Home » Grootste plannen ter verbetering van de Drechtsteden

Grootste plannen ter verbetering van de Drechtsteden

Grootste plannen ter verbetering van de Drechtsteden

Architecten Adriaan Geuze en Francine Houben kregen de vraag hoe het Drechtstedengebied meer aantrekkelijker kan worden op het gebied van wonen, werken en recreëren. Het antwoord bestond uit een hoop grote verbeteringen.

De vraag komt voort uit de beslissing om Drechtsteden te laten groeien en meer energieneutraal te maken. Zo is er de ambitie om meer dan 25.000 woningen te bouwen en banen te creëren.

De samenwerking tussen bedrijven verbeteringen

De architecten gaven het voorbeeld van Brainport Eindhoven, waar honderden bedrijven samenwerken en scholen het personeel opleiden bij die bedrijven. Dit zou ook kunnen in De Drechtsteden gezien de lange geschiedenis in de maritieme industrie.

Verbetering in het verkeer

Volgens Geuze kan er flink wat worden gemoderniseerd aan de snelwegen en het spoor. Het zou zelfs kunnen bestaan uit het verplaatsen van bijvoorbeeld de A15, naar de Betuwelijn. Er wordt vermeld dat de omgeving Dordrecht vaak wordt gezien als een groot bedrijventerrein. Dit denkbeeld moet weg, de inwoners en bezoekers moeten zien hoe mooi het gebied kan zijn.

Beter gebruik van water, kades en natuur

Volgens Geuze en Houben zou het gebied om het water in De Drechtsteden beter kunnen worden gebruikt. Er zouden voorzieningen, zoals restaurants en andere gelegenheden, kunnen worden gebouwd die het gebied aantrekkelijker maken. De kades zouden een combinatie kunnen worden van werk, fietsverbindingen, de waterbus en de bovengenoemde voorzieningen.

De natuur die er nu is zou beter kunnen worden gebruikt voor recreatie. Het is soms om te komen bij enkele mooie plekken in De Drechtsteden, dit zou moeten worden veranderd.

Bouw- en installatiebedrijven enthousiast over de plannen

Veel bouw- en installatiebedrijven en partners in de bouw, zoals De Jong BV, hebben al aangegeven enthousiast te zijn over de besproken ideeën en hopelijke plannen. Het creëert werkgelegenheid voor de vaklui, bovendien is het een goede kans om bedrijven op de kaart te zetten.