Home » Gesneuvelde bomen Eunice krijgen tweede kans

Gesneuvelde bomen Eunice krijgen tweede kans

20-6-2022 – Storm Eunice, die afgelopen februari door het land raasde, heeft gezorgd voor veel schade: denk aan weggevlogen dakpannen, veranda’s die gedeeltelijk wegvlogen en een hoop omgevallen bomen. Tijdens een evenement in Amsterdam werden er tientallen bomen geveild.

Belang bij hout

Ongeveer zestig mensen kwamen naar het evenement om te bieden op de bomen. Het grootste gedeelte van de bezoekers bestond uit lokale meubelmakers.

De gemeente Amsterdam heeft besloten dat ze willen dat dit hout in Amsterdam blijft. Het gebeurt namelijk steeds vaker dat hout vanuit de hele wereld binnen wordt gehaald, maar juist bomen in Nederland, uit het Amsterdamse bos bijvoorbeeld, zouden hier moeten blijven. De bomen worden naar een marktconforme prijs verkocht.

Tevreden klanten

Aan het eind van het evenement heerst er maar één sentiment: tevredenheid. Een flink verschil met de problemen die zijn veroorzaakt door storm Eunice. Vooral daken waren slachtoffer, volgens De dakspecialist. Bijna alle bezoekers hebben een mooie boom kunnen aanschaffen. Het vervoer voor het verplaatsen van de boom moeten ze wel zelf regelen: dus dat wordt nog even aanpoten.