Home » Bedrijven scheiden steeds meer afval, zo begin je met afval scheiden binnen je bedrijf

Bedrijven scheiden steeds meer afval, zo begin je met afval scheiden binnen je bedrijf

afval scheiden binnen je bedrijf

Bedrijven scheiden steeds meer afval, zo begin je met afval scheiden binnen je bedrijf

24-8-2022 – Ben jij werkzaam binnen een groot bedrijf? In dat geval kan het van grote waarde zijn om afval te scheiden. In Zuid-Holland zie je het al steeds meer. Veel van het materiaal kan namelijk meerdere keren gebruikt worden, waardoor het belangrijk is om de verschillende afvalsoorten te verzamelen. Hierbij geldt tevens dat je een boete kunt riskeren als je dit niet doet, aangezien er in Nederland bepaalde wetgeving geldt voor bedrijven met betrekking tot afval scheiden. Verder is het natuurlijk goed voor het milieu, door afval te scheiden creëer je een circulaire economie. Bij het scheiden van afval heb je een opslagplaats nodig met voldoende ruimte voor het afval. Kies daarom minimaal voor een 660 liter container zodat je voldoende ruimte voor het bedrijfsafval hebt.

De waarde van afval scheiden

Door afval te scheiden creëer je een circulaire economie, dit is een economie waarin materiaal meerdere keren gebruikt kan worden. Door te kiezen voor recyclen is het mogelijk om de onnodige productie van nieuw materiaal te voorkomen. Daarnaast draag je bij aan een duurzame wereld met minder uitstoot van CO2. Er wordt immers minder materiaal geproduceerd en tevens gaat het afval de verbrandingsoven in. Niet iedere afvalsoort gaat in dezelfde verbrandingsoven waardoor je ook extra uitstoot van CO2 voorkomt. Je kunt hier meer over leren bij MilieuServiceNederland.nl

Duurzame normen creëren

Om bij te dragen aan een duurzame wereld is het belangrijk om normen te creëren binnen jouw bedrijf waarbij afval scheiden de norm is. Dit kun je doen door meerdere afvalbakken te plaatsen op het terrein, met verschillende etiketten waarop af  te lezen is wat voor afval in de bak gegooid moet worden. Zorg er verder voor dat deze afvalbakken bereikbaar zijn voor iedereen. Verder is het belangrijk om mensen verantwoordelijk te houden voor het scheiden van afval. In de provincie Zuid-Holland zijn ze hier al volop mee bezig.

Communicatie en doelstelling

Ten slotte is een doelstelling van belang en dien je dit doel op heldere wijze te communiceren met medewerkers. Wat is het doel dat jij wenst te bereiken en hoe denk je dit te gaan doen? Zodra je dit deelt, zullen medewerkers ook gemotiveerd raken om mee te denken en mee te werken aan deze doelstelling. Voor je weet bereik je met jouw bedrijf een koppositie.