donderdag, 25 mei 2017

Sport

24-05-2017

Korbis huldigt kampioenen

Waddinxveen – In de streekderby tegen Vriendenschaar is zowel Korbis 1 als Korbis 2 zaterdag onderuit gegaan. Voor beide teams staat er niets meer op het spel, dus heel zwaar werd er niet getild aan de nederlagen. Korbis kon wel een paar kampioenen huldigen: de C2, F2 en F3.

66 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Warme tweede Gouwebosloop Antilope

Waddinxveen – Ideale omstandigheden waren het niet, het was erg warm, maar toch deden dinsdag 16 mei 82 hardlopers mee aan de tweede Gouwebosloop van dit seizoen.

 
19 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Medailleregen bij twirlers Illusion

Waddinxveen – De twirlers van Illusion, de twirlafdeling van Toos, hebben zaterdag goede resultaten behaald in sporthal de Dreef. Daar werden wedstrijden gehouden, die door Illusion zelf georganiseerd waren. De twirlers eindigden meermaals op het podium en behaalden plaatsingspunten voor de voorrondes van het Nederlands kampioenschap.

18 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-05-2017

ASW zonder spelen naar derde klasse

Waddinxveen – Het moet een vreemde gewaarwording geweest zijn voor ASW. Normaal gesproken gaat een promotie gepaard met een feest, maar daar was dit keer geen sprake van. Vorige week hoorde ASW van de KNVB dat het is gepromoveerd en volgend jaar actief is in de derde klasse. Daar hoefde de lcub niet voor te spelen.

107 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-05-2017

Roy Korving is 'Nederlands kampioen'

Waddinxveen – Op het Nederlands kampioenschap boksen heeft Roy Korving de titel in zijn klasse binnen weten te slepen. De partij die hij in Rotterdam bokste was eigenlijk een prestatiepartij, van een echt Nederlands kampioenschap was geen sprake. Omdat er geen Nederlandse tegenstander gevonden werd nam Korving het op tegen de Italiaan Tommasso Rossano.

84 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-05-2017

Koningin Beatrixschool succesvol tijdens schoolwaterpolotoernooi

Waddinxveen – De groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen streden vorige week om de prijzen tijdens het school-waterpolotoernooi, dat bij zwem- en poloclub De Gouwe werd gehouden.

56 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-05-2017

Korbis wendt degradatie af door winst op OZC

Waddinxveen – Na de winst van vorige week tegen DVS '69 boekte Korbis zaterdag ook een overwinning op OZC. Afgelopen najaar had Korbis nog gelijk gespeeld tegen OZC en daarmee behaalde de Rotterdamse laagvlieger een van de twee punten die het heeft. Door de overwinning verzekerde Korbis zich van nog een seizoen in de tweede klasse.

130 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-05-2017

Be Fair tilt niet zwaar aan ruime nederlaag

Waddinxveen – In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie heeft Be Fair zaterdag een forse nederlaag geleden. Op eigen veld ging Be Fair met 2-7 onderuit tegen De Bilt, dat derde is geworden en nog kans maakt op promotie naar de eerste klasse. Be Fair moet zich nu gaan richten op de nacompetitie en zich daarin zien te handhaven in de tweede klasse.

120 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Be Fair kan na 3-2 winst op AMJV opgelucht adem halen

Waddinxveen – Eindelijk kon Be Fair na afloop van een wedstrijd weer eens opgelucht adem halen met een zege op zak. Zaterdag wonnen de Waddinxveense voetballers het uitduel met AMJV met 2-3, waardoor Be Fair in ieder geval niet meer rechtstreeks uit de tweede klasse kan degraderen. Wel weet Be Fair dat het aan de nacompetitie deel zal nemen, waarin het zich kan verzekeren van nog een jaar op dat niveau. 

103 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Korving verslaat Europees kampioen

Waddinxveen – Roy Korving won in Warschau het Felix Stamm-bokstoernooi. De zwaargewicht (tot 91 kilo) won van Mario Mackanic (Slowakije), Paul Omba Biongolo (Frankrijk) en Erik Tlkanic (Slowakije).

85 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Korbis verrast en wint weer eens

Waddinxveen - Nadat Korbis drie weken vrij was geweest, hervatte het de competitie zaterdag tegen DVS '69. Waar Korbis nog vol in de race was om het kampioenschap nadat het de zaal was uitgekomen, is daar een paar wedstrijden later geen sprake meer van. 

111 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-05-2017

ASW verslaat Taurus en maakt zich op voor nacompetitie

Waddinxveen – Of ASW nacompetitie speelt voor promotie naar de derde klasse, of dat het rechtstreeks promoveert, dat is voor de club nog altijd niet duidelijk. Wat het ook wordt, trainer Mo Darrazi wilde zondag de thuiswedstrijd winnen van Taurus. Of om zo een mooi afscheid te hebben, of om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. Hij kon tevreden terugkijken: ASW versloeg Taurus met 4-1.

126 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-05-2017

Turner Jelle Versluis maakt indruk met gouden medaille

Waddinxveen – Op de kwalificatiewedstrijden voor het Nederlands kampioenschap turnen voor heren maakte Jelle Versluis van Toos grote indruk. In de categorie Pupil 8 pakte hij de gouden medaille en plaatste hij zich voor de halve finale van het NK.

109 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-05-2017

Veel zilverwerk voor Angelique van Vark

Waddinxveen – Angelique en Thom van Vark deden mee aan de grootste zwemwedstrijd van de Benelux, de Antwerp International Youth Swimming Cup (AIYSC).

125 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Technisch plan stuwt jeugd AWS omhoog

Waddinxveen – Op de algemene ledenvergadering van voetbalclub ASW is onlangs ingestemd met het technisch plan dat 'actief samen winst boeken de komende jaren' als naam heeft. 

248 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Kampioenschap voor jonkies Be Fair

Waddinxveen – Met een heuse ereronde in de auto over het terrein van Be Fair vierden de jonge voetballers van Be Fair JO 9-1 vorige week het kampioenschap.

65 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Waddinxveense amazones in talententeam Zuid-Holland

Waddinxveen – Drie Waddinxveense amazones zijn geselecteerd voor het Talenten Trainingscentrum Zuid-Holland en gaan vanaf maandag aan een intensief trainingsprogramma meedoen. De springtalenten zijn de zusjes Mila en Senna Everse en Sophie van Tol. Samen met tien andere amazones en een ruiter vormen ze het Talentteam Springen van dit jaar.

91 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-05-2017

ASW stelt teleur met gelijkspel tegen Roodenburg

Waddinxveen – In de aanloop naar de nacompetitie hoopte Mo Darrazi dat ASW met goede resultaten de reguliere competitie zou afsluiten. Vooralsnog komt daar weinig van terecht. Zondag speelde ASW in Leiden tegen Roodenburg met 2-2 gelijk en ASW heeft nu nog maar een duel om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. Die wedstrijd is zondag op eigen veld tegen Taurus, dat een plek hoger op de ranglijst staat.

135 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Overwinning op Hockenheim voor Mike van den Berg

Waddinxveen – Racer Mike van den Berg uit Waddinxveen deed afgelopen weekeinde - van vrijdag 21 tot en met zondag 23 april - mee aan de Alfa Romeo Challenge race op het circuit van Hockenheim in Duitsland. Ondanks wat problemen in de kwalificatie op vrijdag 21 april scheurde Van den Berg zich toch naar een overwinning in de Class 5-klasse.

101 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

ASW zakt door nieuwe nederlaag af naar middenmoot

Waddinxveen – Deed ASW een paar weken geleden nog volop mee om het kampioenschap, inmiddels is de club afgezakt naar de middenmoot van de vierde klasse. Zondag verloren de Waddinxveense voetballers weer van een concurrent. Op eigen veld was RKDES te sterk (0-3). Met nog twee wedstrijden te spelen staat ASW nu op de zesde plaats.

112 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Heren Timios eindigen seizoen met 1-3 winst

Waddinxveen – In het laatste duel van het seizoen stond er voor de volleybalheren van Timios weinig meer op het spel. Zelf kon Timios niet meer stijgen of dalen op de ranglijst en tegenstander Kalinko was al gedegradeerd. Met de winst van 1-3 sloot Timios het seizoen met een goed gevoel af.

99 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Be Fair staat voor lastige klus

Waddinxveen – Ondanks het verlies dat Be Fair twee weken geleden leed tegen NiTa (5-3), hoopt de ploeg zich nog altijd veilig te spelen in de tweede klasse. Be Fair verloor echter ook van Veensche Boys (2-1) waardoor het ontlopen van de nacompetitie een vrijwel onmogelijke klus wordt.

104 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Goed weer voor wielerronde

Waddinxveen – De Ronde van Waddinxveen kende maandag tweede paasdag betere omstandigheden dan vorig jaar. Toen was het door de harde wind tot het laatste moment de vraag of de wielerwedstrijd door zou gaan; maandag was daar geen sprake van.

157 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Slap Korbis verliest en moet gaan strijden tegen degradatie

Waddinxveen – Een slap spelend Korbis is zaterdag op eigen veld onderuit gegaan tegen KIOS. Tegen de ploeg uit Nieuw-Vennep werd het 13-17. Door dat resultaat is Korbis afgezakt naar de vierde plaats en is het nog maar twee punten verwijderd van de degradatiestreep. Korbis 2 won wel. De ploeg had met tweede team van KIOS totaal geen moeite: 22-8.

119 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Bekersucces voor jeugdige voetballers Be Fair

Waddinxveen – De voetballers van Be Fair JO-17 2 hebben in de kwartfinale van de beker gewonnen van MMO JO-17 1.

60 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Schoolkorfbaltoernooi Korbis

Waddinxveen – Aan het eerste schoolkorfbaltoernooi van het jaar deden bijna 140 kinderen mee. 

46 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Heren Timios hebben weinig moeite met Haaglanden

Waddinxveen – De heren van Timios speelden hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat deden ze tegen vv Haaglanden 3. Timios wil nog zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen, terwijl de ploeg uit Voorburg al gedegradeerd was. Timios behaalde de volle winst na een vrij simpele overwinning (4-0).

264 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Korbis laat na om in te lopen

Waddinxveen – Korbis ontving de koploper op eigen terrein en wist dat het bij winst de eerste plaats op twee punten zou naderen en zich dus weer volop zou mengen in de strijd om de titel. Dat deed Korbis niet. Het team pakte slechts een punt (20-20). Daardoor blijft het verschil tussen Korbis en Fiducia vier punten. Ook DVS '69 heeft vier punten meer dan Korbis.

122 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Dames De Gouwe sluiten seizoen af met nederlaag

Waddinxveen – Nadat de dames van De Gouwe vorige week de strijd om de titel verloren is het ze ook niet gelukt de competitie winnend af te sluiten. In het eigen zwembad De Sniep gingen ze met 5-10 onderuit tegen Waterpolo Den Haag. De dames eindigen op de derde plaats.

100 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Tamara Mourits glunderend over de streep

Waddinxveen – Al na een paar kilometer vroeg Tamara Mourits zich af waar ze aan begonnen was, zo warm was het. Maar uiteindelijk legde ze de ruim 42 kilometer van de marathon van Rotterdam af en glunderend kwam ze na bijna vijf uur over de finish. "Ik wil dit zeker nog een keer doen", was ze vastberaden.

158 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Angelique van Vark meet zich met wereldtop

Waddinxveen – Angelique van Vark deed van donderdag 6 tot en met zondag 9 april mee aan de Swim Cup in Eindhoven. Voor de Waddinxveense waren de wedstrijden in het Pieter van den Hoogenband-bad een mooi moment om zichzelf te meten met nationale en internationale toppers. In het deelnemersveld bevonden zich ook wereldkampioenen en winnaars van Olympische medailles.

65 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Be Fair verliest van nummer laatst

Waddinxveen – Be Fair ontmoette met NiTa eindelijk een tegenstander waarvan het op papier moest kunnen winnen. Be Fair bevindt zich weliswaar in de degradatiezone, NiTa staat onderaan de tweede klasse en lijkt degradatie niet meer te kunnen afwenden. Toch ging het mis voor Be Fair. Na een dramatische eerste helft verloor de ploeg van Gerard de Geus met 5-3 en lijkt nacompetitie niet meer te kunnen ontlopen.

128 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Heren De Gouwe winnen en eindigden op vierde plek

Waddinxveen – In de laatste competitiewedstrijd ontmoetten de heren van De Gouwe het veel lager geklasseerde Sassenheim. De Gouwe boekte een 8-15 overwinning en daarmee het seizoen af op de vierde plaats.

113 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

ASW haakt af in titelstrijd

Waddinxveen – Het was een wedstrijd van aanhaken of afhaken, zo had ASW-trainer Mo Darrazi vooraf gezegd. Het werd het laatste. ASW ging zondag met 0-3 onderuit tegen DIOS en vergooide de laatste titelkansen.

169 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Bouncers huldigt opnieuw

Waddinxveen – Bij Bouncers werden zaterdag opnieuw twee kampioenen gehuldigd. Jongens Onder 14 2 pakte de titel en ook Gemixt Onder 12 1 werd kampioen. De wedstrijd van de laatste ploeg was niet spannend, maar wel belangrijk, want Bouncers versloeg met 71-44 concurrent DAS.

45 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Timios geeft winst weg

Waddinxveen – Tegen het tweede team van Kalinko, tweede in de competitie, speelden de dames van Timios hun laatste thuiswedstrijd. In de uitwedstrijd hadden de dames eerder dit seizoen verloren met 3-1 en ook al stond er niks meer op het spel, toch wilde Timios een mooi resultaat neerzetten.

95 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Dames De Gouwe geven kampioenschap uit handen

Waddinxveen – De dames van De Gouwe wisten zaterdag wat hen te doen stond: bij winst op koploper ZV Haerlem zou het nog maar een duel zijn verwijderd van het kampioenschap in de eerste klasse. Lange tijd stond De Gouwe voor, maar uiteindelijk net niet lang genoeg. Haerlem kwam nog langszij en won uiteindelijk met 11-10, waardoor het de koppositie vasthield en de titel kon vieren.

110 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

Heren De Gouwe vernederen aartsrivaal uit Hoofddorp

Waddinxveen – De waterpoloheren van De Gouwe speelden zaterdag tegen ZPHC uit Hoofddorp, wat doorgaans geen zachtaardige wedstrijden zijn. De Gouwe ziet Hoofddorp als de aartsrivaal en de onderlinge wedstrijden staan vaak bol van spanning en spektakel. Dat was ook zaterdag het geval in zwembad De Sniep.

127 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

Wisselende resultaten voor Timios

Waddinxveen – Wonnen de volleybaldames van Timios op donderdag 30 maart nog van vv Haaglanden, op zaterdag gingen ze onderuit tegen Punch 2. Teleurstelling overheerste vooral in deze drukke week, want ook over de gewonnen wedstrijd waren de dames niet tevreden.

96 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

ASW wint en houdt titeldroom levend

Waddinxveen – Mooi was het niet, maar ASW wist van tevoren dat het maar een ding moest doen: winnen van SHV en dan kijken wat het topduel tussen DIOS en Bernardus zou worden. Coach Mo Darrazi hoopte dat Bernardus punten zou verspelen, maar dat gebeurde niet (0-3). ASW hield zich aan de eigen opdracht. De Waddinxveense voetballers wonnen in Den Haag met 0-1.

129 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

Korbis geeft niet thuis tegen GKV

Waddinxveen – Korbis 1 is de tweede helft van het veldseizoen slecht gestart. In Den Haag werd met 24-20 verloren van GKV. Korbis zakte terug naar de vierde plaats en lijkt het kampioenschap te kunnen vergeten. De achterstand op koploper Fiducia is vier punten. Korbis 2 speelde gelijk tegen het tweede van GKV (20-20).

102 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

Opnieuw nederlaag voor basketbalheren Bouncers

Waddinxveen – Bouncers heren 1 heeft opnieuw een nederlaag moeten incasseren. In Bergen op Zoom verloor het met 81-67 van WBB Giants. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft de vierde plaats binnen bereik. Dames 1 ging vrijdag in De Duikelaar ook onderuit. Na verlenging was het 67-70 in het voordeel van CobraNova uit Voorburg.

101 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

Be Fair speelt 'slechtste wedstrijd van het seizoen'

Waddinxveen – Het had zo mooi kunnen zijn. Heel het seizoen al vecht Be Fair tegen degradatie, maar tegen Loosdrecht had het zich naar een veilige plaats kunnen spelen, al was dan de competitie nog niet beslist. Het gebeurde niet. Be Fair speelde inspiratieloos en ging met 1-3 onderuit, waardoor het gat met concurrent Loosdrecht groeide naar vijf punten.

121 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

Be Fair krijgt eindelijk loon naar werken

Waddinxveen – Eindelijk was er een overwinning voor Be Fair. Al zo vaak ging het in de slotfase mis, maar zaterdag behield Be Fair tegen FC Almere de voorsprong die het in de eerste helft had genomen (1-0).

109 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

Dames De Gouwe naderen koploper

Waddinxveen – De Gouwedames zijn een stapje dichterbij koploper Haerlem gekomen. Ze wonnen zelf van WZC uit Zoetermeer (16-11) en de lijstaanvoerder liet punten liggen. De Gouwe staat nog maar drie punten achter op Haerlem. Als ze zaterdag winnen van Haerlem wint, nemen de dames de koppositie over.

108 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

Dames Timios stellen teleur tegen Sovicos

Waddinxveen – Slechts een set wisten de dames van Timios te winnen tegen Sovicos. Timios hield een kater over aan de eerste wedstrijd sinds een lange tijd van rust. Deze week kunnen de dames de teleurstelling wegspoelen als het tegen VV Haaglanden (morgen) en Punch (zaterdag) speelt.

106 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

Bouncers jongens onder 14 team 1 nu al kampioen

Waddinxveen – Bouncers Jongens onder 14 1 zette vorige week al de nummer twee op een grote achterstand en zaterdag is de jeugdploeg kampioen geworden in de eerste klasse door met 66-22 te winnen van CobraNova uit Leidschendam. Met nog drie wedstrijden te gaan zijn de jongens niet meer in te halen.

81 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

ASW boekt eindelijk ruime zege op laagvlieger Leidsche Boys

Waddinxveen – Het was alweer even geleden dat ASW een wedstrijd won, maar zondag was Leidsche Boys een dankbaar slachtoffer om aan vertrouwen te winnen: 7-1. Gezien de ranglijst geen opvallende uitslag, maar wie ASW eerder dit seizoen tegen laag geklasseerde tegenstanders zag voetballen kon zich toch enigszins verbazen over de ruime winst die ASW boekte. Voormalig ASW-trainer Marco Versloot had dit seizoen al meerdere keren uitgelegd dat ASW het moeilijk had tegen laagvliegers.

85 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

Heren De Gouwe komen sterk terug

Waddinxveen – Dankzij de overwinning op concurrent d'Elft houden de heren van De Gouwe zicht op de vierde plaats. In een bijzonder spannend duel versloeg de ploeg Delft met 9-11.

68 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-03-2017

Danspaar verovert vierde plek bij internationale wedstrijd

Waddinxveen – Samen met danspartner Bert Huizing wist Manon Zoons afgelopen zaterdag in Steenwijk beslag te leggen op de vierde plaats tijdens de QueenE Challenge Trophy. 

96 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin