dinsdag, 17 oktober 2017

Nieuws uit de regio

14-10-2017

Breakdance en house van Fabia op taptoe

Rotterdam/Nieuwerkerk aan den IJssel – Het werd een onvergetelijke ervaring voor 24 dansers van Fabia Dance Center. 

110 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-10-2017

'Het Nijverheidscentrum ziet er niet uit'

Zevenhuizen – Industrieterrein Nijverheidscentrum in Zevenhuizen mag als toekomstig geografisch centrum van het dorp niet verder achteruitgaan, vindt de fractie van VVD in de gemeenteraad van Zuidplas.

60 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-10-2017

Vragen aan college over waterbus IJssel

Zuidplas - Hoe staat het met de plannen voor een waterbus tussen Gouda en Rotterdam en op welke manier liggen er kansen voor Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel? Die vragen wil de fractie van ChristenUnie/SGP graag beantwoord zien door burgemeester en wethouders.

45 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-10-2017

'Nu kunnen we samen een repertoiretje gaan opbouwen'

Zuidplas - Nee heb je, ja kun je krijgen, dacht Nel van Walsum (74) toen ze bij de kapper in Moordrecht een formuliertje zag liggen waarop ze een wens kon invullen. "Ik wilde een maatje om quatre-mains mee te spelen; daar ben ik gewoon gek op." Met Jeroen Zandbergen (26) kroop ze vrijdag 6 oktober achter de piano in woonzorgcentrum Vivere.

105 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-10-2017

Vragen van D66 over niet-Nederlanderschap Molukkers

Zuidplas - In Zuidplas zijn er mogelijk Molukkers die ten onrechte menen dat zij de Nederlandse nationaliteit hebben. De fractie van D66 in de gemeenteraad van Zuidplas heeft er vragen over gesteld aan burgemeester en wethouders.

41 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-10-2017

Molenroeden op weg naar huis

Leut/Moerkapelle - De definitieve terugkeer duurt nog even, maar sinds 6 oktober is Zuidplas een stukje cultureel erfgoed rijker. Die dag vond in het Vlaamse Leut de symbolische overdracht plaats van twee eeuwenoude Moerkapelse molenroeden. "Dit is het verhaal van de verloren gewaande trouwring", menen de zuiderburen. "Werkelijk prachtig!"

84 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-10-2017

Vrijwilligersdag valt samen met jubileum

Zuidplas – De vrijwilligersdag van Welzijn Zuidplas viel zaterdag samen met de viering van het veertigjarig bestaan van Stichting Samen Zuidplas.

50 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-10-2017

Vertelverlangen

Zit er nou zoveel poëzie in de polder of zie ik ze vliegen? Allebei, waarschijnlijk. Ik kan het in elk geval niet helpen aan Zuidplas te denken als ik gedichten lees. Zodra ik daar een klinkende column uit sla, sluipt er weleens een foutje in. Adri den Boer liet dat, subtiel en indirect, merken in zijn Oud+Heden van 13 september jongstleden. 

198 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-10-2017

Plannen voor hospice Elim aan de dorpsrand van Moerkapelle

Moerkapelle - Aan de rand van Moerkapelle, op de hoek Middelweg/Julianastraat, opent begin 2019 een voor het dorp uniek huis de deuren: hospice Elim, waar mensen omringd met persoonlijke zorg hun laatste levensweken of -maanden kunnen doorbrengen. Woensdag 11 oktober is er een informatieavond.

122 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-10-2017

Weg met armoede en schaamte

Moordrecht – Hoe bestrijd je op een zo effectief mogelijke manier de armoede en schuldenproblematiek in Zuidplas? Die vraag stond vorige week dinsdag centraal tijdens een bijeenkomst over armoede en schulden in het Turfhuis in Moordrecht. "Vaak ligt onder het financieel probleem een ander probleem."

98 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-10-2017

Laatste programmabegroting huidig college 'terughoudend'

Zuidplas - "We gaan honderd miljoen euro omzetten volgend jaar", besloot burgemeester Gert-Jan Kats vrijdag de bijeenkomst waarin voor de laatste keer deze collegeperiode de programmabegroting voor de volgende vier jaar werd gepresenteerd. De woonlasten voor inwoners stijgen niet.

80 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-10-2017

Koers is stabiel, wel zijn er uitdagingen

Zuidplas - Onmiddelijke bezuinigingen zijn niet nodig om het jaarlijkse gat van twee miljoen euro in de begroting van Zuidplas op te vangen, verzekerde wethouder financiën Jan Hordijk vrijdag bij de presentatie van de najaarsnota en de programmabegroting tot 2021.

