Home » Economische groei in Leiden steekt uit boven het gemiddelde van Nederland

Economische groei in Leiden steekt uit boven het gemiddelde van Nederland

Economische groei Leiden

Economische groei in Leiden steekt uit boven het gemiddelde van Nederland

In het eerste kwartaal van dit jaar is in heel Nederland de economie gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. De gemiddelde economische groei van Nederland dit jaar was 7%. Leiden steekt boven dit gemiddelde uit met een economische groei van 8%, geeft het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) aan.

De groei vergeleken met vorig jaar

De gemiddelde economische groei van Nederland is dus 7% vergeleken met vorig jaar. Deze groei valt met name zo hoog uit, omdat we in het eerste kwartaal van 2021 nog in een strenge lockdown zaten. De industrie, reissector en horeca zijn de grootste groeiers dit jaar. Dit was natuurlijk te verwachten, aangezien deze sectoren ook het hardst zijn geraakt tijdens de lockdowns.

Veel bedrijven hadden nog niet helemaal geanticipeerd op de groei in zaken en bedrijf. Door de economische groei is er dan ook een stijging in de vraag naar boekhouders te zien. Eén van de platformen voor boekhouders, Boekhoudergids.nl, geeft aan dat er meer dan 50.000 aanvragen zijn voor boekhouders dit jaar, een flinke groei in vergelijking met de vraag naar boekhouders tijdens de coronacrisis.