donderdag, 27 april 2017

Sport

26-04-2017

Overwinning op Hockenheim voor Mike van den Berg

Waddinxveen – Racer Mike van den Berg uit Waddinxveen deed afgelopen weekeinde - van vrijdag 21 tot en met zondag 23 april - mee aan de Alfa Romeo Challenge race op het circuit van Hockenheim in Duitsland. Ondanks wat problemen in de kwalificatie op vrijdag 21 april scheurde Van den Berg zich toch naar een overwinning in de Class 5-klasse.

78 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

ASW zakt door nieuwe nederlaag af naar middenmoot

Waddinxveen – Deed ASW een paar weken geleden nog volop mee om het kampioenschap, inmiddels is de club afgezakt naar de middenmoot van de vierde klasse. Zondag verloren de Waddinxveense voetballers weer van een concurrent. Op eigen veld was RKDES te sterk (0-3). Met nog twee wedstrijden te spelen staat ASW nu op de zesde plaats.

85 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Heren Timios eindigen seizoen met 1-3 winst

Waddinxveen – In het laatste duel van het seizoen stond er voor de volleybalheren van Timios weinig meer op het spel. Zelf kon Timios niet meer stijgen of dalen op de ranglijst en tegenstander Kalinko was al gedegradeerd. Met de winst van 1-3 sloot Timios het seizoen met een goed gevoel af.

68 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Be Fair staat voor lastige klus

Waddinxveen – Ondanks het verlies dat Be Fair twee weken geleden leed tegen NiTa (5-3), hoopt de ploeg zich nog altijd veilig te spelen in de tweede klasse. Be Fair verloor echter ook van Veensche Boys (2-1) waardoor het ontlopen van de nacompetitie een vrijwel onmogelijke klus wordt.

76 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Goed weer voor wielerronde

Waddinxveen – De Ronde van Waddinxveen kende maandag tweede paasdag betere omstandigheden dan vorig jaar. Toen was het door de harde wind tot het laatste moment de vraag of de wielerwedstrijd door zou gaan; maandag was daar geen sprake van.

140 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Slap Korbis verliest en moet gaan strijden tegen degradatie

Waddinxveen – Een slap spelend Korbis is zaterdag op eigen veld onderuit gegaan tegen KIOS. Tegen de ploeg uit Nieuw-Vennep werd het 13-17. Door dat resultaat is Korbis afgezakt naar de vierde plaats en is het nog maar twee punten verwijderd van de degradatiestreep. Korbis 2 won wel. De ploeg had met tweede team van KIOS totaal geen moeite: 22-8.

110 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Bekersucces voor jeugdige voetballers Be Fair

Waddinxveen – De voetballers van Be Fair JO-17 2 hebben in de kwartfinale van de beker gewonnen van MMO JO-17 1.

48 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-04-2017

Schoolkorfbaltoernooi Korbis

Waddinxveen – Aan het eerste schoolkorfbaltoernooi van het jaar deden bijna 140 kinderen mee. 

41 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Heren Timios hebben weinig moeite met Haaglanden

Waddinxveen – De heren van Timios speelden hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat deden ze tegen vv Haaglanden 3. Timios wil nog zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen, terwijl de ploeg uit Voorburg al gedegradeerd was. Timios behaalde de volle winst na een vrij simpele overwinning (4-0).

252 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Korbis laat na om in te lopen

Waddinxveen – Korbis ontving de koploper op eigen terrein en wist dat het bij winst de eerste plaats op twee punten zou naderen en zich dus weer volop zou mengen in de strijd om de titel. Dat deed Korbis niet. Het team pakte slechts een punt (20-20). Daardoor blijft het verschil tussen Korbis en Fiducia vier punten. Ook DVS '69 heeft vier punten meer dan Korbis.

101 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Dames De Gouwe sluiten seizoen af met nederlaag

Waddinxveen – Nadat de dames van De Gouwe vorige week de strijd om de titel verloren is het ze ook niet gelukt de competitie winnend af te sluiten. In het eigen zwembad De Sniep gingen ze met 5-10 onderuit tegen Waterpolo Den Haag. De dames eindigen op de derde plaats.

90 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Tamara Mourits glunderend over de streep

Waddinxveen – Al na een paar kilometer vroeg Tamara Mourits zich af waar ze aan begonnen was, zo warm was het. Maar uiteindelijk legde ze de ruim 42 kilometer van de marathon van Rotterdam af en glunderend kwam ze na bijna vijf uur over de finish. "Ik wil dit zeker nog een keer doen", was ze vastberaden.

145 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Angelique van Vark meet zich met wereldtop

Waddinxveen – Angelique van Vark deed van donderdag 6 tot en met zondag 9 april mee aan de Swim Cup in Eindhoven. Voor de Waddinxveense waren de wedstrijden in het Pieter van den Hoogenband-bad een mooi moment om zichzelf te meten met nationale en internationale toppers. In het deelnemersveld bevonden zich ook wereldkampioenen en winnaars van Olympische medailles.

50 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Be Fair verliest van nummer laatst

Waddinxveen – Be Fair ontmoette met NiTa eindelijk een tegenstander waarvan het op papier moest kunnen winnen. Be Fair bevindt zich weliswaar in de degradatiezone, NiTa staat onderaan de tweede klasse en lijkt degradatie niet meer te kunnen afwenden. Toch ging het mis voor Be Fair. Na een dramatische eerste helft verloor de ploeg van Gerard de Geus met 5-3 en lijkt nacompetitie niet meer te kunnen ontlopen.

111 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Heren De Gouwe winnen en eindigden op vierde plek

Waddinxveen – In de laatste competitiewedstrijd ontmoetten de heren van De Gouwe het veel lager geklasseerde Sassenheim. De Gouwe boekte een 8-15 overwinning en daarmee het seizoen af op de vierde plaats.

99 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

ASW haakt af in titelstrijd

Waddinxveen – Het was een wedstrijd van aanhaken of afhaken, zo had ASW-trainer Mo Darrazi vooraf gezegd. Het werd het laatste. ASW ging zondag met 0-3 onderuit tegen DIOS en vergooide de laatste titelkansen.

152 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Bouncers huldigt opnieuw

Waddinxveen – Bij Bouncers werden zaterdag opnieuw twee kampioenen gehuldigd. Jongens Onder 14 2 pakte de titel en ook Gemixt Onder 12 1 werd kampioen. De wedstrijd van de laatste ploeg was niet spannend, maar wel belangrijk, want Bouncers versloeg met 71-44 concurrent DAS.

27 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-04-2017

Timios geeft winst weg

Waddinxveen – Tegen het tweede team van Kalinko, tweede in de competitie, speelden de dames van Timios hun laatste thuiswedstrijd. In de uitwedstrijd hadden de dames eerder dit seizoen verloren met 3-1 en ook al stond er niks meer op het spel, toch wilde Timios een mooi resultaat neerzetten.

80 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Dames De Gouwe geven kampioenschap uit handen

Waddinxveen – De dames van De Gouwe wisten zaterdag wat hen te doen stond: bij winst op koploper ZV Haerlem zou het nog maar een duel zijn verwijderd van het kampioenschap in de eerste klasse. Lange tijd stond De Gouwe voor, maar uiteindelijk net niet lang genoeg. Haerlem kwam nog langszij en won uiteindelijk met 11-10, waardoor het de koppositie vasthield en de titel kon vieren.

96 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

Heren De Gouwe vernederen aartsrivaal uit Hoofddorp

Waddinxveen – De waterpoloheren van De Gouwe speelden zaterdag tegen ZPHC uit Hoofddorp, wat doorgaans geen zachtaardige wedstrijden zijn. De Gouwe ziet Hoofddorp als de aartsrivaal en de onderlinge wedstrijden staan vaak bol van spanning en spektakel. Dat was ook zaterdag het geval in zwembad De Sniep.

115 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

Wisselende resultaten voor Timios

Waddinxveen – Wonnen de volleybaldames van Timios op donderdag 30 maart nog van vv Haaglanden, op zaterdag gingen ze onderuit tegen Punch 2. Teleurstelling overheerste vooral in deze drukke week, want ook over de gewonnen wedstrijd waren de dames niet tevreden.

83 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

ASW wint en houdt titeldroom levend

Waddinxveen – Mooi was het niet, maar ASW wist van tevoren dat het maar een ding moest doen: winnen van SHV en dan kijken wat het topduel tussen DIOS en Bernardus zou worden. Coach Mo Darrazi hoopte dat Bernardus punten zou verspelen, maar dat gebeurde niet (0-3). ASW hield zich aan de eigen opdracht. De Waddinxveense voetballers wonnen in Den Haag met 0-1.

115 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

Korbis geeft niet thuis tegen GKV

Waddinxveen – Korbis 1 is de tweede helft van het veldseizoen slecht gestart. In Den Haag werd met 24-20 verloren van GKV. Korbis zakte terug naar de vierde plaats en lijkt het kampioenschap te kunnen vergeten. De achterstand op koploper Fiducia is vier punten. Korbis 2 speelde gelijk tegen het tweede van GKV (20-20).

90 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

Opnieuw nederlaag voor basketbalheren Bouncers

Waddinxveen – Bouncers heren 1 heeft opnieuw een nederlaag moeten incasseren. In Bergen op Zoom verloor het met 81-67 van WBB Giants. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft de vierde plaats binnen bereik. Dames 1 ging vrijdag in De Duikelaar ook onderuit. Na verlenging was het 67-70 in het voordeel van CobraNova uit Voorburg.

87 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-04-2017

Be Fair speelt 'slechtste wedstrijd van het seizoen'

Waddinxveen – Het had zo mooi kunnen zijn. Heel het seizoen al vecht Be Fair tegen degradatie, maar tegen Loosdrecht had het zich naar een veilige plaats kunnen spelen, al was dan de competitie nog niet beslist. Het gebeurde niet. Be Fair speelde inspiratieloos en ging met 1-3 onderuit, waardoor het gat met concurrent Loosdrecht groeide naar vijf punten.

96 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

Be Fair krijgt eindelijk loon naar werken

Waddinxveen – Eindelijk was er een overwinning voor Be Fair. Al zo vaak ging het in de slotfase mis, maar zaterdag behield Be Fair tegen FC Almere de voorsprong die het in de eerste helft had genomen (1-0).

90 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

Dames De Gouwe naderen koploper

Waddinxveen – De Gouwedames zijn een stapje dichterbij koploper Haerlem gekomen. Ze wonnen zelf van WZC uit Zoetermeer (16-11) en de lijstaanvoerder liet punten liggen. De Gouwe staat nog maar drie punten achter op Haerlem. Als ze zaterdag winnen van Haerlem wint, nemen de dames de koppositie over.

96 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

Dames Timios stellen teleur tegen Sovicos

Waddinxveen – Slechts een set wisten de dames van Timios te winnen tegen Sovicos. Timios hield een kater over aan de eerste wedstrijd sinds een lange tijd van rust. Deze week kunnen de dames de teleurstelling wegspoelen als het tegen VV Haaglanden (morgen) en Punch (zaterdag) speelt.

81 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

Bouncers jongens onder 14 team 1 nu al kampioen

Waddinxveen – Bouncers Jongens onder 14 1 zette vorige week al de nummer twee op een grote achterstand en zaterdag is de jeugdploeg kampioen geworden in de eerste klasse door met 66-22 te winnen van CobraNova uit Leidschendam. Met nog drie wedstrijden te gaan zijn de jongens niet meer in te halen.

72 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

ASW boekt eindelijk ruime zege op laagvlieger Leidsche Boys

Waddinxveen – Het was alweer even geleden dat ASW een wedstrijd won, maar zondag was Leidsche Boys een dankbaar slachtoffer om aan vertrouwen te winnen: 7-1. Gezien de ranglijst geen opvallende uitslag, maar wie ASW eerder dit seizoen tegen laag geklasseerde tegenstanders zag voetballen kon zich toch enigszins verbazen over de ruime winst die ASW boekte. Voormalig ASW-trainer Marco Versloot had dit seizoen al meerdere keren uitgelegd dat ASW het moeilijk had tegen laagvliegers.

74 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-03-2017

Heren De Gouwe komen sterk terug

Waddinxveen – Dankzij de overwinning op concurrent d'Elft houden de heren van De Gouwe zicht op de vierde plaats. In een bijzonder spannend duel versloeg de ploeg Delft met 9-11.

55 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-03-2017

Danspaar verovert vierde plek bij internationale wedstrijd

Waddinxveen – Samen met danspartner Bert Huizing wist Manon Zoons afgelopen zaterdag in Steenwijk beslag te leggen op de vierde plaats tijdens de QueenE Challenge Trophy. 