57 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-10-2017

Eerste kerstmanpak voor Kamerlid Tamara van Ark

Zuidplas – Bij Rotaryclub Zuidplas vond de aftrap voor de tweede editie van de Santarun plaats, die dit jaar wordt gehouden op zaterdag 16 december. 

64 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-10-2017

Hennepkwekerij ontmanteld

Moordrecht - In een woning aan de Dr. A. Kuyperstraat in Moordrecht heeft de politie maandag 2 oktober een hennepkwekerij met 312 planten ontmanteld. 

79 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-10-2017

Kindergemeenteraad aan de slag

Zuidplas – De nieuwe kindergemeenteraad van Zuidplas had vorige week woensdag bij de eerste bijeenkomst meteen een compliment te pakken. Burgemeester Gert-Jan Kats vond het vergadertempo een voorbeeld. "Daar kan de echte raad nog wat van leren", liet hij weten.

142 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-10-2017

Vermiste Nieuwerkerker in België aangetroffen

Nieuwerkerk aan den IJssel – De 36-jarige Nieuwerkerker die sinds 23 september werd vermist, is in de nacht van 3 op 4 oktober in goede gezondheid aangetroffen in België.

171 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-10-2017

Een jurk als statement

Tweede Kamerlid en oud-wethouder van Zuidplas Tamara van Ark deelt haar belevenissen als volksvertegenwoordiger in politiek Den Haag met de lezers van Hart van Holland.

99 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-09-2017

Leerlingen Montessorischool bij tv-opnamen Classic Express

Nieuwerkerk aan den IJssel - Voor de leerlingen van de Nieuwerkerkse Montessorischool stond vrijdagochtend een dubbel bijzondere ervaring op het lesrooster: ze mochten plaatsnemen in een rijdende concertzaal én waren getuige en onderdeel van een reportage door het NOS-journaal, die vrijdagavond om 20.00 uur wordt uitgezonden. 

172 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-09-2017

Wipkip eruit, nieuw toestel erin

Nieuwerkerk aan den IJssel – Zuidplas vierde zaterdag Burendag. In alle dorpskernen werden activiteiten georganiseerd, van slopen tot socialiseren.

92 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-09-2017

Rotterdams bedrijf bouwt gemeentehuis

Zuidplas - De aanbesteding van de bouw van het nieuwe gemeentehuis van Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft één inschrijving opgeleverd die voldeed aan de vereisten. Het Rotterdamse bedrijf Heembouw BV krijgt de opdracht om komende lente het energieneutrale gebouw binnen de budgetten op te leveren.

123 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-09-2017

Goede prestaties brandweer Zevenhuizen en Nieuwerkerk

Zuidplas – De teams van brandweer Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel namen 23 september in Reeuwijk deel aan de regionale brandweervaardigheidstoetsen.

83 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-09-2017

Koor Loch Ness & Friends naar zustergemeente Bückeburg

Zuidplas - Nadat kamerkoor Carajillo sinds 2011 vijfmaal in Bückeburg had opgetreden tijdens de 'Lange Nacht der Kultur', reisde zangcoach Jos Vlietstra uit Nieuwerkerk aan den IJssel afgelopen vrijdag af naar de Duitse zustergemeente met gemengd koor Loch Ness & Friends.

57 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-09-2017

'Betere lucht is gewoon mazzel'

Zuidplas - "Het duurzaamheidsbeleid van het college is volledig mislukt." Met die niet mis te verstane woorden maakte PvdA/GroenLinks-raadslid Pieter Beeldman dinsdag 19 september duidelijk wat zijn fractie vindt van de duurzaamheidsontwikkelingen in Zuidplas.

156 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-09-2017

Renovatie tennispark TCN afgerond met speeltuin

Nieuwerkerk aan den IJssel – Op het tennispark van TC Nieuwerkerk werd afgelopen zaterdag de nieuwe speeltuin geopend. 

78 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-09-2017

Leerlingen kleuren vredesduiven tegen pesten

Nieuwerkerk aan den IJssel - Openbare basisschool Prins Willem Alexander deed van 18 tot en met 22 september mee aan de Week tegen Pesten. 

46 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-09-2017

Aldi zoekt naar meer locaties in Zuidplas

Zuidplas - Aldi is hard op zoek naar nieuwe locaties in de gemeente Zuidplas. De supermarktketen ziet kansen omdat die verwacht dat Zuidplas de komende jaren gaat groeien.

200 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-09-2017

'Komst Lidl kost MCD de kop'

Nieuwerkerk aan den IJssel – De winkeliers van winkelcentrum Dorrestein verwachten geen versterkende werking van een eventuele tweede supermarkt in het winkelgebied. Dat zei Lex van Nes, voorzitter van de winkeliersvereniging, vorige week woensdag tegen de raad.

149 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-09-2017

Bouw appartementen Middelweg vertraagd0

Den Haag/Moordrecht – De bouw van 34 appartementen op de plek van de voormalige Meester Lallemanschool aan de Middelweg kan voorlopig niet beginnen. De Raad van State (RvS) schorste woensdag 20 september het bestemmingsplan voor dit project op verzoek van omwonenden.

157 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-09-2017

Vijf boeven ingerekend

Zevenhuizen - Buurtpreventieteam Zevenhuizen kijkt tevreden terug op het interactieve spel Boef in de wijk dat vorige week woensdag in samenwerking met de politie Waddinxveen-Zuidplas en de gemeente in Zevenhuizen werd gespeeld. 

186 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-09-2017

Raad wil ruimte voor winkels

Zuidplas – De gemeenteraad vindt dat de detailhandelsnota van het college te weinig ruimte biedt voor bedrijven die zich buiten de bestaande winkelgebieden willen vestigen. "We missen maatwerk."

119 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-09-2017

Motorrijder overleden na val op afrit A20

Nieuwerkerk aan den IJssel - Een 38-jarige motorrijder uit Dordrecht is zondagmiddag 24 september overleden na een ongeval op de A20 bij Nieuwerkerk. De afrit is ruim anderhalf uur afgesloten geweest.

85 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-09-2017

Onleesbaar

'Wat moeten we toch met jou?' Het is een verzuchting die ik, door de jaren heen, uit meerdere monden heb gehoord. Die van (tennis)leraren, rijinstructeurs en mijn ouders. Als min-twintiger grijns je als die vraag hardop wordt gesteld: je werkt op iemands zenuwen! Een puber wil niets liever. 

239 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-09-2017

Jeannette Baljeu benoemd tot gedeputeerde

Regio - Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben Jeannette Baljeu (50) woensdag 13 september benoemd tot gedeputeerde. Baljeu wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën, organisatie, bestuur & transparante overheid en Europa & internationaal beleid. Ze volgt Rogier van der Sande op die benoemd is tot dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland.

252 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-09-2017

High tea voor vrijwilligers

Nieuwerkerk aan den IJssel – Het onstuimige weer weerhield ruim honderd vrijwilligers er vorige week niet van om aan te schuiven aan de high tea die hen werd aangeboden door het Vrijwilligers Informatie Punt.

72 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-09-2017

Losse arabieren, radslagen en flik-flaks in Reigerhof

Nieuwerkerk aan den IJssel - Wie op zaterdagmiddag 16 september boodschappen deed in winkelcentrum Reigerhof werd verrast door een demonstratie van de turnselectie van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging. Op een hemelsblauwe tumblingbaan maakten de turnsters salto's, flik-flaks, arabieren, en schroeven in allerlei combinaties op opzwepende muziek.

56 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-09-2017

Klimspeeltuin knallend geopend

Nieuwerkerk aan den IJssel - Onder het kletterend geluid van de aanhoudende regen op paraplu's en op het dak van een kleine partytent, opende wethouder Rik van Woudenberg zaterdagochtend de klimspeeltuin in Park Hitland en daarmee ook de open dag van het park. De aanwezige kinderen lieten op aanwijzing van de wethouder een aantal ballonnen klappen. De knallen overstemden het geluid van de regen en zorgden daarmee voor een vrolijke opening.

198 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-09-2017

Monumentenstatus niet de oplossing voor redden Snelle Sluis

Zuidplas  - De sloop van de Snelle Sluis in Moordrecht lijkt onafwendbaar geworden nu de gemeenteraad heeft besloten de oude sluis niet tot een gemeentelijk monument te verklaren. “Er is geen perspectief voor een oplossing.”

159 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-09-2017

Eerste prijs voor plan leuker museumbezoek slechtzienden

Regio - De Zevenhuizense Evaliene de Haan en Schipluidense Elvera van Leeuwen zijn vorige week in de finale van de RAAK Stimuleringsprijs als eerste geëindigd met hun plan om musea toegankelijker te maken voor mensen met een visuele beperking. 

181 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-09-2017

Polderbad en Welzijn Zuidplas betalen terug

Zuidplas - Het college heeft voor 18 organisaties de subsidies 2016 definitief vastgesteld en kan een gedeeltelijke terugbetaling van het eerder verstrekte geld tegemoetzien. 

62 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-09-2017

Feestelijke boekrelease en masterclasses over dramales

Zevenhuizen - De Nieuwerkerkse dramadocent Esther Erdtsieck-Blaaser heeft 13 september in Dorpshuis Swanla haar boek 'Jij kan het ook!' gepresenteerd, een inspiratieboek voor dramalessen met kinderen. 

48 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
20-09-2017

Stones hits uit volle borst meegezongen

Zevenhuizen – Fans van de Rolling Stones zongen afgelopen zaterdagavond in theater Swanla uit volle borst mee met tal van hits die de revue passeerden tijdens het optreden van de Stolling Rones, de tot beste Rolling Stones Tributeband verkozen band van dit moment.

46 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-09-2017

Nick Rockx stopt als raadslid

Zuidplas - VVD-raadslid Nick Rockx stopt na deze periode met het raadswerk, zo heeft zijn partij in een persbericht laten weten. Rockx kan het raadslidmaatschap niet meer combineren met zijn fulltime baan, hobby's en gezin. 

47 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-09-2017

Koninklijke onderscheiding voor man met 'uitschuifarmen'

Nieuwerkerk aan den IJssel - Wim Schuurs is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding tijdens de viering van het 60-jarig jubileum van tafeltennisclub NTTC in café Rustwat aan de Kortenoord.

133 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-09-2017

Roerige zomer

Tweede Kamerlid en oud-wethouder van Zuidplas Tamara van Ark deelt haar belevenissen als volksvertegenwoordiger in politiek Den Haag met de lezers van Hart van Holland.

154 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-09-2017

'Bij een raar onderbuikgevoel is er vaak echt iets aan de hand'

Zevenhuizen - Bij de politie werd het spel ooit geïntroduceerd om het imago op te poetsen, in Zevenhuizen wordt 20 september voor het eerst een 'buurtpreventieversie' van Boef in de wijk gespeeld. "Het doel is om mensen te leren wat verdacht gedrag is", vertelt coördinator Danny Vis van Buurtpreventie Zevenhuizen, die het initiatief nam.

636 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-09-2017

Nat pak in een Porsche

Moordrecht – Voor kinderen met een beperking is het niet altijd vanzelfsprekend dat ze de weg op kunnen. Daarom mochten ze zaterdagmiddag 9 september brandweerauto's, ambulances en allerlei dure auto's van binnen bekijken en er een ritje mee maken over industrieterrein Gouwe Park.

132 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-09-2017

Drie nominaties voor Cultuurprijs

Zuidplas - Fabia Dance Center, beeldend kunstenaar Birgitta Sundström Jansdotter en de stichting Steps on Stage zijn de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Zuidplas. De prijs wordt woensdag 8 november aan de winnaar uitgereikt door wethouder Rik van Woudenberg.

221 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-09-2017

Jubileumboekje Oudheidkamer

Nieuwerkerk aan den IJssel – De Oudheidkamer aan de 's-Gravenweg bestaat 25 jaar. Daarom heeft de Historische Vereniging Nieuwerkerk (HVN) een boekje uitgebracht waarin de 25 topstukken van het museum staan beschreven. Wethouder Daan de Haas ontving zaterdag op Open Monumentendag het eerste exemplaar.

88 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-09-2017

Achtste Zuidplas Rally levert Beth San wondertafel op

Zevenhuizen – Bijna vijfenzeventig equipes meldden zich zaterdag 9 september aan de start voor de achtste editie van de Haij & van der Wende Lions Zuidplas Rally. Met de opbrengst van deze rally maakt Lions Club Zevenhuizen de aanschaf van een wondertafel mogelijk voor zorgcentrum Beth San in Moerkapelle.

63 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-09-2017

Acrobatische gymtoeren zetten winkel op z'n kop

Nieuwerkerk aan den IJssel - "Wil jij een vliegtuig zijn?", vraagt trainer Marianne Dhondt van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) zaterdagmiddag aan wie het maar horen wil. In het middenpad van de supermarkt in winkelcentrum Reigerhof zetten haar pupillen intussen hun beste acrogym-beentje voor. 

61 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin