donderdag, 27 april 2017

Nieuws uit de regio

26-04-2017

Vrouwen voor het eerst in de meerderheid bij ‘Lintjesregen’

Moerkapelle - Voor het eerst in de geschiedenis van de gemeente Zuidplas hebben meer vrouwen dan mannen een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Tijdens de ‘Lintjesregen’, woensdag in woonzorgcentrum Beth-San in Moerkapelle, werden vier vrouwen en drie mannen door burgemeester Gert-Jan Kats benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

88 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Johan Helmer: VVD bestaat uit 'klimaatontkenners'

Zuidplas – Een motie van de PvdA/GroenLinks om bij nieuwbouwprojecten meer nadruk te leggen op duurzaamheid heeft het in de gemeenteraadsvergadering van 18 april niet gehaald. "Totaal overbodig", vonden de tegenstanders van de motie, onder wie wethouder Rik van Woudenberg. "Dit is al onderdeel van ons beleid."

92 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Nieuwe plek Lidl

Nieuwerkerk aan den IJssel - Supermarktketen Lidl onderzoekt of het haalbaar is een discounter te openen op een andere locatie dan de J.A. Beyerinckstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat heeft het college de raad laten weten.

83 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

CDA grapt over sloop en nieuwbouw gemeentehuis

Zuidplas - Het CDA heeft tijdens de gemeenteraad van dinsdag 18 april op ludieke wijze aandacht gevraagd voor de zorgen die de partij heeft over de nieuwbouw van het gemeentehuis. Fractievoorzitter Marc Lansink gaf wethouder Daan de Haas een t-shirt, daarmee verwijzend naar de vertraging van de sloop van het gemeentehuis door de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen.

154 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Gemeenteraad ziet anoniem solliciteren niet zitten

Zuidplas - Het overgrote deel van de gemeenteraad ziet geen aanleiding om anoniem solliciteren in te voeren bij de gemeente Zuidplas. De PvdA/GroenLinks-fractie had daar in een motie om gevraagd.

80 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-04-2017

Giftige slang bijt

Moerkapelle - In de Jonkheer van der Welstraat in Moerkapelle is maandagavond 24 april rond 19.20 uur een persoon gewond geraakt door een slangenbeet. Een traumahelikopter landde om assistentie te verlenen.

85 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
25-04-2017

Pleisterplaats in gesprek over moskee langs A20

Moordrecht – Er komt mogelijk op De Pleisterplaats in Moordrecht een moskee naast McDonalds. Jan Maasdam, eigenaar van restaurant De Pleisterplaats heeft eerste verkennende, maar 'veelbelovende' gesprekken gevoerd met Marokkaanse organisaties.

125 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-04-2017

Engelachtige show

Nieuwerkerk aan den IJssel – De dansers van Fabia Dance Center verzorgden vrijdag 14 en zaterdag 15 april een wervelende show in de Goudse Schouwburg. 

60 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

Verdachten aangehouden in onderzoek naar drugshandel

Gouda - De politie heeft in een onderzoek naar handel in verdovende middelen woensdag 19 april acht verdachten aangehouden en doorzoekingen in 22 panden verricht. Al deze verdachten zitten in beperkingen, dat wil zeggen dat ze geen contact met de buitenwereld mogen hebben.

115 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

‘Kwaliteit meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling onvoldoende’

Zuidplas – De kwaliteit van het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling Veilig Thuis in de regio Hollands-Midden is onvoldoende. Na een melding duurt het te lang voordat een onderzoek wordt ingesteld. Dit zou voortaan binnen vijf dagen moeten gebeuren.

101 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-04-2017

Dialoogdiner met deals en 'dolci'

Moerkapelle - Aan de eettafel worden vaker goede gesprekken gevoerd. Daarom ditmaal geen inloopavond of spreekuur, maar een dialoogdiner. Het college ging dinsdag 11 april om tafel met tien bewoners en ondernemers in Moerkapelle. Aan de Italiaanse dis werden delicate zaken genuttigd en besproken. 

135 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Schipperen tussen behoeftes en belangen bij plan Leliestraat

Zevenhuizen - Aan de ene kant is er behoefte aan woningen, aan de andere kant willen sportclubs groeien. De weegschaal waar belangen op gewogen worden werd dinsdag 11 april gevuld in dorpshuis Swanla. Daar was een inloopavond over het plan voor de Leliestraat, dat realisatie van 56 appartementen mogelijk moet maken. 

143 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

'Zou een arcadehal geen goed idee zijn?'

Nieuwerkerk aan den IJssel - Na twee uur 'stevig' debatteren tussen de jongeren- en gemeenteraad trok burgemeester en gespreksleider Gert-Jan Kats zelf maar de conclusie: "Volgens mij is een traditie geboren."

74 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Geen flitspaal voor snelheid op Bredeweg

Moerkapelle - Het Openbaar Ministerie heeft de aanvraag van de gemeente Zuidplas voor een flitspaal op de Bredeweg afgewezen. Net als de politie vindt het OM nu nog te vroeg voor een camera.

103 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

'Onderzoek naar vleermuizen afwachten'

Nieuwerkerk aan den IJssel - Een ecoloog van een gespecialiseerd bedrijf gaat onderzoeken of vleermuizen het gemeentehuis daadwerkelijk als verblijfplaats gebruiken.

108 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

'Het wordt mooier dan het is'

Zevenhuizen – Over het nieuwe plan voor het centrum van Zevenhuizen mag inmiddels iedereen zijn mening geven; het ontwerpbestemmingsplan ligt sinds drie weken en nog tot 4 mei ter inzage bij de gemeente. Afgelopen maandag moest een 'persmomentje' op de markt duidelijk maken dat gemeente, projectontwikkelaar en Actiecomité Mooi Zevenhuizen het in ieder geval eens zijn.

146 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-04-2017

Tegenstanders groei vliegveld winnen duel tussen petities

Lansingerland - De Vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) heeft ruim 2.500 handtekeningen tegen uitbreiding van vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA) aangeboden aan Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland. Dat gebeurde in het gemeentehuis van Lansingerland, in aanwezigheid van wethouder Simon Fortuyn en zijn Rotterdamse collega Pex Langenberg. 

129 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-04-2017

Hiphop = literatuur

Mensen kennen mij langer dan vandaag. Hiphop en literatuur zijn twee van mijn grote liefdes. Het bericht over Nederhop en Mulisch dat vorige week de ronde deed werd mij van alle kanten toegestuurd. 'Nederhoppers creatiever met taal dan Mulisch', drukte de Volkskrant pontificaal op de voorpagina. 'Deze rappers kennen meer woorden dan Harry Mulisch', kopte NOS. 'Rapgroep Zo Moeilijk heeft groter vocabulaire dan Harry Mulisch', aldus NU.nl. 

418 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-04-2017

Dansschool nieuwe eigenaar van Ontmoetingscentrum

Nieuwerkerk aan den IJssel – Fabia Dance Center is de nieuwe eigenaar van het Ontmoetingscentrum aan de Bospolderstraat. 

179 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-04-2017

Kassa, vooral in Esse Zoom Laag

Zuidplas – De gemeente profiteert van de aantrekkende woningbouw. Uit het Meerjarenperspectief Grondbedrijf 2017 blijkt dat Zuidplas een 'plusje' van 1,6 miljoen euro scoort over de acht huidige grondexploitaties.

199 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-04-2017

IJsselaak niet welkom

Nieuwerkerk aan den IJssel – Als het aan stichting Leefgoed de Olifant – exploitant van de gelijknamige steenoven en rijksmonument aan de Nieuwerkerkse Groenendijk – ligt, komt er in de werkhaven van Ver Hitland een authentieke IJsselaak te liggen. De rederij hoopt dat de aak, die nu nog in Oudewater ligt, daardoor vaker kan gaan varen.

134 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Ruige dwergvleermuis zit sloop gemeentehuis in de weg

Nieuwerkerk aan den IJssel - De sloop van het gemeentehuis in Nieuwerkerk wordt met een half jaar uitgesteld. De reden is de mogelijke aanwezigheid van de ‘gewone’ en ‘ruige’ dwergvleermuis. De beestjes zouden zich verstoppen in kieren aan de achterkant van het gemeentehuis.

287 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Valse melding van steekpartij Moordrecht

Moordrecht - In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 april, rond 1.30 uur, kreeg de politie vanuit Moordrecht een melding van een steekpartij.

141 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Veiligheidscijfers Zuidplas weer 'zeer positief'

Zuidplas - Het is inbrekers in Zuidplas in de maanden december, januari en februari vaker gelukt om er met een buit vandoor te gaan, dan in eerdere perioden, toen het meestal bij pogingen tot inbraak bleef. Dat blijkt uit cijfers die politie en gemeente maandag 10 april bekend hebben gemaakt.

224 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Kennismaken met kinderen loont in leerlingenvervoer

Zuidplas/Waddinxveen – Het leerlingenvervoer, jeugdvervoer én vervoer naar dagbesteding worden gebundeld. Daarvoor is op 4 april een regionale aanbesteding uitgeschreven. Zuidplas en Waddinxveen gaan voor het vervoer meer samenwerken met Waddinxveen, Gouda, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk. 

