donderdag, 29 juni 2017

Nieuws uit de regio

28-06-2017

Bestuursleden en nieuwsredacteuren weg bij Omroep Zuidplas

Zuidplas - Twee bestuursleden en prominente nieuwsredacteuren zijn afgelopen weekeinde opgestapt bij Omroep Zuidplas. Ze liggen al een tijdje overhoop met voorzitter Herman van Niedek.

111 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-06-2017

Afsluiting van Bredeweg/Middelweg moet 'rijpen'

Zuidplas – Wethouder Jan Hordijk van verkeer is in gesprek met alle belanghebbenden en omwonenden om te kijken welke maatregelen het beste passen voor de Bredeweg en Middelweg. Hij voelt er niets voor om halsoverkop de ene voor de andere noodmaatregel in te wisselen. "Eerst moet een goede evaluatie plaatsvinden."

58 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-06-2017

Geen lessen tijdens stakingsuur

Zevenhuizen - Op de meeste basisscholen in Nederland werd gisteren het eerste uur gestaakt. Ook op De Eendragt in Zevenhuizen was het om 8.30 uur vreemd stil. "Normaliter is het een drukte van belang", zegt intern begeleider Corry van Putten, die directietaken waarneemt.

77 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-06-2017

'Dikke voldoende' voor nieuw wooncomplex Middelweg

Moordrecht – Er komt definitief een wooncomplex van negentien appartementen voor jongeren met een beperking aan de Middelweg in Moordrecht. De gemeenteraad gaf het plan dinsdag 20 juni een 'dikke voldoende'.

68 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-06-2017

Raad akkoord met plan centrum Zevenhuizen

Zuidplas – De gemeenteraad is dinsdag 20 juni unaniem akkoord gegaan met het centrumplan voor Zevenhuizen. Coalitie- en oppositiepartijen, allemaal toonden zij zich verheugd over de totstandkoming van het plan. "Dit is een schoolvoorbeeld van een goed participatietraject."

64 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
25-06-2017

Beestenboel

Een breed schoolgebouw in het groen. De artiestenimpressie ziet er in elk geval mooi uit. Twee Waddinxveense basisscholen, De Regenboog en de Koning Willem-Alexanderschool, strijken binnenkort neer op het WSE-terrein. Volgens het krantenbericht komt er een 'zoem- en zoefzone' bij. Ik denk dat dat zoen- en zoefzone moet zijn, als nieuwe naam voor kiss & ride. 

353 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-06-2017

'Dop en tjop': gezellig samen braaien

Nieuwerkerk aan den IJssel – Als het even kan staat Jaco du Toit in de tuin achter zijn 'braai', een grote barbecue met metershoge schoorsteen uit zijn geboorteland Zuid-Afrika. Maar noem het geen barbecueën wat hij doet. En verwacht zeker geen hamburgers.

152 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-06-2017

Angela van der Stokke in het Koningskwartier

Zevenhuizen - De eerste bewoners van de Hofdamestuin in het Koningskwartier in Zevenhuizen kregen deze maand de sleutel van hun nieuwe (huur)woning. "We staan te trappelen om Zevenhuizen en dit gebied te leren kennen."

119 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-06-2017

Fietsen en wandelen voor 'virtual reality tour' molen

Zevenhuizen – Wethouder Rik van Woudenberg heeft zaterdagmorgen bij café De Roerdomp het startsein gegeven voor de fiets- en wandeltocht van Zuidplas in Beweging.

77 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
23-06-2017

Jury looft leerlingen Eendragt

Zevenhuizen – De leerlingen van Unit 3 van basisschool De Eendragt deden in schouwburg Kunstmin in Dordrecht auditie voor de muziekwedstrijd 'Meer muziek in de klas'.

92 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-06-2017

Viswijvenkoor Sootjevisch heeft sceptici de mond gesnoerd

Zevenhuizen - Vrolijke en treurige liedjes. Op de zevende editie van het shantyfestival Zingen aan de Rotte waren ze allemaal te horen. Voor het jubilerende Viswijvenkoor Sootjevisch was het een thuiswedstrijd.

154 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-06-2017

Avondwandelingen in fraai Koornmolengat

Zevenhuizen – Natuur- en vogelwacht Rotta organiseert ook deze zomer een aantal avondwandelingen in het Koornmolengat. De eerste wandeling is op vrijdag 30 juni.

114 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-06-2017

Gouda en Moordrecht ontmoeten elkaar in 't groen

oordrecht - Nog voor de oplevering van 4000 nieuwbouwwoningen in Westergouwe, is het bijbehorende uitwaaigebied al een feit.

141 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
22-06-2017

Veel vocaal talent op korenavond in Swanla

Zevenhuizen - Dat Zuidplas en omliggende gemeenten over veel vocaal talent beschikken werd zaterdagavond 17 juni duidelijk tijdens de korenavond in theater Swanla, waar vier koren een gevarieerde avond verzorgden.

36 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-06-2017

Moordrecht sluit de rij

Moordrecht - Eén op de tien Moordrechtenaren stond vorige week dinsdag aan de start van de avondvierdaagse, zo heeft de organisatie becijferd. Op de eerste dag werden 863 wandelaars geteld.

60 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-06-2017

Tuineigenaren winnen groen bij gemeentelijke prijsvraag

Zuidplas - Vier privétuinen in Zuidplas zijn en worden de komende tijd aangepakt op kosten van de gemeente. De tuineigenaren deden onlangs mee aan de prijsvraag 'Zuidplas groen, tegels wegdoen'.

118 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-06-2017

Weer vrachtwagenchauffeur in de fout op de Bredeweg

Zevenhuizen - Op de Bredeweg heeft een vrachtwagenchauffeur zich vrijdag 16 juni rond 00.55 uur vastgereden in de in maart geopende tunnel onder het spoor. 

89 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-06-2017

Avondvierdaagse

Tweede Kamerlid en oud-wethouder van Zuidplas Tamara van Ark deelt haar belevenissen als volksvertegenwoordiger in politiek Den Haag met de lezers van Hart van Holland.

152 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-06-2017

'Je nuttig maken, is heel waardevol'

Nieuwerkerk aan den IJssel - Beiden hebben ze in hun leven te maken gehad met een dip. En beiden knappen ze op van het contact dat daaruit voortkwam.

153 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-06-2017

Per fiets of te voet de Mont Ventoux beklimmen tegen MS

Zevenhuizen – Een aantal inwoners van Zevenhuizen nam tijdens het pinksterweekend deel aan de beklimming van de Mont Ventoux. Fietsers en lopers beklommen de 1.909 meter hoge Franse berg met als doel een grote persoonlijke prestatie neer te zetten, de bekendheid over Multiple Sclerose (MS) te vergroten en geld in te zamelen om nog meer onderzoek naar MS mogelijk te maken.

139 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-06-2017

Danique maakt meters voor 'van type één naar type géén'

Nesselande - De 10-jarige Danique Groenendijk zet met haar deelname zaterdag 17 juni aan de JDRF-walk letterlijk een stap vooruit op weg naar genezing van diabetes type 1. De organisatie van de loop zet zich in voor een wereld zonder dit type suikerziekte.

46 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-06-2017

Provincie zet in op meer beschikbare woningen

Regio - De provincie Zuid-Holland gaat steviger sturen op de beschikbaarheid van een passende woning voor iedereen. Daarover zijn gedeputeerde Adri Bom-Lemstra en Provinciale Staten het vorige week eens geworden tijdens de behandeling van de brief van Gedeputeerde Staten over provinciaal beleid en aanpak regionale woonvisies.

113 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-06-2017

Vier juffen zeggen de Elimschool gedag

Nieuwerkerk aan den IJssel - De Nieuwerkerkse Elimschool moet het binnenkort zonder vier doorgewinterde leerkrachten doen. Ze kijken terug op een loopbaan waarin de afgelopen decennia veel veranderde. "De jongere generatie pakt dingen waarschijnlijk makkelijker en sneller op dan wij, maar ik denk niet dat ze 't tot hun zevenenzestigste gaan volhouden."

167 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-06-2017

Live video vanuit ambulance

Regio - De regionale ambulancevoorziening Hollands Midden is de eerste ambulancedienst in Europa die in 35 ambulances een nieuw systeem installeert voor het versturen van live video- en echografische beelden van een patiënt naar medisch specialisten en huisartsen. 

154 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-06-2017

Sponsors VV Moerkapelle bij Waddinxveense 'grasdokter'

Waddinxveen – Hij werd 46 jaar geleden kampioen met de C1 van Moerkapelle, tegenwoordig staat Nico van Vuuren bekend als de 'grasdokter' van de wereld. Voetbalvereniging Moerkapelle bracht met de sponsors van de club een bezoek aan het bedrijf van de Waddinxveense rozenkweker.

57 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-06-2017

Ondernemers willen keerlussen bij tunnel

Moordrecht - Ondernemers en brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland hebben wethouder Jan Hordijk maandag een brief aangeboden naar aanleiding van de afsluiting van de Bredeweg/Middelweg. Ze willen dat de weg weer open gaat en pleiten voor keerlussen aan weerszijden van de tunnel in de Bredeweg.

199 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-06-2017

Graskamp mag bloeien

Zevenhuizen – Bewoners van de Graskamp in Zevenhuizen mogen meedenken en -praten over de inrichting van de buitenruimte in de buurt. Vorige week was de eerste sessie, met een gruwel- en jubelmuur.

234 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-06-2017

Moeder Kersseboom eindelijk voor even trucker

Nieuwerkerk aan den IJssel - Al zo lang was een grote wens van mevrouw Kersseboom om te ervaren wat het is trucker te zijn. 

49 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-06-2017

Nieuwerkerkers aan de wandel

Nieuwerkerk aan den IJssel - Het startsein voor de Nieuwerkerkse avondvierdaagse klonk maandagavond bij de organiserende Voetbal Vereniging Nieuwerkerk, waar om zes uur eerst de wandelaars van de tien kilometer van start gingen. Een half uur later begonnen degenen die vijf kilometer lopen, sommigen rennend.

54 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-06-2017

Schoolvoetbal

Het is altijd mot tussen scholen. Dan bedoel ik niet mot over de meest lovende woorden in de Elseviergids. Nee, ik bedoel mot als in wij-tegen-hunnie. 't Reigerbos tegen de Eendragt was het in mijn tijd en waarschijnlijk is dat van alle tijden. 'Beter een goede buur dan een verre vriend.' Dacht het niet! Vooral niet tijdens het schoolvoetbaltoernooi. 

802 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-06-2017

'Het bleken aardige jongens te zijn'

Zevenhuizen - Lenie Klop (59) kwam ruim zestien jaar geleden vanuit Amsterdam naar Zevenhuizen. Een ziekte en de gevolgen van een herseninfarct maken dat ze een aantal dingen niet meer zelf kan. Twee dorpsgenoten helpen haar uit de brand.

178 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-06-2017

Transportbranche niet blij met wegafsluiting

Zuidplas – In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 juni is de Middelweg in Moordrecht voor onbepaalde tijd afgesloten voor verkeer dat vanaf de Moordrechtboog (N457) de Middelweg op wil rijden. Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) is onaangenaam verrast en kondigde begin deze week aan juridische stappen tegen de gemeente te onderzoeken.

164 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-06-2017

Idylle aan Wilgenlaan

Zevenhuizen - Als het aan Zevenhuizenaar John van Eijk ligt, verdwijnen de dichte bosschages langs de Wilgenlaan en komt er een bloemrijke border voor terug. Zijn wens van een 'vlinder-idylle' zal door de groenaannemer worden gerealiseerd.

182 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-06-2017

Gesprek met buren caravanstalling

Zevenhuizen - De gemeente gaat op verzoek van de raad praten met omwonenden van een nieuw te bouwen caravanloods aan de Eendrachtsweg in Zevenhuizen. "We hebben de impact van het plan onderschat", zei wethouder Jan Hordijk dinsdag 30 mei in de raadsvergadering.

65 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-06-2017

Clubs niet blij met woontorens

Zevenhuizen - Voetbalvereniging Groeneweg en Tennisclub Zevenhuizen vrezen in de toekomst ruimtegebrek te krijgen als er twee appartementengebouwen aan de Leliestraat komen. Het college wil aangrenzend aan sportpark 't Verlaat twee woontorens neerzetten.

128 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-06-2017

Geld voor veerpont Moordrecht-Gouderak

Moordrecht – Het voortbestaan van de veerdienst tussen Moordrecht en Gouderak is voorlopig zeker tot 2022, tenminste als het gebruik niet verder afneemt. De raad besloot dinsdag 30 mei 'het pontje' de helpende hand toe te steken met een jaarlijkse bijdrage, maximaal 55.000 euro, in het exploitatietekort. Dit jaar vult Zuidplas het tekort aan met 47.500 euro.

43 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-06-2017

'Keerlus groot gat in onderzoek Hoofdweg'

Nieuwerkerk aan den IJssel - Bewoners van de Hoofdweg blijven volharden in hun strijd tegen de herinrichting van de Hoofdweg. Zij zijn er niet van overtuigd dat de keerlus werkt.

149 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-06-2017

Pinkst'Art: van een hond van papier-maché tot Gandhi in klei

Nieuwerkerk aan den IJssel – Tientallen kunstenaars konden tijdens Pinkst'Art pronken met hun werk. "Die hond daar, die vind ik erg leuk." Voor de achttiende keer op rij stond de jaarlijks terugkerende kunstmanifestatie in Zuidplas op de rol.

41 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-06-2017

Voorstel voor complex voor jongeren met beperking naar raad

Moordrecht – Ondanks het verzet van enkele omwonenden is de woonvoorziening voor jongeren aan de Middelweg in Moordrecht, op de voormalige plek van basisschool De Rank, weer een stapje dichterbij gekomen.

44 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-06-2017

Handen op elkaar voor centrumplan Zevenhuizen

Zevenhuizen - Het aangepaste centrumplan voor Zevenhuizen kreeg bij de programmacommissie Ruimtelijke Plannen woensdag 31 mei de handen op elkaar. "Goed plan, fors geparticipeerd en geanticipeerd", vatte Johan Helmer (PvdA/GroenLinks) het samen.

123 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-06-2017

'Zó weinig politie, dat kan niet'

Nieuwerkerk aan den IJssel – Burgemeester Gert Jan Kats voelt zich door een handtekeningenactie van inwoners gesteund in zijn 'strijd' om een politiebureau in Nieuwerkerk terug te krijgen. Dat zei hij dinsdag 30 mei bij de ontvangst van de 2264 handtekeningen.

158 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-06-2017

College wil aan de bal komen bij bouwplannen achtertuin

Zuidplas - De gemeente Zuidplas heeft in financieel opzicht een goed jaar achter de rug. 2016 werd afgesloten met een positief resultaat van 1,4 miljoen euro. Voor de nabije toekomst heeft het college van B&W twee belangrijke speerpunten: de ontwikkelopgaven in de Zuidplaspolder en de hervorming van het sociaal domein.

121 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-06-2017

Pentekenaar op 't kruis

Moerkapelle - De Goudse pentekenaar Peter van der Kroef greep de zomerse dagen vorige week aan om zich te installeren naast het kruispunt in Moerkapelle voor een tekening van café Het Wapen van Moerkapelle en aangrenzende panden. Het leverde een mediterraan aandoend plaatje op. 

56 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
07-06-2017

Eetplein Raadhuisplein

Gezellige drukte op het Toost foodtruckfestival, dat afgelopen weekend voor het eerst neerstreek in Nieuwerkerk. 

80 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-06-2017

Kapper Verheul vertrekt, maar blíjft ook

Moerkapelle – Ze mag dan wel 'van de kouwe kant' zijn, haar schoonouders vertrouwen Femke Verheul-Matze de voortzetting van het familiebedrijf blind toe. De naam Verheul, die al vijftig jaar op de kapperszaak in de Moerkapelse Dorpsstraat prijkt, gaat niet verloren. Op 7 juni draagt Piet het stokje over.

255 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-06-2017

Hoog bezoek

Tweede Kamerlid en oud-wethouder van Zuidplas Tamara van Ark deelt haar belevenissen als volksvertegenwoordiger in politiek Den Haag met de lezers van Hart van Holland.

292 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-06-2017

Stichting Turf maakt variatie op Shakespeares Midzomernachtdroom

Zevenhuizen – Midzomerdagdroom heet de nieuwe en achtste productie die Stichting Turf komend seizoen op de planken brengt. Het stuk is een eigentijdse bewerking van de klassieker A Midsummer Night's Dream (Midzomernachtdroom) van William Shakespeare. Aanmelden voor de auditie in september kan vanaf heden.

75 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-06-2017

Halve maaibeurt dijk

Zuidplas - Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard doet dit voorjaar een proef met het maaien van dijken. In een eerste maaibeurt wordt alleen het bovenste deel van de dijk gekortwiekt, een maand later volgt pas het onderste deel. 

167 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
02-06-2017

Burenhulp nieuw leven inblazen met vindplaats vrijwilligerswerk

Zuidplas – Elkaar helpen. Dat is wat veel mensen graag doen, zo blijkt uit onderzoek, weet Jolanda van der Maas. Maar hóe en wíe te helpen, als je niet weet wat en waar de vraag is? Een digitale vindplaats voor burenhulp moet het voor iedereen makkelijker maken.

152 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-06-2017

Rotterdam verdient goed aan WK Roeien in Zevenhuizen

Rotterdam/Zevenhuizen – Het WK Roeien op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen vorig jaar, heeft Rotterdam 2,2 miljoen euro opgeleverd.

239 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin