Home » €58,5 miljoen vrijgemaakt voor energietransitie bedrijven in de regio Rijnmond

€58,5 miljoen vrijgemaakt voor energietransitie bedrijven in de regio Rijnmond

24-09-2022 – Op 10 oktober vind een informatiebijeenkomst plaats voor bedrijven uit de regio Rijnmond. Zij kunnen aanspraak maken op financiering uit het Just Transition Fund. Dit geldt voor onderwijsinstellingen en maatschappelijke partners.

Transitieplan

In het vierde kwartaal van 2022 is er €58,5 miljoen vrijgemaakt voor de energietransitie. In samenspraak met regionale stakeholders is het transitieplan opgesteld. In dit plan zijn de verwachte regionale effecten om de kilmaatdoelstellingen te behalen opgenomen.

Net zoals plannen voor het vernieuwen en versterken van de regionale economie door middel van duurzame of circulaire ketens en het versnellen van de transitie door investeringen in technologie, systemen en infrastructuur.

Informatiebijeenkomst 10 oktober

Bedrijven en andere geïnteresseerden kunnen op 10 oktober een informatiebijeenkomst bijwonen. Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie over het programma, de openstellingen en het aanvraag proces.

Bas van der Veer uit Schiedam weet nu al zeker dat hij de informatiebijeenkomst bij zal wonen en een aanvraag gaat doen: “Verduurzaming is op dit moment belangrijker dan ooit. Ik vind dat iedereen een steentje moet bijdragen: zowel particulieren en bedrijven”. Bas vervolgt: “Ik wil graag bijdragen aan het versnellen van de energietransitie, het vernieuwen van de economie en het veerkrachtig maken van de arbeidsmarkt. Daarom ben ik er op 10 oktober bij!”