Home » De komende maand worden er in Amsterdam 500 nieuwbouwwoningen gestuct

De komende maand worden er in Amsterdam 500 nieuwbouwwoningen gestuct

stukadoor

15-07-2022 – De recent opgeleverde nieuwbouwwoningen in Amsterdam worden de komende maand gestuct. Helaas werkt het weer niet echt mee om het natuurlijke drogen van het stucwerk te stimuleren. Daarom zullen de stukadoors vooral in de avonden en op koele dagen in het weekend werkzaam zijn. Stukadoors uit Amsterdam raden aan om het nieuwe stucwerk te laten drogen rond de 20-22 graden Celsius. De omwonenden zijn op de hoogte van eventueel geluidsoverlast.

Vochtpercentage in nieuwbouwwoningen

De grootste uitdaging voor het stucen van nieuwbouwwoningen is de hoge luchtvochtigheid. Doordat de ramen pas in de laatste fase van de bouw worden geplaatst, kan het vocht een geruime tijd geen kant op. Hierdoor ontstaan er scheuren in de muren en plafonds. De droogtijd van een nieuwbouwwoning is gemiddeld 5 jaar. Toch is dit geen reden om zo lang te wachten met stucen. De 500 nieuwbouwwoningen hebben al geruime tijd kunnen drogen aan de lucht. De kans op scheuren is hierdoor al verkleint.

Nieuwbouwwoning stucen: methodes

In een nieuwbouwwoning moeten zowel de muren als plafonds gestuct worden. De meest populaire methodes zijn saus- en behangklaar stucwerk. Zoals de naam al zegt, kan de koper daarna direct de muur schilderen of behangen.

Ook een sierpleister wordt vaak gekozen. Dit is wat grover stucwerk. Je hebt keuze uit drie verschillende manieren met ieder hun eigen korrelgrootte en patroon. Als laatste kiezen veel mensen voor betonstuc. Met betonstuc krijgt de muur een chique, moderne uitstraling. Bijkomend voordeel: de muur hoeft niet geschilderd te worden.

De verwachting is dat de nieuwbouwwoningen in Amsterdam voor 15 augustus 2022 klaar zijn.