Home » Zware regenval in Hilversum zorgde voor veel wateroverlast

Zware regenval in Hilversum zorgde voor veel wateroverlast

Zware regenval Hilversum

Zware regenval in Hilversum zorgde voor veel wateroverlast

08-06-2022 – Afgelopen pinksterweekend is er veel regenval geweest door het hele land. Hilversum is ook getroffen door deze buien. De zware regenval heeft voor overlast gezorgd op verschillende daken rondom Hilversum. Wateroverlast kan zorgen voor veel verschillende problemen en moet ook snel opgelost worden om te voorkomen dat er blijvende schade zal zijn.

Welke problemen kunnen er ontstaan?

Er zijn verschillende problemen die kunnen ontstaan door wateroverlast aan je dak. Dakdekkersgids.nl geeft aan dat het meest voorkomende probleem van wateroverlast kapotte dakbedekking, doormiddel van scheurtjes is. De scheurtjes zorgen ervoor dat er water door de dakbedekking heen kan, wat vervolgens weer zorgt voor lekkages en vochtproblemen.

Het voorkomen van wateroverlast op je dak

Je wilt natuurlijk voorkomen dat er lekkages en vochtproblemen ontstaan op je dak. Om dit te voorkomen moet je bij de oorzaak beginnen. We hebben voor je uitgezocht welke stappen je kunt ondernemen om deze problemen te voorkomen. Ten eerste moet je weten dat je de wateroverlast moet voorkomen door naar je dak te kijken. Het wordt aangeraden om de volgende dingen te doen:

  • Haal al het vuil uit de dakgoten: door ervoor te zorgen dat de dakgoten schoon zijn kan het water goed afgevoerd worden en verlaagd dit het overlast van water op een dak.
  • Laak je dat regelmatig inspecteren: door regelmatig een dakinspectie uit te laten voeren kan je vroegtijdig de problemen al oplossen zodat het dak klaar is om een zware regenbui te weerstaan.