179 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Windlust rouwt om Maarten Molenaar

Nieuwerkerk aan den IJssel – De molenaars van molen Windlust hebben uit eerbetoon voor de dinsdag overleden Maarten Molenaar woensdagmiddag 12 april met een kleine ceremonie de wieken in de rouwstand gezet.

462 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Jong en oud aan de paasbrunch

Moordrecht – Jong en oud genoten dinsdag 11 april van een paasbrunch in de Zespunt. De Zonnebloem had de maaltijd georganiseerd voor de ouderen in Moordrecht en werd daarbij geholpen door de leerlingen van groep 7 van de Meester Lallemanschool. Zij hadden de maaltijd 's ochtends klaargemaakt.

128 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-04-2017

Extra ogen van het waterschap oefenen droogte-inspecties

Nieuwerkerk aan den IJssel - Vrijwilligers van het dijkleger van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard oefenden zaterdag 8 april droogte-inspecties. Met dertig leden werd een gedeelte van de kade langs de ringvaart bij de Tweede Tochtweg in Nieuwerkerk aan een zorgvuldige inspectie onderworpen.

133 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-04-2017

Schot op scooter op Weidezoompad

Nieuwerkerk aan den IJssel - In een poging een einde te maken aan hun wildemansrit, heeft een politieagent zondag 9 april op het Weidezoompad in Nieuwerkerk aan den IJssel geschoten op de band van een scooter met daarop twee mannen.

122 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-04-2017

Komen en gaan

Tweede Kamerlid en oud-wethouder van Zuidplas Tamara van Ark deelt haar belevenissen als volksvertegenwoordiger in politiek Den Haag met de lezers van Hart van Holland.

106 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-04-2017

'Pietje Bell' wil niet terug in de raad

Nieuwerkerk aan den IJssel - Hij was de eerste SP-wethouder in Zuidplas. "Daar ben ik nog steeds trots op", zegt André Muller, die zes weken geleden opstapte als wethouder. "Ik had privé te veel zaken aan mijn hoofd. De balans tussen werk en privé was weg."

188 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-04-2017

Gesprek wethouder met gebruikers en buurt rond Sjaloomschool

Moordrecht - Er komt een gesprek met de buurt rondom en nieuwe gebruikers van de voormalige Sjaloomschool in Moordrecht. Dat gaf wethouder Rik van Woudenberg dinsdag 4 april aan tijdens de informatiebijeenkomst over het Meerjarenperspectief Grondbedrijf 2017.

167 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-04-2017

Kleurrijk rondje Zevenhuizerplas

Nesselande - Het kwik tikte de twintig graden aan toen vrijdagmiddag honderden scholieren van Thorbecke in Nieuwerkerk aan den IJssel zich op de boulevard van Nesselande klaarmaakten voor de start van een sponsorloop voor het Leontienhuis in Zevenhuizen.

60 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-04-2017

Vroege zomer met bloeiende lavendel

Zevenhuizen - Normaal staat de eerste boerenlavendel pas eind mei in bloei, maar als gevolg van de warme maand maart is het in Zevenhuizen nu al zover.

52 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-04-2017

Politieke vragen over Geertruidahoeve

Zuidplas - De fractie van D66 heeft burgemeester en wethouders van Zuidplas gevraagd welke maatregelen zij kunnen en zullen treffen om het rijksmonument Geertruidahoeve aan de Nieuwerkerkse Eerste Tochtweg te behouden.

105 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Gemeenten verder met Promen

Zuidplas/Waddinxveen - De colleges van Zuidplas en Waddinxveen willen samen met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gouda, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard verder met de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening bij Promen. 

234 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

'Van stijlvol naar stijlloos'

Zevenhuizen – Ook in Zevenhuizen houdt Donald Trump de gemoederen bezig, zo bleek vrijdag tijdens de lezing van voormalig Amerika-correspondent van de NOS, Charles Groenhuijsen in Swanla. "Zo lang Trump president is ga ik niet naar Amerika", was een veelgehoorde opmerking.

144 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Huizenkopers in Koningskwartier leggen zelf fundament onder nieuwe toekomst

Zevenhuizen - De kopers van bouwnummer 14 in deelplan 2B van het Koningskwartier in Zevenhuizen hebben maandag 3 april samen met wethouder Jan Hordijk geholpen bij het plaatsen van een vloerdeel voor hun toekomstige woning.

136 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Verdachte aangehouden na bedrijfsinbraak

Nieuwekerk aan den IJssel - Agenten kregen donderdag 6 april omstreeks 04.50 uur de melding dat er mogelijk werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Kerklaan. Getuigen hadden glasgerinkel gehoord.

120 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Tuinders laten nieuwste snufjes zien bij Kom in de Kas

Moerkapelle - Glastuinders in Moerkapelle hebben zaterdag de kasdeuren open gezet om belangstellenden kennis te laten maken met hun kwekerij. Dit weekend stroomde het vol met mensen aan de Van Hasseltweg vanwege Kom in de Kas.

302 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-04-2017

Nieuwerkerkse scouts naar landelijke wedstrijden

Nieuwerkerk aan den IJssel - De scouts van Scouting Nieuwerkerk (11-14 jaar) hebben afgelopen weekend de vierde en zesde plek bemachtigd bij de regionale scoutingwedstrijden van de regio Rond de Rotte. De ploeg die vierde werd, mag naar de landelijke wedstrijden in juni in Baarn. 

42 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Gemeenteraad Zuidplas voorlopig zonder PVV

Zuidplas - Het ziet er niet naar uit dat er bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 in Zuidplas op de PVV gestemd kan worden. Vorige week maakte de partij rond Geert Wilders bekend om in ongeveer zestig gemeenten in Nederland een gooi naar raadszetels wil doen. Bij de voorlopige lijst van gemeenten, die de PVV naar buiten heeft gebracht, ontbreekt Zuidplas.

160 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Snelste eenheid blust de brand

Zuidplas/regio - De snelste brandweereenheid rukt voortaan voor een incident uit, ook al is dat op het grondgebied van een andere regio. Veiligheidsregio Hollands Midden werkt de komende maanden aan afspraken waarin dit wordt geregeld. Na overeenkomsten met de Veiligheidsregio's Amsterdam Amstelland en Kennemerland volgen nog convenanten met Utrecht, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond.

238 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Speeddaten ter kennismaking met Welzijn Zuidplas

Zuidplas – Om zichzelf bij raadsleden over het voetlicht te brengen, hield Welzijn Zuidplas een speeddate in jongerencentrum 't Blok. Aan negen tafels werd steeds zes minuten gedate.

52 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-04-2017

Vader en zoon Jager pakken clubtitel Love'70

Moerkapelle - Tennisvereniging Love'70 werkte de clubkampioenschappen dubbel af. Zaterdag 1 april werden de finales geespeeld. 

55 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-04-2017

KloofKloof

Op de dag van de verkiezingen was ik net verhuisd naar een studentenhuis in een rustige wijk in Utrecht. Mijn nieuwe huis staat, net als mijn ouderlijk huis, tegenover een basisschool. Je kunt de jongen wel uit Zevenhuizen halen, maar Zevenhuizen niet uit de jongen.

460 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-04-2017

In estafette de Mont Ventoux op voor het goede doel

Zevenhuizen – "Voorheen dacht ik soms ook bij sponsorlopen: daar heb je er weer een. Maar het wordt een heel ander verhaal als je zo betrokken bent bij het goede doel waarvoor geld wordt opgehaald." Marjan Sijbrandij weet sinds een jaar dat ze de ziekte Multiple Sclerose (MS) heeft. Bij de pakken neerzitten is niets voor haar. Dóórpakken, dat past haar beter. Bijvoorbeeld met de beklimming van de Mont Ventoux op 5 juni. "Omdat het kan, nu nog wel."

160 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-03-2017

'Handmatig tellen is middeleeuws'

Zuidplas - Burgemeester Gert-Jan Kats is tevreden over het verloop van en de opkomst tijdens de verkiezingsdag. Dat heeft hij dinsdag 28 maart gezegd op een bijeenkomst voor de pers. Hij is minder te spreken over het handmatig tellen van de stemmen.

119 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-03-2017

Wethouder Jan Hordijk aan tafel bij Comité Ontsluiting Moerkapelle

Moerkapelle – Wethouder Jan Hordijk wil vaart zetten achter het onderzoek naar de varianten voor de ontsluiting van Moerkapelle. Dat zei hij tijdens een bijeenkomst maandag met Comité Ontsluiting Moerkapelle. "Uiterlijk in juli wil ik een afgerond rapport op mijn bureau hebben. Ik hecht waarde aan snelheid."

186 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-03-2017

Leerlingen Gideonschool planten sierkersen in de Kruidenbuurt

Nieuwerkerk aan den IJssel - De Nationale Boomfeestdag op woensdag 22 maart heeft de Nieuwerkerkse Kruidenbuurt ruim twintig nieuwe jonge boompjes opgeleverd. Samen met wethouder Daan de Haas plantten leerlingen van groep 7 van de Gideonschool 21 Japanse sierkersen. Ook in Moerkapelle en Moordrecht plantten basisschoolleerlingen bomen.

66 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin