donderdag, 25 mei 2017

Nieuws uit de regio

24-05-2017

Rommelmarkt levert 44.000 euro op

Nieuwerkerk aan den IJssel - De 41ste editie van de jaarlijkse grote rommelmarkt in Nieuwerkerk heeft afgelopen zaterdag 44.000 euro opgebracht. De hervormde gemeente, organisator van de markt, verdeelt de opbrengst onder een twintigtal goede doelen.

72 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

'College wil geen slecht nieuws brengen'

Zuidplas - Oppositiepartijen CDA en PvdA/GroenLinks maken zich zorgen over de financiële risico's van het nieuw te bouwen gemeentehuis. Volgens Pieter Beeldman (PvdA/Groen Links) 'schotelt het college de aanbesteding veel te rooskleurig voor'. "Het college wil geen slecht nieuws brengen naar de raad."

66 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

Partijen gaan voor hoge opkomstcijfers

Nieuwerkerk aan den IJssel - De partijen in de raad gaan binnenkort met elkaar in gesprek om te kijken welke mogelijkheden er zijn om het opkomstpercentage voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 te vergroten. De VVD had via een motie gevraagd om 'opkomstbevorderende maatregelen'.

60 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

'Kernspecifieke' aanpak bij dorpshuis van de toekomst

Nieuwerkerk aan den IJssel – De gemeenteraad wil een kernspecifieke aanpak bij het dorpshuis van de toekomst. Het amendement met de strekking 'Elk dorp is uniek' werd unaniem gesteund.

19 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
24-05-2017

'Autocross Zevenhuizen is hier heilig'

Zevenhuizen – "Ze tellen hier de dagen af", zegt Jolanda Winkel. "De autocross op Hemelvaartsdag is heilig." De familie Winkel is met zes leden ruim vertegenwoordigd tijdens de komende autocross, donderdag 25 mei aan de Bierhoogtweg in Zevenhuizen. "Nog even en we kunnen onze eigen klasse beginnen."

88 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-05-2017

Jandino Asporaat over villa op Nieuwerkerks landgoed

Nieuwerkerk aan den IJssel - Wat in zijn vorige woonplaats Ridderkerk niet kon, kreeg cabaretier, televisiepresentator, acteur, imitator en producent Jandino Asporaat aan de 's Gravenweg in Nieuwerkerk wel voor elkaar. Hij kocht er een villa, waarin hij tien maanden geleden met zijn vrouw en twee kinderen neerstreek. "De bomen, een hele grote tuin en een hek trokken me daar naartoe."

108 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
21-05-2017

Gehaktdag

Tweede Kamerlid en oud-wethouder van Zuidplas Tamara van Ark deelt haar belevenissen als volksvertegenwoordiger in politiek Den Haag met de lezers van Hart van Holland.

111 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Investeringen in Hitland, maar oude molen vervalt

Nieuwerkerk aan den IJssel – Het fundament van de achttiende-eeuwse Essemolen in het Hitlandgebied raakt in verval. De Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel (HVN) heeft recreatieschap Hitland hier in een brief op gewezen en wil dat het molenfundament een gemeentelijk monument wordt.

152 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Hoger taalniveau in peuteropvang nodig

Zuidplas - De gemeente gaat het taalniveau van pedagogisch medewerkers van de gesubsidieerde peuterspeelzalen laten toetsen en waar nodig bijspijkeren. Het college heeft daarvoor subsidie beschikbaar gesteld.

98 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Symfonie Orkest Midden Holland zorgt voor muzikaal spektakel

Nieuwerkerk aan den IJssel - Nog voordat de machtige slotakkoorden van Tsjaikovski's eerste symfonie wegebden, veerde het publiek in de Sint Josephkerk op om het orkest te bedanken met een staande ovatie.

74 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
19-05-2017

Trapondersteuning duofiets voor ouderen Zevenster

Zevenhuizen - Dankzij donaties heeft zorgcentrum De Zevenster een kostbare operatie kunnen bekostigen: het plaatsen van een accu op de duofiets, waar vanwege het zware trapwerk weinig gebruik van werd gemaakt. 

51 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

Examen foutloos fietsen

Zuidplas - Groep 7a van de Nieuwerkerkse Gideonschool heeft dinsdagochtend 16 mei een gooi gedaan naar de wisselbeker die kan worden verdiend met de prestaties tijdens het verkeersexamen. De andere scholen in Nieuwerkerk waren later die dag en woensdag ook aan de beurt.

