Home » Verhuizen naar Noord-Holland steeds populairder, hoe kan dat?

Verhuizen naar Noord-Holland steeds populairder, hoe kan dat?

verhuizen Noord-Holland

29-8-2022 – Er wordt een grote trend gezien van mensen die naar de provincie Noord-Holland verhuizen. Naast veel verhuizingen naar de grote steden zoals Amsterdam, Haarlem en Hilversum wordt er ook veel verhuist naar omringende plaatsen. Belangrijke redenen voor deze verhuizing zijn wel de kans op een baan en dat het wonen buiten de randstad een stuk goedkoper is.

Goedkoper wonen

Een belangrijke reden dat mensen naar omringende plaatsen verhuizen is omdat je er goedkoper kan wonen. Dit wordt vooral veel gezien bij stellen zonder kinderen en mensen die ouder zijn dan dertig jaar, meldt het CBS. ‘Door de coronamaatregelen, zoals het thuiswerken, hebben mensen meer behoefte gekregen aan ruimte in en om de woning heen.’ Weet een verhuisexpert van verhuis-gids.nl ons te vertellen. ‘Als mensen opzoek willen naar een groter huis, zijn ze met de huidige woningprijzen bijna verplicht uit de randstad te trekken.’

Kans op een baan

In de provincie Noord-Holland worden daarnaast groeiende baankansen gezien. Dit geldt niet alleen voor de grote steden, maar ook voor de plaatsen meer buitenaf. Door goede infrastructuur is de randstad steeds beter en sneller te bereiken. Daarnaast biedt de provincie in iedere sector banen aan met kansen voor zelfontwikkeling. Combineer dit met een uitstekende leefomgeving en je snapt helemaal waarom Noord-Holland zo populair is.

Bruisend Amsterdam

Ondanks de dure prijzen van koopwoningen en huurwoningen, blijft Amsterdam altijd in trek. Er is simpelweg enorm veel te doen en te zien in onze hoofdstad. Als bewoner van Amsterdam voel je je vaak ook nog toerist in eigen stad, er is altijd wat te ontdekken! Ga een dag heerlijk shoppen in de Kalverstraat, organiseer een picknick in het Amsterdamse Bos of huur eens een boot en ontdek de Amsterdamse grachten.

Voor de echte cultuursnuivers is er genoeg te doen en te zien. Amsterdam is een stad met een enorm rijke geschiedenis. Het Anne Frank huis, het Rijksmuseum en de Oude Kerk zijn slechts een paar voorbeelden van wat Amsterdam te bieden heeft. Ook voor de Noord-Hollanders die buiten onze hoofdstad wonen is Amsterdam snel en makkelijk te bereiken. Perfect dus om een dagje Amsterdam ervan te maken. Alhoewel je niet moet parkeren in de binnenstad, dan wordt het een duur dagje uit.