Home » 2022 is het jaar om je woning te verduurzamen!

2022 is het jaar om je woning te verduurzamen!

21-09-2022 – Het verduurzamen van je woning is een belangrijk onderwerp binnen de maatschappij. En laat 2022 nou net het jaar voor verduurzaming zijn! Zeker dit jaar profiteer je van verschillende subsidies om het verduurzamen van je woning aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld de Invetseringssubsidie Duurzame Energie. Benieuwd hoe jij je woning het beste kunt verduurzamen?

Isolatie: de eerste stap richting verduurzaming

Je woning verliest veel warmte via de muren, het dak en de vloer. Het isoleren van je woning is daarom een goede eerste stap richting verduurzaming. Dankzij goede isolatie blijft je woning beter op temperatuur en hoef je veel minder te stoken. Je bespaart al snel honderden euro’s per jaar op je energierekening.

Nieuwe cv-ketel: efficiënt verwarmen

Met een nieuwe cv-ketel bespaar je op je energierekening, doordat deze efficiënt verwarmt en beschikt over de nieuwste technieken. De hr-ketel behaald een rendement tussen de 100-107%, wat betekent dat niks van de opgewekte energie verloren gaat. De ketel draagt dus bij aan het verduurzamen van je woning, beperkt je CO2 uitstoot en verhoogt de woningwaarde.

Zonnepanelen: wek je eigen stroom op

Zonnepanelen zetten Uv-straling om in energie. Via de groepenkast wordt de stroom verdeeld over alle elektrische apparaten in huis. Met zonnepanelen ben je in staat om een deel van of je gehele stroomverbruik zelf op te wekken. Zo bespaar je op je energierekening. Dankzij de salderingsregeling leveren zonnepanelen je nog meer op: stroom wat je zelf niet verbruikt wordt terug geleverd aan het energienet.  Hier ontvang je een vergoeding voor.

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp op zonneboiler

In de gemeente Rotterdam vliegen warmtepompen als warme broodjes over de toonbank. Een warmtepomp is populair omdat je hiermee je woning gasvrij kunt verwarmen. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht of uit water en verwarmt zo de woning.

Een zonneboiler gebruikt zonne- energie om zo water te verwarmen. Het warmte water wordt gebruikt voor het verwarmen van je woning.

Wil jij alles weten over verduurzaming? Op Energievakbeurs.nl vind je alles over duurzaamheid, bouwen, wonen en vastgoed,