115 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

'Laat ook jongeren vanaf 12 jaar toe tot inwonerspanel'

Nieuwerkerk aan den IJssel - PvdA/GroenLinks in Zuidplas wil dat de gemeente ook 12- tot 18-jarigen toelaat tot het digitaal inwonerspanel. 

51 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
18-05-2017

'Mensen bellen de politie niet meer'

Nieuwerkerk aan den IJssel - De VVD-fractie in de gemeenteraad heeft opnieuw schriftelijke vragen gesteld over de aanrijtijden van de politie in Zuidplas. "We willen voorkomen dat inwoners het recht in eigen hand nemen", zegt raadslid Annika van Gerwen naar aanleiding van een incident in de Nieuwerkerkse Oranjebuurt.

101 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Jonge vrouw in auto mishandeld

Nieuwerkerk aan den IJssel/Zevenhuizen - Een 18-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel is zaterdag 13 mei rond 17.30 u uit een auto gevlucht, waarin zij ernstig werd mishandeld door een 35-jarige Schiedammer. Dit gebeurde op de rotonde Zuidplaslaan/N219.

226 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-05-2017

Geen Feyenoord maar Frans

Nieuwerkerk aan den IJssel - Terwijl veel middelbare scholieren maandag vrij waren om de huldiging van Feyenoord als landskampioen mee te maken, boog een deel van de laatstejaars zich in een daardoor extra rustige school over het eindexamen.

67 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-05-2017

Scriptie

Geachte lezer. Verwacht de komende weken niet te veel van mij. 

395 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

'Lidl aan Europalaan brengt gezondheidscentrum in zicht'

Nieuwerkerk aan den IJssel - De omwonenden van de Nieuwerkerkse J.A. Beijerinckstraat in de wijk Dorrestein juichen het toe dat supermarktketen Lidl andere locaties in het dorp onderzoekt voor de vestiging van een discounter. Dat stelt de zogenoemde Initiatiefgroep in een nieuwsbrief. Eén van de alternatieve locaties zou de plek van de wasstraat aan de Europalaan zijn, naast het benzinestation.

182 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-05-2017

Windlust open op Molendag

Nieuwerkerk aan den IJssel - Korenmolen Windlust aan Kortenoord 3 staat zaterdag 13 mei in het teken van de Nationale Molendag. De molen draait, maalt en is open van 10.00 tot 16.00 uur. Tegen een vergoeding en ontvangst van een certificaat kunnen bezoekers zelf de molenwieken in gang zetten en weer 'vangen'.

126 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Onderzoek naar verbreding A20 stilgelegd

Den Haag/Zuidplas – Het onderzoek dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu enkele maanden geleden begon naar de verbreding van de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht, ligt voorlopig stil. De Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu heeft woensdag 10 mei besloten de aanpak van het stukje snelweg controversieel te verklaren.

196 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Meerjarige subsidie voor dorpshuis Swanla

Zevenhuizen – Wethouder Rik van Woudenberg sloot vrijdag 3 mei met Stichting Dorpshuis Swanla, in de persoon van Bram van Vliet, een subsidieovereenkomst voor vier jaar af.

134 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-05-2017

Eilanden voor visdiefjes in de Rottemeren

Bleiswijk/Zevenhuizen - Boven de Rottemeren zijn ze veel te zien: visdiefjes die visjes opduiken of vliegen vangen net boven het water. Sinds kort worden ze met twee drijvende eilandjes in de Bleiswijkse Fles verleid om er te gaan broeden en de natuur in de Rottemeren te verrijken.

142 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Oorlogsslachtoffers herdacht

Zuidplas - In alle dorpen van Zuidplas zijn donderdag 4 mei met muziek en stilte, gedichten en kransen de doden herdacht die zijn gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog en bij oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. 

75 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-05-2017

Automobilist rijdt op politieauto met haast

Moordrecht - Een 83-jarige automobilist uit Gouda is zaterdag 6 mei rond 22.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een politieauto op de N457 bij Moordrecht. Hij is nagekeken in een ambulance.

74 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-05-2017

Nieuwerkerk wint op eigen bodem

Nieuwerkerk aan den IJssel – Bijna een half jaar moesten de supporters er op wachten: een thuiszege van Nieuwerkerk. Zondag pakten de Dorresteiners eindelijk weer eens drie punten op eigen bodem. Woerden werd met 2-0 verslagen. De laatste thuiszege van Nieuwerkerk dateerde van 6 november vorig jaar.

114 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-05-2017

Bewoner woning Eendendaal aangehouden na aantreffen hennepkwekerij

Nieuwerkerk aan den IJssel - De politie heeft maandagmiddag 8 mei een 50-jarige bewoner van een woning aan de Eendendaal aangehouden nadat er in zijn woning een hennepkwekerij was aangetroffen.