87 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-03-2017

Langlaufseizoen zussen De Wit ten einde

Waddinxveen – Net als de meeste Nederlandse langlaufers sloten de zussen Tosca en Nicole de Wit het langlaufseizoen af met de Skadiloppet in het Duitse Bodenmais. Zaterdag zouden ze meedoen aan de skatewedstrijd van 32 kilometer en zondag zou dat de 42 kilometer klassiek zijn.

57 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-03-2017

Goud op NK voor amazone Sophie van Tol

Waddinxveen – Met haar pony Storm stormde Sophie van Tol over de baan tijdens het Nederlands kampioenschap en dat zorgde ervoor dat de elfjarige Sophie, lid van RSV Reigersburgh, zich Nederlands kampioen mag noemen. Eerder werd ze ook al kampioen van Zuid-Holland.

76 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-03-2017

Goede scores voor dames turnteam Toos

Waddinxveen – De meiden van het Toos/Dröge turnteam, uitkomend in poule vijf, turnden zaterdag 18 maart hun tweede competitiewedstrijd. Maud van Ringelenstein moest afhaken, zij heeft een elleboogblessure. Het team begon met mooie salto's en overslagen aan de wedstrijd. Fleur Neeleman presteerde uitstekend en werd op dit onderdeel eerste met een score van 13.55 punten.

80 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-03-2017

ASW raakt verder verwijderd van koppositie

Waddinxveen – Langzaam maar zeker zakt ASW steeds verder weg op de ranglijst. De voetballers wisten zondag voor de vijfde keer op rij niet te winnen. Speelden ze eerder nog vier keer gelijk, zondag ging ASW hard onderuit tegen concurrent Bernardus (4-1). Daardoor is ASW op grotere achterstand gezet in de strijd om de titel. De achterstand op koploper Bernardus is opgelopen tot vier punten.

134 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-03-2017

Heren De Gouwe winnen van laagvlieger

Waddinxveen – De waterpoloheren van De Gouwe maakten zondag geen fout tegen Rotterdam. De degradatiekandidaat kon het de thuisploeg in zwembad de Sniep nooit echt lastig maken. De Gouwe won met 9-4.

119 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-03-2017

'Het zit in de hoofden van spelers dat het misgaat'

Waddinxveen – "Het gaat in de hoofden van spelers zitten. Een aantal jongens geeft aan dat er rond de 85e minuut angst in hun hoofd sluipt om weer het deksel op de neus te krijgen." Gerard de Geus, trainer van Be Fair, kan er weinig aan doen. Be Fair krijgt inmiddels zo vaak in de slotfase een cruciale tegentreffer, dat van toeval geen sprake kan zijn. Ook zaterdag maakte tegenstander Amstelveen Heemraad in blessuretijd de 3-2 en won van Be Fair.

116 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-03-2017

Heren Bouncers verliezen, jongens bijna kampioen

Waddinxveen – Na de onverwachte nederlaag van vorige week van Bouncers heren 1, verloren de basketballers afgelopen weekeinde weer. In Roosendaal werd met ruime cijfers (88-65) verloren van Blauw Wit 1, dat vierde staat op de ranglijst. Het eerste damesteam won wel. Vrijdagavond werd DAS 3 uit Delft met 54-28 verslagen. Door de overwinning houden de dames zicht op de tweede plaats.

93 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-03-2017

Korving uitgeschakeld in kwartfinale EK

Waddinxveen – Waar de Waddinxveense bokser Roy Korving de laatste tijd zulke goede resultaten neerzette, stelde hij teleur op het Europees kampioenschap voor boksers onder de 22 jaar. In de kwartfinale werd hij verslagen met 5-0 door de sterke Fransman Paul Omba-Biongolo. Daardoor werd Korving al vroeg in het toernooi uitgeschakeld. "Dat is voor mij een zware tegenvaller", aldus Korving na zijn verloren partij.

90 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-03-2017

Gouwedames winnen nipt van hekkensluiter

Waddinxveen – Winnen deden de dames van De Gouwe wel van hekkensluiter De Vennen, maar gemakkelijk kwam die overwinning niet tot stand. Met een klein verschil (12-14) versloegen de dames de nummer laatst. De dames blijven in het spoor van koploper SV Haerlem, al is de achterstand nog steeds vijf punten.

84 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-03-2017

Historische winst voor meiden C1 van Timios

Waddinxveen – Volleybalvereniging Timios vierde zaterdag een historisch succes. Voor het eerst in het vijfjarig bestaan van de fusievereniging pakte een team de winst in een wedstrijd in de Topklasse West. Het waren de meisjes van de C1 van de volleybalclub, zij versloegen Zovoc met 2-3. 

112 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-03-2017

Voetbal biedt handbal de helpende hand

Waddinxveen – Om het voortbestaan van de club niet nog verder in gevaar te laten komen, heeft handbalvereniging Rowah buurman ASW benaderd om te kijken of de clubs iets voor elkaar kunnen betekenen. Dat bleek het geval en daarom wil ASW aansluiten bij het overleg van Rowah met de gemeente en onderzoeken of een verhuizing naar het complex van ASW tot de mogelijkheden behoort.

139 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-03-2017

Korbis geeft niet thuis tegen Vriendenschaar

Waddinxveen – In de laatste zaalwedstrijd van het seizoen waren de korfballers van Korbis niet opgewassen tegen de wilskracht van Vriendenschaar, dat er nog alles aan deed om zich te handhaven in de tweede klasse. Korbis sloot het seizoen dan ook af met een nederlaag (15-19), maar doordat ook de concurrentie het af liet weten, is Korbis toch op de tweede plaatst geëindigd.

96 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-03-2017

Gouwe laat winst liggen tegen koploper Haerlem

Waddinxveen – Koploper SV Haerlem kwam op zaterdag 11 maart op bezoek in het Waddinxveense zwembad De Sniep om het op te nemen tegen de dames van De Gouwe. De Gouwedames stonden vijf punten achter op Haerlem dus wisten ze dat ze moesten winnen om dichterbij de lijstaanvoerder te komen. 

92 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-03-2017

Be Fair verliest van TAVV door 'verdwaalde voorzet'

Waddinxveen – Volgens Be Fair-trainer Gerard de Geus had zowel TAVV als Be Fair geen recht op de overwinning, maar een 'verdwaalde voorzet die in het doel zeilde' zorgde ervoor dat TAVV het duel van zaterdagmiddag toch wist te winnen. Be Fair stond weer met lege handen en het wordt steeds lastiger om promotie- en degradatiewedstrijden te ontlopen.

125 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-03-2017

Ondanks Witjes-goal geen winst voor Gouwe

Waddinxveen – De heren van De Gouwe ontmoetten koploper De Linge. Toch werkte de stand op de ranglijst niet afschrikwekkend voor de Waddinxveense waterpoloërs. In de wedstrijd in Waddinxveen, eerder dit seizoen, hadden ze het De Linge al bijzonder lastig gemaakt (7-7) en ook zaterdag kwamen de heren van De Gouwe goed voor de dag. Toch was het De Linge dat uiteindelijk aan het langste eind trok (12-10).

103 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-03-2017

Negentig kilometer langlaufen in Zweden

Waddinxveen – Voor de Waddinxveense langlaufers Tosca en Nicole de Wit was een van de belangrijkste doelen van dit seizoen de deelname aan de Vasaloppet, de klassieke negentig kilometer lange langlaufwedstrijd in Zweden. Vorige week maakten de zussen hun lang gekoesterde droom waar.

105 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-03-2017

Heren Timios ten onder na spannend duel tegen Gemini

Waddinxveen – De heren van Timios konden het Gemini Kangoeroes uit Voorschoten vrijdag bijzonder lastig maken, maar toch waren het de bezoekers die er in de Boskoopse sporthal de Plataan met de winst vandoor gingen. Met 1-3 verloor Timios van de nummer drie van de ranglijst. In de heenwedstrijd in Voorschoten hadden dezelfde cijfers al op het bord gestaan.

103 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-03-2017

ASW staat koppositie af aan VEP

Waddinxveen – Voor de vierde keer op rij speelde ASW zondag gelijk (2-2 tegen VEP uit Woerden). Daarmee heeft het de eerste plaats uit handen gegeven aan Bernardus. Die koppositie kan het weer heroveren als het zondag de uitwedstrijd van Bernardus wint. Interim-trainer Mo Darrazi heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg dat doet. Hij zag ASW de eerste helft tegen VEP 'de beste helft van het seizoen spelen'.

146 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin