donderdag, 17 augustus 2017

Nieuws uit de regio

17-08-2017

Zomerconcert van carillonmuziek met zang

Moordrecht - Stichting Torenmuziek Moordrecht presenteert zaterdag 19 augustus van 14.00 tot 15.00 uur een bijzonder zomerconcert in de Dorpskerk aan het Kerkplein van Moordrecht.

22 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-08-2017

Man aangehouden voor verduistering motorscooter

Rotterdam / Nieuwerkerk aan den IJssel - Rechercheurs hebben op dinsdag 15 augustus een 21-jarige Rotterdammer aangehouden in verband met de verduistering van een opvallende 3-wielige motorscooter. De verdachte reageerde in juli op een advertentie op Marktplaats waar de motorscooter in Dordrecht te koop werd aangeboden. Na de overdracht van de scooter bleek de betaling niet te zijn gelukt. Mogelijk is er sprake geweest van oplichting door middel van een nep bank-app. De eigenaar deed daarna aangifte bij de politie.

77 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-08-2017

Verdachte brandstichting Prinses Beatrixstraat aangehouden

Nieuwerkerk aan den IJssel - De politie heeft zondagavond 13 augustus een 37-jarige man uit Schiedam aangehouden op verdenking van brandstichting in een woning aan de Prinses Beatrixstraat.

108 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-08-2017

‘Wonden helen, littekens blijven’

Nieuwerkerk aan den IJssel - Bij het monument aan de Kerklaan hebben ruim veertig mensen maandag 14 augustus de slachtoffers herdacht, die tussen 1941 en 1951 zijn gevallen in Nederlands-Indië. Een groot deel van de aanwezigen liep mee met de stille tocht vanaf het gemeentehuis.

118 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
15-08-2017

Hitland wil geen monument maken van molenfundament

Nieuwerkerk aan den IJssel - De Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel (HVN) is teleurgesteld dat recreatieschap Hitland geen gemeentelijk monument wil maken van het fundament van de Essemolen. Daarom had de vereniging in mei gevraagd. 

38 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-08-2017

Weer schadeclaim na dubbelboeking polder

Zevenhuizen – De organisator van de evenementen Roadshow en Oerholland, die vorig jaar mei niet door konden gaan in de Eendragtspolder, eist van Recreatieschap Rottemeren een schadevergoeding van 30.000 euro. Hij heeft de rechtbank een aantal betrokken personen, onder wie bestuurder Rik van Woudenberg, laten oproepen voor een getuigenverhoor.

80 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-08-2017

Extra vergoeding voor pleegouders

Zuidplas - De gemeente gaat pleegouders in Zuidplas met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 een vergoeding geven voor bijzondere kosten die zij hebben moeten maken voor hun pleegkind(eren).

41 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-08-2017

Nog steeds giftige blauwalg in Eendragtspolder

Zevenhuizen – Uit recente metingen blijkt dat er nog steeds veel blauwalg aanwezig is in de Eendragtspolder. Dat heeft het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard vrijdag 11 augustus bekendgemaakt. Het advies is om contact met het water in de Eendragtspolder te vermijden.

135 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-08-2017

Keren bij tunnel Bredeweg wordt makkelijker

Zuidplas – De mogelijkheid voor vrachtwagenchauffeurs om veilig te keren bij de tunnel in de Bredeweg, wordt vanaf deze week verbeterd. Als de werkzaamheden klaar zijn, gaat de al maanden afgesloten weg weer open.

114 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-08-2017

Droom

244 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-08-2017

Wereldwinkel Nieuwerkerk gaat zelfstandig verder

Nieuwerkerk aan den IJssel - De Wereldwinkel in de Dorpsstraat gaat zelfstandig verder, los van de landelijke vereniging. Onvrede over de werkwijze van die vereniging is de reden.

42 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-08-2017

Wensjes en wensen in vervulling op Nationale Ouderendag

Zuidplas - Zeventien keer viel er de afgelopen weken een ingevulde wenskaart door de brievenbus van de familie De Haas in Moordrecht. Moeder Miriam en dochter Jamie hopen op nog veel meer post, zodat ze op Nationale Ouderendag vele wensen in vervulling kunnen laten gaan. "Eén dag in het jaar is er gewoon iemand voor je."

50 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-08-2017

Klompenloop op Oogstfeest

Regio – Het jaarlijkse Oogstfeest in Zevenhuizen is in een nieuw jasje gestoken. Veel nieuwe onderdelen sieren het programma, zoals bijvoorbeeld polsstokspringen over de ringvaart en abseilen van het voormalige gemeentehuis.

130 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
12-08-2017

'Blijdschap ouders blijft unieke emotie'

Nieuwerkerk aan den IJssel - Toen ze tijdens haar opleiding tot verpleegkundige voor het eerst een bevalling meemaakte, wist Simone Valk het zeker: ze wilde verloskundige worden. "De hele sfeer was fijn. En toen ik het kindje aanraakte, was dat zo lekker warm." Onlangs vierde ze het 35-jarig bestaan van haar praktijk.

48 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
11-08-2017

Jubileum jeugdvakantieweek met timmerdorp

Nieuwerkerk aan den IJssel – Nu de laatste week van de zomervakantie in zicht is, is het tijd voor de Jeugdvakantieweek. Welzijn Zuidplas heeft voor dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 augustus tal van activiteiten op het programma staan.

63 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-08-2017

Fietsers de baas op deel van Zuideinde

Zevenhuizen – Na de knip een jaar geleden - waarmee een einde kwam aan doorgaand autoverkeer over het Zuideinde tussen Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel – het aanbrengen van nieuw asfalt én een niet te missen markering van het doorrijverbod, volgt de komende twee weken de inrichting tot fietsstraat.

86 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-08-2017

Ook in vakantie dóór met taal

Zuidplas - "Wérken", fluistert Manette Bokern als ze wethouder Rik van Woudenberg het woord 'functioneren' hoort zeggen. Zo'n vijftien inburgeraars luisteren in de raadzaal naar wat hij vertelt over hoe Nederland en Zuidplas worden bestuurd. Of ze het begrijpen is maar de vraag. "Het is heel ingewikkeld voor ze", weet Bokern.

86 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
10-08-2017

Oogst op Hennipgaarde

Zevenhuizen - De stichting Natuurpolders is in haar sas met de 'aardige hoeveelheid gerst' die vorige week op de Hennipgaarde is geoogst. Op het stuk grond in de Eendragtspolder start eind deze maand de aanleg van onder andere een boomgaard, speel- en beweegelementen en een paddenpoel.

51 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
09-08-2017

Ondergrond voor nieuw Kortenoord voorbereid

Nieuwerkerk aan den IJssel - Op Kortenoord, op de dijk langs de Hollandsche IJssel, is de afgelopen weken dag en nacht gewerkt aan de voorbereidingen voor een nieuw wegdek. De weg wordt helemaal opnieuw opgebouwd. 

73 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-08-2017

Frontale botsing Middelweg

Moordrecht - Een motorrijder is vrijdagavond 4 augustus gewond geraakt na een frontale aanrijding met een personenauto op de kruising Middelweg/Bredeweg in Moordrecht. 

91 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
08-08-2017

Roekeloze jongeren naar Halt

Nieuwerkerk aan den IJssel – Vijf jongeren die de politie vorige week enkele keren aantrof in afgezette panden op de 1e Tochtweg en de Hoofdweg-Zuid, hebben een Halt-straf gekregen. 

121 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
06-08-2017

Uitslaande brand in woning Prinses Beatrixstraat

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer werd vannacht gealarmeerd voor een woningbrand aan de Prinses Beatrixstraat waar een benedenwoning volledig in brand stond.

204 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
01-08-2017

Man verdronken in Zevenhuizerplas

Nesselande - Een 42-jarige Bleiswijker is maandagmiddag 31 juli verdronken in de Zevenhuizerplas. De man zwom met zijn tienerzoon in een diep gedeelte van de plas en is waarschijnlijk door vermoeidheid onder water geraakt.

473 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
31-07-2017

Kerkdiensten Zuidplas zondag 6 augustus

161 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
30-07-2017

Verontrustende vakantie

Een heel schooljaar ben je druk doende met de waan van de dag. Zittend in één van de hoeken waar de klappen vallen — [baan-/werkgarantie] x talenstudie = onder het vriespunt — heb je het idee dat je je het schompes moet werken om straks enige kans te maken, op het moment dat je de onderwijsfabriek uitrolt om je geluk te beproeven op de arbeidsmarkt.

500 keer bekeken | 1 reactie
30-07-2017

Peterselie uit de kruidentuin van en voor de buurt

Moordrecht - Bewoners van de Stevensstraat in Moordrecht hebben het heft in eigen hand genomen. Gekozen is voor een 'kruidentuin voor de buurt' in plaats van prikkelstruiken voor de deur. Een initiatief van de 51-jarige Jan de Jong en de 16-jarige Deveney Vermeij.

98 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-07-2017

Moordrechtse Anisha op uitwisseling naar The States

Moordrecht – De vijftienjarige Anisha de Vries vertrok zaterdag 22 juli naar de Verenigde Staten. Niet gewoon'voor vakantie, maar in het kader van het uitwisselingsprogramma Family to Family, via Rotary Club Zuidplas.

91 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
29-07-2017

BENG's en bebo's in woonwijk Koningskwartier

Zevenhuizen – Het college van Zuidplas heeft twee uitwerkingsplannen in fase 3 van het Koningskwartier vastgesteld. Hiermee wordt de realisatie van de volgende fase van de woonwijk mogelijk gemaakt.

79 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-07-2017

Zuidplasnieuws voor Schollevaarders

Rotterdam – De 75-jarige Herman Stoks bezorgt al bijna achttien jaar geheel vrijwillig Hart van Holland in Capelle Schollevaar. Elke woensdag staat hij stipt 10.45 uur bij Hornbach op de stoep om een stapel kranten uit de krantenbak voor bezoekers mee te nemen en die vervolgens op ruim zestig vaste adressen in zijn woonwijk te bezorgen.

96 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-07-2017

Wethouder korte periode bestuurder bij Op Moer

Moerkapelle – Wethouder Rik van Woudenberg neemt tijdelijk zitting in het bestuur van dorpshuis Op Moer. Hij blijft als interim-bestuurder tijdelijk aan, hooguit tot 21 maart 2018. Wie nog meer in het nieuwe bestuur komt, is nog niet bekend.

78 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
28-07-2017

Senioren participeren in groenonderhoud Schoolstraat

Zevenhuizen – De huizen aan de Schoolstraat zijn nog zo goed als nieuw. De bewoners hebben hun interieur tiptop in orde en ook de tuintjes zijn veelal ingericht voor plezierig buiten zitten.

87 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-07-2017

Sportpark Van 't Verlaat mogelijk naar andere locatie

Zevenhuizen – Het gebied in het verlengde van de Knibbelweg tot aan de spoorlijn zou een geschikte locatie kunnen zijn voor sportpark Van 't Verlaat. De gemeente gaat samen met een ontwikkelaar onderzoeken of dit haalbaar is.

81 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
27-07-2017

Bedrijven Investeringszone 't Oude Dorp een feit

Nieuwerkerk aan den IJssel - Nieuwerkerk aan den IJssel krijgt een BIZ, een Bedrijven Investeringszone. De gemeente peilde de interesse voor een BIZ bij de ondernemers; 32 ondernemers stemden positief, tien zagen er geen heil in. De BIZ Oude Dorp is de eerste in Zuidplas.

87 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
26-07-2017

4Daagse: regen, hitte, spierpijn

Zuidplas – "Regen, hitte, spierpijn, dat gaat allemaal over, maar het kruisje is voor altijd!" Yvonne Bizot is euforisch. Op 52-jarige leeftijd beleefde zij vorige week haar vierdaagse-primeur.

66 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
17-07-2017

Giftige blauwalg in Eendragtspolder

 Zevenhuizen - Het Hoogheemraadschap voor Schieland en Krimpenerwaar heeft zaterdag 15 juli bij een incidenteel veldonderzoek van de onderwatervegetatie in de Eendragtspolder blauwalgen aangetroffen. De geconstateerde blauwalg Aphanothece stagnina kan giftig zijn voor mens en dier. Uit voorzorg geldt nu een negatief zwemadvies voor mens en dier.

228 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
16-07-2017

Grijzend

Van mijn haar moet ik het hebben. Het kostte mij jaren om dat te begrijpen en nu lijk ik nog maar weinig tijd te hebben om er gebruik van te maken. 

406 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-07-2017

Zorgen raad om bijstand en wegvallen precariobelasting

Zuidplas - De gemeenteraad maakt zich zorgen over het wegvallen van de precariobelasting en de BUIG-uitkering van het rijk. Beide hebben een negatieve invloed op de financiële balans van de gemeente.

102 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-07-2017

'Tientje van Jan' voor regionale projecten

Zuidplas – De gemeente stopt per inwoner tien euro in een speciaal fonds om gezamenlijke projecten in Midden-Holland te stimuleren. "Het is vooral bedoeld als signaal naar de provincie", zei wethouder Jan Hordijk 4 juli tijdens de raadsvergadering.

150 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-07-2017

Geen extra spaarpotje voor tegenvallers

Zuidplas – Er komt geen apart spaarpotje voor tegenvallers in de toekomst. De VVD wilde graag dat de gemeente een behoedzaamheidsreserve zou instellen, maar dat voorstel kon in de raad niet rekenen op steun.

149 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
14-07-2017

'Veiligheid scootmobiel begint met de inrichting van wegen'

Nieuwerkerk aan den IJssel – Wethouder Jan Hordijk reed vorige week woensdag onder begeleiding van Piet Molenaar, ouderenspecialist van Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas, een rondje door Dorrestein. "De veiligheid van een scootmobiel begint met de inrichting van wegen."

170 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-07-2017

Raad: 'Betrek bewoners bij bid Zuidplaspolder'

Zuidplas - De gemeenteraad vindt dat bewoners van Zuidplas in een vroegtijdig stadium moeten worden betrokken bij de bouwplannen in de Zuidplaspolder. Over de manier waarop dat gedaan moet worden, wordt wél verschillend gedacht.

173 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-07-2017

De Verdediger als startpunt van carrière bij politie of defensie

Zevenhuizen – 'De Verdediger' vierde zaterdag het 50-jarig bestaan. De politiehondvereniging, gevestigd aan het Koornmolengat, kan de opmaat zijn voor een mooie carrière. "Eén van onze honden helpt mee om stoffelijke resten op te sporen."

185 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-07-2017

Maagpijn om kosten van de jeugdzorg

Zuidplas – De kosten voor jeugdzorg in Zuidplas blijven een pijnpunt voor het huidige college. In 2016 was er een flink tekort en ook 2017 wordt in de min geëindigd.

141 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-07-2017

Scholen willen nog niet uitbreiden

Zuidplas – Het CDA wil dat het college zich sterk maakt voor een verbreding van het aanbod opleidingen in het voortgezet onderwijs in Zuidplas. Wethouder Rik van Woudenberg temperde dinsdag 4 juli in de raad de verwachtingen. "Op dit moment zijn er onvoldoende leerlingen voor uitbreiding. De scholen geven aan het nog te vroeg te vinden."

133 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-07-2017

Bestuurders glijden vakantieweken in

Moordrecht - Kinderburgemeester Quinty Kalmeijer en wethouder Daan de Haas mochten maandag als eerste de grote opblaasbare stormbaan af bij sporthal De Zuidplas. De 11-jarige Quinty troeft de wethouder af, zij is als eerste beneden. Met hun vrolijke actie worden de jeugdvakantieweken ingeluid.

75 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-07-2017

VVD sleutelt verder aan parkeerplan Dorrestein

Nieuwerkerk aan den IJssel – De VVD gaat verder sleutelen aan het plan om in Dorrestein het parkeerprobleem in de Bomenwijk en het sportpark op te lossen. De liberalen hadden een initiatiefvoorstel ingediend, dat leidde tot gemengde reacties van betrokken partijen, waardoor initiatiefnemer en raadslid Nick Rockx al voor het debat op 4 juli het voorstel introk.

65 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-07-2017

Nieuwe vervoerders voor jeugdigen en dagbesteding

Regio - Twee nieuwe vervoersbedrijven - Taxi Wegman en Willemsen-de Koning Groep - gaan vanaf augustus het leerlingenvervoer, vervoer in het kader van de Jeugdwet en delen van het vervoer naar dagbesteding verzorgen.

126 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-07-2017

Trotse imkers showen bijenvolk

Nieuwerkerk aan den IJssel - Het gonsde van de nieuwsgierige bezoekers bij de open imkerijdag op zaterdag 8 juli. De imkers Co Bos en Ben den Deugd showen op het bijeneiland aan de Hoofdweg in Nieuwerkerk hun bijenvolk. De trotse liefhebbers vertellen hoe de bijen leven en laten zien hoe minutieus de honingraten gemaakt zijn.

59 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-07-2017

Interessante rondtoer langs de pijporgels van Zuidplas

Zuidplas – Ruim dertig belangstellenden meldden zich aan voor de rondtoer op zaterdag 1 juli langs de mooiste pijporgels in kerken in de vier kernen van de gemeente Zuidplas.

60 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst
13-07-2017

Wingerd-juf Jorieke stapt in huwelijksbootje op 07-07

Nieuwerkerk aan den IJssel – Twee weken geleden was het nog de beurt aan juf Mandy om in een mooie bruidsjurk op het schoolplein van de Wingerd te verschijnen; afgelopen vrijdag was het juf Jorieke die haar bruidsjapon showde. Zij stapte op 07-07-2017 met Robin in het huwelijksbootje. 

50 keer bekeken | Er zijn nog geen reacties geplaatst

CONTACT:
Noordelijke Dwarsweg 1a,
2761 GA Zevenhuizen
 

deel deze pagina op uw:

Facebook Twitter Google+ Linkedin