118 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-05-2017

Voorjaarsconcert in teken van componisten en machthebbers

Nieuwerkerk aan den IJssel – Het voorjaarsconcert van Symfonie Orkest Midden Holland op 13 mei in de St. Josephkerk staat in het teken van componisten en de machthebbers uit hun tijd.

153 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-05-2017

Onderzoek naar lege taxi met bloedsporen op A12

Zevenhuizen / Zuid-Limburg - De politie doet samen met de Duitse politie onderzoek naar het aantreffen van een dode man in een bos bij het Duitse Schalbruch. De man werd zondagmiddag aangetroffen door wandelaars waarna de politie werd gealarmeerd. Na onderzoek vermoedt de politie een verband met een verlaten taxi die zondagmorgen werd aangetroffen op de A12 bij Zevenhuizen.

232 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-05-2017

Buurtapp start petitie voor terugkeer politiebureau

Nieuwerkerk aan den IJssel – Vrijwilligers van de Buurtapp Nieuwerkerk aan den IJssel zijn een petitie gestart om het politiebureau in Nieuwerkerk aan den IJssel terug te laten keren. In het dorp is er nogal wat onvrede over de lange aanrijtijden van de politie.

234 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-05-2017

Klassieke motoren op circuit Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel – Nostalgie, lawaai, sportiviteit en gezelligheid zijn de ingrediënten voor de vierde editie van het Classic Motorsport Evenement dat zondag 7 mei gehouden wordt op de Hoogeveenenweg. Wethouder Jan Hordijk en organisator Jan Kostwinder nemen om 12.00 uur zitting in een van de zijspannen. Hoewel het evenement dan al even bezig is, geven zij officieel het startsein.

172 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-05-2017

IJsselaak komt

Nieuwerkerk aan den IJssel - De historische IJsselaak Den Onthaestingh van Reederij de IJsel komt deze week op uitnodiging van Leefgoed de Olifant voor een proefperiode van een jaar naar de kop van de werkhaven van Ver Hitland, aan de Groenendijk. Het schip, dat een eeuw in de vaart is, gaat chartertochten varen.

164 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
05-05-2017

Bewoners Prinsentuin blij met nieuwe speeltuin

Zevenhuizen - Een 'toffe' speeltuin, noemen de bewoners van de Prinsentuin het grasveld vol houten speeltoestellen tussen hun woningen. 

65 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

Getuigen mishandeling gezocht

Nieuwerkerk aan den IJssel – Een 54-jarige man is maandagavond 1 mei rond 22.30 uur gewond geraakt aan zijn hand na een mishandeling an de Koningin Julianastraat.

162 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
04-05-2017

'Spek, bruine bonen, alles was er'

Regio – Elf jaar oud waren ze in maart 1945, na de hongerwinter, toen ze door hun ouders met de dominee mee werden gegeven om aan te gaan sterken in Drenthe. "Ik had niet eens door dat ik ondervoed was", zegt de Waddinxveense Greet Hoogendoorn-Kalkman (83) nu. Janny Markus-Achterberg (83) uit Zevenhuizen herinnert zich wat er allemaal was in het gezin waarin zij terechtkwam: "Spek, bruine bonen, alles. Wonderbaarlijk dat ik er niet ziek van ben geworden."

405 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Chauffeurs in de fout

Waddinxveen/Zevenhuizen - Twee vrachtwagenchauffeurs zijn vorige week tegen de hoogtebegrenzer voor het nieuwe spoortunneltje in de Bredeweg (N456) gereden. Zij zijn niet de enigen die sinds de afsluiting van de gevaarlijke spoorwegovergang bij Opa Freek het spoor bijster zijn.

321 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Dodenherdenking bij de vlaggenmast in Nesselande

Nesselande - Bij de vlaggenmast aan de Corsicalaan tegenover De Kristal wordt donderdag 4 mei om 20.00 uur een herdenking gehouden.

372 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Tweetal met rollen koperdraad gepakt

Zevenhuizen - De politie heeft dinsdag 2 mei om 01.40 uur een 27-jarige man en een 32-jarige vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van diefstal vanaf een boot.

140 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
03-05-2017

Nieuwerkerk verstoort feest Leonidas

Nieuwerkerk aan den IJssel - De bloemen waren geregeld, de champagne stond koud en de muziek stond klaar. Leonidas hoefde zondag alleen nog te winnen van Nieuwerkerk. Eén 'luizig' countertje van de bezoekers bedierf het kampioensfeestje echter: 0-1.

144 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-04-2017

Hiep hiep hoera voor ieder kind

Zuidplas - "Het vieren van zijn of haar verjaardag is voor een kind heel belangrijk", zegt Desiree Schakel van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Omdat niet in elk gezin geld is voor een verjaardagscadeau of feestje heeft het CJG in 2013 de Cadeaukast opgericht voor kinderen van één tot twaalf jaar.

220 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-04-2017

Trekkers ten strijde

Moerkapelle – Niet op één, maar op twee banen strijden zaterdag 20 mei meer dan tweehonderd trekkers om het eremetaal tijdens de tweede editie van TrekkerTrekkie.

166 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-04-2017

Muggenziften?

Ik zocht een woord voor de titel en gaf mezelf hints: het moet betrekking hebben op ogenschijnlijke onbenulligheden en het moet iets zijn waarvan je liever niet beticht wordt. Mierenneuken leek me ongeschikt. Zulk taalgebruik kan als onzedelijk worden ervaren. Haarkloven was een optie, maar bij dat woord moet ik aan agressieve shampoocommercials denken. Wist je dat iemand die pezeweeft ook punaisepoetser kan worden genoemd? Die kende ik nog niet. 

438 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-04-2017

Zoektocht naar glazen deuren gemeentehuis

Nieuwerkerk aan den IJssel – 'Aardige ambtenaren' van de gemeente zijn volgens de Historische Vereniging Nieuwerkerk nog altijd op zoek naar de voormalige glazen toegangsdeuren van het gemeentehuis, een geschenk van de gemeenteraad in 1988.

181 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-04-2017

Extra aandacht voor jeugd en dames bij dertigste editie cross

Zevenhuizen - Aan de Zevenhuizense Bierhoogtweg moet het op Hemelvaartsdag weer gebeuren: de volgens organisator Henk Wooning grootste eendaagse autocross van Zuid-Holland, met bezoekers en deelnemers uit de verre omstreken van Zuidplas.

122 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

'Begraafplaats Moerhage geen plek voor kinderen om te spelen'

Moerkapelle - Op begraafplaats Moerhage zijn van enkele graven de kettingen vernield. Familieleden vonden op en rond de graven een aantal losse en gebroken schakels. Van de rest van de kettingen ontbreekt elk spoor.

169 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

'Waarde inwonerspanel niet overschatten'

Zuidplas – De VVD vindt dat de waarde van het digitaal inwonerspanel van Zuidplas niet moet worden overschat. "Het mag geen verkapt raadgevend referendum worden. Uiteindelijk vertegenwoordigt het panel anderhalf procent van het aantal inwoners", zei Jan Ambachtsheer tijdens de gemeenteraadsvergadering van 18 april.

120 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-04-2017

Benefiet kunstveiling voor kinderen in Rwanda

Zevenhuizen – Gre den Otter stelde belangeloos haar atelier in de voormalige brandweerkazerne aan de Burgemeester Boerstraat beschikbaar voor een benefiet kunstveiling op vrijdagavond 21 april.

63 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

Beatrixrun in Zuidplas

Regio – Honderd zijspanmotoren, tien politiemotoren, veertig solomotoren en een paar auto's; tezamen een sliert van een kilometer lang. De bonte stoet van de Beatrixrun doet zaterdag 29 april ook Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle aan.

165 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

SP wil 'echt' dorpshuis in Nieuwerkerk

Nieuwerkerk aan den IJssel – De SP vindt dat Nieuwerkerk als enige dorpskern in de gemeente Zuidplas een 'echt' dorpshuis mist. "Uitgerekend onze grootste kern heeft niks dat op een dorpshuis lijkt", zei raadslid Adri Woudstra in de raadsvergadering van dinsdag 18 april.

74 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

SP wil duidelijkheid ProRail

Nieuwerkerk aan den IJssel - De SP gaat inventariseren wat de reizigers van het station Nieuwerkerk aan den IJssel verbeterd willen zien. Dit na de oproep van een woordvoerder van ProRail in een interview zaterdag 22 april bij Omroep Zuidplas.

126 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-04-2017

'Geen Wassenaar aan Rotte'

Zevenhuizen - Na een aantal natuur- en bewonersorganisaties uit het Rotte-Verband trekt nu ook het Platform Eendragtspolder bij de gemeenteraad aan de bel over wat het 'Wassenaar aan de Rotte' noemt: een plan voor 35 woningen op de hoek van de Middelweg en de Rottekade.

348 keer bekeken | 2 reacties

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin