde ervoor mee aan de regiokampioenschappen lange baan in Dordrecht. De negentienjarige Waddinxveense zwom de wedstrijden met wisselend succes.

133 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-05-2017

Tennisdames landskampioen

Waddinxveen – Het damesteam van tennisvereniging Waddinxveen is kampioen geworden in de eredivisie. Ze behaalden de titel met een overtuigende overwinning in Amsterdam op de Tiebreakers (5-1). Amanda Kortenoeven, Chantal Geers, Jill Delgado, Annemieke Elzholz en Samentha Helderop hebben geen enkele nederlaag hoeven noteren.

143 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-05-2017

Korbis eindigt seizoen in de middenmoot tweede klasse

Waddinxveen – Korbis 1 is het seizoen in de middenmoot van de tweede klasse geëindigd. Zaterdag speelden de korfballers tegen Kinderdijk en waar er voor Korbis niks meer op het spel stond, deed Kinderdijk nog volop mee om het kampioenschap. Uiteindelijk bleek Kinderdijk net iets meer te willen winnen dan Korbis, wat resulteerde in een nederlaag van 17-21 voor Korbis.

126 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-05-2017

Be Fair door naar finale nacompetitie

Waddinxveen – Be Fair is een stapje dichterbij bij handhaving in de tweede klasse. Nadat de Waddinxveners het eerste duel met Focus '07 eerder al met 0-1 wonnen, volgde zaterdag nieuwe winst: op eigen veld won Be Fair met 2-0, waardoor nog twee wedstrijden resten om handhaving definitief veilig te stellen. In die duels speelt Be Fair tegen IJFC IJsselstein.

166 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Korbis huldigt kampioenen

Waddinxveen – In de streekderby tegen Vriendenschaar is zowel Korbis 1 als Korbis 2 zaterdag onderuit gegaan. Voor beide teams staat er niets meer op het spel, dus heel zwaar werd er niet getild aan de nederlagen. Korbis kon wel een paar kampioenen huldigen: de C2, F2 en F3.

159 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Warme tweede Gouwebosloop Antilope

Waddinxveen – Ideale omstandigheden waren het niet, het was erg warm, maar toch deden dinsdag 16 mei 82 hardlopers mee aan de tweede Gouwebosloop van dit seizoen.

 
64 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Medailleregen bij twirlers Illusion

Waddinxveen – De twirlers van Illusion, de twirlafdeling van Toos, hebben zaterdag goede resultaten behaald in sporthal de Dreef. Daar werden wedstrijden gehouden, die door Illusion zelf georganiseerd waren. De twirlers eindigden meermaals op het podium en behaalden plaatsingspunten voor de voorrondes van het Nederlands kampioenschap.

53 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-05-2017

ASW zonder spelen naar derde klasse

Waddinxveen – Het moet een vreemde gewaarwording geweest zijn voor ASW. Normaal gesproken gaat een promotie gepaard met een feest, maar daar was dit keer geen sprake van. Vorige week hoorde ASW van de KNVB dat het is gepromoveerd en volgend jaar actief is in de derde klasse. Daar hoefde de lcub niet voor te spelen.

152 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-05-2017

Roy Korving is 'Nederlands kampioen'

Waddinxveen – Op het Nederlands kampioenschap boksen heeft Roy Korving de titel in zijn klasse binnen weten te slepen. De partij die hij in Rotterdam bokste was eigenlijk een prestatiepartij, van een echt Nederlands kampioenschap was geen sprake. Omdat er geen Nederlandse tegenstander gevonden werd nam Korving het op tegen de Italiaan Tommasso Rossano.

132 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-05-2017

Koningin Beatrixschool succesvol tijdens schoolwaterpolotoernooi

Waddinxveen – De groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen streden vorige week om de prijzen tijdens het school-waterpolotoernooi, dat bij zwem- en poloclub De Gouwe werd gehouden.

120 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-05-2017

Korbis wendt degradatie af door winst op OZC

Waddinxveen – Na de winst van vorige week tegen DVS '69 boekte Korbis zaterdag ook een overwinning op OZC. Afgelopen najaar had Korbis nog gelijk gespeeld tegen OZC en daarmee behaalde de Rotterdamse laagvlieger een van de twee punten die het heeft. Door de overwinning verzekerde Korbis zich van nog een seizoen in de tweede klasse.

200 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-05-2017

Be Fair tilt niet zwaar aan ruime nederlaag

Waddinxveen – In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie heeft Be Fair zaterdag een forse nederlaag geleden. Op eigen veld ging Be Fair met 2-7 onderuit tegen De Bilt, dat derde is geworden en nog kans maakt op promotie naar de eerste klasse. Be Fair moet zich nu gaan richten op de nacompetitie en zich daarin zien te handhaven in de tweede klasse.

163 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Be Fair kan na 3-2 winst op AMJV opgelucht adem halen

Waddinxveen – Eindelijk kon Be Fair na afloop van een wedstrijd weer eens opgelucht adem halen met een zege op zak. Zaterdag wonnen de Waddinxveense voetballers het uitduel met AMJV met 2-3, waardoor Be Fair in ieder geval niet meer rechtstreeks uit de tweede klasse kan degraderen. Wel weet Be Fair dat het aan de nacompetitie deel zal nemen, waarin het zich kan verzekeren van nog een jaar op dat niveau. 

137 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Korving verslaat Europees kampioen

Waddinxveen – Roy Korving won in Warschau het Felix Stamm-bokstoernooi. De zwaargewicht (tot 91 kilo) won van Mario Mackanic (Slowakije), Paul Omba Biongolo (Frankrijk) en Erik Tlkanic (Slowakije).

133 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Korbis verrast en wint weer eens

Waddinxveen - Nadat Korbis drie weken vrij was geweest, hervatte het de competitie zaterdag tegen DVS '69. Waar Korbis nog vol in de race was om het kampioenschap nadat het de zaal was uitgekomen, is daar een paar wedstrijden later geen sprake meer van. 

178 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-05-2017

ASW verslaat Taurus en maakt zich op voor nacompetitie

Waddinxveen – Of ASW nacompetitie speelt voor promotie naar de derde klasse, of dat het rechtstreeks promoveert, dat is voor de club nog altijd niet duidelijk. Wat het ook wordt, trainer Mo Darrazi wilde zondag de thuiswedstrijd winnen van Taurus. Of om zo een mooi afscheid te hebben, of om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. Hij kon tevreden terugkijken: ASW versloeg Taurus met 4-1.

178 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-05-2017

Turner Jelle Versluis maakt indruk met gouden medaille

Waddinxveen – Op de kwalificatiewedstrijden voor het Nederlands kampioenschap turnen voor heren maakte Jelle Versluis van Toos grote indruk. In de categorie Pupil 8 pakte hij de gouden medaille en plaatste hij zich voor de halve finale van het NK.

151 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-05-2017

Veel zilverwerk voor Angelique van Vark

Waddinxveen – Angelique en Thom van Vark deden mee aan de grootste zwemwedstrijd van de Benelux, de Antwerp International Youth Swimming Cup (AIYSC).

188 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Technisch plan stuwt jeugd AWS omhoog

Waddinxveen – Op de algemene ledenvergadering van voetbalclub ASW is onlangs ingestemd met het technisch plan dat 'actief samen winst boeken de komende jaren' als naam heeft. 

290 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Kampioenschap voor jonkies Be Fair

Waddinxveen – Met een heuse ereronde in de auto over het terrein van Be Fair vierden de jonge voetballers van Be Fair JO 9-1 vorige week het kampioenschap.

104 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Waddinxveense amazones in talententeam Zuid-Holland

Waddinxveen – Drie Waddinxveense amazones zijn geselecteerd voor het Talenten Trainingscentrum Zuid-Holland en gaan vanaf maandag aan een intensief trainingsprogramma meedoen. De springtalenten zijn de zusjes Mila en Senna Everse en Sophie van Tol. Samen met tien andere amazones en een ruiter vormen ze het Talentteam Springen van dit jaar.

123 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-05-2017

ASW stelt teleur met gelijkspel tegen Roodenburg

Waddinxveen – In de aanloop naar de nacompetitie hoopte Mo Darrazi dat ASW met goede resultaten de reguliere competitie zou afsluiten. Vooralsnog komt daar weinig van terecht. Zondag speelde ASW in Leiden tegen Roodenburg met 2-2 gelijk en ASW heeft nu nog maar een duel om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. Die wedstrijd is zondag op eigen veld tegen Taurus, dat een plek hoger op de ranglijst staat.

169 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Overwinning op Hockenheim voor Mike van den Berg

Waddinxveen – Racer Mike van den Berg uit Waddinxveen deed afgelopen weekeinde - van vrijdag 21 tot en met zondag 23 april - mee aan de Alfa Romeo Challenge race op het circuit van Hockenheim in Duitsland. Ondanks wat problemen in de kwalificatie op vrijdag 21 april scheurde Van den Berg zich toch naar een overwinning in de Class 5-klasse.

135 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

ASW zakt door nieuwe nederlaag af naar middenmoot

Waddinxveen – Deed ASW een paar weken geleden nog volop mee om het kampioenschap, inmiddels is de club afgezakt naar de middenmoot van de vierde klasse. Zondag verloren de Waddinxveense voetballers weer van een concurrent. Op eigen veld was RKDES te sterk (0-3). Met nog twee wedstrijden te spelen staat ASW nu op de zesde plaats.

139 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Heren Timios eindigen seizoen met 1-3 winst

Waddinxveen – In het laatste duel van het seizoen stond er voor de volleybalheren van Timios weinig meer op het spel. Zelf kon Timios niet meer stijgen of dalen op de ranglijst en tegenstander Kalinko was al gedegradeerd. Met de winst van 1-3 sloot Timios het seizoen met een goed gevoel af.

150 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Be Fair staat voor lastige klus

Waddinxveen – Ondanks het verlies dat Be Fair twee weken geleden leed tegen NiTa (5-3), hoopt de ploeg zich nog altijd veilig te spelen in de tweede klasse. Be Fair verloor echter ook van Veensche Boys (2-1) waardoor het ontlopen van de nacompetitie een vrijwel onmogelijke klus wordt.

138 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Goed weer voor wielerronde

Waddinxveen – De Ronde van Waddinxveen kende maandag tweede paasdag betere omstandigheden dan vorig jaar. Toen was het door de harde wind tot het laatste moment de vraag of de wielerwedstrijd door zou gaan; maandag was daar geen sprake van.

191 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Slap Korbis verliest en moet gaan strijden tegen degradatie

Waddinxveen – Een slap spelend Korbis is zaterdag op eigen veld onderuit gegaan tegen KIOS. Tegen de ploeg uit Nieuw-Vennep werd het 13-17. Door dat resultaat is Korbis afgezakt naar de vierde plaats en is het nog maar twee punten verwijderd van de degradatiestreep. Korbis 2 won wel. De ploeg had met tweede team van KIOS totaal geen moeite: 22-8.

146 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Bekersucces voor jeugdige voetballers Be Fair

Waddinxveen – De voetballers van Be Fair JO-17 2 hebben in de kwartfinale van de beker gewonnen van MMO JO-17 1.

105 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin