donderdag, 29 juni 2017

Sport

28-06-2017

Tropische temperaturen bij tennistoernooi Be Fair

Waddinxveen - Het 41ste Open Toernooi van Tennisvereniging Be Fair, met als thema de Elfstedentocht, trok afgelopen week veel toeschouwers. 

74 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-06-2017

Jeugdteam Korbis wint NK

Waddinxveen – Twee teams van korfbalvereniging Korbis deden zaterdag mee aan het Nederlands kampioenschap drie tegen drie. Het jongste Korbis-team dat meedeed aan het toernooi won het NK. Behalve de nationale eer kregen de D-pupillen van Korbis ook een hotelovernachting cadeau bij het volgende korfbalevenement waar ze aan meedoen.

84 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-06-2017

Coenecoop College verovert derde plaats in landelijke cricketfinale in Utrecht

Waddinxveen - Een team van leerlingen uit klas 2 TTO (tweetalig onderwijs) van het Coenecoop College is derde van Nederland geworden bij de landelijke finale van The Cricket Challenge in Utrecht.

45 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-06-2017

G-hockey HCW viert tweede lustrum

Waddinxveen – Bij HCW werd in 2007 voorzichtig gestart met trainingen voor vier G-spelers. Tien jaar later zijn dat er 25. Zaterdag 17 juni werd het tienjarig bestaan van het G-hockey bij HCW gevierd met spelers, ouders, (oud-)trainers en -commissieleden. 

39 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-06-2017

Be Fair is weer derdeklasser

Waddinxveen – Erg veel kans om zich te handhaven in de tweede klasse had Be Fair na de nederlaag van 6-2 van vorige week niet meer, maar ook het laatste sprankje hoop nam IJFC uit IJsselstein zaterdag weg. Op sportpark 't Suyt versloeg de derdeklasser Be Fair met 2-3, waardoor Be Fair volgend seizoen op een niveau lager actief is.

110 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-06-2017

Zoë van Velzen pakt zilver op NK wielrennen

Waddinxveen - Na vorig jaar brons op het NK in Reeuwijk-Brug, heeft de twaalfjarige Zoë van Velzen afgelopen weekend beslag weten te leggen op het zilver bij het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor de jeugd in de categorie meisjes 12 jaar in Amersfoort.

94 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-06-2017

Jelle Versluis Nederlands kampioen turnen

Waddinxveen - Sporthal De Slagen in Waalwijk was zaterdag 10 en zondag 11 junihet toneel voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor heren in de eerste, tweede en derde divisie. Voor het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen werd het een zeer succesvol weekend met als hoogtepunt de gouden medaille van Jelle Versluis op de meerkampfinale.

110 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-06-2017

Kartjongens zijn bang voor Bente Boer

Waddinxveen – Max Verstappen heeft ervoor gezorgd dat het autoracen weer veel aandacht in Nederland krijgt. Maar de goede prestaties van de Nederlandse Formule 1-coureur zijn niet de reden dat de 15-jarige Bente Boer zich in het racen heeft gestort. Het racen zit de Waddinxveense in het bloed. Zowel haar vader als haar moeder hebben een verleden in de autosport. Inmiddels ontwikkelt Bente zich steeds meer in het karten en wil ze meedoen aan internationale wedstrijden.

160 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-06-2017

Gulden hefje voor tennissterren

Waddinxveen – "In Maastricht werd woensdag Tom Dumoulin gehuldigd en wij doen dat vandaag met onze tennissters", zei burgemeester Bert Cremers donderdag 1 juni in de kantine van tennisvereniging Waddinxveen. Daar kregen de vijf dames van het eerste team het gulden hefje uit handen van de burgemeester en wethouder Brigitte Leferink. 

158 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-06-2017

'Dit is het beeld dat Jaap voor zich had'

Waddinxveen – Het was zaterdag 3 juni een emotioneel moment in sporthal de Duikelaar. Het rolstoelbasketbalteam dat komend seizoen bij basketbalvereniging Bouncers van start gaat kreeg de rolstoelen geschonken van de familie Smid uit Gouda. Jaap Smid was jarenlang rolstoelbasketbal-international en speelde voor buitenlandse clubs, maar in 2015 overleed hij op 31-jarige leeftijd. De stoelen gaan nu door de Goudse/Waddinxveense Bouncers gebruikt worden, waardoor het rolstoelbasketbal toch blijft voortleven op Gouds grondgebied.

323 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-06-2017

Be Fair heeft ruime winst nodig om tweedeklasser te blijven

Waddinxveen – In de finale van de nacompetitie nam Be Fair het zaterdag 3 juni in een uitwedstrijd op tegen IJFC. De derdeklasser uit IJsselstein was veel te sterk voor Be Fair. Het werd 6-2. Daarmee wordt het voor voetbalvereniging Be Fair een vrijwel onmogelijke opgave om zich nog te handhaven in de tweede klasse. De ploeg moet zaterdag 10 juni ruim winnen van IJFC om ook volgend jaar nog actief te zijn op het niveau waarop het nu speelt.

307 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-06-2017

Voetbalclubs hebben nieuwe scheidsrechters

Waddinxveen – Bij de voetbalclubs van Waddinxveen lopen sinds woensdag 31 mei zeventien kersverse verenigingsscheidsrechters rond. 

74 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-05-2017

Bijna 1500 kinderen genieten van toernooi

Waddinxveen – Bijna 1500 kinderen deden mee aan het jeugdtoernooi van Be Fair. Het was voor het derde jaar op rij dat het voetbaltoernooi bij Be Fair werd gehouden. Nog altijd is het groeiende. "Ik heb echt alleen maar kinderen zien genieten", zeg Dorette Kling, organisator van het toernooi. 

237 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-05-2017

Pr's maar ook teleurstelling voor Van Vark

Waddinxveen – Angelique van Vark deed zaterdag en zondag en het weekeinde ervoor mee aan de regiokampioenschappen lange baan in Dordrecht. De negentienjarige Waddinxveense zwom de wedstrijden met wisselend succes.

112 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-05-2017

Tennisdames landskampioen

Waddinxveen – Het damesteam van tennisvereniging Waddinxveen is kampioen geworden in de eredivisie. Ze behaalden de titel met een overtuigende overwinning in Amsterdam op de Tiebreakers (5-1). Amanda Kortenoeven, Chantal Geers, Jill Delgado, Annemieke Elzholz en Samentha Helderop hebben geen enkele nederlaag hoeven noteren.

120 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-05-2017

Korbis eindigt seizoen in de middenmoot tweede klasse

Waddinxveen – Korbis 1 is het seizoen in de middenmoot van de tweede klasse geëindigd. Zaterdag speelden de korfballers tegen Kinderdijk en waar er voor Korbis niks meer op het spel stond, deed Kinderdijk nog volop mee om het kampioenschap. Uiteindelijk bleek Kinderdijk net iets meer te willen winnen dan Korbis, wat resulteerde in een nederlaag van 17-21 voor Korbis.

107 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-05-2017

Be Fair door naar finale nacompetitie

Waddinxveen – Be Fair is een stapje dichterbij bij handhaving in de tweede klasse. Nadat de Waddinxveners het eerste duel met Focus '07 eerder al met 0-1 wonnen, volgde zaterdag nieuwe winst: op eigen veld won Be Fair met 2-0, waardoor nog twee wedstrijden resten om handhaving definitief veilig te stellen. In die duels speelt Be Fair tegen IJFC IJsselstein.

148 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Korbis huldigt kampioenen

Waddinxveen – In de streekderby tegen Vriendenschaar is zowel Korbis 1 als Korbis 2 zaterdag onderuit gegaan. Voor beide teams staat er niets meer op het spel, dus heel zwaar werd er niet getild aan de nederlagen. Korbis kon wel een paar kampioenen huldigen: de C2, F2 en F3.

123 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Warme tweede Gouwebosloop Antilope

Waddinxveen – Ideale omstandigheden waren het niet, het was erg warm, maar toch deden dinsdag 16 mei 82 hardlopers mee aan de tweede Gouwebosloop van dit seizoen.

 
44 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Medailleregen bij twirlers Illusion

Waddinxveen – De twirlers van Illusion, de twirlafdeling van Toos, hebben zaterdag goede resultaten behaald in sporthal de Dreef. Daar werden wedstrijden gehouden, die door Illusion zelf georganiseerd waren. De twirlers eindigden meermaals op het podium en behaalden plaatsingspunten voor de voorrondes van het Nederlands kampioenschap.

34 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-05-2017

ASW zonder spelen naar derde klasse

Waddinxveen – Het moet een vreemde gewaarwording geweest zijn voor ASW. Normaal gesproken gaat een promotie gepaard met een feest, maar daar was dit keer geen sprake van. Vorige week hoorde ASW van de KNVB dat het is gepromoveerd en volgend jaar actief is in de derde klasse. Daar hoefde de lcub niet voor te spelen.

132 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-05-2017

Roy Korving is 'Nederlands kampioen'

Waddinxveen – Op het Nederlands kampioenschap boksen heeft Roy Korving de titel in zijn klasse binnen weten te slepen. De partij die hij in Rotterdam bokste was eigenlijk een prestatiepartij, van een echt Nederlands kampioenschap was geen sprake. Omdat er geen Nederlandse tegenstander gevonden werd nam Korving het op tegen de Italiaan Tommasso Rossano.

111 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-05-2017

Koningin Beatrixschool succesvol tijdens schoolwaterpolotoernooi

Waddinxveen – De groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen streden vorige week om de prijzen tijdens het school-waterpolotoernooi, dat bij zwem- en poloclub De Gouwe werd gehouden.

84 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-05-2017

Korbis wendt degradatie af door winst op OZC

Waddinxveen – Na de winst van vorige week tegen DVS '69 boekte Korbis zaterdag ook een overwinning op OZC. Afgelopen najaar had Korbis nog gelijk gespeeld tegen OZC en daarmee behaalde de Rotterdamse laagvlieger een van de twee punten die het heeft. Door de overwinning verzekerde Korbis zich van nog een seizoen in de tweede klasse.

159 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-05-2017

Be Fair tilt niet zwaar aan ruime nederlaag

Waddinxveen – In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie heeft Be Fair zaterdag een forse nederlaag geleden. Op eigen veld ging Be Fair met 2-7 onderuit tegen De Bilt, dat derde is geworden en nog kans maakt op promotie naar de eerste klasse. Be Fair moet zich nu gaan richten op de nacompetitie en zich daarin zien te handhaven in de tweede klasse.

136 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Be Fair kan na 3-2 winst op AMJV opgelucht adem halen

Waddinxveen – Eindelijk kon Be Fair na afloop van een wedstrijd weer eens opgelucht adem halen met een zege op zak. Zaterdag wonnen de Waddinxveense voetballers het uitduel met AMJV met 2-3, waardoor Be Fair in ieder geval niet meer rechtstreeks uit de tweede klasse kan degraderen. Wel weet Be Fair dat het aan de nacompetitie deel zal nemen, waarin het zich kan verzekeren van nog een jaar op dat niveau. 

116 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Korving verslaat Europees kampioen

Waddinxveen – Roy Korving won in Warschau het Felix Stamm-bokstoernooi. De zwaargewicht (tot 91 kilo) won van Mario Mackanic (Slowakije), Paul Omba Biongolo (Frankrijk) en Erik Tlkanic (Slowakije).

103 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Korbis verrast en wint weer eens

Waddinxveen - Nadat Korbis drie weken vrij was geweest, hervatte het de competitie zaterdag tegen DVS '69. Waar Korbis nog vol in de race was om het kampioenschap nadat het de zaal was uitgekomen, is daar een paar wedstrijden later geen sprake meer van. 

135 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-05-2017

ASW verslaat Taurus en maakt zich op voor nacompetitie

Waddinxveen – Of ASW nacompetitie speelt voor promotie naar de derde klasse, of dat het rechtstreeks promoveert, dat is voor de club nog altijd niet duidelijk. Wat het ook wordt, trainer Mo Darrazi wilde zondag de thuiswedstrijd winnen van Taurus. Of om zo een mooi afscheid te hebben, of om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. Hij kon tevreden terugkijken: ASW versloeg Taurus met 4-1.

151 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-05-2017

Turner Jelle Versluis maakt indruk met gouden medaille

Waddinxveen – Op de kwalificatiewedstrijden voor het Nederlands kampioenschap turnen voor heren maakte Jelle Versluis van Toos grote indruk. In de categorie Pupil 8 pakte hij de gouden medaille en plaatste hij zich voor de halve finale van het NK.

125 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-05-2017

Veel zilverwerk voor Angelique van Vark

Waddinxveen – Angelique en Thom van Vark deden mee aan de grootste zwemwedstrijd van de Benelux, de Antwerp International Youth Swimming Cup (AIYSC).

151 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Technisch plan stuwt jeugd AWS omhoog

Waddinxveen – Op de algemene ledenvergadering van voetbalclub ASW is onlangs ingestemd met het technisch plan dat 'actief samen winst boeken de komende jaren' als naam heeft. 

262 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Kampioenschap voor jonkies Be Fair

Waddinxveen – Met een heuse ereronde in de auto over het terrein van Be Fair vierden de jonge voetballers van Be Fair JO 9-1 vorige week het kampioenschap.

75 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Waddinxveense amazones in talententeam Zuid-Holland

Waddinxveen – Drie Waddinxveense amazones zijn geselecteerd voor het Talenten Trainingscentrum Zuid-Holland en gaan vanaf maandag aan een intensief trainingsprogramma meedoen. De springtalenten zijn de zusjes Mila en Senna Everse en Sophie van Tol. Samen met tien andere amazones en een ruiter vormen ze het Talentteam Springen van dit jaar.

100 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-05-2017

ASW stelt teleur met gelijkspel tegen Roodenburg

Waddinxveen – In de aanloop naar de nacompetitie hoopte Mo Darrazi dat ASW met goede resultaten de reguliere competitie zou afsluiten. Vooralsnog komt daar weinig van terecht. Zondag speelde ASW in Leiden tegen Roodenburg met 2-2 gelijk en ASW heeft nu nog maar een duel om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. Die wedstrijd is zondag op eigen veld tegen Taurus, dat een plek hoger op de ranglijst staat.

147 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Overwinning op Hockenheim voor Mike van den Berg

Waddinxveen – Racer Mike van den Berg uit Waddinxveen deed afgelopen weekeinde - van vrijdag 21 tot en met zondag 23 april - mee aan de Alfa Romeo Challenge race op het circuit van Hockenheim in Duitsland. Ondanks wat problemen in de kwalificatie op vrijdag 21 april scheurde Van den Berg zich toch naar een overwinning in de Class 5-klasse.

115 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

ASW zakt door nieuwe nederlaag af naar middenmoot

Waddinxveen – Deed ASW een paar weken geleden nog volop mee om het kampioenschap, inmiddels is de club afgezakt naar de middenmoot van de vierde klasse. Zondag verloren de Waddinxveense voetballers weer van een concurrent. Op eigen veld was RKDES te sterk (0-3). Met nog twee wedstrijden te spelen staat ASW nu op de zesde plaats.

119 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Heren Timios eindigen seizoen met 1-3 winst

Waddinxveen – In het laatste duel van het seizoen stond er voor de volleybalheren van Timios weinig meer op het spel. Zelf kon Timios niet meer stijgen of dalen op de ranglijst en tegenstander Kalinko was al gedegradeerd. Met de winst van 1-3 sloot Timios het seizoen met een goed gevoel af.

122 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Be Fair staat voor lastige klus

Waddinxveen – Ondanks het verlies dat Be Fair twee weken geleden leed tegen NiTa (5-3), hoopt de ploeg zich nog altijd veilig te spelen in de tweede klasse. Be Fair verloor echter ook van Veensche Boys (2-1) waardoor het ontlopen van de nacompetitie een vrijwel onmogelijke klus wordt.

115 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Goed weer voor wielerronde

Waddinxveen – De Ronde van Waddinxveen kende maandag tweede paasdag betere omstandigheden dan vorig jaar. Toen was het door de harde wind tot het laatste moment de vraag of de wielerwedstrijd door zou gaan; maandag was daar geen sprake van.

173 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Slap Korbis verliest en moet gaan strijden tegen degradatie

Waddinxveen – Een slap spelend Korbis is zaterdag op eigen veld onderuit gegaan tegen KIOS. Tegen de ploeg uit Nieuw-Vennep werd het 13-17. Door dat resultaat is Korbis afgezakt naar de vierde plaats en is het nog maar twee punten verwijderd van de degradatiestreep. Korbis 2 won wel. De ploeg had met tweede team van KIOS totaal geen moeite: 22-8.

130 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Bekersucces voor jeugdige voetballers Be Fair

Waddinxveen – De voetballers van Be Fair JO-17 2 hebben in de kwartfinale van de beker gewonnen van MMO JO-17 1.

81 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Schoolkorfbaltoernooi Korbis

Waddinxveen – Aan het eerste schoolkorfbaltoernooi van het jaar deden bijna 140 kinderen mee. 

61 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Heren Timios hebben weinig moeite met Haaglanden

Waddinxveen – De heren van Timios speelden hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat deden ze tegen vv Haaglanden 3. Timios wil nog zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen, terwijl de ploeg uit Voorburg al gedegradeerd was. Timios behaalde de volle winst na een vrij simpele overwinning (4-0).

271 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Korbis laat na om in te lopen

Waddinxveen – Korbis ontving de koploper op eigen terrein en wist dat het bij winst de eerste plaats op twee punten zou naderen en zich dus weer volop zou mengen in de strijd om de titel. Dat deed Korbis niet. Het team pakte slechts een punt (20-20). Daardoor blijft het verschil tussen Korbis en Fiducia vier punten. Ook DVS '69 heeft vier punten meer dan Korbis.

137 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Dames De Gouwe sluiten seizoen af met nederlaag

Waddinxveen – Nadat de dames van De Gouwe vorige week de strijd om de titel verloren is het ze ook niet gelukt de competitie winnend af te sluiten. In het eigen zwembad De Sniep gingen ze met 5-10 onderuit tegen Waterpolo Den Haag. De dames eindigen op de derde plaats.

112 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Tamara Mourits glunderend over de streep

Waddinxveen – Al na een paar kilometer vroeg Tamara Mourits zich af waar ze aan begonnen was, zo warm was het. Maar uiteindelijk legde ze de ruim 42 kilometer van de marathon van Rotterdam af en glunderend kwam ze na bijna vijf uur over de finish. "Ik wil dit zeker nog een keer doen", was ze vastberaden.

174 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Angelique van Vark meet zich met wereldtop

Waddinxveen – Angelique van Vark deed van donderdag 6 tot en met zondag 9 april mee aan de Swim Cup in Eindhoven. Voor de Waddinxveense waren de wedstrijden in het Pieter van den Hoogenband-bad een mooi moment om zichzelf te meten met nationale en internationale toppers. In het deelnemersveld bevonden zich ook wereldkampioenen en winnaars van Olympische medailles.

84 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Be Fair verliest van nummer laatst

Waddinxveen – Be Fair ontmoette met NiTa eindelijk een tegenstander waarvan het op papier moest kunnen winnen. Be Fair bevindt zich weliswaar in de degradatiezone, NiTa staat onderaan de tweede klasse en lijkt degradatie niet meer te kunnen afwenden. Toch ging het mis voor Be Fair. Na een dramatische eerste helft verloor de ploeg van Gerard de Geus met 5-3 en lijkt nacompetitie niet meer te kunnen ontlopen.

141 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Heren De Gouwe winnen en eindigden op vierde plek

Waddinxveen – In de laatste competitiewedstrijd ontmoetten de heren van De Gouwe het veel lager geklasseerde Sassenheim. De Gouwe boekte een 8-15 overwinning en daarmee het seizoen af op de vierde plaats.

125 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin